Sylwejster w Szwarcwaldzie

Pojeżdżawki, spoty, spotkania, libacje.
lukwol
3 gwiazdki
Auto: WRX
Polubił: 0
Polubione posty: 1 raz

Re: Sylwejster w Szwarcwaldzie

Post 17 lis 2010, o 11:39

remek pisze: raczej wolimy polatać po górach.

Bardzo prosze o zdefiniowanie polatania po górach. :-)
Czas, miejsce

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 17 lis 2010, o 11:49

LouCyphre pisze: remek, Ale stroje wieczorowe na wieczór mają być ?
tak. Coś w czym się nie zamarźnie przy -20C, saperka, dobra lina i latarka :mrgreen:

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 17 lis 2010, o 11:50

lukwol pisze: Bardzo prosze o zdefiniowanie polatania po górach.
Wolak, ja Cię proszę - to samo co zawsze na Szwarcwaldzie, tylko przez 3 dni ;-)

MAZI
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Srebrne Plejadki Imprezowe
Polubione posty: 0

Post 17 lis 2010, o 11:50

Sie zapowiada...
Kurcze tylko co z tym sniegiem...
Pomysł fajny :thumb:
NIGDY NIE WIESZ CO PRZYNIESIE NOWY DZIEŃ ALE PAMIETAJ DZISAJ TERAZ W TEJ CHWILI TO JEST TO....

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 17 lis 2010, o 11:52

MAZI pisze: Kurcze tylko co z tym sniegiem...
na wszelki wypadek zmrozimy trochę gorzały :)

MAZI
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 17 lis 2010, o 11:54

remek pisze:
MAZI pisze: Kurcze tylko co z tym sniegiem...
na wszelki wypadek zmrozimy trochę gorzały :)

Ale ja nie chce sie tulic do "KOŁA" lub "CERSANITU" (nie pamietam co tam jest) przez cały wyjazd... chodzi o m
NIGDY NIE WIESZ CO PRZYNIESIE NOWY DZIEŃ ALE PAMIETAJ DZISAJ TERAZ W TEJ CHWILI TO JEST TO....

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 17 lis 2010, o 12:07

Maziczku, śniegu mimo najszczerszych chęci nie da się zagwarantować. Na szczęście góry mamy dość rozległe, coś się zawsze wyskrobie do poślizgania. ;-)

lukwol
3 gwiazdki
Auto: WRX

Post 17 lis 2010, o 12:11

Jeśli nie uda mi się dotrzeć na Sylwka to na 1000% spotkamy się na odcinkach Alpejskich. Wypróbujemy nowe oponki :thumb:

MAZI
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 17 lis 2010, o 12:28

remek pisze:Maziczku, śniegu mimo najszczerszych chęci nie da się zagwarantować. Na szczęście góry mamy dość rozległe, coś się zawsze wyskrobie do poślizgania. ;-)

wiesz jak to jest nigdy nie widomo... chodz... Arti ty masz moc!!

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone

Post 17 lis 2010, o 12:49

remek pisze:
remek pisze: 30.XII - 60 pln łóżko + śniadanie
31.XII - 170 pln łóżko + śniadanie + impreza
1.I - 90pln łóżko + śniadanie + obiadokolacja
czyli 4dni/3noce spania ze śniadaniami, impreza 31go, obiad 1go, - nie wiem jakie dania, powiedziałem, że zdajemy się na fantazję właściciela (myślę, że nikt nie był zawiedziony do tej pory) ;-)
eee.... albo ja coś źle liczę, albo jednak to 3dni i 2 noce, a nie 4dni/3noce.... Chyba, że przyjeżdżamy 29.XII, ale tego dnia nie mamy w ogóle żarcia, tylko nocleg... :roll:
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 442 razy

Post 17 lis 2010, o 13:16

eMTi pisze:eee.... albo ja coś źle liczę, albo jednak to 3dni i 2 noce, a nie 4dni/3noce....
Też na początku się zamotałem i myślałem, że 1.01 trzeba będzie wracać, ale mnie odmotano. ;-)

30.XII - 60 pln łóżko + śniadanie - to znaczy że nocleg jest 30go, a potem rano śniadanie

1.I - 90pln łóżko + śniadanie + obiadokolacja - nocleg jest z 1go na 2go i potem śniadanie

Czyli przyjeżdżamy w czwartek i wyjeżdżamy w niedzielę.

Dobrze mówię droga redakcjo?

barbie
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: OOOO
Polubił: 34 razy
Polubione posty: 87 razy

Post 17 lis 2010, o 13:27

jarmaj pisze:
eMTi pisze:eee.... albo ja coś źle liczę, albo jednak to 3dni i 2 noce, a nie 4dni/3noce....
Też na początku się zamotałem i myślałem, że 1.01 trzeba będzie wracać, ale mnie odmotano. ;-)

30.XII - 60 pln łóżko + śniadanie - to znaczy że nocleg jest 30go, a potem rano śniadanie

1.I - 90pln łóżko + śniadanie + obiadokolacja - nocleg jest z 1go na 2go i potem śniadanie

Czyli przyjeżdżamy w czwartek i wyjeżdżamy w niedzielę.

Dobrze mówię droga redakcjo?
Dobrze prawisz. Zaraz tu jakąś edycję zarządzę ;-)
Edit: dowyjaśniłam w pierwszym poście.

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 17 lis 2010, o 13:31

no to by miało sens, chyba że obiadokolacja ekspresowa i bezalkoholowa :mrgreen: czyli w sumie we własnym zakresie musielibyśmy się zatroszczyć o jakieś żarcie kolacyjne 30ego... Np w postaci ogniska na szczycie Szwarcwaldu, jak to już kiedyś uskutecznialiśmy :-)

Może byłby chyba bardziej przejrzysty np. w takiej formie :roll: :

30.XII - 31.XII - 60 pln łóżko śniadanie
31.XII - 1.I - 170 pln łóżko impreza śniadanie
1.I - 2.II - 90pln łóżko obiadokolacja śniadanie

-- EDIT --

barbie mnie ubiegła w trakcie pisania posta :-)
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

barbie
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 17 lis 2010, o 13:58

eMTi pisze:no to by miało sens, chyba że obiadokolacja ekspresowa i bezalkoholowa :mrgreen: czyli w sumie we własnym zakresie musielibyśmy się zatroszczyć o jakieś żarcie kolacyjne 30ego... Np w postaci ogniska na szczycie Szwarcwaldu, jak to już kiedyś uskutecznialiśmy :-)
Ognisko to jedna opcja, a druga to taka, że np. po drugiej stronie ulicy jest karczma, w której raczej dobrze karmią z tego co pamiętam. Poza tym pewnie gdybyśmy chcieli zjeść coś w hotelu to też by się dało, tylko to już nie w cenie całości.

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 17 lis 2010, o 14:33

Brzmi nieźle. :-) A czy jest jakaś pora, od której moglibyśmy się zjawiać i do której musielibyśmy się ewakuować 2ego?
Czy z racji remontu pokoje, które mają dostępne byłyby rozdzielone między Koniuszego i inne budynki, czy da się nas wszystkich upchać do Koniuszego?

MAZI
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 17 lis 2010, o 14:48

barbie pisze:
eMTi pisze:no to by miało sens, chyba że obiadokolacja ekspresowa i bezalkoholowa :mrgreen: czyli w sumie we własnym zakresie musielibyśmy się zatroszczyć o jakieś żarcie kolacyjne 30ego... Np w postaci ogniska na szczycie Szwarcwaldu, jak to już kiedyś uskutecznialiśmy :-)
Ognisko to jedna opcja, a druga to taka, że np. po drugiej stronie ulicy jest karczma, w której raczej dobrze karmią z tego co pamiętam. Poza tym pewnie gdybyśmy chcieli zjeść coś w hotelu to też by się dało, tylko to już nie w cenie całości.

Barbie poczkajmy na reszte bo wszystcy jeszcze nie wiedza i lista sie zwiekszy... jakies PW ogolne ??

barbie
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 17 lis 2010, o 14:51

eMTi pisze:Brzmi nieźle. :-) A czy jest jakaś pora, od której moglibyśmy się zjawiać i do której musielibyśmy się ewakuować 2ego?
Nie ma. Hotel w tym czasie nie działa, więc się do nas dostosują.
eMTi pisze:Czy z racji remontu pokoje, które mają dostępne byłyby rozdzielone między Koniuszego i inne budynki, czy da się nas wszystkich upchać do Koniuszego?
Tylko Koniuszy.
MAZI pisze:Barbie poczkajmy na reszte bo wszystcy jeszcze nie wiedza i lista sie zwiekszy... jakies PW ogolne ??
Jak zwykle Cię nie rozumiem ;-) Z czym mamy czekać? I jakie PW?

MAZI
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 17 lis 2010, o 15:14

barbie pisze:
eMTi pisze:Brzmi nieźle. :-) A czy jest jakaś pora, od której moglibyśmy się zjawiać i do której musielibyśmy się ewakuować 2ego?
Nie ma. Hotel w tym czasie nie działa, więc się do nas dostosują.
eMTi pisze:Czy z racji remontu pokoje, które mają dostępne byłyby rozdzielone między Koniuszego i inne budynki, czy da się nas wszystkich upchać do Koniuszego?
Tylko Koniuszy.
MAZI pisze:Barbie poczkajmy na reszte bo wszystcy jeszcze nie wiedza i lista sie zwiekszy... jakies PW ogolne ??
Jak zwykle Cię nie rozumiem ;-) Z czym mamy czekać? I jakie PW?
Jak zwykle wytlumaczy PRZYLEPKA ale chodzi mi o to ze nie wszyscy jeszcze wiedza ze SYLWESTRA organizujecie i mozna powiadomic potecjanych zainteresowanych z watku naszego o tym ze jednak jest inna opcja...

teraz lepiej ??

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 17 lis 2010, o 15:15

no to napisz w swoim wątku i wrzuć lina ;-)

barbie
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 17 lis 2010, o 15:15

O, teraz zrozumiałam :-)
Ale przecież nie zamykamy jeszcze listy, nie pali się. Jest jeszcze trochę czasu na decyzję, każdy spokojnie zdąży znaleźć ten wątek.

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 17 lis 2010, o 21:04

barbie, pytanko marudy czy można właśnie tak jak sie zapisałem i chyba Lucek też ,że tylko sylwek i śniadanie pierwszego ??
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

barbie
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 17 lis 2010, o 21:14

burat, jeśli nie ma innej opcji, to można.
Jednak im więcej osób przyjmie takie rozwiązanie, tym trudniej będzie utrzymać cenę. Chodzi po prostu o to, że koszt np. obsługi Pan Górski rozkłada na całość imprezy, więc jeśli dużo osób zrezygnuje z pozostałych nocy, to może to oznaczać skrócenie imprezy, ale niekoniecznie redukcję kosztów. Pracownicy w tym okresie (świąteczno-sylwestrowym) życzą sobie znacznie więcej za swoją pracę, dlatego po 1. musimy zagwarantować porządną frekwencję, a po 2. w miarę możliwości obstawić cały "turnus" ;-)
Mam nadzieję, że to rozumiecie.

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 17 lis 2010, o 21:21

nie no spoko ja to rozumiem tylko tak jak pisałem nie dam rady nikomu wcisnąć na tak długo szkodników i poza tym jeszcze w Sylwestra pracuję w dzień a pierwszego noc i dlatego tak marudzę :oops:
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

barbie
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 17 lis 2010, o 21:24

burat, rozumiem 8-) Posiadanie niesprzedawalnych szkodników jest niepodważalnym argumentem ;-)

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 17 lis 2010, o 21:27

no to super :->

ODPOWIEDZ