OBK diesel.
Re: OBK diesel.
Jeżeli byle g. trzeba zza wody ciągnąć, to zapałam jeszcze wiekszym uczuciem do diesla... 

Dolce far niente 

OBK to bardzo fajny samochód ale bez przesady, są też inne marki i inne auta. Umocniły we mnie to przekonanie dzisiejsze oględziny nowego Forestera. Ciekawe czy nowego OBK też tak spaprają (przy okazji Legasia też). Dlatego bierz Fux OBK ON zanim go totalnie zchrzaniągregski pisze:Michal B pisze: Jako miłośnikowi Forestera to nie wlałeś miodu w serce moje. Ostatnio swoje uczucia do Subaru określić mogę słowami: Trudna Miłośc
![]()
czemu???![]()
nie widze innej alternatywy niz OBK dla siebie w dniu dzisiejszym..
I tak Panie Michale zrobię. Jeszcze tylko nie wiem, czy uda mi się z republiki Burundii ściągnąć.... 

Dolce far niente 

Michal B pisze: są też inne marki i inne auta
dokladnie, ale nie mam pomyslu na cos innego dzis..
Juz dwie na drogach widziałem z podniesionym zawiasem. wymiatają....Piter 35 pisze:Może skodawka octawka![]()

Musze sie poważnie zastanowić....

Dolce far niente 

moj tatko byl z oktawii wyjatkowo niezadowolony. nawet sprzeglo haldex spalil. i to przed domem na sniegu. a i na drodze to sie 4x4 wlaczalo za pozno.....FUX pisze: Juz dwie na drogach widziałem z podniesionym zawiasem. wymiatają
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
No tak - tylko pewnie miał w tej Skodziance Haldexa pierwszej generacji, który był dosyć marny. Teraz jest już trzecia (nie wiem czy tą dają do Skody czy też jeszcze drugą) a różnica między jakością działania kolejnych Haldexów jest bardzo duża. Jeździłe w zimie po naprawdę śliskim takim autem z Haldexem III i spisywało to się naprawdę dobrze. Jazda w kopnym śniegu, podjazdy pod strome zalocone górki bez problemu, żadnych szarpnięć czy tym podobnych niespodzianek. Dawało radę, że sie bardzo zdziwiłem.
Posłuchałem dzisiaj legasa diesla. Dźwięk miodzio, jak nie rechot. Jest o niebo ciszej, niż accordzie i ten brak nawet minimalnych wibracji.
Pompki i CR od VW to porażka. Czekam, aż go zarejestruja i biorę na dzien dwa....

Pompki i CR od VW to porażka. Czekam, aż go zarejestruja i biorę na dzien dwa....

Dolce far niente 

Jak ktoś chce to mogę takiego załatwić 

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Trzeba by wiśnę x 3 , to wtedy by się taki znalazł 

Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Drooogo. Fajne te OBK ale stanowczo powinny kosztować ca 120 - 130 tys. nowe w salonie
Za te pieniądze można mieć Passata 2.0 TDi, 170 KM z fancy szmancy skrzynią DSG. A jeździ taki pasek aż miło

Za te pieniądze można mieć Passata 2.0 TDi, 170 KM z fancy szmancy skrzynią DSG. A jeździ taki pasek aż miło

Jasne jasne a jak coś się spie..... to zapłacisz jak za zboże
tam nawet hamulec ręczny jest na przycisk ( i jak tu zawrócić na ręcznym
)
Wolał bym OBK

Wolał bym OBK

Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Aha to co pisalem to prawie nowe
2500 km 

Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Dobra dobra, a w subaru to sie nie płaci jak za zboże za wszystko ?
Jak to jak zawrócić ? Przyciskiem
Poza tym wiesz jakie pasek ma wyczesane uchwyty na napoje ?

Poza tym wiesz jakie pasek ma wyczesane uchwyty na napoje ?

Lucek - to ty nie wiesz, że w Subaru to się nic nie psuje, a jak sie nic nie psuje to opłaty za naprawy wynoszą O (słownie: zero) złotych. To najtańsza firma na świecie jest w tej kwestii

tak, tak, to prawda szczera jest
a wszystkie warstaty Subaru to z TJUNINGU żyją

P.S.
i z hurtowej sprzedaży trytytek

P.S.
i z hurtowej sprzedaży trytytek
Podczas jazdy chyba nie działaLouCyphre pisze: Jak to jak zawrócić ? Przyciskiem![]()

Tjuning to złodamaz pisze: a wszystkie warstaty Subaru to z TJUNINGU żyją

Nie wierzysz w Lucka ?Piter 35 pisze: tam nawet hamulec ręczny jest na przycisk ( i jak tu zawrócić na ręcznym)

W Mesiach ręczny jest na pedał, a odblokowuje się go na desce a i tak podobno się da nawrócić jak trzeba - wystarczy paczka fajek

- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Ale w W124 da się to jeszcze zrobić w czasie jazdyWRC fan pisze: W Mesiach ręczny jest na pedał, a odblokowuje się go na desce a

Czy w Szmelcwagenie też jest taka możliwość

Jeździłem w zeszłym tygodniu OBK dieslem i nowym Foresterem 2.5XT i nawet napisałem o tym "recenzję"
na pół strony, ale mnie wylogowało a post wcięło, więc mi się nie chce pisać jeszcze raz. Nic odkrywczego zresztą bym nie dodał, bo wrażenia miałem b. podobne do tych już tu opisanych - miły silnik bez typowego dla diesli "kopa" przy włączaniu się turbiny, klekot diesla słyszalny tylko na początku, samochód dużo lepiej wyciszony od MY'07 itd.
Ale jedna rzecz mnie wprawiła w osłupienie; zegary w nowym Forku...
Sen szalonego cukiernika to mało powiedziane...
Przy okazji - w Forku wprowadzili "kartę" (breloczek?) zamiast klucza. Rzecz znana z Renault i innych marek - ma umożliwić "bezdotykowe" zapalanie silnika, zamykanie i otwieranie drzwi. Podstawową zaletą tej karty dla takiego sklerotyka jak ja jest pewność, że jak się ma kartę w kieszeni, to samochód pozostawiony na parkingu jest z całą pewnością zamknięty (bo zamki zamykają się automatycznie wraz z oddaleniem się karty/kierowcy od samochodu).
Jak do tego podeszło Subaru?
Umieścili dodatkowy przycisk na klamce - żeby zamknąć lub otworzyć drzwi, trzeba go nacisnąć...

Ale jedna rzecz mnie wprawiła w osłupienie; zegary w nowym Forku...

Sen szalonego cukiernika to mało powiedziane...
Przy okazji - w Forku wprowadzili "kartę" (breloczek?) zamiast klucza. Rzecz znana z Renault i innych marek - ma umożliwić "bezdotykowe" zapalanie silnika, zamykanie i otwieranie drzwi. Podstawową zaletą tej karty dla takiego sklerotyka jak ja jest pewność, że jak się ma kartę w kieszeni, to samochód pozostawiony na parkingu jest z całą pewnością zamknięty (bo zamki zamykają się automatycznie wraz z oddaleniem się karty/kierowcy od samochodu).
Jak do tego podeszło Subaru?
Umieścili dodatkowy przycisk na klamce - żeby zamknąć lub otworzyć drzwi, trzeba go nacisnąć...

Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.