przekladka kierownicy

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
scooby-300
0 gwiazdek
Auto: subaru
Polubił: 0
Polubione posty: 0

przekladka kierownicy

Post 28 paź 2010, o 22:49

Witam wszystkich. ;-) Bardzo potrzebuję zasięgnąc informacji na temat warsztatów bądz fachowców zajmujących się przekładką kier.w SUBARU a konkretnie impreza WRX uk-300 z 2001 najlepjej w Warszawie lub okolicach , moze ktos z was przerabiał i wie gdzie zapukać każdy namiar może byc przydatny : adresy nazwiska numery tel. może też orjętujecie sie ile może to kosztowac /- czy wystarczy 10tys. może też ktos wie o dawcy lub zestawie do przekładki ,kolega o nazwie SCOOBYWORLD cos wspominał ale nie wiem czy jeszcze coś ma,oczywiscie rozważalem ze nie będzie się opłacalo przerabiać wiec zaczołem sie rozgladac w europie za imprezą WRX ,LHD ale nie ma szału albo cenowo albo ogólnie technicznie a wiec znając niezawodne od 3-lat swoje limitowane subaru WRX uk-300,(scooby) 300-320KM.z mocniejszą i szybszą skrzynią sprowadzaną z japoni ,to stwierdzam z resztą jak mówią wiem co mam stad decyzja na przekladkę dzięki za wszystkie info. aha jeszcze pytanko czy przebieg 160tyś.km. przy dobrej exploatacji i serwisowaniu w subaru impreza wrx 2001r. to durzo czy jest OK. pozdrawiam ;-)
Ostatnio zmieniony 30 paź 2010, o 09:14 przez scooby-300, łącznie zmieniany 5 razy.

geebee
Awatar użytkownika
0 gwiazdek
Auto: ...kasa się zbiera

Re: przekladka kierownicy

Post 28 paź 2010, o 23:06

Od tyłu zaczynając... 160kkm a nawet i 250-300kkm przy dobrej eksploatacji i serwisowaniu to nie powinno być jeszcze zabójcze dla auta, biorąc pod uwagę, że nie jest regularnie upalane, tylko użytkowane normalnie. No bo przy upalaniu to i 50-70kkm czasem wystarczy, żeby auto dorżnąć.

Co do przekładki, to zadzwoń do 4 TURBO, do CARFIT'a, albo do któregoś z lepiej ogarniających serwisów sieci SIP i dopytaj dokładnie. 2 tysiące - jeżeli mówisz o PLN, to chyba nie jest to wykonalne :-( Chyba, że odnosisz się do GBP lub EUR, to ewentualnie. Zależy jeszcze od modelu, od tego jak chcesz zrobić przekładkę i do czego ma auto służyć później. Tak czy inaczej to nie jest tak proste, jak samo przełożenie kierownicy. Kolumna, przekładnia, deska, zdaje się serwa wspomagania i hamulcowe, czasami chyba też przerobienie (przedłużanie i modyfikowanie) wiązek elektrycznych, przeróbka świateł mijania itp. itd. Także sam widzisz...
Liga rządzi, liga radzi, liga nigdy Cię nie zdradzi!!!

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator
Polubione posty: 1 raz

Post 28 paź 2010, o 23:10

Poczytaj Kolego tutaj:

http://www.forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.php?f=3&t=1583

Przebieg 160.000 dla serwisowanego Subaru to młodzieńczy przebieg.
Żaba mając ponad dwa razy tyle przejechała Skandynawię we wszystkie strony.

scooby-300
0 gwiazdek
Auto: subaru

Post 28 paź 2010, o 23:22

wygląda na to ze patrząc na przebieg to nie jest odpychajacy rozwarzając przekladke tylko ciekawe jak koszta. :?: :?: napewno nie chcę lipy bo to auto ma byc dla mnie na ładne kolejnych pare lat

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator
Polubione posty: 1 raz

Post 28 paź 2010, o 23:26

Azrael kilka razy wspominał że profesjonalna przekładka może kosztować nawet 20.000 zł.

Azrael
6 gwiazdek
Polubione posty: 3 razy

Post 28 paź 2010, o 23:27

geebee pisze: No bo przy upalaniu to i 50-70kkm czasem wystarczy, żeby auto dorżnąć.
Jakieś 4 razy...

Azrael
6 gwiazdek
Polubione posty: 3 razy

Post 28 paź 2010, o 23:29

Bergen pisze: Azrael kilka razy wspominał że profesjonalna przekładka może kosztować nawet 20.000 zł.

Zależnie od zasobu części/dawcy to jest od stu do kilkuset roboczogodzin. W tym tygodniu poprawialiśmy potwornie spieprzoną przekłądkę i na same poprawki elektryki (poprawki bo żeby było dobrze to trzeba by wyrzucić tą instalację i zrobić/kupić inną) poszło z kilkanaście/dziesiąt godzin.

ODPOWIEDZ