Same dobre wiadomości

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
Gump
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Spec + Legacy i wszystko cacy
Polubił: 29 razy
Polubione posty: 85 razy

Re: Same dobre wiadomości

Post 18 wrz 2010, o 19:05

Ja też mam dobrą wiadomość ,właśnie wróciłem z maratonu Velo Carpathica dotarłem w pierwszej grupie która po ostatnim podjeździe
zmalała do 5 osób :mrgreen: Było super choć ostatnie 40 km ze 178 jechałem bez picia i jedzenia nie miałem jak zjechać po bidon i
bananka bo takie tempo było :o gdyby nie to powalczyłbym o pierwsze miejsce .Na zmiany wychodziło nas tylko sześciu reszta się oszczędzała.

To jest wstępna lista bo jeszcze niektórzy jadą :razz: Przeciętna nawet niezła :-)
http://www.timepro.pl/liv/karpatica/

Legio Patria Nostra

"Jeżeli myślisz, że jesteś mężczyzną, boś spłodził syna, posadził drzewo i wybudował dom, to jesteś w błędzie. Spróbuj przebiec
Rzeźnika "

zofija
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 1 raz

Post 18 wrz 2010, o 19:10

Gump, gratulacje :thumb:
Czarownica prawdę Ci powie :D

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 18 wrz 2010, o 19:25

No, no.

GRATULACJE!!!!
Dolce far niente ;-)

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka
Polubione posty: 0

Post 18 wrz 2010, o 22:02

Gump, stary jak dla mnie ,człowieka który nawet nie lubi po schodach chodzić :razz: , jesteś Terminator :o :thumb:
co do Kajtka to fantastyczna wiadomość :thumb: :thumb: :thumb: :thumb: :thumb: :thumb:
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone

Post 19 wrz 2010, o 16:53

jeeeeeeeeeeeeeee!!!!! 8-) :thumb: :thumb: :thumb: A rok temu na plejadach jak gadałem z Wiślakiem, to wspominał właśnie, że jest przed nim spora przyszłość, bo ma bardzo duży talent :thumb:
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 23 wrz 2010, o 07:16

Dolce far niente ;-)

j33mbo
5 gwiazdek

Post 23 wrz 2010, o 08:10

pierwsze miejsce tego rankingu nie dziwi ani trochę, ale Sobieski? chyba popróbować muszę

Arti
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: GT Rally Car & STI GH

Post 23 wrz 2010, o 08:13

No Kajetan talent gigantyczny. Ja pamiętam jego debiut na rajdzie Elmot, pierwszy raz w N-ce od Kuzaja (Subaru). Po pierwszej pętli był 4-ty albo 3-ci. :o Wszyscy przedzierali oczy ze zdumienia. Na pierwszym OSie drugiej pętli wypakowali przy nas na spadaniu na Kamionkach, opisywałem już kiedyś te akcje ale była masakara jak ich wyciągaliśmy. Fajnie by było jakby poszedł gdzieś w świat ale z drugiej strony te rajdy teraz takie nędzne. Nie to co kiedyś jak było tyle zespołów fabrycznych, że nawet nasz Kuchar się do jednego załapał.

Gump, gratuluje gościu. Widać, że jest ogień w nogach, szacun. Ja na chwilę obecną z powodu różnych zawirowań w życiu i braku czasu porzuciłem intensywne treningi i forma zamiast rosnąć spada już. :-|
Obrazek

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator

Post 23 wrz 2010, o 09:00

Gump, haha, pięknie żeś zapodał! Gratulacje!

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Post 25 wrz 2010, o 22:57

Gollob mistrzem świata :thumb:
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 245 razy
Polubione posty: 526 razy

Post 25 wrz 2010, o 23:17

Kruszyn, super ! :-) Kiedyś chciałbym obejrzeć żużel z prawdziwego zdarzenia. Jarmajowi też by się spodobało - te typy w ogóle nie mają hamulców w tych motorynkach :mrgreen:

Wywaliłem chwasta pt. ABS oraz dokonałem modyfikacji deski rozdzielczej przy pomocy czarnej izolacji (esteta :giggle: ) Cytryna chodzi z lewej jak zła. Przy następnej wypłacie ma dostać lepsze klocki i olej w skrzyni. W tym miesiacu dostała nowe łożyska tylnej belki, pompę wspomagania i zacisk hamulcowy sztuk raz ;-)
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Post 25 wrz 2010, o 23:18

Chloru, Admin sie w końcu obudził :thumb:
Znajomy mi mówił ,że niesamowita atmosfera jest na zawodach żużlowych ,polecał żeby się wybrać .
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 26 wrz 2010, o 14:10

Kruszyn pisze: Chloru, Admin sie w końcu obudził
się obudziłem dużo wcześniej ale wczoraj był dzień pieszczenia subarynek i nawet mi dwa światła już świecą. Muszę się teraz w takiej jasności nauczyć z powrotem jeździć :mrgreen:

zofija
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 1 paź 2010, o 10:13

Czyżby szło ku lepszemu.... :roll:
Oby :->
Komisja Europejska znowu upomniała Polskę za odmowę rejestracji aut z kierownicą po prawej stronie, produkowanych z myślą o ruchu lewostronnym. KE domaga się zmiany polskich przepisów, które są - jej zdaniem - sprzeczne z unijnym prawodawstwem.
Więcej tu :arrow: http://www.tvn24.pl/-1,1675780,0,1,bedz ... omosc.html

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: die Pflaume

Post 1 paź 2010, o 10:18

Będzie lepsze, jak będzie na drogach loteria: wyskoczy w ciemno na czołówkę czy nie. Jak raz ten zakaz, biorąc pod uwagę polskie warunki, uważam ża jeden z lepszych pomysłów.

r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.

barton
6 gwiazdek
Polubione posty: 2 razy

Post 1 paź 2010, o 12:10

ky pisze:Będzie lepsze, jak będzie na drogach loteria: wyskoczy w ciemno na czołówkę czy nie. Jak raz ten zakaz, biorąc pod uwagę polskie warunki, uważam ża jeden z lepszych pomysłów.

r.
dokładnie, tym bardziej, że nie będą ściągane do kraju auta nazwijmy to kolekcjonerskie i/lub przeznaczone do sportu mniej/bardziej wyczynowego. Tylko zaleje nas import Astr, Vectr, Pugów 406, Fordów Mondeo itd... (duży rynek z niskimi cenami w stosunku do tego co jest na kontynencie)
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubił: 3 razy

Post 1 paź 2010, o 12:26

Wg moich informacji z okolic brukselskiej biurokracji, KE nas straszy nie po to, żebyśmy naprawdę znieśli zakaz, tylko po to, zeby się wykazać aktywnością względem naciskających na nią lobbystów.
Jeśli to prawda - sprawa utknie w "dalszych analizach" na następnych kilka lat.
Perspektywa płacenia odszkodowań pośrednim i bezpośrednim ofiarom wypadków, spowodowanych przez idiotów wyprzedzających autem z "odwrotną" kierą, działa lekko odstraszająco... Nie tylko na urzędników (zasadniczo i tak bezkarnych), ale na firmy ubezpieczeniowe. ZTCW, w korytarzach Berlaymontu trwa równolegle ich lobbing w drugą stronę - żeby zakazać rejestracji przedmiotowych aut w kontynentalnej Unii, bo statystyki we Francji i Beneluxie już wykazały sporo strat związanych z ich "nieostrozną eksploatacją".
I dobrze by było moim zdaniem, bo też nie chcę zginąć tylko dlatego, że jakiś Ziutek woli kupić starego Vauxhalla zamiast starego Opla i przyoszczędzić parę euro.

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 1 paź 2010, o 12:32

Pół biedy jak kupił i karnie się wlecze w ogonku, świadom swych ograniczeń. Ale zazwyczaj królowie życia są królami w każdym jego aspekcie i na drogach tez muszą być pierwsi. I tu się zaczyna loteria, bo u nas dużo dróg po jednym paśmie w każdą stronę.

r.

zofija
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 1 paź 2010, o 13:11

ky pisze:Będzie lepsze, jak będzie na drogach loteria: wyskoczy w ciemno na czołówkę czy nie. Jak raz ten zakaz, biorąc pod uwagę polskie warunki, uważam ża jeden z lepszych pomysłów.

r.
ky, powiedz to fanom JDM'ów ;-)

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 1 paź 2010, o 13:15

Jestem za tym, żeby kultowe JDMy można było rejestrować, ale wyłącznie do użytku na zamkniętych obiektach - nie na drogach publicznych 8-)

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone

Post 1 paź 2010, o 13:31

zofija, wg mnie zazwyczaj fani JDMów mają głowę na karku i wiedzą, czym grozi jazda furą z kierą po złej stronie. Podobnie jak inni motomaniacy, którzy mogliby ściągnąć fury niedostępne z kierą po lewej. Natomiast strach jest w przypadku całej gawiedzi, która po prostu szuka drogi jak najtańszego zanabycia środka lokomocji, nie patrząc na nic innego...

W części przypadków ludzie rozwiązują pośrednio ten problem montując kamerkę przy lewym lusterku.
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

j33mbo
5 gwiazdek

Post 1 paź 2010, o 13:44

WiS pisze: rejestrować, ale wyłącznie do użytku na zamkniętych obiektach
trochę jedno wyklucza drugie, bo po co rejestrować, jak teraz możesz jeździć czym dusza zapragnie na zamkniętych obiektach

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 1 paź 2010, o 14:07

zofija pisze: ky, powiedz to fanom JDM'ów ;-)
Co za problem założyć kolekcję i rejestrować na żółte? ;)) Zresztą, w teorii, jest droga zarejestrowania takiego auta na podstawie odstępstwa wydanego przez MI. W praktyce jest to mocno problematyczne, ale chyba nie jest nie do przejścia.

Nie boję się fanów JDM-ów, boję się mietków ciągnących tanie wózki z jukeja.

r.

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 1 paź 2010, o 14:26

ky pisze: Co za problem założyć kolekcję i rejestrować na żółte? ;))
To już nie ma JDM'ów młodszych niż 25 lat? :?

:-)

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 1 paź 2010, o 14:44

j33mbo pisze: po co rejestrować
Ej, Kargul, taż znowu Ty zupełnie niepolitycznie myślisz - a bezrobocie w urzędach, to pies...!?
eMTi pisze: ludzie rozwiązują pośrednio ten problem montując kamerkę przy lewym lusterku.
Jakie to proste - właściwie, to moglibyśmy nie montować w autach szyb (bo drogie i tłukące, i skrobać je zimą trzeba), tylko tekturowe zaślepki plus kamerkę :mrgreen:
A serio: po pierwsze, nie wszyscy, po drugie, ocena odległości i szybkości auta jadącego z przeciwka jest w takiej amatorskiej telewizji dość wątpliwa, obawiam się.

ODPOWIEDZ