Białe leci z nieba!!!
Re: Białe leci z nieba!!!
gergski, powiem ci tak:
jeszcze trzeba sprawdzic jak bedzie na autostradzie na narty. Juz niedlugo.
Dwa musze sie objezdzic, zeby cos powiedziec. Ale, fun jest, bo sie naprawde pobawic mozna - UWAGA, to na malych predkosciach. MOzne sa nadrzucic tyl, zeby gdzie wjechac.
Ale uwaga: dzis podjezdzalem pod knajpe. Obok parking, widze jedno miejsce, ale cos takie dziwne troche sniegu za duzo. STI bym sie nie zastanawial nawet, a tym nawet nie pomyslalem, zeby wjechac.
To jest roznica miedzy 4x4 a tylem lub przodem.
Mam wlasnie zamiar dociazyc tyl na stale beczka z plynem. :)
Nadal jestem wsrod pojazdow jeden z szybszych. Powstaje pytanie - czy istotnie ci, ktorzy sie chwala ze SUBARU sa najszybsi, by nie byli najszybsi w innych aitach? Pewnie by byli.
Kwestia opon, rozsadku i nie dawania gazu gdzie nie trzeba....
jeszcze trzeba sprawdzic jak bedzie na autostradzie na narty. Juz niedlugo.
Dwa musze sie objezdzic, zeby cos powiedziec. Ale, fun jest, bo sie naprawde pobawic mozna - UWAGA, to na malych predkosciach. MOzne sa nadrzucic tyl, zeby gdzie wjechac.
Ale uwaga: dzis podjezdzalem pod knajpe. Obok parking, widze jedno miejsce, ale cos takie dziwne troche sniegu za duzo. STI bym sie nie zastanawial nawet, a tym nawet nie pomyslalem, zeby wjechac.
To jest roznica miedzy 4x4 a tylem lub przodem.
Mam wlasnie zamiar dociazyc tyl na stale beczka z plynem. :)
Nadal jestem wsrod pojazdow jeden z szybszych. Powstaje pytanie - czy istotnie ci, ktorzy sie chwala ze SUBARU sa najszybsi, by nie byli najszybsi w innych aitach? Pewnie by byli.
Kwestia opon, rozsadku i nie dawania gazu gdzie nie trzeba....
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
Arno, bez gwiazdy nie ma jazdy... 
Chcesz wjechać tam, gdzie ja...

Chcesz wjechać tam, gdzie ja...
Dolce far niente 

FUX, powiem, ze to nie sa jakies wielkie utrudnienia. Takie tam... podjade dwa miejsca dalej.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
kiedyś mój kolega wpadł do nas na Szwarcwald Fordem F250 długim (jakieś 3.5t) - Wiśnią na lekko styranych kapciach mu nie zwiałem.esilon pisze: ale jak się wyrobiłes na rondzie ? przeciez inercja tego tonażu musi byc masakryczna
Inna sprawa, że on tam nie ma chyba żadnych elektronicznych dziwactw, no i Ziutek generalnie ogarnia.

A jakiego animuszu się dostaje jak taka ciężarówka, w pełni złamana na nawrocie siedzi w lusterku

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
ja za to w mieście Wawa z lekka przymulam (odrobinę szybciej niż ci wolniejsi). Ale jak się popatrzeć na to co się wyprawia, to mi się nie chce klepać mojego auta - wolę je całe do jakiegoś konkretnego upalania.Arno pisze: Nadal jestem wsrod pojazdow jeden z szybszych.
Arno, dzieki,
musze sie przymierzyc do trojki 325d w gore.
te mozna trafic w nizszych cenach niz nowa buda cklasse..
wszyscy bardzo chwala ten 3 litrowy dyszel beemwe..
a co do wjezdzania w dziury, to w OBKU sie niczego nie boje - 21 cm plus plyta 4 mm alu pod silnikiem... trzeba sie bedzie odzwyczaic..
musze sie przymierzyc do trojki 325d w gore.
te mozna trafic w nizszych cenach niz nowa buda cklasse..
wszyscy bardzo chwala ten 3 litrowy dyszel beemwe..
a co do wjezdzania w dziury, to w OBKU sie niczego nie boje - 21 cm plus plyta 4 mm alu pod silnikiem... trzeba sie bedzie odzwyczaic..
Remek, obawiam się, że mamy inne pojęcie o tym co to znaczy szybko. Ja opowiadam o ludności, która się ze strachu wlecze...
Ale remkosławie, i tak nie ty czy ja przywalimy, bo z pewności obaj jedziemy prędkością bezpieczną, czyli tak jak nam serce dyktuje, ale jeśłi auto będzie klepane, to przez jakąś idiotkę siedzącą na ogonie, oszalałego repa, czy personel średniego szczebla zarządzania w służbowej Inisgnii, Monele, Lagunie, czy innych tego typu wyścigówkach.
Strzeż nasz Panie przed mistrzami kierownika.
Ale remkosławie, i tak nie ty czy ja przywalimy, bo z pewności obaj jedziemy prędkością bezpieczną, czyli tak jak nam serce dyktuje, ale jeśłi auto będzie klepane, to przez jakąś idiotkę siedzącą na ogonie, oszalałego repa, czy personel średniego szczebla zarządzania w służbowej Inisgnii, Monele, Lagunie, czy innych tego typu wyścigówkach.
Strzeż nasz Panie przed mistrzami kierownika.
Strasznie się wszyscy na "czerwonym" rozjeździli. Chyba myślą, że i tak nic nie da rady wcześniej wjechać na skrzyżowanie. No i ulice dwupasmowe (jednokierunkowe) zamieniły się w jednopasmowe... bo przecież trzeba gdzieś zaparkować, ale odśnieżyć sobie miejsca postojowego to już nie łaska, lepiej zająć pas ruchu.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
Arno, zakładam, że zwykle jeździsz szybciej ode mnie - w normalnych warunkach uznaję to za szybko (w stosunku do 98% reszty)Arno pisze: Remek, obawiam się, że mamy inne pojęcie o tym co to znaczy szybko. Ja opowiadam o ludności, która się ze strachu wlecze...

właśnie dlatego ja odrobinę (+10, może 20-30 jak luźniej) szybciej, co i tak nie daje gwarancji. Choćby wczoraj jedna z akcji:. Nie lubię agresywnie wbijać na pas (no cheba, że akurat mam fantazjęArno pisze: Ale remkosławie, i tak nie ty czy ja przywalimy, bo z pewności obaj jedziemy prędkością bezpieczną, czyli tak jak nam serce dyktuje

Bo, swoim manewrem, obkurczyłeś mu żenidło ;)remek pisze: bo co? bo duże krzydło?
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
Rewelacyjnie sprawdzają sie "śpiący policjanci" na nieodśnieżonych ulicach, przed każdym jest kilkunastometrowej długości piękna ślizgawka 

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

Remek, zajales panu w Mondele JEGO MIEJSCE! Ludnosc nie wpuszcza, bo ich milisekundy sa zbyt cenne!
A ty sie pwierdzielasz i on, dyrektor albo kierownik jakis, traci TRACI TRACI!
Tlumaczylem ostatnio film 7 lat w Tybecie - tam jest kilka sentencji buddyjskich. Gdyby czesc z nich zastosowac, to ludnosci powietrze by zeszlo.
ALE - trzeba tez zobaczyc czlowieka w nich. Ma taki w korporacji szefa bydlaka. Ktpory go zabije, jak ten sie trzy sekundy spozni. No to mu sie to rzuca na leb i na cale zycie. Festina lente. Tisze jedesz dalsze budiesz....
A z tym czerwonym siwatlem - istotnie. tak jakby snieg zniosl wszystkie przepisy. Dzis pod GalMokiem auta parkuja na Woloskiej zajmujac jeden pas, w tym jedna uskrzydlona niebiewska impreza.
Gregski wieczorem wstawilem do bagaznika beczke 30 litrowa pelna wody, przymycowalem ja na zicher do uchwytow i panie dociazylem se tyl jak ta lala. Bo w napedzie na tyl, jak mnie poinformowal jeden gorla austraciki, trzeba miec zawsze pelen bak...
A ty sie pwierdzielasz i on, dyrektor albo kierownik jakis, traci TRACI TRACI!
Tlumaczylem ostatnio film 7 lat w Tybecie - tam jest kilka sentencji buddyjskich. Gdyby czesc z nich zastosowac, to ludnosci powietrze by zeszlo.
ALE - trzeba tez zobaczyc czlowieka w nich. Ma taki w korporacji szefa bydlaka. Ktpory go zabije, jak ten sie trzy sekundy spozni. No to mu sie to rzuca na leb i na cale zycie. Festina lente. Tisze jedesz dalsze budiesz....
A z tym czerwonym siwatlem - istotnie. tak jakby snieg zniosl wszystkie przepisy. Dzis pod GalMokiem auta parkuja na Woloskiej zajmujac jeden pas, w tym jedna uskrzydlona niebiewska impreza.
Gregski wieczorem wstawilem do bagaznika beczke 30 litrowa pelna wody, przymycowalem ja na zicher do uchwytow i panie dociazylem se tyl jak ta lala. Bo w napedzie na tyl, jak mnie poinformowal jeden gorla austraciki, trzeba miec zawsze pelen bak...
Arno pisze: Gregski wieczorem wstawilem do bagaznika beczke 30 litrowa pelna wody, przymycowalem ja na zicher do uchwytow i panie dociazylem se tyl jak ta lala. Bo w napedzie na tyl, jak mnie poinformowal jeden gorla austraciki, trzeba miec zawsze pelen bak...
W zeszłym roku woziłem 40kg piasku w bagażniku. W tym roku założyłem nowe zimówki i jakoś na razie nie czuję potrzeby dociążania bagażnika. Może po prostu musisz się przyzwyczaić? ;)
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
lepiej jakiś worek piachu. może się przydać do podsypania pod koła.Arno pisze: Gregski wieczorem wstawilem do bagaznika beczke 30 litrowa pelna wody
jak bym miał szefa bydlaka, to bym się spieszył całą drogę, a nie te 30 metrówArno pisze: Ktpory go zabije, jak ten sie trzy sekundy spozni

wystarczyło by choćby użyć odrobinę mózgu do prowadzenia autaArno pisze: Gdyby czesc z nich zastosowac, to ludnosci powietrze by zeszlo.

a mocna ta beczka ?Arno pisze: wstawilem do bagaznika beczke 30 litrowa pelna wody
he he , w spokoju bez kolejki zmieniłem własnie oponki ; różnica niesamowita ( jak zwykle) tylko śniegu jakby dzisiaj mniej
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Nie boisz się, że Ci zawartość zamarznie i rozsadzi beczkę?Arno pisze: Gregski wieczorem wstawilem do bagaznika beczke 30 litrowa pelna wody, przymycowalem ja na zicher do uchwytow i panie dociazylem se tyl jak ta lala. Bo w napedzie na tyl, jak mnie poinformowal jeden gorla austraciki, trzeba miec zawsze pelen bak...
So What! pisze: Nie boisz się, że Ci zawartość zamarznie i rozsadzi beczkę?
o to własnie pytałem mówiąc o mocnej beczce
ale dziękuje za ten wpis z wodą na mrozie................... bo własnie sobie przypomniałem że nie zamknałem zasuwy na przyłączu na działce a zawór i rura na zewnątrz wyprowadzona

ciekawe co pierdyknie pierwsze

- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Wiemesilon pisze: o to własnie pytałem mówiąc o mocnej beczce

Postaraj się to koniecznie ogarnąć - mam nadzieję, że nie jest już za późno.esilon pisze: własnie sobie przypomniałem że nie zamknałem zasuwy na przyłączu na działce a zawór i rura na zewnątrz wyprowadzona![]()
![]()
![]()
![]()
ciekawe co pierdyknie pierwsze![]()
beczka mocna, plastykowa. I przywiazana nieruchomo tkwi. Bo najgorsze to rzeczy luzem w bagazniku.
ale wlasnie mi przyszlo do lba ze wsypie do beczki duzo soli. i nie zamarznie.
Arno, worek cementu kosztuje 10pln i waży 25kg. Chyba mniejszy stres i środek cięzkości niżej. Dodatkowo owiń w gruby wór od śmieci.
esilon, wodomierz zdemontuj, choć chyba juz jest z poźno...
Link: http://www.youtube.com/watch?v=yoxs0ELG0mA
esilon, wodomierz zdemontuj, choć chyba juz jest z poźno...
Link: http://www.youtube.com/watch?v=yoxs0ELG0mA
Dolce far niente 

FUX pisze: wodomierz zdemontuj, choć chyba juz jest z poźno...
nie mam wodomierza bo woda ryczałtowo
ale klucz do zasuwy dopiero za godzinę będzie a bez klucza nawet tam nie jadę

- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
A nie chlupie Ci to jak jeździsz?Arno pisze: beczka mocna, plastykowa. I przywiazana nieruchomo tkwi. Bo najgorsze to rzeczy luzem w bagazniku.
Zawór do zasuwy jest zaraz pod deklem; wystarczy plaski klucz między 19 a 24, nie pamiętam...esilon pisze:FUX pisze: wodomierz zdemontuj, choć chyba juz jest z poźno...
nie mam wodomierza bo woda ryczałtowo
ale klucz do zasuwy dopiero za godzinę będzie a bez klucza nawet tam nie jadę
Dolce far niente 

FUX pisze: Zawór do zasuwy jest zaraz pod deklem
owszem jest zaraz pod deklem mniej więcej 60 cm, nie mam takiej reki, klucz musi byc nasadowy, w zasadzie to zwykły profil 40 długości ok metra ,może byc z dospawanym uchwytem, teorię mam w małym palcu ale za to klucz w...................