Krzyżować oczywiście nie warto. Pracować nad sobą - owszem.Konto usunięte pisze:
Dokładnie tak. To jest coś co chciałem powiedzieć. Żebyśmy założyli taki lokalny Ku-Klux Klan i krzyżowali, palili na stosie wszystkich, którzy mają wadę wymowy, albo nie potrafią poprawnie mówić po polsku.![]()
![]()
Rejestr piratów drogowych...
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Re: Rejestr piratów drogowych...
Uff, czyli dobrze zrozumiałemKonto usunięte pisze:Dokładnie tak. To jest coś co chciałem powiedzieć. Żebyśmy założyli taki lokalny Ku-Klux Klan i krzyżowali, palili na stosie wszystkich, którzy mają wadę wymowy, albo nie potrafią poprawnie mówić po polsku.Arno pisze:dobrze jest się czepiać ludności obcej.
bo my na pewno mowi lepiej po angeislku niż taki Brzeziński czy jakaś inna cholera po polsku. No albo po Rusku czy Węgiersku albo nawet po Germansku. Specjalnie kapitalizuję, dla zabawy. Nie będą nam kluchy w gębie pluć nam w twarz, nam. Na plan Misia z kluchami, a nie do wywiadów.
A Balcerowicz mówi jakby miał złą protezę. Odsunąć! To gorsze niż kluchi. A połowa młodych aktorek źle wymiawa SZ i Ż Np młoda córka głównej bohaterki w Sposób Na Życie. - Odsunąć wszystkich w ogóle won w cholerę. Co to ma być. ALbo będą mówiły jak Bralczyk, Miodek i Bartowszewski razem z Janion do spółki z wymową Bardiniego, Olbrychskiego, Śląskiej i Seniuk do kupy, albo cholera na drzewo.
I mają mie przedwojenne ł.
I won w diabły kluchy cholerne.![]()
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
To oczywiste, że nie ma co krzyżować kogoś za wadę wymowy (choć nie chciałbym na przykład, żeby dyslektyk uczył moje dzieci polskiego).Arno pisze:Uff, czyli dobrze zrozumiałemKonto usunięte pisze:Dokładnie tak. To jest coś co chciałem powiedzieć. Żebyśmy założyli taki lokalny Ku-Klux Klan i krzyżowali, palili na stosie wszystkich, którzy mają wadę wymowy, albo nie potrafią poprawnie mówić po polsku.Arno pisze:dobrze jest się czepiać ludności obcej.
bo my na pewno mowi lepiej po angeislku niż taki Brzeziński czy jakaś inna cholera po polsku. No albo po Rusku czy Węgiersku albo nawet po Germansku. Specjalnie kapitalizuję, dla zabawy. Nie będą nam kluchy w gębie pluć nam w twarz, nam. Na plan Misia z kluchami, a nie do wywiadów.
A Balcerowicz mówi jakby miał złą protezę. Odsunąć! To gorsze niż kluchi. A połowa młodych aktorek źle wymiawa SZ i Ż Np młoda córka głównej bohaterki w Sposób Na Życie. - Odsunąć wszystkich w ogóle won w cholerę. Co to ma być. ALbo będą mówiły jak Bralczyk, Miodek i Bartowszewski razem z Janion do spółki z wymową Bardiniego, Olbrychskiego, Śląskiej i Seniuk do kupy, albo cholera na drzewo.
I mają mie przedwojenne ł.
I won w diabły kluchy cholerne.![]()
Irytuje mnie mimo wszytko sposób wysławiania się chociażby takiej, wskazanej przez Ciebie, Krupy. Sam nie wiem. Może to po częściowo alergia na program, w którym występuje. Czy też może, abstrahując od programu, jej sposób wysławiania się (pustogłowie przede wszystkim)

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
chyba pierwszy raz w życiu zaparkowałem dzisiaj na kopercie. Zwykle komentuję coś takiego, że "pedał* porzucił auto"**
Zapytałem wcześniej jednak obsługę stacji czy mogę (akurat była na równym a ja chciałem sprawdzić oliwę). Ale mieli oczy. Na tej kopercie codziennie buraki zostawiają auta - tak se.
Fajnie, jestem piratem
* najdelikatniejsze z określeń _stanu_umysłu_ w mojej skali kierowców
** przykazanie XI, to nie będziesz zaśmiecać autem parkingu
Zapytałem wcześniej jednak obsługę stacji czy mogę (akurat była na równym a ja chciałem sprawdzić oliwę). Ale mieli oczy. Na tej kopercie codziennie buraki zostawiają auta - tak se.
Fajnie, jestem piratem

* najdelikatniejsze z określeń _stanu_umysłu_ w mojej skali kierowców
** przykazanie XI, to nie będziesz zaśmiecać autem parkingu