Białe leci z nieba!!!

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: Białe leci z nieba!!!

Post 30 lis 2010, o 22:37

gergski, powiem ci tak:
jeszcze trzeba sprawdzic jak bedzie na autostradzie na narty. Juz niedlugo.
Dwa musze sie objezdzic, zeby cos powiedziec. Ale, fun jest, bo sie naprawde pobawic mozna - UWAGA, to na malych predkosciach. MOzne sa nadrzucic tyl, zeby gdzie wjechac.
Ale uwaga: dzis podjezdzalem pod knajpe. Obok parking, widze jedno miejsce, ale cos takie dziwne troche sniegu za duzo. STI bym sie nie zastanawial nawet, a tym nawet nie pomyslalem, zeby wjechac.
To jest roznica miedzy 4x4 a tylem lub przodem.
Mam wlasnie zamiar dociazyc tyl na stale beczka z plynem. :)

Nadal jestem wsrod pojazdow jeden z szybszych. Powstaje pytanie - czy istotnie ci, ktorzy sie chwala ze SUBARU sa najszybsi, by nie byli najszybsi w innych aitach? Pewnie by byli.
Kwestia opon, rozsadku i nie dawania gazu gdzie nie trzeba....

Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 30 lis 2010, o 22:49

Arno, bez gwiazdy nie ma jazdy... :giggle:
Chcesz wjechać tam, gdzie ja...
Dolce far niente ;-)

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 30 lis 2010, o 23:14

FUX, powiem, ze to nie sa jakies wielkie utrudnienia. Takie tam... podjade dwa miejsca dalej.

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 30 lis 2010, o 23:24

esilon pisze: ale jak się wyrobiłes na rondzie ? przeciez inercja tego tonażu musi byc masakryczna
kiedyś mój kolega wpadł do nas na Szwarcwald Fordem F250 długim (jakieś 3.5t) - Wiśnią na lekko styranych kapciach mu nie zwiałem.

Inna sprawa, że on tam nie ma chyba żadnych elektronicznych dziwactw, no i Ziutek generalnie ogarnia. ;-)

A jakiego animuszu się dostaje jak taka ciężarówka, w pełni złamana na nawrocie siedzi w lusterku :mrgreen:

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 30 lis 2010, o 23:28

Arno pisze: Nadal jestem wsrod pojazdow jeden z szybszych.
ja za to w mieście Wawa z lekka przymulam (odrobinę szybciej niż ci wolniejsi). Ale jak się popatrzeć na to co się wyprawia, to mi się nie chce klepać mojego auta - wolę je całe do jakiegoś konkretnego upalania.

gregski
6 gwiazdek
Auto: Mammut
Polubione posty: 5 razy

Post 30 lis 2010, o 23:51

Arno, dzieki,
musze sie przymierzyc do trojki 325d w gore.
te mozna trafic w nizszych cenach niz nowa buda cklasse..
wszyscy bardzo chwala ten 3 litrowy dyszel beemwe..

a co do wjezdzania w dziury, to w OBKU sie niczego nie boje - 21 cm plus plyta 4 mm alu pod silnikiem... trzeba sie bedzie odzwyczaic..

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 1 gru 2010, o 07:58

gregski, koniecznie z X-drive 3.0D to potwór!
Dolce far niente ;-)

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 1 gru 2010, o 08:49

Remek, obawiam się, że mamy inne pojęcie o tym co to znaczy szybko. Ja opowiadam o ludności, która się ze strachu wlecze...

Ale remkosławie, i tak nie ty czy ja przywalimy, bo z pewności obaj jedziemy prędkością bezpieczną, czyli tak jak nam serce dyktuje, ale jeśłi auto będzie klepane, to przez jakąś idiotkę siedzącą na ogonie, oszalałego repa, czy personel średniego szczebla zarządzania w służbowej Inisgnii, Monele, Lagunie, czy innych tego typu wyścigówkach.
Strzeż nasz Panie przed mistrzami kierownika.

citan
5 gwiazdek
Auto: japońskie
Polubił: 41 razy
Polubione posty: 14 razy

Post 1 gru 2010, o 11:05

Strasznie się wszyscy na "czerwonym" rozjeździli. Chyba myślą, że i tak nic nie da rady wcześniej wjechać na skrzyżowanie. No i ulice dwupasmowe (jednokierunkowe) zamieniły się w jednopasmowe... bo przecież trzeba gdzieś zaparkować, ale odśnieżyć sobie miejsca postojowego to już nie łaska, lepiej zająć pas ruchu.

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 1 gru 2010, o 11:37

Arno pisze: Remek, obawiam się, że mamy inne pojęcie o tym co to znaczy szybko. Ja opowiadam o ludności, która się ze strachu wlecze...
Arno, zakładam, że zwykle jeździsz szybciej ode mnie - w normalnych warunkach uznaję to za szybko (w stosunku do 98% reszty) ;-)
Arno pisze: Ale remkosławie, i tak nie ty czy ja przywalimy, bo z pewności obaj jedziemy prędkością bezpieczną, czyli tak jak nam serce dyktuje
właśnie dlatego ja odrobinę (+10, może 20-30 jak luźniej) szybciej, co i tak nie daje gwarancji. Choćby wczoraj jedna z akcji:. Nie lubię agresywnie wbijać na pas (no cheba, że akurat mam fantazję ;-) ) więc grzecznie odczekałem aż się zrobi luka, przyspieszyłem i wskakuję. I ten baran w nowym mondeło musiał dostać jakiegoś kompleksu, bo w momencie kiedy już byłem tam gdzie chciałem, na ogonie miałem go (musiał sporo przyspieszyć) na długich światłach. Nie rozumiem, dlaczego ludzie ryzykują rozpieprzenie 2 albo lepiej aut, bo co? bo duże krzydło?

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: die Pflaume

Post 1 gru 2010, o 12:07

remek pisze: bo co? bo duże krzydło?
Bo, swoim manewrem, obkurczyłeś mu żenidło ;)

r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Duża Dacia :)
Polubił: 129 razy
Polubione posty: 198 razy

Post 1 gru 2010, o 12:17

Rewelacyjnie sprawdzają sie "śpiący policjanci" na nieodśnieżonych ulicach, przed każdym jest kilkunastometrowej długości piękna ślizgawka :wall:
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów. :idea:

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 1 gru 2010, o 13:24

Remek, zajales panu w Mondele JEGO MIEJSCE! Ludnosc nie wpuszcza, bo ich milisekundy sa zbyt cenne!
A ty sie pwierdzielasz i on, dyrektor albo kierownik jakis, traci TRACI TRACI!
Tlumaczylem ostatnio film 7 lat w Tybecie - tam jest kilka sentencji buddyjskich. Gdyby czesc z nich zastosowac, to ludnosci powietrze by zeszlo.
ALE - trzeba tez zobaczyc czlowieka w nich. Ma taki w korporacji szefa bydlaka. Ktpory go zabije, jak ten sie trzy sekundy spozni. No to mu sie to rzuca na leb i na cale zycie. Festina lente. Tisze jedesz dalsze budiesz....

A z tym czerwonym siwatlem - istotnie. tak jakby snieg zniosl wszystkie przepisy. Dzis pod GalMokiem auta parkuja na Woloskiej zajmujac jeden pas, w tym jedna uskrzydlona niebiewska impreza.

Gregski wieczorem wstawilem do bagaznika beczke 30 litrowa pelna wody, przymycowalem ja na zicher do uchwytow i panie dociazylem se tyl jak ta lala. Bo w napedzie na tyl, jak mnie poinformowal jeden gorla austraciki, trzeba miec zawsze pelen bak...

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: die Pflaume

Post 1 gru 2010, o 13:32

Arno pisze: Gregski wieczorem wstawilem do bagaznika beczke 30 litrowa pelna wody, przymycowalem ja na zicher do uchwytow i panie dociazylem se tyl jak ta lala. Bo w napedzie na tyl, jak mnie poinformowal jeden gorla austraciki, trzeba miec zawsze pelen bak...

W zeszłym roku woziłem 40kg piasku w bagażniku. W tym roku założyłem nowe zimówki i jakoś na razie nie czuję potrzeby dociążania bagażnika. Może po prostu musisz się przyzwyczaić? ;)

r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 1 gru 2010, o 13:43

Arno pisze: Gregski wieczorem wstawilem do bagaznika beczke 30 litrowa pelna wody
lepiej jakiś worek piachu. może się przydać do podsypania pod koła.
Arno pisze: Ktpory go zabije, jak ten sie trzy sekundy spozni
jak bym miał szefa bydlaka, to bym się spieszył całą drogę, a nie te 30 metrów ;-)
Arno pisze: Gdyby czesc z nich zastosowac, to ludnosci powietrze by zeszlo.
wystarczyło by choćby użyć odrobinę mózgu do prowadzenia auta ;-) Już nie trzeba nawet buddyzmu.

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 1 gru 2010, o 14:25

Arno pisze: wstawilem do bagaznika beczke 30 litrowa pelna wody
a mocna ta beczka ?

he he , w spokoju bez kolejki zmieniłem własnie oponki ; różnica niesamowita ( jak zwykle) tylko śniegu jakby dzisiaj mniej

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 1 gru 2010, o 14:39

Arno pisze: Gregski wieczorem wstawilem do bagaznika beczke 30 litrowa pelna wody, przymycowalem ja na zicher do uchwytow i panie dociazylem se tyl jak ta lala. Bo w napedzie na tyl, jak mnie poinformowal jeden gorla austraciki, trzeba miec zawsze pelen bak...
Nie boisz się, że Ci zawartość zamarznie i rozsadzi beczkę?

esilon
6 gwiazdek

Post 1 gru 2010, o 15:15

So What! pisze: Nie boisz się, że Ci zawartość zamarznie i rozsadzi beczkę?

o to własnie pytałem mówiąc o mocnej beczce

ale dziękuje za ten wpis z wodą na mrozie................... bo własnie sobie przypomniałem że nie zamknałem zasuwy na przyłączu na działce a zawór i rura na zewnątrz wyprowadzona :wall: :wall: :wall: :wall: :wall:

ciekawe co pierdyknie pierwsze :wall:

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 1 gru 2010, o 15:51

esilon pisze: o to własnie pytałem mówiąc o mocnej beczce
Wiem ;-)
esilon pisze: własnie sobie przypomniałem że nie zamknałem zasuwy na przyłączu na działce a zawór i rura na zewnątrz wyprowadzona :wall: :wall: :wall: :wall: :wall:

ciekawe co pierdyknie pierwsze :wall:
Postaraj się to koniecznie ogarnąć - mam nadzieję, że nie jest już za późno.

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 1 gru 2010, o 16:02

beczka mocna, plastykowa. I przywiazana nieruchomo tkwi. Bo najgorsze to rzeczy luzem w bagazniku.
ale wlasnie mi przyszlo do lba ze wsypie do beczki duzo soli. i nie zamarznie.

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 1 gru 2010, o 16:07

Arno, worek cementu kosztuje 10pln i waży 25kg. Chyba mniejszy stres i środek cięzkości niżej. Dodatkowo owiń w gruby wór od śmieci.

esilon, wodomierz zdemontuj, choć chyba juz jest z poźno...

Link: http://www.youtube.com/watch?v=yoxs0ELG0mA
Dolce far niente ;-)

esilon
6 gwiazdek

Post 1 gru 2010, o 16:14

FUX pisze: wodomierz zdemontuj, choć chyba juz jest z poźno...

nie mam wodomierza bo woda ryczałtowo

ale klucz do zasuwy dopiero za godzinę będzie a bez klucza nawet tam nie jadę :wall:

Godlik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
Polubił: 19 razy
Polubione posty: 83 razy

Post 1 gru 2010, o 16:16

Arno pisze: beczka mocna, plastykowa. I przywiazana nieruchomo tkwi. Bo najgorsze to rzeczy luzem w bagazniku.
ale wlasnie mi przyszlo do lba ze wsypie do beczki duzo soli. i nie zamarznie.
A nie chlupie Ci to jak jeździsz?

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 1 gru 2010, o 16:17

esilon pisze:
FUX pisze: wodomierz zdemontuj, choć chyba juz jest z poźno...

nie mam wodomierza bo woda ryczałtowo

ale klucz do zasuwy dopiero za godzinę będzie a bez klucza nawet tam nie jadę :wall:
Zawór do zasuwy jest zaraz pod deklem; wystarczy plaski klucz między 19 a 24, nie pamiętam...
Dolce far niente ;-)

esilon
6 gwiazdek

Post 1 gru 2010, o 16:27

FUX pisze: Zawór do zasuwy jest zaraz pod deklem

owszem jest zaraz pod deklem mniej więcej 60 cm, nie mam takiej reki, klucz musi byc nasadowy, w zasadzie to zwykły profil 40 długości ok metra ,może byc z dospawanym uchwytem, teorię mam w małym palcu ale za to klucz w................... :wall:

ODPOWIEDZ