Przymarzające uszczelki drzwi .
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Re: Przymarzające uszczelki drzwi .
silikon w sprayu, potwierdzam ... tylko nie psikać na uszczelkę bo się wszystko w promieniu pół metra uwali tym.
Na chusteczkę i przesmarować, nie będzie nadmiarów.
Ja już mam zabezpieczone i jest git.
PS, A, i koniecznie najpierw przetrzeć z wilgoci uszczelkę i szybę, bo inaczej cały plan w pizdu
Na chusteczkę i przesmarować, nie będzie nadmiarów.
Ja już mam zabezpieczone i jest git.
PS, A, i koniecznie najpierw przetrzeć z wilgoci uszczelkę i szybę, bo inaczej cały plan w pizdu
"Choďte srát s vaším psem před váš dům"
silikonu uzywalem, ale jeszcze lepszy teflon w sprayu. 3 sezon piknie dziala, nie musialem poprawiac. i nie tlusci.
oczywiscie stosowac na suche uszczelki, najlepiej PRZED sezonem czyli co by zdazyl wyschnac lakier teflonowy..
oczywiscie stosowac na suche uszczelki, najlepiej PRZED sezonem czyli co by zdazyl wyschnac lakier teflonowy..
-
Mistral
- 2 gwiazdki
- Auto: FORESTER 2,5 XT US spec. i Auris Padaczka...
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Ja wczoraj na chama na mrozie psikałem sprayem silikonowym na uszczelki w dwóch autach i dzisiaj przy ok., -13 otwierałem drzwi bez najmniejszego kłopotu. Z niektórymi rzeczami chyba nie ma co się za bardzo pieścić, trzeba je po prostu wykonać!
Na początku zimy przy pierwszych mrozach szyby rano nie chciały się odklejać od uszczelek. Zrobiłem tak jak co roku: pojechałem do tutejszego supermarketu, zjechałem do podziemnego (ogrzewanego) garażu i wybrałem sie na zakupy. Po dwóch godzinach autko było już suche. Wtedy w ruch poszła sucha i czysta ścierka z mikrofibry. Wszystkie uszczelki i szyby wytarłem dokładnie do suchego. Do tej pory mam spokój (mam zimę od ponad miesiąca, temperatury poniżej -10 to normalne) Silikon w sprayu nie jest głupi ale zostawia na szybach ślady a jak na uszczelce niema wody to i niema co zamarzać i szyby sie nie kleją. Oczywiście wentylacja pracuje bez przerwy ( WAŻNE!!!obieg wewnętrzny wyłączony!!)
właśnie dlatego należy smarować psikając na chusteczkę i potem nią przecierać uszczelkiArtur pisze: zostawia na szybach ślady
"Choďte srát s vaším psem před váš dům"
-
Pies
- 0 gwiazdek
- Auto: Impreza Kombi GT 218PS, Polonez 1.8 K16
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Jak ktoś chce to może posłuchać rady starszyzny lub się schytrzyć na wazelinę techniczną, ale mi coś nie chciała pomóc więc nie radzę - lepszy okazał się sylikon.
Jeśli chodzi o parowanie szyb to proponuję też sprawdzić co się dzieje za kratkami w podszybiu może nazbierało się tam liści z jesieni i zatykają dopływ powietrza, lub na bieżąco zatyka je śnieg.
Jeśli chodzi o parowanie szyb to proponuję też sprawdzić co się dzieje za kratkami w podszybiu może nazbierało się tam liści z jesieni i zatykają dopływ powietrza, lub na bieżąco zatyka je śnieg.