Witam
mam pytanie - które numery są istotne przy doborze pompy?? Z mojej odczytałem jakieś F4DHU-40780051 a po spodem 000102793. Które numery muszą się zgadzać? I jeszcze pytanie czy jest szansa naprawy pompy?? u mnie wyskoczył błąd 51. - Uszkodzenie przekaźnika zaworu
z góry dzięki za odpowiedzi
PS. Subaru impreza rok 2000 silnik 2.0 125 km
pompa ABS jak dobrać
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
-
dominik_bb
- 2 gwiazdki
- Auto: Impreza WRX EJ20G
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Re: pompa ABS jak dobrać
jutro ci podam bo mam jakąs od tego modelu sprawdzimy czy to samo ale wydaje mi sie ze ten tylko musi byc ten sam F4DHU bo to model pompy a reszta to tylko kolejny numer seryjny
megabart, przekaźniki absu (dwa) są pod plastikową klapką obok pompy. wymień i zobacz czy to coś dało.
Problem się skomplikował. Prawdopodobnie moja pompa będzie sprawna i to nie w niej tkwi problem. Poprzedni właściciel coś przerobił - prawdopodobnie nie chciał mieć w ogóle ABSu. Nie ma u mnie tej puszeczki z przekaźnikami, tylko nie rozumiem za bardzo po co to robił, bo jak nie chciał ABSu to czy nie wystarczy po prostu wyciągnąć przekaźników? Rozwinąłem tą wiązkę która idzie do tej wtyki na pompie bo widać, że w niej było coś kombinowane i widać, że są tam 4 wolne kabelki także myślę, że to te które szły do tych dwóch przekaźników. I teraz mam problem bo nie wiem jak to ma być połączone i jakie to przekaźniki. Może ktoś miły wrzuciłby mi zdjęcia jak to ma wyglądać, myślę że by mi to bardzo pomogło.