To miał być taki żarcik, ale nie wyszedł. Sorki.FUX pisze:Konto usunięte, yyyy; jakies rozszerzenie proszę, bo nie kumam...
Zamieść plan swojego domu. Ciekawi mnie jak rozplanowałeś wygodny dom dla 4 osób na 100m2.
To miał być taki żarcik, ale nie wyszedł. Sorki.FUX pisze:Konto usunięte, yyyy; jakies rozszerzenie proszę, bo nie kumam...
ścienne mam. W sypialniach jeszcze zimniej bo kaloryfery mocno skręcone (nie wiem pewnie z 17 C). Lubię spać kiedy jest chłodne powietrze, dobrze się śpi - polecam.esilon pisze: Grzegorz, masz podłogówkę czy grzejniki ścienne ?
u nas norma obliczeniowa to 20stC a w łazienkach 24 także te 19 to nie taka syberia
Grzegorz pisze: bezsensowne było założenie kominka w którym nie palę bo nie ma czasu, nie ma ochoty; jak już się rozpali to jest za gorąco i sucho (nie cierpię suchego powietrza bo od razu mam kaszel)
czyli dla "wygody samochodowej" kolejny punktGrzegorz pisze: aha brame wjazdową zrobiłbym "wpuszczoną" w działkę bo mam wąską drogę i ciężko się zimą wyjeżdża dłuższym autem.
Za dużo wymagasz, abym od ręki to podał...Konto usunięte pisze:Jaką powierzchnię mają poszczególne pomieszczenia?
W tym paleniu drewnem w salonie to nie znam nikogo ze znajomych którzy by nie używali dłużej/więcej niż sporadycznie. kolega np. wywalił (tak chwaloną przez fuxa) kozę bo po prostu mu się odechciało przenoszenia iluść tam kubików drewna sezon w sezon, tym bardziej że róznie wracał z pracy, inny założył kominek i okazuje się że przepala od czasu do czasu żeby np. spalić papiery, zbędną makulaturę.esilon pisze: tego tematu nie moge zwalczyć niestety, musi sie kobitka przekonac sama że drogi mebel będziemy mieć
dzięki za kolejna opinię choc to i tak nie pomoże,
fajne to co piszesz,Grzegorz pisze: - kontakty i podłączenia tv i sieci
- ocieplenie dachu słabe
A po kiego ci 3 żyły?FUX pisze:rtv do każego gniazdka 3 żyly
To się robi po okablowaniu, na etapie planów trzeba wiedzieć gdzie się będzie go trzymało. Im bliżej anteny tym lepiej.FUX pisze:i switch odpowiedni.
Do bezprzewodowej to za wiele planować nie trzeba. Byle umieścić gniazdo kablowe, gdzieś w centralnej części domu.FUX pisze:Nie zapomnij o sieci przewodowej w domu i bezprzewodowej.
Bo teraz są tunery sat. z nagrywarkami; a czasami ktoś chce jeszcze radia posłuchać.vibowit pisze: A po kiego ci 3 żyły?
Wiem.vibowit pisze: To się robi po okablowaniu, na etapie planów trzeba wiedzieć gdzie się będzie go trzymało. Im bliżej anteny tym lepiej.
Niekoniecznie. Po co się ograniczać ustawieniem np. faxu w centrum domu.vibowit pisze: Do bezprzewodowej to za wiele planować nie trzeba. Byle umieścić gniazdo kablowe, gdzieś w centralnej części domu.
A wiesz, że radio oraz TV naziemna "lecą" w zupełnie innych częstotliwościach i spokojnie można tą samą żyłą puścić TV sat + radio + tv naziemną?FUX pisze:Bo teraz są tunery sat. z nagrywarkami; a czasami ktoś chce jeszcze radia posłuchać.vibowit pisze: A po kiego ci 3 żyły?
A co ma fax do sieci bezprzewodowej?FUX pisze:Niekoniecznie. Po co się ograniczać ustawieniem np. faxu w centrum domu.vibowit pisze: Do bezprzewodowej to za wiele planować nie trzeba. Byle umieścić gniazdo kablowe, gdzieś w centralnej części domu.
Bo nie każdy ma kartę bezprzewodową. Ja mam akurat kombajn HP i byłoby głupio mieć go w centrum domu. Karty bezprzewodowej, jako drukarka sieciowa akurat nie ma.vibowit pisze: A co ma fax do sieci bezprzewodowej?
Arno pisze: Kibel na dole, ze wzgledu na piony mistrz architektury ustawil przy kuchni i widoczny od stolu w jadalni
Popatrz sobie w lustro...Chloru pisze: odnoszę wrażenie, że piszesz aby pisać...
FUX pisze: Widzialem domy jednorodzinne za kosmiczne pieniądze, w ktorych rury od lazienek i WC na piętrze leciały na zewnątrz ściany w salonie.
Na pytanie dlaczego tak?