Nie, no Bergen tekst rokuBergen pisze: Nie takie wagony się odczepiało

Nie, no Bergen tekst rokuBergen pisze: Nie takie wagony się odczepiało
Bergen pisze: Nie takie wagony się odczepiało
Ja tam sobie zamówiłem na maila, razem ze specyfikacją techniczną - ale jeszcze nie przyszłoburat pisze: zdjęcia lokomotywy dalej nikt nie widział
Słyszałem, że jeden gość w Jeleniej ma do zarządzenia flotę trzech GTeków - niby dalsza okolica, ale GTekiem jakby ciut bliżej, więc może...?zofija pisze: Specjalistka ds. zarządzania flotą samochodową szuka pracy w Gliwicach lub okolicach Gliwic.
Tutaj niestety mam bliżej i jestem po transporcie więc Pter jak coś wiesz gdzie masz kierować swoje krokiWiS pisze: Słyszałem, że jeden gość w Jeleniej ma do zarządzenia flotę trzech GTeków - niby dalsza okolica, ale GTekiem jakby ciut bliżej, więc może...?
Nie wiem jak wyglądasz, ale w ciemno obstawiam przewagę ZośkiZwibel pisze: niestety mam bliżej i jestem po transporcie
Z całym szacunkiem dla naszego Importera, ale o jakby ciut większej flocie myślałam... tak kilkadziesiąt, kilkaset razy większejWiS pisze: Słyszałem, że jeden gość w Jeleniej ma do zarządzenia flotę trzech GTeków - niby dalsza okolica, ale GTekiem jakby ciut bliżej, więc może...?![]()
zofija pisze: kilkadziesiąt, kilkaset razy większej
naszego ImPitera, chciałaś powiedziećzofija pisze: naszego Importera
Pracoholiczkazofija pisze: o jakby ciut większej flocie myślałam...
Hmmm... ktoś się znajdzieWiS pisze:A mężowi kto będzie gotować? To jest Śląsk, a nie Mazowsze...
A to w jakimś kompletnie obcym narzeczu. Ni cholery nie rozumiem, na szczęście Jarmaj po śląsku nie mówiWiS pisze:Dziynnie jaki akuratny ajntopf na gorko chop mieć musi drapko od rana, knobloszki, gumiklyjzy eli smażonka z cołkij tytki jajec... To je elemyntorz: hajer je jedzok i sie musi pieruńsko nafutrować! Isto, bele jaka bajlaga abo cwibok na szychto nie wystarczy, ino klapsznita z fetym. Po połedniu, doma po fajrancie na obiod flaps, karminadle, kejnedy cipeczka z czornymi kluskami eli fajnisty fazan, hyndyk czy inkszy gusiok z gnotem i krupami... kartofle z kiszkom dycki w piontek styknom! I na wieczerzo jakie jołdło na gorko, kita, jakie bratkartofle eli fandzola i lejbruszt - kreple, kołocz eli kranckuch na nyidzielo... - no i coby chop potem durchfalu nie dostał... bo bydziesz motyko!
Nieważne po jakiemu mówi, ważne po jakiemu jezofija pisze: na szczęście Jarmaj po śląsku nie mówi
I co i z czego...WiS pisze: ważne po jakiemu je
Takiego dużego karmić z butelki? To już lepiej naturalnie, piersią.zofija pisze: jak to? Normalnie. Z butelki
A co, przyjemne z pożytecznymzofija pisze: Piwo piersią?
Nie styknieWiS pisze: nie wystarczy
z krupniokiemWiS pisze: z kiszkom
Doxa pisze: Pochodzę ze śląska
No nieLouCyphre pisze:Doxa pisze: Pochodzę ze śląska
Ale Tatko nie fedrował chyba ?
Zagapiłem sięDoxa pisze: Nie styknie
W piontek z krupniokiem!?Doxa pisze: z krupniokiem
Tu trochę pomocy:Doxa pisze: Pochodzę ze śląska, ale dalibóg nie rozumiem tekstu. To chyba nie mój dialekt
Doxa pisze:No nieLouCyphre pisze:Doxa pisze: Pochodzę ze śląska
Ale Tatko nie fedrował chyba ?.
Bo on to był wykształciuch ze Lwowa
Nie ucz Pan ojca dzieci robićWiS pisze: W piontek z krupniokiem!?![]()
miechym piźnięta - tak by było w moim narzeczuWiS pisze: Cyś Ty, dzioucho, miechym piźniona!?