Telefony, telefony...

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Ostrzeżenia: 1
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 244 razy
Polubione posty: 524 razy

Re: Telefony, telefony...

Post 13 sty 2011, o 19:03

FUX, jeżeli zaś chodzi o liczbę postów na forum to przewagę nade mną masz jeszcze większą niż Sainz nad Hołkiem :-p

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 13 sty 2011, o 19:08

eMTi pisze: Super AMOLEDy Samsunga są w tej kwestii gorsze.
Pójdę popłaczę w kąciku. Ktoś mnie przytuli? ;-)
eMTi pisze:So What!, tak, trzeba doinstalować, ale jak chcesz mieć backup zawartości telefonu, jakąkolwiek synchronizację z kalendarzem czy czymkolwiek innym, to do każdego jednego telefonu na świecie musisz doinstalować na kompie jakiś soft (choćby PC Suite w przypadku Nokii)
Dobrze, że mój fołn o tym nie wie, bo jeszcze by mi kazał coś doinstalować, a tak durny synchronizuje się w locie. :-p
czarne jest piękne...

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone
Polubione posty: 1 raz

Post 13 sty 2011, o 19:19

tzn jak to niby robi? Sam z siebie po podłączeniu robi Ci kompletny backup zawartości, daje do wyboru, czego chcesz robić synchro (kontakty, poczta, kalendarze itp) i się synchronizuje? :?
vibowit pisze: Pójdę popłaczę w kąciku. Ktoś mnie przytuli?

a to czemu? Czy ja powiedziałem, że jest zły? Nie. Ja tylko powiedziałem, że w tej kwestii iP jest lepszy, ale już np w kwestii kolorów i kontrastu ten w GalaxyS jest lepszy. W wielu testach pokazywali wady i zalety obu, pod koniec zawsze stwierdzając, że i tak nie jest istotne, który z tych ekranów masz, bo oba miażdżą cyce.

Ja w ogóle uważam, że zarówno GalaxyS jak i kilka innych smartfonów to bardzo dobre i fajne telefony mimo, że wolę iP, natomiast odniosłem wrażenie, że co po niektórzy (nie Ty Boguś) to mega Apple-haterzy jadący z jabłek dla zasady.. Dziwne :roll:
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 13 sty 2011, o 19:20

Chloru pisze:FUX, jeżeli zaś chodzi o liczbę postów na forum to przewagę nade mną masz jeszcze większą niż Sainz nad Hołkiem :-p
Wreszcie coś z sensem napisałeś, a w dodatku jest zgodne ze stanem faktycznym... :razz:
Dolce far niente ;-)

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 13 sty 2011, o 19:23

eMTi pisze:tzn jak to niby robi? Sam z siebie po podłączeniu robi Ci kompletny backup zawartości, daje do wyboru, czego chcesz robić synchro (kontakty, poczta, kalendarze itp) i się synchronizuje? :?
Kontakty i kalendarz mam z Googla, wiec gdzie bym nie zmienił widzę to na telefonie.
Co do plików, to raz w tygodniu robi się backup kompletny na karcie, który przy okazji sobie zgrywam po BT, czy w dowolny inny sposób. Oczywiście mogę ustawić, by ten backup automatycznie wysyłał się na dysk sieciowy po WiFi jak tylko wejdę do domu. A to dzięki uprzejmości "Taskera" o którym wcześniej wspomniał już ky.
czarne jest piękne...

gregski
6 gwiazdek
Auto: Mammut
Polubione posty: 5 razy

Post 13 sty 2011, o 19:25

So What!, nie do konca.. cala muze mam na serwerze synology i gram to z dedykowanej aplikacji. w zasadzie nie wkladam za wiele do pamieci iphona/smarkfona/blackberry itp.. tylko kilkadziesiat plyt, na wypadek braku dostepu do sieci...

gregski
6 gwiazdek

Post 13 sty 2011, o 19:28

ej ej, to srajfon nie synchronizuje sie po WIFI ?
fuuujjjj.... sprawdze czy nie maja blackberry z OS6 w takim razie ...

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 13 sty 2011, o 19:34

vibek, ale to jest backup czego? Bo chyba nie chcesz mi powiedzieć, że po wifi puszczasz kilkanaście GB danych?
gregu, możesz zrobić jailbreaka, jak chcesz, wtedy masz możliwość synchro przez wifi.
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

AMI
5 gwiazdek

Post 13 sty 2011, o 19:36

So What! pisze: A nie prościej wrzucić na kartę pamięci i włożyć ją do urządzenia?

Toś zaszalał :) Nie bardzo jest w co ją włożyć :)
Jacek "AMI" Rudowski

AMI
5 gwiazdek

Post 13 sty 2011, o 19:39

eMTi pisze: mankamentem jest brak supportu dla flasha, tak więc możesz zapomnieć o stronach wykonanych w tej technologii.

Ten problem mozna rozwiazac przegladarka Skyfire zdaje sie takze na iPhonie, o ile nie pozmieniali czegos, by zadowolisc Steve'a.

Na PocketPC wyswietla flasha.
Jacek "AMI" Rudowski

gregski
6 gwiazdek

Post 13 sty 2011, o 19:42

eMTi pisze: gregu, możesz zrobić jailbreaka, jak chcesz, wtedy masz możliwość synchro przez wifi.

jakos szkoda mi czasu..
eMTi, dobrze, ze to dobry fon, jeszcze lepiej, ze konkurencja jeszcze lepsza!
ja osobiscie potrzebuje klawiatury fizycznej nie ekranowej..

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 13 sty 2011, o 19:48

ja nigdy nie twierdziłem, że to najlepszy sprzęt dla wszystkich, każdy ma swoje upodobania i preferencje i wybiera to, co mu odpowiada :-) Obecnie jest duży wybór, bo Android zadomowił się na dobre i ciągle się rozwija. Jak ja kupowałem pierwszego smartfona to miałem wybór iP a telefon opary na Windows Mobile 6.1 (rozwiązanie mające chyba z 10 lat...).. I to była tragedia, ale wybrałem wtedy HTC, bo iP miał mnóstwo ograniczeń, których już na szczęście nie ma (ale ma inne). Natomiast Android jest bardzo dobrą alternatywą, mającą swoje plus i minusy, tak samo jak i iP.. ;-)

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 13 sty 2011, o 19:49

eMTi pisze:vibek, ale to jest backup czego? Bo chyba nie chcesz mi powiedzieć, że po wifi puszczasz kilkanaście GB danych?
Nie wiem co za śmietnik trzymasz na telefonie by mieć kilkanaście GB do backupowania.

To Ty twierdziłeś, że by zrobić backup dowolnego telefonu to trzeba instalować dodatkowe oprogramowanie w komputerze. Nie wiem co Ty w ten sposób chciałeś archiwizować. Próbuję Ci tylko uświadomić, że czego byś nie wymyślił, to ja do tego nie potrzebuję dodatkowego softu, a cała operacja sprowadza się do kopiowania plików jedną z wielu metod.

Ile może zajmować backup aplikacji i danych zainstalowanych na tel? Przecież nie będę bakupował na komputerze mp3, które wcześniej skopiowałem z komputera.
Ale nawet jeśli, to jaki jest problem w przesłaniu paru GB po Wifi, poza baterią, ale to też nie problem bo można profil tak zdefiniować by kopiował dane tylko wtedy gdy tel jest podłączony do ładowania?
czarne jest piękne...

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED

Post 13 sty 2011, o 20:42

FUX, różnica między nami jest taka, że ja piszę jak ktoś napisze jakieś chwalebne psalmy nad Ejplem a Ty piszesz zawsze :mrgreen:

eMTi, żadni hejterzy. Po prostu irytujący jest brak obiektywizmu pewnych userów w pewnych postach. Co z tego, że Retina jest super-duper HiRes skoro ekranik nie jest największy? Ciekawostka technologiczna, jedna z wielu jak np. sposób wyposażenia MbAir II w "dysk" SSD :wall: . Ta firma jedzie głównie na marketingu i designie a jej produkty z punktu widzenia użytych technologii w żaden sposób nie uzasadniają swoich cen.

Swoją drogą, być może w nowej fabryce dostanę srajfona i cały misternie budowany imydż w pizdu ;-)

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 13 sty 2011, o 21:08

Chloru, bo Ty nie zawsze piszesz z sensem, a jednak piszesz... ;-)
Dolce far niente ;-)

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 13 sty 2011, o 21:14

FUX, ale drzazgę w oku bliźniego to ze stu metrów zobaczysz :mrgreen:

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 13 sty 2011, o 21:32

Chloru, z racji starości, do czytania okulary zakladam...
Peace. :giggle:
Dolce far niente ;-)

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 13 sty 2011, o 21:37

FUX, a beleczka nie przeszkadza? :giggle: Luz. ;-)

citan
5 gwiazdek
Auto: japońskie
Polubił: 41 razy
Polubione posty: 14 razy

Post 13 sty 2011, o 21:50

Myślę, że najlepszą metodą na załagodzenie wszelkich sporów jest podarowanie każdemu z nas po sztuce iPhone4. Teraz tylko trzeba znaleźć sponsora... wszystko dla dobra forum :!:

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 13 sty 2011, o 21:53

Chloru pisze: a beleczka nie przeszkadza?
Ni.... :-p
Dolce far niente ;-)

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 14 sty 2011, o 00:05

o kurna, o telefony się kłócicie? świat się kończy. Jeszcze może se te telefony do auta podłączacie, ha? :wall:

:evilgrin:

Ja ostatnio zrobiłem 'awanturę', jak Marta w sklepie podczas wybierania MOICH spodni, na fejsbóku siedziała. Fakt kupowałem ze 2 godziny, jak człowiek bidny to musi się napocić żeby dobrze leżało :mrgreen:

3 pary kupiłem, bo nienawidzę sklepów :mrgreen:

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 14 sty 2011, o 00:12

Chloru pisze: Ta firma jedzie głównie na marketingu i designie a jej produkty z punktu widzenia użytych technologii w żaden sposób nie uzasadniają swoich cen.
Marketing mają jeden z najskuteczniejszych na świecie - to fakt. Ceny są dużo za wysokie (zwłaszcza u nas) - to też fakt. Technologii kosmicznych tam nie ma, ale jakość wykonania jest z najwyższej półki - mówię głównie o macach, macach pro i macbookach pro. Nie zmienia to faktu, że ceny są przegięte...
vibowit, sam system z ustawieniami, kontaktami itp itd to raptem 400 ileś MB, ale ma do tego jeszcze z 9GB softu :lol: (ale to głównie dlatego, że mam 2 pełne nawigacjie i sporo obszernych gierek ;-) )

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 14 sty 2011, o 00:24

eMTi pisze: ale jakość wykonania jest z najwyższej półki - mówię głównie o macach, macach pro i macbookach pro. Nie zmienia to faktu, że ceny są przegięte...

A to już zależy jak się trafi - mam znajomych z brzęczącymi zasilaczami i takie tam... ;-)

Emti ... tak about soft ... słyszałeś o czymś takim jak backup przyrostowy ;-) ?

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 14 sty 2011, o 01:08

Time Machine tak robi, ale ja nie mówię o tym, ile waży u mnie backup, tylko ile zajmują konkretne rzeczy na telefonie ;-) Same nawi to 2x 2GB. A co do egzemplarzy, to chyba faktycznie coś zaczyna być na rzeczy i pojawiają się głosy, że jakość zaczyna powoli przechodzić w ilość... :/ Ja na szczęście trafiłem na dobry egzemplarz i jestem mega zadowolony z jakości wykonania, totalnej ciszy itp.

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 24 mar 2011, o 19:24

fajfon 4 czy nokia n8
Ma ktos jakieś doświadczenia, albo opinie od kogoś, kto używa/używal obu?
Dolce far niente ;-)

ODPOWIEDZ