Dlatego ,że owoc tak mówiniuniek pisze: A tak z ciekawości, to niby dlaczego![]()

Dlatego ,że owoc tak mówiniuniek pisze: A tak z ciekawości, to niby dlaczego![]()
A ktos w Polsce realnie to sprawdza? :)owoc666 pisze:Głowy nie dam, ale AFAIR nie przechodzi badań składu spalin.
Kruszyn pisze: Dlatego ,że owoc tak mówi![]()
Stronę wcześniej pisałem, bazując na własnych doświadczeniach, że w temacie sprawdzania emisjiAzrael pisze:Standardowe badanie na stacji to czasem da się przejść bez katalizatora, kwestia jak bardzo archaiczny sprzęt mają. Oni z resztą badają tylko część emisji i tylko na wolnych obrotach.
Azrael pisze: Natomiast to nie znaczy że auto spełnia normę.
Azrael pisze: Niektóe sportowe katy 200 celowe (dośc restrykcyjne) pozwalają na uzyskanie normy Euro2 jak są z przodu zamontowane.
inaczej. Jest ze trzech lub czterech, którzy deklarują, że merce i te inne są w czymś lepsze. Nie wiadomo jednak do dzisiaj w czymjaron pisze: swoją drogą ciekawe czy są tacy jak ja, którzy mają gdzieś nowe merce, beemki, itp. .....
jarmaj pisze:Witaj
Pamiętaj też, że przekładka nie jest tania. I byle kto jej nie powinien robić. W twoich rejonach to najlepiej MTS Dzierżoniów.
Co do przejażdżki, to niestety nie pomogę, no chyba że byłbyś przypadkiem na Śląsku.
jaron, dawaj na Śląsk.jaron pisze:Na śląsku byłem jakiś czas temu, kiedy się znowu wybiorę, nie wiem ale na pewno dam znać. (w których rejonach śląska latasz?)
eMTi pisze:jaron, witamy na forum!
Powiem Ci, że Twoja historia jest podobna do mojejOd zawsze w sferze marzeń było STi... Plany ewoluwały wraz z przypływem środków, najpierw były myśli o GTku, potem o WRXie, aż w końcu pojawiły się pierwsze, wstydliwe myśli, a może jednak uda się dopiąć kilka spraw i zdobyć STi? Marzenie zaczynało przybierać realnych kształtów.... Po tym, jak coraz bardziej zagłębiałem się w szczegóły techniczne wiedziałem już, że to nie może być WRX, bo stałby się dla mnie studnią bez dnia (ciągłe ulepszanie do tego, co STi ma w standardzie), choć niewątpliwie był/jest tańszy.. A skoro tak się stało, że w danym momencie mogłem się szarpnąć na STi, a w przypadku WRXa zostałoby jeszcze na opony, benzynę itp, to pomyślałem sobie, że skoro i tak mam się spłukać, to musi to być już ten jedyny.. I że muszę go kupić, choćbym nawet miał go posiadać kilka miesięcy, bo mnie nie będzie stać na utrzymanie, to jednak muszę zrealizować marzenie.. Zawsze potem łatwiej sprzedać i pomyśleć, że się go miało, że się to czuło, że marzenie zostało spełnione.. Losowi pozostawiłem, czy będzie mnie stać na utrzymanie... I chwała Bogu tak jesteśmy razem już 2 lata i prawie 4 miesiące
I choć ciągnie z portfela bardziej niż blond 20-latki z konta Hugh Hefnera to wiem, że to była słuszna decyzja..
![]()
Tak więc w pełni Cię popieram! (tylko zapomnij o tym evo
)
Jak będziesz kiedyś przelotem we Wrocławiu, daj znać, możemy się spotkać![]()
A co do przekładki... Ja bym takie rozwiązanie odradzał w przypadku samochodów relatywnie młodych.. Wg mnie wyjdzie to drogo.. W przypadku GTków dawcę można kupić za grosze, przekładka jest tańsza, wnętrze prostsze itd itp.. Poza tym szkoda tak relatywnie młodego samochodu, żeby go gdzieś tam rozcinać, dospawywać, wyciągać szybę itp.. Ja bym na Twoim miejscu szukał EU wersji..
jaron pisze: to z tego co wiem to nic nie trzeba ciąć, nadwozia są fabrycznie przystosowane do obu wersji LHD i RHD, jakby trzeba było wycinać np. ściane grodziową to w życiu bym się na to nie zdecydował
oj, zofija damy radezofija pisze:eMTi, a kto by chciał do tego dziurawego Wrocka jechać...![]()
![]()
jaron, dawaj na Śląsk.jaron pisze:Na śląsku byłem jakiś czas temu, kiedy się znowu wybiorę, nie wiem ale na pewno dam znać. (w których rejonach śląska latasz?)
A jarmaj tak jak w podpisie - Gliwice
Dobrze kojarzę, Marek to ten gość z MTS ?lukwol pisze:Jaron
Jeśli będzie w okolicach Dzierżoniowa bież od Marka numer do Wolaka.
Jeśli będzie akurat śnieg podjedziemy w nasze Alpy, tam zobaczysz Subaru WRX w jego naturalnym środowisku między drzewami na śniegu i na zakrętach( oby bandy były).
Jeśli chodzi o WRX czy STI odpowiedz jest prosta
WRX to cywil w porównaniu do STI, ale przegięcie pały to RA i to jest droga do doskonałości.
Takjaron pisze: Dobrze kojarzę, Marek to ten gość z MTS ?
jaron pisze: Masz racje, a RA to kojarzę jedynie z GT-kami z japonii, czy dobrze kojarzę ?
Nie wkładaj do estijaja przekładni z WRX'a!jaron pisze:przekładnia kierownicza długa (2,5obr., od WRX)
To może w maju na Chlejady do Srebrnej Góry wpadniesz?jaron pisze:oj, zofija damy radei Wrocław się odwiedzi i na Śląsk się wybiorę, kwestia czasu, a co do dziur przejedź się z Legnicy do Świdnicy
daj znać, jak się będziesz wybierał, coś pomyślimyjaron pisze: Fajnie byłoby się spotkać, będę we wrocku za jakieś 2tyg. może znajdziesz chwile?, daj jakiś tel. lub na priv dam wcześniej znać. Dzięki za odzew
dobrze kojarzysz. RA to były najbardziej surowe, hardkorowe wersje..jaron pisze: Masz racje, a RA to kojarzę jedynie z GT-kami z japonii, czy dobrze kojarzę ?
Jak to ktoś kiedyś ładnie, obrazowo powiedział w duużym uproszczeniu- WRX to taki usportowiony cywil, a STi to taka ucywilizowana rajdówkalukwol pisze: WRX to cywil w porównaniu do STI, ale przegięcie pały to RA i to jest droga do doskonałości.
coś tu chyba jest nie tak... Standardowa STi nie ma 1,5 obrotu... Różnica jest chbya 2,75 vs 2,5, czy jakoś tak..jaron pisze: długa (2,5obr., od WRX), koszt części 3-3,5tys. (sprawdzone wczoraj), w wersji z przekładnią oryg.STi (krótka 1,5 obr.)
tak, sam szefjaron pisze: Dobrze kojarzę, Marek to ten gość z MTS ?