Telefony, telefony...

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: die Pflaume
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: Telefony, telefony...

Post 10 gru 2010, o 00:51

Grzesiek_67 pisze: A teraz Panie, 2-3 dni i już łka "podładuj mnie" :x
Eeee, bez przesady, E50, badziew jak cholera, ale około tygodnia daje radę, nawet mój, trzyletni, po wymianie obudowy, bo poprzednia klawiatura była całkowicie nieczytelna. Natomiast miałem kiedyś 6210, kupioną za swoje własne luidory i jedyne dobre wspomnienie, związane z tym telefonem, jest takie, że po dwóch latach udało mi się sprzedać to coś za całkiem przyzwoite pieniądze. Po czym już nie próbowałem 6310 (ponoć sporo ją poprawili w stosunku do 6210), tylko czym prędzej kupiłem T39m. I ten telefon sobie chwalę. Nawet jeden wciąż mam, ale zreanimowanie go w tej chwili byłoby co najmniej trudne.
gregski pisze: ktoregos dnia pewnie stwierdze, ze bigbrother przegina i bede ja wlaczal tylko wtedy gdy JA bede musial zadzwonic.
I w ten sposób będziesz zdradzał swoją pozycję ;)

r.

Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone
Polubione posty: 1 raz

Post 10 gru 2010, o 02:24

vicu pisze: tego telefonu się nie kupuje, żeby potem wyłączać 3g. Kompletny bezsens.
zależy od pokrycia 3G... We Wro w budynkach bywa na tyle słabo, że ja mam cały czas 3G wyłączone, żeby mi nie żarło baterii, a z netu korzystam na telefonie non stop i nie mogę narzekać na prędkości. W dużej mierze zysk na 3G byłby nieznaczny, a strata na baterii już tak (zwłaszcza, że telefony z włączonym 3G i po jego utracie ciągle skanują sieć w poszukiwaniu 3G, co mocno zjada baterię). Ale z czasem, jak pokrycie sygnałem dostępnym wewnątrz grubych murów będzie większe, to faktycznie 3G styknie.
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 10 gru 2010, o 08:25

eMTi, poza dużymi miastami z 3G nie jest wesoło...
Na 3 wieże kolo sibie, jedna jest w 3G.
Przy włączonym dwuzakresowym trybie, umiarkowane dzwonienie, bateria 2-3 dni.
Teraz włączony jeden zakres, dzwonienie dziebko mniejsze, tydzien.
E 52. Wieszająca się pomimo najnowszego wgranego softu, przycinająca się po zakonczeniu polączenia.
Generalnie telefon mało udany, podobnie jak E 51 i taki jakiś z rozsuwana klapka nokii także.
Na ile Ci iphon wystarcza?
Dolce far niente ;-)

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 10 gru 2010, o 10:22

no toż właśnie o tym mówię, że póki co w PL 3G lepiej mieć wyłączone, a włączać je tylko wtedy, kiedy jakieś większe pobieranie danych się szykuje.. Mój trzyma w zależności od intensywności użytkowania, ale do 3 dób dociąga, 2 spokojnie.
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 10 gru 2010, o 12:05

a dobrze, że przypomnieliście. Muszę naładować tel ;-)

gregski
6 gwiazdek
Auto: Mammut
Polubione posty: 5 razy

Post 10 gru 2010, o 13:05

ky pisze: I w ten sposób będziesz zdradzał swoją pozycję ;)

tylko w ostatecznosci ;)

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 4 sty 2011, o 10:53

Dolce far niente ;-)

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 421 razy
Polubione posty: 361 razy

Post 4 sty 2011, o 23:19

FUX Sonim w innym opakowaniu ale mi się takie telefony podobają i fajnie to na filmie wygląda :thumb:
Możesz wziąć do kompletu http://allegro.pl/telefon-sonim-land-ro ... 90683.html
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator

Post 11 sty 2011, o 19:23

Czy ktoś wie jak zmusić do działania androidowo-googlową nawigację która powtarza z uporem maniaka że jest "niedostępna w tej lokalizacji"?

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Ostrzeżenia: 1
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 244 razy
Polubione posty: 524 razy

Post 11 sty 2011, o 19:49

Bergen, są jakieś brutmody i takie tam, próbowałeś googlać?
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 11 sty 2011, o 20:06

zmienić na iPhone'a :lol: :evilgrin: Mój kumpel 2 dni temu zmieniał iPhone'a 3G na HTC Desire.... Dzisiaj go sprzedał i kupił iP4 :lol: Sprawdzonych rozwiązań się nie zmienia ;-)

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 11 sty 2011, o 20:15

eMTi, :thumb:
Dolce far niente ;-)

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator

Post 11 sty 2011, o 21:07

eMTi, dziękuję za radę, ale nie zwykłem robić tego co wszyscy.
Poza tym porównanie raczej low-endowej platformy jaką jest HTC Desire do iPhone 4 jest zwykłą manipulacją.

Chloru, ano właśnie lipa, bo jak się nawigacja orientuje, że jest na wschód od Odry, to się obraża :) A trudno oszukać GPS, bo przecież o to chodzi, żeby wskazywał poprawnie ;-)

O, coś wygrzebałem...

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=583123

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 11 sty 2011, o 21:31

Bergen, bo telefon jest do gadania, a nie nawigacji... :-d
Dolce far niente ;-)

citan
5 gwiazdek
Auto: japońskie
Polubił: 41 razy
Polubione posty: 14 razy

Post 11 sty 2011, o 21:35

Bergen, możesz też kupić NavDroyd. Parę złotych. Prosta ale całkiem skuteczna.

eMTi, będę trochę złośliwy... pamiętasz może w którym sklepie z aplikacjami dla urządzeń mobilnych nie dopuszczano softu z nawigacją turn-by-turn?

rbart
Awatar użytkownika
0 gwiazdek
Auto: wkrótce subaru - pomożecie?

Post 11 sty 2011, o 21:43

Bergen, NaviExpert lub Sygic Mobile Maps na androida to najlepsze wybory.
Co do low-endowości HTC polemizował bym.
Android to jednak platforma dla tych, którzy nie idą na łatwiznę ale po opanowaniu jej da Ci więcej satysfakcji niż jakikolwiek ip, nawet po jailbrake'u ;P A iPhone to marketing + nazywanie czegoś co od dawna mają inni odkrywczym :-p iP 4 ładny jest, nie da się tego ukryć, ale "gusta nie podlegają dyskusji"
FUX pisze: bo telefon jest do gadania, a nie nawigacji... :-d
To zależy - mi się lepiej nawiguje na moim telefonie(wyświetlacz 4") niż rozmawia :evilgrin:
Potencjalnie(w najbliższej przyszłości) kupię Subaru (Impreza/Legac/Justysia ewentualnie też się załapie;) ) 2.0 N/A 1998-2002, powiedzmy, że około 12 tys. zł, chętnie mniej.
Kandydatów a w szczególności kandydatki zapraszam na CASTING na PW ;)

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED

Post 11 sty 2011, o 21:55

Bergen, no właśnie o tym linku myślałem. Tak BTW HTC Desire to nie jest lowendowa platforma... ale fakt, można pewnie kupić za 1 PLN a do srajfona bez tausena nie podchodź ;-)

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 11 sty 2011, o 22:26

Chloru pisze: bez tausena
:? przy abonamencie za 20 złotych chyba ;-) Ale faktem jest, że przy tych samych abo iP wychodzi drożej, choć za kilka stówek można już mieć..
citan, wiem wiem, mnie generalnie szlag trafia na samą myśl o polityce apple, ich mydleniu oczu, ściemnianiu, monopolu i decydowaniu za innych.. Ale produkty mają fajne ;-) Faktem jest, że nawi już jest wraz z multitaskingiem, więc można gadać w trakcie nawigowania...
rbart pisze: Android to jednak platforma dla tych, którzy nie idą na łatwiznę ale po opanowaniu jej da Ci więcej satysfakcji niż jakikolwiek ip, nawet po jailbrake'u
no właśnie.. i tak to jest jak z użytkownikami windy i os X... jedni wolą grzebać w ustawieniach, tunować system i sprzęt, a inni lubią mieć ze wszystkim święty spokój i po prostu cieszyć się bezproblemowymi rozwiązaniami, bez zaglądania pod maskę. Ja tam w przypadku telefonu wolę to drugię, a w przypadku kompa z tego pierwszego już się wyleczyłem ;-)
Ból z wieloplatformowością Androida jest taki, że część softu nie działa na konkretnych urządzeniach, bo coś tam jest z nimi niekompatybilne oraz może działać niestabilnie, z uszkodzeniem telefonu w skrajnych przypadkach włącznie (minusy braku kontroli jakościowej softu w android market). Tak więc to i to ma swoje plusy i minusy..
rbart pisze: NaviExpert lub Sygic Mobile Maps na androida to najlepsze wybory.
Sygic na iP też baaaardzo zacny - używam i sobię chwalę :-)

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 11 sty 2011, o 22:30

eMTi,
eMTi pisze: przy abonamencie za 20 złotych chyba
Szybki rzut oka -> "LongPlay Internet 99" - miesięczna opłata ~109 PLN. IP4 kosztuje 999 PLN. Dziękuje postoje.

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 11 sty 2011, o 22:47

zależy od operatora, w Play akurat iP pojawił się zdaje się jako ostatni i ceny może mieć średnie, ale nie przeczę, że jest wyraźnie droższy od konkurencji.

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 11 sty 2011, o 23:01

eMTi, tak tak... w Orange abonament 99 PLN/36 mc Iphone4 16 GiB - 1249 PLN w sklepie internetowym ;-)

http://www.orange.pl/portal/map/map/iph ... IPHONE_IND

Jest nierozsądnie drogi przy czym nie ma jakiejś miażdżącej przewagi nad konkurencją np. GalaxyS.

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator

Post 12 sty 2011, o 00:21

Co raz częściej czytając to forum odczuwam jakieś takie mgliste wrażenie. Pozwólcie że zilustruję:

Obrazek

;-)

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: die Pflaume

Post 12 sty 2011, o 01:03

eMTi pisze: jedni wolą grzebać w ustawieniach, tunować system i sprzęt, a inni lubią mieć ze wszystkim święty spokój i po prostu cieszyć się bezproblemowymi rozwiązaniami, bez zaglądania pod maskę.
Jedno pytanie: macie odpowiednik Taskera?

r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.

citan
5 gwiazdek
Auto: japońskie
Polubił: 41 razy
Polubione posty: 14 razy

Post 12 sty 2011, o 09:42

ky, taka aplikacja zaburza estetykę iPhona, podobnie jak ta:
http://imagazine.pl/2010/12/22/jak-upodlic-iphonea/
:?

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 12 sty 2011, o 10:55

citan, po 2 zdaniach chyba przestanę czytać... nieuk jakiś czy co ;-)
Tak generalnie to większość producentów ma w swoim zestawie komórki niby inne, ale mniej czy bardziej podobne produktu z Redmond.

ODPOWIEDZ