honda crv dyzel (a także inne SUVy, SAVy, CUVy...)
-
Grzegorz
- 5 gwiazdek
- Auto: Leon
- Polubił: 21 razy
- Polubione posty: 35 razy
Re: honda crv dyzel (a także inne SUVy, SAVy, CUVy...)
Mój kolega jak pierwszy raz zobaczył Forestera to powiedział "Fajne kombi sobie kupiłeś" ;)
OBK byłby idealny gdyby nie: troszkę za krótki garaż (Foryś wchodzi na styk), wątpliwości żony - po co nam takie długie autko ;)
OBK byłby idealny gdyby nie: troszkę za krótki garaż (Foryś wchodzi na styk), wątpliwości żony - po co nam takie długie autko ;)
pozdrawiam
Grzegorz
Grzegorz
Ja na miejscu verta wytlumaczylbym malzonce slodkiej, ze nie mozna miec takiego auta jakie akurat jest w modzie. To ze wszystkie kolzenaki maja akurat na wsi takie, nie znaczy, ze my musimy tez. No chyba ze Defender - to szacunek. Ale CRV to jest wstyd na drodze zwykly. Kazada taki i kaszkajem jezdzi. NIE DAC SIE i WYTLUMACZYC.
jesli malzonka jezdzila kiedys ta krowa p.t. Mistibishi sport, to wie, co to znaczy przyspieszenie ujemne, wiec Landrover akuracik podpasuje. A kosztuje podobnie akurat.
i znizki oferuja. I w ogole.
jesli malzonka jezdzila kiedys ta krowa p.t. Mistibishi sport, to wie, co to znaczy przyspieszenie ujemne, wiec Landrover akuracik podpasuje. A kosztuje podobnie akurat.
i znizki oferuja. I w ogole.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
Szczególnie ostatni argument przedstawiony przez Arno wart jest rozważenia.
Jako użytkowniczka (
) hondy zarówno civic jak i CRV uroczyście oznajmiam, że nie ma lepszego auta niż forester. Vert, czy Twoja Szanowna Małżowina jeździła kiedykolwiek forkiem? Nie przeczę..., w hondzinie wygląda się atrakcyjniej
, za to właściwości że tak powiem jezdne forestera... uuuu... bez porównania na korzyść tego drugiego. Mówię to ja-kobitka, co to jeździła i jednym i drugim
.

Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce,
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
:)
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
Nie no, z tym wyglądaniem to przesadziłaś, kobieta zdecydowanie lepiej prezenuje się w Forku niż w CRv, zwłaszcza w Forku 2,5XT 

Michal B, CRV to miałam 3 letnią, a forestera mam 8 letniego...na dodatek slow mammal
. Sorki..., nie pomyślałam

Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce,
- Interceptor
- 3 gwiazdki
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
To ja tez wrzuce swoje 3 grosze, jak dla mnie Suzuki jest najsensowaniejszym wyborem, o ile SX 4 ma naped "dolaczany" czyli jak to jarmaj nazwal poetycko proteze o tyle w miescie i w kaluzach daje rade (tych miejskich) wiec jezeli ma byc bulwarowka to bym sie nie zastanawial cena bardzo bardzo przyzwoita. Natomiast jesli ma byc to prawdziwy 4x4 permanent na ramie to Grand Vitara jest dla mnie opcja idealna (wersja krotka 3 door i dluga 5 door) Wg mnie najladniejsza obecnie terenowka, super walory jezdne i terenowe i do tego genialna cena juz od 80 000, diesel chyba 105 w wersji full.WiS pisze: Jeśli cena i łatwość parkowania "miejskiego" SUV-a są dla Kuleżanki Maużonki Verta istotne, to proponuję porównać kaszkaja, tiguana i suzi SX.
Najtańsze wersje AWD.![]()
Ceny: 83.5k, 107.5k (), 62k.
PS. Nie, nie mam procentu od Suzuki, ale jak wiadomo mam dobre doświadczenia z autami tej marki.
I podobnie nie mam nic wspolnego z Suzuki (no moze poza tym ze jezdzilem SX 4 i Vitarka na testowych bo sam sie nad nimi przez chwile zastanawialem - nie dla siebie oczywiscie

Ale to Suzuki to brzydkie takie, że koniec świata. Nie mówię, że CRV ładniejszy, ale przynajmniej nie wygląda jak maluch na wysokim zawieszeniu.
I raczej bym porównywał Grand Vitarę, a nie takie małe coś.
Bo w ten sposób, możemy stwierdzić, że podobnie dopasione A3 lepsze od A6, bo tańsze...
I raczej bym porównywał Grand Vitarę, a nie takie małe coś.
Bo w ten sposób, możemy stwierdzić, że podobnie dopasione A3 lepsze od A6, bo tańsze...

411KM @ 575Nm
no właśnie!Michal B pisze:Nie no, z tym wyglądaniem to przesadziłaś, kobieta zdecydowanie lepiej prezenuje się w Forku niż w CRv, zwłaszcza w Forku 2,5XT
Na ramie to on jest powiedzmy, że teoretycznie, własności jezdne na czarnym ma jedne z gorszych w klasie, silniki dosyć mułowate- też tu mocno odstaje od konkurencji, jedyne w terenie jak na SUVa jest dobry- tu daje radę. Jest to SUV o charakterze bliżej terenu niż zwykłej jazdy dla mieszczucha.Interceptor pisze:To ja tez wrzuce swoje 3 grosze, jak dla mnie Suzuki jest najsensowaniejszym wyborem, o ile SX 4 ma naped "dolaczany" czyli jak to jarmaj nazwal poetycko proteze o tyle w miescie i w kaluzach daje rade (tych miejskich) wiec jezeli ma byc bulwarowka to bym sie nie zastanawial cena bardzo bardzo przyzwoita. Natomiast jesli ma byc to prawdziwy 4x4 permanent na ramie to Grand Vitara jest dla mnie opcja idealna (wersja krotka 3 door i dluga 5 door) Wg mnie najladniejsza obecnie terenowka, super walory jezdne i terenowe i do tego genialna cena juz od 80 000, diesel chyba 105 w wersji full.WiS pisze: Jeśli cena i łatwość parkowania "miejskiego" SUV-a są dla Kuleżanki Maużonki Verta istotne, to proponuję porównać kaszkaja, tiguana i suzi SX.
Najtańsze wersje AWD.![]()
Ceny: 83.5k, 107.5k (), 62k.
PS. Nie, nie mam procentu od Suzuki, ale jak wiadomo mam dobre doświadczenia z autami tej marki.
I podobnie nie mam nic wspolnego z Suzuki (no moze poza tym ze jezdzilem SX 4 i Vitarka na testowych bo sam sie nad nimi przez chwile zastanawialem - nie dla siebie oczywiscie)
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Na pewno się spodobavibowit pisze: Vert, jest idealne auto:
http://www.worldcarfans.com/9080401.012 ... -suv-spied

PS Auto podobne do kaszkaja
Biały wygląda prześlicznie.So What! pisze:Na pewno się spodobavibowit pisze: Vert, jest idealne auto:
http://www.worldcarfans.com/9080401.012 ... -suv-spiedNie wiem tylko, czy cena nie będzie dla Vercia zaporowa
![]()
PS Auto podobne do kaszkaja

Białe są ostatnio modne.
czarne jest piękne...
- bociek_krakow
- 0 gwiazdek
A co myślicie o FR-V w dyzlu 140 km?
foto-rajdowo.pl
RallyWear.pl
RallyWear.pl
- bociek_krakow
- 0 gwiazdek
Bergen, Dalej nie pytam 

foto-rajdowo.pl
RallyWear.pl
RallyWear.pl
Panowie i Panie nie wiem jak u was ale ja chcialem kupic sobie kiedys forestera i sobie kupilem.na szczescie szybko ukradli bo to byl forek wolnossacy.potem chcialem sobie kupic wuerixa i se kupilem.po 3 miesiacach wszedl 2,5 litra te se kupilem nowego.moja ukochana w tym czasie jezdzila skodo.4 lata tak wiec moi kochani jesli moja ukochana chce jezdzic honda crv to szczesc jej boze i niech sobie jezdzi.zamowila sobie nawet opcje z progami i szklanym dachem.tak wiec mysle ze w takim aucie bedzie wygladac zjawiskowo.i tak niech zostanie
a czy nam sie to podoba czy nie......boleczku.powiedziala zona.czy to ty bedziesz jezdzil tym autem czy ja ?
i chyba ma racje.

a czy nam sie to podoba czy nie......boleczku.powiedziala zona.czy to ty bedziesz jezdzil tym autem czy ja ?

to ja. wasz Rysiek Ochucki
osa551 pisze:Małżonka Verta chce Hondę za 140k. Naiwna nie jest więc jak znam życie to Vert się najtańszą wersją AWD nie opędzi.WiS pisze: Jeśli cena i łatwość parkowania "miejskiego" SUV-a są dla Kuleżanki Maużonki Verta istotne, to proponuję porównać kaszkaja, tiguana i suzi SX.
Najtańsze wersje AWD.
Trzymam kciuki za małżonkę kolegi Verta.
hehe przeczytalem po napisaniu postu wczesniejszego... oj wy panienki ze stajni potraficie nas za mordy trzymac hehe.wszystko gra wersja top ze wszystkim nabyta.teraz tylko trza czekac ......4 miesiace hehe
to ja. wasz Rysiek Ochucki
No przecież wiem co piszę ... spędziłam z Twoją żoną parę ładnych lat w jednej ławce w szkole.Vert pisze:osa551 pisze:Małżonka Verta chce Hondę za 140k. Naiwna nie jest więc jak znam życie to Vert się najtańszą wersją AWD nie opędzi.WiS pisze: Jeśli cena i łatwość parkowania "miejskiego" SUV-a są dla Kuleżanki Maużonki Verta istotne, to proponuję porównać kaszkaja, tiguana i suzi SX.
Najtańsze wersje AWD.
Trzymam kciuki za małżonkę kolegi Verta.
hehe przeczytalem po napisaniu postu wczesniejszego... oj wy panienki ze stajni potraficie nas za mordy trzymac hehe.wszystko gra wersja top ze wszystkim nabyta.teraz tylko trza czekac ......4 miesiace hehe

- Interceptor
- 3 gwiazdki
Jakos tak grupa trzymajaca wladze ...Bergen pisze:Wszędzie te kliki, ech...![]()

- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
A nie...?owoc666 pisze: Bo w ten sposób, możemy stwierdzić, że podobnie dopasione A3 lepsze od A6, bo tańsze...

Ciekawostka: w SX mój syn (186 cm, z czego większość przypada na nogi) mieści się jeszcze na tylnym siedzeniu jako-tako, w 5-drzwiowej Grand Vitarze składa się jak scyzoryk, ale i tak obejmuje oparcie przedniego fotela kolanami, a głową szoruje o sufit.owoc666 pisze: raczej bym porównywał Grand Vitarę, a nie takie małe coś.
Z przodu miejsce porównywalne. GV zdecydowanie większy ma bagażnik, ale nie każdy go potrzebuje aż tyle.
Krawężniki jedno i drugie forsuje tak samo, a na czarnym - przy GV mój SX to sportowe auto, zarówno pod względem skręcania, jak i przyspieszeń i hamowania.
Więc po co przepłacać?

PS. Małżonce Verta gratuluję wyboru, Vertowi małżonki, a obojgu zyczę wzajemnej satysfakcji

To ostatnie chyba im się udaje - w końcu jedno dziecko już mają...WiS pisze: Małżonce Verta gratuluję wyboru, Vertowi małżonki, a obojgu zyczę wzajemnej satysfakcji

Death ain't nothin' but a heartbeat away...
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Sugerujesz związek pomiędzy maniem satysfakcji i maniem dzieci...? Ja zawsze uważałem, że jest - ale odwrotny
- znaczy się, mało dzieci, dużo satysfakcji
Więc, jeszcze raz - Państwu Vertostwu dużo satysfakcji życzę.
Z Hondy też.

Więc, jeszcze raz - Państwu Vertostwu dużo satysfakcji życzę.
Z Hondy też.