COS SMIESZNEGO - albo i nie ...........

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 235 razy
Polubione posty: 350 razy

Re: COS SMIESZNEGO - albo i nie ...........

Post 11 paź 2010, o 20:31

Barthol pisze: A co do robienia sensacji przez dziennikarzy z trupków po dopalaczach,
Bo to stadko goniących za sensacją pisarzyn, zrobi wszystko dla dźwignięcia słupków, nakładu, etc.
taka prawda.
CZŁOWIEK JEST NIEWAŻNY. WAŻNY JEST TEMAT!!!!

Negatywem całem zadymy pt. dopalacze, będzie konieczność sięgnięcia do naszych kieszeni, aby Panu B. zapłacic odszkodowanie.

Chłopaki fajna zadyme medialna zrobili, tylko zabrali się od dupy strony.
Schylili się po 10, z tyłka wyciągna im (nam) miliony.

Dolce far niente ;-)

barton
6 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 2 razy

Post 11 paź 2010, o 20:55

FUX, ale rozprawy już będą po wyborach... ;-)
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 235 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 11 paź 2010, o 21:03

Barthol pisze: ale rozprawy już będą po wyborach...
ja będę pamiętliwy przy następnych... :whistle:
Dolce far niente ;-)

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 11 paź 2010, o 21:28

powinni olać te dopalacze i zająć się czymś pożytecznym.

-uwalenie dopalaczy nie spowoduje w żadnym wypadku, że one znikną.
-dzieciarnia jak będzie chciała to i tak się czymś uwali
-na tej zasadzie powinni zabronić sprzedaży np. zapalniczek i klejów - to małolaty też praktykują. Z resztą powinni iść dalej i zabronić sprzedaży jakichkolwiek preparatów nie przydatnych do spożycia
-jakby rzeczywiście chodziło o pozbywanie się dragów, to by ścigali handlarzy pod szkołami. Nie wierzę, że milicja nie potrafi ustalić kto handluje, skoro każdy gimnazjalista jak potrzebuje to w godzinkę zorganizuje sobie co chce.
-aresztowanie tego całego "króla" za sprzedaż dopalaczy to metoda rodem z PRL. Prowadził (niestety) legalny biznes i sprzedaż.
-nie wierzę, że panowie od poważnego handlu narkotykami ot tak sobie oddali kawał rynku jakiemuś małolatowi. Najzwyczajniej w świecie podstawili jakiegoś czystego gnojka, który bez przeszkód prowadził legalny biznes. Słowem płotka, a Tusk się podnieca jakby całą Kolumbię miał posadzić.
-z tymi zgonami ponoć niezła ściema, ktoś tam umarł, bo miał słabe serce, a inny po czymś tam jeszcze - ale że tamat był...

-to są wygłupy rządowe, żeby odciągnąć od innych spraw, które aktualnie mają miejsce. Zaraz będzie kolejny nośny temat. I to jest coś śmiesznego, albo i nie.

A z naprawdę śmiesznych rzeczy, to ostatnio wymyślono żeby do PKB wliczać szarą strefę (prostytutki, prochy etc) :mrgreen:

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Ostrzeżenia: 1
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 244 razy
Polubione posty: 523 razy

Post 11 paź 2010, o 21:39

remek pisze: -na tej zasadzie powinni zabronić sprzedaży np. zapalniczek i klejów - to małolaty też praktykują. Z resztą powinni iść dalej i zabronić sprzedaży jakichkolwiek preparatów nie przydatnych do spożycia

Gupku a benzynę do Wiśni to jak wtedy kupisz ? :mrgreen:

Motula nie liczę bo ładnie pachnie i na upartego można to pewnie pić. ;-)
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Post 11 paź 2010, o 21:41

Czyli trzeba zalegalizować jak w Holandii czy Czechach.Państwo produkuje bierze kasę a człowiek jak chce zapalić to idzie i kupuje czystą trawę a nie jakiś syf . Dopalacze to syf bo nie bardzo wiadomo jaki jest skład . Ktoś kto chce kupić coś twardego to i tak kupi. W niektórych krajach za handel się płaci głowa czy dożywotnim więzieniem i tak ktoś się decyduje sprzedawać. Ogólnie na całym świecie z tym walczą ale to walka z wiatrakami.
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 11 paź 2010, o 21:41

Chloru pisze: Motula nie liczę bo ładnie pachnie i na upartego można to pewnie pić.
nie pisz tak głombie, bo Azraela posadzą :mrgreen:
Kruszyn pisze: Ogólnie na całym świecie z tym walczą ale to walka z wiatrakami.
dlatego w tym przypadku, powinni olać temat i zostawić jak jest - przynajmniej będzie można to w jakiś sposób kontrolować.

barton
6 gwiazdek

Post 11 paź 2010, o 21:46

Mnie osobiście bardziej niż problem dopalaczy, denerwują wyrostki strugające twardzieli (zwłaszcza jak są w grupie i mają kaptury na głowach). Obstawiam, że chłopaki mają też gdzieś schowane jakieś żelazo (bo przecież sezon grzybobrań ;-) ;-) ). Oczywiście można zakazać noszenia i używania maczet, noży, scyzoryków... Tylko, że oni przejdą na śrubokręty, a ja nie będę mógł sobie w domu bułki pokroić :wall: :wall: :wall:

leon
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Niepsujące się.
Polubił: 207 razy
Polubione posty: 284 razy

Post 11 paź 2010, o 21:47

A ja mam takie pytanie: Ile producenci dopalaczy zapłacili żeby je zdelegalizować ?

Bo śmierdzi mi to okrutnie.
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.

barton
6 gwiazdek

Post 11 paź 2010, o 22:04

j33mbo pisze: http://forum.subaru.pl/viewtopic.php?f= ... ead#unread

:wall: :wall: :wall:

w jaki sposób zakupy grupowe stoją w sprzeczności z interesami SIPu?
np. w taki, że ktoś zbiera 15 osób do zakupu felg i na tym zarabia przy okazji a SIP nie ma z tego biznesu ani złotówki dla siebie (bo klienci już nie kupią tego produktu w SIP) to przy okazji jest donatorem interesu dla tego kogoś (utrzymanie serwera i domeny kosztuje, przy okazji ten ktoś ma ułatwiony sposób dotarcia do potencjalnych zainteresowanych ze swoją ofertą). Myślę, że głównie dlatego chcą przykręcić działania tego rodzaju, bo psują im statystyki oraz rentowność całego biznesowego przedsięwzięcia jakim jest SIP

Godlik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
Polubił: 19 razy
Polubione posty: 83 razy

Post 11 paź 2010, o 22:14

Kurde, chyba powinienem wątek świnkowy zamknąć ;-)

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka
Polubione posty: 0

Post 11 paź 2010, o 22:22

Godlik ban ci się szykuje jak nic :mrgreen:
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

jmiciuk
2 gwiazdki
Auto: Narazie jezdzę rowerem :)

Post 11 paź 2010, o 22:29

remek pisze:powinni olać te dopalacze i zająć się czymś pożytecznym.

-uwalenie dopalaczy nie spowoduje w żadnym wypadku, że one znikną.
-dzieciarnia jak będzie chciała to i tak się czymś uwali
-na tej zasadzie powinni zabronić sprzedaży np. zapalniczek i klejów - to małolaty też praktykują. Z resztą powinni iść dalej i zabronić sprzedaży jakichkolwiek preparatów nie przydatnych do spożycia
Dopalacze moze i nie znikną ale nie bedzie do nich dostepu jak do bułek w spozywczaku, dzieciaki nie beda mogly legalnie sobie miec tego przy sobie (chyba?), niewiem co małolaty robią z zapalniczkami ale o ile mi wiadomo kleje to mały procencik i raczej w bardziej patologicznych srodowiskach. Niewiem czy ze zgonami sciemna ale podobno dopalacze to duzo wiekszy syf niz normalne narkotyki (przynajmniej jesli chodzi o porownanie tego ich jarania do normalnej trawy). Jak dla mnie to media robia zadyme ale jak zamkna te sklepy to dobrze zrobią. Ale to tylko moje zdanie :)

j33mbo
5 gwiazdek

Post 11 paź 2010, o 22:36

Barthol pisze:
np. w taki, że ktoś zbiera 15 osób do zakupu felg i na tym zarabia przy okazji a SIP nie ma z tego biznesu ani złotówki dla siebie

nie śledzę jakoś bacznie tamtego forum, ale widziałem tylko zakupy grupowe sprzętu, którego SIP nie oferuje , więc nie bardzo wiem o czym mówisz,
szukajka na . też nie pokazała niczego innego niż chlapacze, remapy, jakieś filtry topowe

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone
Polubione posty: 1 raz

Post 11 paź 2010, o 22:45

j33mbo, bo sip walczy z każdym handlem i firmami.. Ile razy zdarzało się, że ludziska dostawali bany za wspomnienie firmy, która oferowała usługi, których sip nigdy nie miał w ofercie? Konkurencja żadna, a ban był... :x
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

LORD VADER
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: 3TURBO

Post 11 paź 2010, o 22:47

barton
6 gwiazdek

Post 11 paź 2010, o 23:19

eMTi pisze:j33mbo, bo sip walczy z każdym handlem i firmami.. Ile razy zdarzało się, że ludziska dostawali bany za wspomnienie firmy, która oferowała usługi, których sip nigdy nie miał w ofercie? Konkurencja żadna, a ban był... :x
Ja może naiwny jestem ale chyba chcą w ten sposób obronić się przed klientami, którzy maja fury na gwarancji i zrobili sobie tuning a auto się posypało i teraz mają do SIP roszczenia gwarancyjne...

A po drugie warsztaty tuningowe zajmują się też zwykłą mechaniką (czyli są konkurencją SIP'u)

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 11 paź 2010, o 23:48

Barthol, ból w tym, że nie chodzi tylko o tuning...

a co do gwarancji, to na . jest wątek "jadę nielegala", w którym musisz potwierdzić, że wszystko, co tam jest opisane jest poza sipem i powoduje utratę gwarancji ble ble ble:

"Subaru Import Polska sp. z o.o. nie ponosi żadnej odpowiedzialności za wiadomości umieszczone w tym podforum. Modyfikacje i propozycje modyfikacji przedstawione w tym dziale przez użytkowników Forum SIP mogą spowodować utratę gwarancji producenta i homologacji na pojazd. Próby uzyskania świadczeń gwarancyjnych w samochodach przerobionych bez uzyskania akceptacji producenta stanowią w myśl obowiązującego prawa usiłowanie wyłudzenia korzyści materialnej.
Przeprowadzanie modyfikacji samochodów na podstawie umieszczonych w tym podforum informacji odbywać się może wyłącznie na własną odpowiedzialność!

Żeby uzyskać dostęp do działu wpisz w polu hasło: TAK"
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

barton
6 gwiazdek

Post 12 paź 2010, o 00:04

eMTi pisze: a co do gwarancji, to na . jest wątek "jadę nielegala", w którym musisz potwierdzić, że wszystko, co tam jest opisane jest poza sipem i powoduje utratę gwarancji ble ble ble:

ja uważam, że bardzo fajnie iż taki dział powstał.... Dużo ciekawych rzeczy można się dowiedzieć, jest swego rodzaju kompendium. Moim zdaniem jest to najbardziej merytoryczny dział na tamtym forum...

Ale obstawiam, że jest też grono klientów, którzy coś tam sobie dłubią a potem robią wielkie oczy jak SIP im nie uznaje roszczeń z tytułu gwarancji (a nowy silnik to parenaście tysi)
eMTi pisze: Barthol, ból w tym, że nie chodzi tylko o tuning...
To za co jeszcze można trafić na ideks...
j33mbo pisze:
szukajka na . też nie pokazała niczego innego niż chlapacze, remapy, jakieś filtry topowe
np. użytkownik Komancz szukał chętnych na zakup grupowy felg Braid

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 12 paź 2010, o 02:52

Barthol pisze: To za co jeszcze można trafić na ideks...
o ile pamiętam, to za podanie namiarów na cokolwiek prowadzącego działalność związaną z samochodami, co nie jest SIPem, a czego i tak SIP nie wykonuje.. Ale może coś się zmieniło

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 12 paź 2010, o 08:48

Podsumowując temat dopalaczy :
- nie jest git ale nie należy nic robić, bo :

1. podatki podniosą (idea fix FUXa ,
2. zjawisko zażerania się tym gównem będzie kwitło nadal ,
3. tak naprawdę chodzi o "przykrycie" innych decyzji polityczno-skarbowych ,
4. przy okazji niejako łamane są prawa obywatelskie (vide aresztowanie tego młodego, rozczochranego pieszczocha).

OK.

Ma ktoś na Forum dzieciaki w wieku lat nastu ?

Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 12 paź 2010, o 10:17

Grzesiek_67, trzebaby przenieść ten temat gdzie indziej ;-)
Grzesiek_67 pisze: Ma ktoś na Forum dzieciaki w wieku lat nastu ?
jak sam nie wyedukujesz, to żadne nakazy Państwowe tego nie zrobią ;-)

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 12 paź 2010, o 10:21

remek,
ja tylko pytałem ;-)

Pozdrawiam
Grzegorz

PS. Remuś, ja pamiętam z dzieciństwa, że jak gliniarza widziałem to srałem pod siebie i naprawdę nie przychodziło mi do głowy aby go puknąć w czoło i to wcale nie dlatego, że Mama z Tatą powiedzieli, że pana gliniarza nie należy w ryj zajeżdżać ;-)
Brak podpisu.

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 12 paź 2010, o 10:30

Grzesiek_67 pisze: ja pamiętam z dzieciństwa, że jak gliniarza widziałem to srałem pod siebie
o widzisz. A teraz każde dziecko wie, że Ha-Wu-De-Pe :mrgreen:

srnk
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: Forek

Post 12 paź 2010, o 11:02

Remek, język ewoluuje w kierunku maksymalnego uproszczenia - o ile wiem, to teraz ta maksyma wyraża się dwuliterowo.
fitter happier more productive

ODPOWIEDZ