Białe leci z nieba!!!
Re: Białe leci z nieba!!!
No nkt dziś na świecie tak naprawdę przyszpanować nartami nie może. Dobra są wyjątki, Lacroix z brylantami np... no ale to taki radziecki bardziej szpan.
Wśród narciarzy znających się wiadomo na gorce kto jak jeździ już pierwszego dnia. Ludność się wypatruje. I ci ludzie ewentulanie patrzą jakie człowiek ma narty, bo może są dobre w jeździe. Ja się w PL ze znajomymi często zamienialem, nawet z nieznajomywmi. Zeby se sprawdzić...
Narty są tak różne jak pasty do zębów, noże, cokowliek. jedne dobre inne złe.
Wśród narciarzy znających się wiadomo na gorce kto jak jeździ już pierwszego dnia. Ludność się wypatruje. I ci ludzie ewentulanie patrzą jakie człowiek ma narty, bo może są dobre w jeździe. Ja się w PL ze znajomymi często zamienialem, nawet z nieznajomywmi. Zeby se sprawdzić...
Narty są tak różne jak pasty do zębów, noże, cokowliek. jedne dobre inne złe.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
Arno pisze: Narty są tak różne jak pasty do zębów, noże, cokowliek. jedne dobre inne złe.
nigdy nie dotarłem do takiego poziomu techniki jazdy na nartach aby to stwierdzić, jedyne co wiem, to to, że umiec jeździć trzeba było kiedyś, na nartach o profilu boazerii i długości wyciągniętej w góre reki ( do przegubu) ,teraz taliowane same skręcaja, wystarczy nacisnąć;krawędziowanie narty zewnetrznej i wewnetrznej zamiast balansu w odpowiednim rytmie aby skręcić, niby też tez fajne ale
esilon pisze: Kruszyn np kupił Legacy kombi dla lasnu a teraz jest zadowolony że mało pali![]()
Dla lansu kupiłbym lanosa

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
Kruszyn pisze: Ciekawe czy małżonka prowadziła już auto które jej kupiłeś
drugiego dnia od zakupu

niestety ona nie lubi prowadzić jak ja jestem pasażerem, niepotrzebnie się wtedy deneruje(my)

esilon pisze: niepotrzebnie się wtedy deneruje(my)![]()
Święte słowa

Kruszyn, używasz zimą reduktora ? czy wogóle używasz reduktora ?
i nie pytam korzystanie z reduktora jak ciągniesz przyczepe
, tylko tak normalnie , solo, korzystasz czy gadżet ?
i nie pytam korzystanie z reduktora jak ciągniesz przyczepe

Korzystam ,na ruszaniu pod gorę, w zimie w zaspach i na szkoleniach . A przyczepę ciągam autobusem ( hiacem ) 

- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
Ja reduktora używam czasami podczas manewrowania na parkingach/w garażu podziemnym
Legas za słaby za miękki czy Ci żal ?Kruszyn pisze: A przyczepę ciągam autobusem ( hiacem )

Godlik pisze: Ja reduktora używam czasami podczas manewrowania na parkingach/w garażu podziemnym
a co to ułatwia ? szukanie miejsca na krótkiej dwójce ?
- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
Raczej oszczędzanie sprzęgła i lewej nogi na krótkiej jedynce lub wstecznym.esilon pisze: a co to ułatwia ? szukanie miejsca na krótkiej dwójce ?
Nie chodzi mi o jeżdżenie po parkingu pod supermarketem, tylko wciskanie się (np. tyłem) na swoje miejsce parkingowe

esilon pisze: Legas za słaby za miękki czy Ci żal ?![]()
Złośliwcze... legas nie ma haka

Godlik pisze: Raczej oszczędzanie sprzęgła i lewej nogi na krótkiej jedynce lub wstecznym.
eeee czyli gadżet, dobrze że nie mam

Kruszyn pisze: Złośliwcze... legas nie ma haka
od razy złośliwcze...........pytanie było serio bo kombi podobno tez miękki tył ma

w górach przy używaniu Subaraka w odpowiedni dla niego sposób to to nie jest gadżetesilon pisze:
eeee czyli gadżet, dobrze że nie mam![]()

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

- azotoks
- 0 gwiazdek
- Auto: "bug-eye" 2.0
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
śnieg !!!
miałem wyprowadzić psy i wypić piwo, ale czworonogi miały niezłą radochę na śniegu to dlaczego ja miałbym być gorszy
teraz można wypić za białe na mazowszu
ps. a reduktor fajna rzecz

miałem wyprowadzić psy i wypić piwo, ale czworonogi miały niezłą radochę na śniegu to dlaczego ja miałbym być gorszy

teraz można wypić za białe na mazowszu

ps. a reduktor fajna rzecz
białe + awd = :D
białe z nieba nie leci, tylko wali jak głupie.
drogowcy nie tyle są zaskoczeni, co bezradni. zaskoczone, natomiast, są administracje. uliczki osiedlowe czy parkingowe śladem łopaty nie tknięte.
pierwszy raz od długiego czasu jechałem grzecznie 40 km/h w sznurku (na sporej ulicy warszawskiej - Powstańców Śląskich) i wcale nie uważałem, że jadę za wolno.
tak więc... pozdrawiam dumnych właścicieli bmw i mercedesów - tych purystycznie napędzanych na tył.

drogowcy nie tyle są zaskoczeni, co bezradni. zaskoczone, natomiast, są administracje. uliczki osiedlowe czy parkingowe śladem łopaty nie tknięte.
pierwszy raz od długiego czasu jechałem grzecznie 40 km/h w sznurku (na sporej ulicy warszawskiej - Powstańców Śląskich) i wcale nie uważałem, że jadę za wolno.
tak więc... pozdrawiam dumnych właścicieli bmw i mercedesów - tych purystycznie napędzanych na tył.

Ale co chodzi? Ja tam cały i zdrowy dotarłem do pracy, co więcej nawet na jednym pustym kawałku wolnego lewego pasa wyprzedziłem parę sztuk :)damaz pisze: tak więc... pozdrawiam dumnych właścicieli bmw i mercedesów - tych purystycznie napędzanych na tył.![]()
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
ky pisze: Ale co chodzi?
dzisiaj, przynajmniej u nas, chodzi o to żeby zahamować a nie szybciej od innych przyspieszać

ky, ja dziś widziałem kilka nowych BMW walczących z oblodzoną jezdnią nie mogących podjechać pod górkę.
Trzeba było opony wcześniej zmienić :>esilon pisze: dzisiaj, przynajmniej u nas, chodzi o to żeby zahamować a nie szybciej od innych przyspieszać![]()
r.
Ciekawe zjawisko. Poza Navarra jadaca jak glupia, nikt mnie w zasadzie nie wyprzedzal a jestem purystycznie napedzany na tyl.
Moim zdaniem roznica jest przy: podjezdzaniu pod oblodzona gorke, gdzie nie ma najmniejszych watpliwosci, ze Subaru jest skuteczniejsze.
I powiedzmy szybkie ruszanie po sniegu ze swiatel.
Po poltoragodzinnym powrocie do domu z Galerii Moktow na oko, w korku niebywalym stwierdzam co nastepuje:
Ludzie maja strach w oczach i zero umiejetnosci poruszania sie po sniegu.
Na lekkim podejzdzie daja gazu ile sie da i stad najprawdopodobniej owe problemy BMW pod gorke, jakies durne zaufanie, ze dadza rade bo drogo.
A tu panie wrecz przeciwnie, pyr pyr trzeba zrobic i sie jedzie. Wy mlodzi, nie jezdziliscie pol zyca z napedem na tyl. Jestescie troche tak jak mlodzi redaktorzy ( okolo 30tki) ktorzy sa totalnie bezwzgledni wobec Jaruzelskiego, komunistow, a starzy redaktorzy jednak staraja sie zobaczyc w nim czlowieka.
Ale dobra, narod rowniez wierzy slepo w skutecznosc esp i stad tez zjawiska niepodjezdzania pod gorke. Mysla sobie, ze co, mam esp to sie nie zakopie ani nic.... Tia... a wystraczy ESP wylaczyc, tak jak ja na calej drodze i smigasz panie jak stary, a wrecz prawie jak Subaru, co bezczelnie stwioerdzam. Dlaczego prawie jak subaru? A bo tez mozna se z palcem w d pozamiatac tylem i sie pobawic. \
Beda dalej relacjonowal wraz z objezdzeniem pojazdu. Głown roznica - SZYBKIE RUSZANIE. Jeszcze nie bylem w glebokim sniegu. Prawdopodobnie tutaj tez da sie zauwazyc minusy.
Pozdrawiam wszystkich o pamietajcie, roge hamowania macie taka sama. nie ufajcie SUBARU w kazdej sytuacji na drodze.
Moim zdaniem roznica jest przy: podjezdzaniu pod oblodzona gorke, gdzie nie ma najmniejszych watpliwosci, ze Subaru jest skuteczniejsze.
I powiedzmy szybkie ruszanie po sniegu ze swiatel.
Po poltoragodzinnym powrocie do domu z Galerii Moktow na oko, w korku niebywalym stwierdzam co nastepuje:
Ludzie maja strach w oczach i zero umiejetnosci poruszania sie po sniegu.
Na lekkim podejzdzie daja gazu ile sie da i stad najprawdopodobniej owe problemy BMW pod gorke, jakies durne zaufanie, ze dadza rade bo drogo.
A tu panie wrecz przeciwnie, pyr pyr trzeba zrobic i sie jedzie. Wy mlodzi, nie jezdziliscie pol zyca z napedem na tyl. Jestescie troche tak jak mlodzi redaktorzy ( okolo 30tki) ktorzy sa totalnie bezwzgledni wobec Jaruzelskiego, komunistow, a starzy redaktorzy jednak staraja sie zobaczyc w nim czlowieka.
Ale dobra, narod rowniez wierzy slepo w skutecznosc esp i stad tez zjawiska niepodjezdzania pod gorke. Mysla sobie, ze co, mam esp to sie nie zakopie ani nic.... Tia... a wystraczy ESP wylaczyc, tak jak ja na calej drodze i smigasz panie jak stary, a wrecz prawie jak Subaru, co bezczelnie stwioerdzam. Dlaczego prawie jak subaru? A bo tez mozna se z palcem w d pozamiatac tylem i sie pobawic. \
Beda dalej relacjonowal wraz z objezdzeniem pojazdu. Głown roznica - SZYBKIE RUSZANIE. Jeszcze nie bylem w glebokim sniegu. Prawdopodobnie tutaj tez da sie zauwazyc minusy.
Pozdrawiam wszystkich o pamietajcie, roge hamowania macie taka sama. nie ufajcie SUBARU w kazdej sytuacji na drodze.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
O Urbanie mówisz?Arno pisze:a starzy redaktorzy jednak staraja sie zobaczyc w nim czlowieka.

czarne jest piękne...
Najśmieszniejsze jest to, że w większości większych BMW czy Mietków silnik ma tyle dołu, że można ruszać praktycznie bez gazu, nawet pod lekką górkę.Arno pisze: Na lekkim podejzdzie daja gazu ile sie da i stad najprawdopodobniej owe problemy BMW pod gorke
r.
Przeważająca większość ma załozone automaty...ky pisze: Najśmieszniejsze jest to, że w większości większych BMW czy Mietków silnik ma tyle dołu, że można ruszać praktycznie bez gazu, nawet pod lekką górkę.

Dolce far niente