Telefony, telefony...
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Ostrzeżenia: 1
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 244 razy
- Polubione posty: 524 razy
Re: Telefony, telefony...
FUX, jeżeli zaś chodzi o liczbę postów na forum to przewagę nade mną masz jeszcze większą niż Sainz nad Hołkiem 

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Pójdę popłaczę w kąciku. Ktoś mnie przytuli?eMTi pisze: Super AMOLEDy Samsunga są w tej kwestii gorsze.

Dobrze, że mój fołn o tym nie wie, bo jeszcze by mi kazał coś doinstalować, a tak durny synchronizuje się w locie.eMTi pisze:So What!, tak, trzeba doinstalować, ale jak chcesz mieć backup zawartości telefonu, jakąkolwiek synchronizację z kalendarzem czy czymkolwiek innym, to do każdego jednego telefonu na świecie musisz doinstalować na kompie jakiś soft (choćby PC Suite w przypadku Nokii)

czarne jest piękne...
tzn jak to niby robi? Sam z siebie po podłączeniu robi Ci kompletny backup zawartości, daje do wyboru, czego chcesz robić synchro (kontakty, poczta, kalendarze itp) i się synchronizuje?
a to czemu? Czy ja powiedziałem, że jest zły? Nie. Ja tylko powiedziałem, że w tej kwestii iP jest lepszy, ale już np w kwestii kolorów i kontrastu ten w GalaxyS jest lepszy. W wielu testach pokazywali wady i zalety obu, pod koniec zawsze stwierdzając, że i tak nie jest istotne, który z tych ekranów masz, bo oba miażdżą cyce.
Ja w ogóle uważam, że zarówno GalaxyS jak i kilka innych smartfonów to bardzo dobre i fajne telefony mimo, że wolę iP, natomiast odniosłem wrażenie, że co po niektórzy (nie Ty Boguś) to mega Apple-haterzy jadący z jabłek dla zasady.. Dziwne

vibowit pisze: Pójdę popłaczę w kąciku. Ktoś mnie przytuli?
a to czemu? Czy ja powiedziałem, że jest zły? Nie. Ja tylko powiedziałem, że w tej kwestii iP jest lepszy, ale już np w kwestii kolorów i kontrastu ten w GalaxyS jest lepszy. W wielu testach pokazywali wady i zalety obu, pod koniec zawsze stwierdzając, że i tak nie jest istotne, który z tych ekranów masz, bo oba miażdżą cyce.
Ja w ogóle uważam, że zarówno GalaxyS jak i kilka innych smartfonów to bardzo dobre i fajne telefony mimo, że wolę iP, natomiast odniosłem wrażenie, że co po niektórzy (nie Ty Boguś) to mega Apple-haterzy jadący z jabłek dla zasady.. Dziwne

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
Wreszcie coś z sensem napisałeś, a w dodatku jest zgodne ze stanem faktycznym...Chloru pisze:FUX, jeżeli zaś chodzi o liczbę postów na forum to przewagę nade mną masz jeszcze większą niż Sainz nad Hołkiem

Dolce far niente 

Kontakty i kalendarz mam z Googla, wiec gdzie bym nie zmienił widzę to na telefonie.eMTi pisze:tzn jak to niby robi? Sam z siebie po podłączeniu robi Ci kompletny backup zawartości, daje do wyboru, czego chcesz robić synchro (kontakty, poczta, kalendarze itp) i się synchronizuje?![]()
Co do plików, to raz w tygodniu robi się backup kompletny na karcie, który przy okazji sobie zgrywam po BT, czy w dowolny inny sposób. Oczywiście mogę ustawić, by ten backup automatycznie wysyłał się na dysk sieciowy po WiFi jak tylko wejdę do domu. A to dzięki uprzejmości "Taskera" o którym wcześniej wspomniał już ky.
czarne jest piękne...
So What!, nie do konca.. cala muze mam na serwerze synology i gram to z dedykowanej aplikacji. w zasadzie nie wkladam za wiele do pamieci iphona/smarkfona/blackberry itp.. tylko kilkadziesiat plyt, na wypadek braku dostepu do sieci...
ej ej, to srajfon nie synchronizuje sie po WIFI ?
fuuujjjj.... sprawdze czy nie maja blackberry z OS6 w takim razie ...
fuuujjjj.... sprawdze czy nie maja blackberry z OS6 w takim razie ...
vibek, ale to jest backup czego? Bo chyba nie chcesz mi powiedzieć, że po wifi puszczasz kilkanaście GB danych?
gregu, możesz zrobić jailbreaka, jak chcesz, wtedy masz możliwość synchro przez wifi.
gregu, możesz zrobić jailbreaka, jak chcesz, wtedy masz możliwość synchro przez wifi.
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
So What! pisze: A nie prościej wrzucić na kartę pamięci i włożyć ją do urządzenia?
Toś zaszalał :) Nie bardzo jest w co ją włożyć :)
Jacek "AMI" Rudowski
eMTi pisze: mankamentem jest brak supportu dla flasha, tak więc możesz zapomnieć o stronach wykonanych w tej technologii.
Ten problem mozna rozwiazac przegladarka Skyfire zdaje sie takze na iPhonie, o ile nie pozmieniali czegos, by zadowolisc Steve'a.
Na PocketPC wyswietla flasha.
Jacek "AMI" Rudowski
eMTi pisze: gregu, możesz zrobić jailbreaka, jak chcesz, wtedy masz możliwość synchro przez wifi.
jakos szkoda mi czasu..
eMTi, dobrze, ze to dobry fon, jeszcze lepiej, ze konkurencja jeszcze lepsza!
ja osobiscie potrzebuje klawiatury fizycznej nie ekranowej..
ja nigdy nie twierdziłem, że to najlepszy sprzęt dla wszystkich, każdy ma swoje upodobania i preferencje i wybiera to, co mu odpowiada
Obecnie jest duży wybór, bo Android zadomowił się na dobre i ciągle się rozwija. Jak ja kupowałem pierwszego smartfona to miałem wybór iP a telefon opary na Windows Mobile 6.1 (rozwiązanie mające chyba z 10 lat...).. I to była tragedia, ale wybrałem wtedy HTC, bo iP miał mnóstwo ograniczeń, których już na szczęście nie ma (ale ma inne). Natomiast Android jest bardzo dobrą alternatywą, mającą swoje plus i minusy, tak samo jak i iP.. 

Nie wiem co za śmietnik trzymasz na telefonie by mieć kilkanaście GB do backupowania.eMTi pisze:vibek, ale to jest backup czego? Bo chyba nie chcesz mi powiedzieć, że po wifi puszczasz kilkanaście GB danych?
To Ty twierdziłeś, że by zrobić backup dowolnego telefonu to trzeba instalować dodatkowe oprogramowanie w komputerze. Nie wiem co Ty w ten sposób chciałeś archiwizować. Próbuję Ci tylko uświadomić, że czego byś nie wymyślił, to ja do tego nie potrzebuję dodatkowego softu, a cała operacja sprowadza się do kopiowania plików jedną z wielu metod.
Ile może zajmować backup aplikacji i danych zainstalowanych na tel? Przecież nie będę bakupował na komputerze mp3, które wcześniej skopiowałem z komputera.
Ale nawet jeśli, to jaki jest problem w przesłaniu paru GB po Wifi, poza baterią, ale to też nie problem bo można profil tak zdefiniować by kopiował dane tylko wtedy gdy tel jest podłączony do ładowania?
czarne jest piękne...
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
FUX, różnica między nami jest taka, że ja piszę jak ktoś napisze jakieś chwalebne psalmy nad Ejplem a Ty piszesz zawsze
eMTi, żadni hejterzy. Po prostu irytujący jest brak obiektywizmu pewnych userów w pewnych postach. Co z tego, że Retina jest super-duper HiRes skoro ekranik nie jest największy? Ciekawostka technologiczna, jedna z wielu jak np. sposób wyposażenia MbAir II w "dysk" SSD
. Ta firma jedzie głównie na marketingu i designie a jej produkty z punktu widzenia użytych technologii w żaden sposób nie uzasadniają swoich cen.
Swoją drogą, być może w nowej fabryce dostanę srajfona i cały misternie budowany imydż w pizdu

eMTi, żadni hejterzy. Po prostu irytujący jest brak obiektywizmu pewnych userów w pewnych postach. Co z tego, że Retina jest super-duper HiRes skoro ekranik nie jest największy? Ciekawostka technologiczna, jedna z wielu jak np. sposób wyposażenia MbAir II w "dysk" SSD

Swoją drogą, być może w nowej fabryce dostanę srajfona i cały misternie budowany imydż w pizdu

Chloru, bo Ty nie zawsze piszesz z sensem, a jednak piszesz... 

Dolce far niente 

- Chloru
- 6 gwiazdek
FUX, ale drzazgę w oku bliźniego to ze stu metrów zobaczysz 

Chloru, z racji starości, do czytania okulary zakladam...
Peace.
Peace.

Dolce far niente 

- Chloru
- 6 gwiazdek
FUX, a beleczka nie przeszkadza?
Luz. 

Myślę, że najlepszą metodą na załagodzenie wszelkich sporów jest podarowanie każdemu z nas po sztuce iPhone4. Teraz tylko trzeba znaleźć sponsora... wszystko dla dobra forum 

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
o kurna, o telefony się kłócicie? świat się kończy. Jeszcze może se te telefony do auta podłączacie, ha?
Ja ostatnio zrobiłem 'awanturę', jak Marta w sklepie podczas wybierania MOICH spodni, na fejsbóku siedziała. Fakt kupowałem ze 2 godziny, jak człowiek bidny to musi się napocić żeby dobrze leżało
3 pary kupiłem, bo nienawidzę sklepów

Ja ostatnio zrobiłem 'awanturę', jak Marta w sklepie podczas wybierania MOICH spodni, na fejsbóku siedziała. Fakt kupowałem ze 2 godziny, jak człowiek bidny to musi się napocić żeby dobrze leżało

3 pary kupiłem, bo nienawidzę sklepów

Marketing mają jeden z najskuteczniejszych na świecie - to fakt. Ceny są dużo za wysokie (zwłaszcza u nas) - to też fakt. Technologii kosmicznych tam nie ma, ale jakość wykonania jest z najwyższej półki - mówię głównie o macach, macach pro i macbookach pro. Nie zmienia to faktu, że ceny są przegięte...Chloru pisze: Ta firma jedzie głównie na marketingu i designie a jej produkty z punktu widzenia użytych technologii w żaden sposób nie uzasadniają swoich cen.
vibowit, sam system z ustawieniami, kontaktami itp itd to raptem 400 ileś MB, ale ma do tego jeszcze z 9GB softu

- Chloru
- 6 gwiazdek
eMTi pisze: ale jakość wykonania jest z najwyższej półki - mówię głównie o macach, macach pro i macbookach pro. Nie zmienia to faktu, że ceny są przegięte...
A to już zależy jak się trafi - mam znajomych z brzęczącymi zasilaczami i takie tam...

Emti ... tak about soft ... słyszałeś o czymś takim jak backup przyrostowy

Time Machine tak robi, ale ja nie mówię o tym, ile waży u mnie backup, tylko ile zajmują konkretne rzeczy na telefonie
Same nawi to 2x 2GB. A co do egzemplarzy, to chyba faktycznie coś zaczyna być na rzeczy i pojawiają się głosy, że jakość zaczyna powoli przechodzić w ilość... :/ Ja na szczęście trafiłem na dobry egzemplarz i jestem mega zadowolony z jakości wykonania, totalnej ciszy itp.

fajfon 4 czy nokia n8
Ma ktos jakieś doświadczenia, albo opinie od kogoś, kto używa/używal obu?
Ma ktos jakieś doświadczenia, albo opinie od kogoś, kto używa/używal obu?
Dolce far niente