Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
-
vibowit
- 6 gwiazdek
- Auto: szkoda
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
subarutux pisze:Off-top: A Vim to najfajniejszy program, jaki kiedykolwiek napisano! 
Ale vim, to taki vi dla lamerów.

czarne jest piękne...
vibowit
-
siewcu
- 5 gwiazdek
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
1 raz
Z tego co pamiętam, Komisja Antymonopolowa narzuciła im konieczność dania wyboru użytkownikom - po instalacji IE wybierasz dostawców wyszukiwania etc.
subarutux - ale ja mam właśnie Debiana Testing(Wheezy) :) Boli mnie tylko postawa ati jeśli chodzi o sterowniki, never ever tego syfu...

No a o Ubuntu już coś pisałem wcześniej, ze bardziej zasyfionego distro chyba nie ma ;) No, poza mandriva.
siewcu
-
citan
- 5 gwiazdek
- Auto: japońskie
-
Polubił:
41 razy
-
Polubione posty:
14 razy
j33mbo, nie używam IE, ale domyślam się, że zostałeś zapytany o to, czy podczas wpisywania zapytania (w polu wyszukiwania) pojawiać się mają sugestie - czyli, czy to co wpisałeś w to pole ma być przesyłane gdzieś tam w celu pobrania najlepiej pasujących podpowiedzi. Nic strasznego, do tego usługodawcą niekoniecznie jest MS (chyba, że używasz Bing). I tak MS pyta. Apple (Safari) nie pyta. Google (Chrome) nie pytał (przynajmniej nie pamiętam). Google (strona) też nie pytała (też sobie nie przypominam).
citan
-
citan
- 5 gwiazdek
-
Polubił:
41 razy
-
Polubione posty:
14 razy
siewcu pisze:
Z tego co pamiętam, Komisja Antymonopolowa narzuciła im konieczność dania wyboru użytkownikom - po instalacji IE wybierasz dostawców wyszukiwania etc.
Pomijając idiotyzm tej decyzji niby antymonopolowej...
Mają obowiązek umożliwienia wyboru przeglądarki, wyszukiwanie dotyczy IE w tym wypadku.
citan
-
siewcu
- 5 gwiazdek
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
1 raz
Dokładnie, ja po instalacji 7 to miałem - co ciekawe, w piratach tego nie ma, w wersjach RC i przed RC nie było tej funkcji... Ale ostatnio to chyba nawet w XPku widziałem :) A problem się wziął z tego, że ludzie i konkurencja przede wszystkim zaczęli strasznie narzekać na to, że po instalacji systemu jest tylko IE i domyślnie wyszukuje przez engine MS, no i kazali im zrobić okno z wyborem. Co nie zmienia faktu, że ten nowy IE(8, 9 jeszcze nie mam) działa o wiele sprawniej niż stare wersje.
siewcu
-
j33mbo
- 5 gwiazdek
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
citan, bardzo możliwe, ale czemu nie napisali tego "po ludzku"

j33mbo
-
citan
- 5 gwiazdek
-
Polubił:
41 razy
-
Polubione posty:
14 razy
j33mbo, a co mieli napisać?

Ja wiem, sam się łapę na tym, że klikam jak i co popadnie byle tylko dalej... ale coraz bardziej odnoszę wrażenie, że to MS na razie odrabia lekcje - jeżeli chodzi o ich system (ilość wkurzonych użytkowników za tym przemawia wg mnie). A IE, Safari i Firefox równają poziom, szkoda, że w dół.
citan
-
siewcu
- 5 gwiazdek
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
1 raz
citan, to co zostaje z przeglądarek ? Opera, Chrome i... ?
siewcu
-
citan
- 5 gwiazdek
-
Polubił:
41 razy
-
Polubione posty:
14 razy
siewcu pisze:citan, to co zostaje z przeglądarek ? Opera, Chrome i... ?
Uzywalbym Chrome, gdyby nie to, ze uzywam Safari - tak jakos wyszlo. Alergie mam jedynie na Firefoxa. ;)
Z Opera nie mam doswiadczenia.
W sumie byle co, byle z glowa. ;)
Sent from my Nexus S using Tapatalk
citan
-
Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
-
Polubił:
130 razy
-
Polubione posty:
365 razy
do oglądania stron Chrome, ewentualnie Opera (mnie wkurza niemiłosiernie).
FF używam, bo muszę (jest dobry, ale jego szybkość jest odpowiednia dla właścicieli Skód).
IE9 jest niezły, o ile nie dziurawy.
Alan, Alan, Alan!
-
piciu
- 2 gwiazdki
- Auto: Była Turbowanna po transplantacji jest Forex Karawan
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
subarutux pisze:
siewcu - daj sobie spokój z Ubuntu 10.10 - to najbardziej zarobaczona wersja Ubuntu, jaką widziałem. Córka ma to w laptopie i efekt jest taki, że przymierzamy się do downgrade do 10.04. I tu nawet włączone usługi nie maja znaczenia - po prostu błąd na błędzie i błędem pogania.
Może warto zaryzykować i zrobić upgrade do 11.04 ? .Pamiętać należy, że jest to wersja developerska i może się okazać że jest większa dupa niż była ;D Ja u siebie dla testu zrobiłem po cichu upgrade i działa tak jak oczekiwałem.
piciu
-
FUX
- 6 gwiazdek
- Auto: jeżdżące
-
Polubił:
236 razy
-
Polubione posty:
350 razy
Dolce far niente

FUX
-
marcyś
- 2 gwiazdki
- Auto: czarna legaśka, kaszląca
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
FUX,
kontroler w męskich dłoniach jakoś pewniej leży IMO

marcyś
-
Grzegorz
- 5 gwiazdek
- Auto: Leon
-
Polubił:
21 razy
-
Polubione posty:
35 razy
Co byście polecili na darmowy antywirus pod xp-ka ?
AVG ?
pozdrawiam
Grzegorz
Grzegorz
-
siewcu
- 5 gwiazdek
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
1 raz
Avira.
http://www.free-av.com nie zżera zasobów tak jak Avast, i jest najskuteczniejszym darmowym antyvirem. Używam od dawna, sprawdzałem dysk po Avirze Kasperskym, Nortonem i czymś jeszcze - czyściutko. Po Avascie czy NOD32 zawsze coś było.
siewcu
-
Bergen
- Moderator
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
1 raz
Świetny!
Bergen
-
Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
-
Polubił:
245 razy
-
Polubione posty:
526 razy
WRC fan, wyglada OK. Dolicz cenę systemu jeszcze od 0 do xxx PLN

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Chloru
-
subarutux
- 2 gwiazdki
- Auto: Forester 2.0D 09
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
piciu pisze:Może warto zaryzykować i zrobić upgrade do 11.04? (...) Ja u siebie dla testu zrobiłem po cichu upgrade i działa tak jak oczekiwałem.
OK, może spróbuję w laptopie, który ostatnio rzadko jest używany. W komputerze "produkcyjnym" wolę nie eksperymentować.
Co do Chrome: zauważyłem, że gdy otwieram jakąkolwiek stronę z dysku (zajmuję się programowaniem stron internetowych) natychmiast pojawia się aktywność sieciowa. Nie ma tego, gdy otwieram stronę z dysku w Firefoksie lub Operze.
subarutux
-
siewcu
- 5 gwiazdek
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
1 raz
Bo google szpieguje

Idą do neta pewnie jakieś statystyki...
siewcu
-
myotis
- 1 gwiazdka
- Auto: Legacek 98, Outback 96, i Outback 00
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
Pavulona bym sobie odpuścił, jak każde inne HP - grzeją się jak cholera, głośne, a w Compaq'u którego mam robionego przez HP po niecałym roku (!) dysk zaczyna dziękować za współpracę... Miałem teraz podobny dylemat i trafiłem IBM/Lenovo T61 za 1800 zł i jest git :)
"Rock’n‘Roll’n‘Rock"
myotis
-
siewcu
- 5 gwiazdek
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
1 raz
myotis, tylko kto kupi używanego laptopa ? Większość ludzi zdecydowanie woli za takie pieniądze kupić sprzęt nowy, który w sumie pożyje krócej niż taki ThinkPad(i tak, mam ThinkPada, i w domu jest Dell sprzed kilku lat - widzę co w jakim stanie jest).
siewcu
-
myotis
- 1 gwiazdka
- Auto: Legacek 98, Outback 96, i Outback 00
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
No właśnie jeśli komuś zależy na trwałości i wykonaniu, to prędzej czy później może się zdecydować. Jak patrzę na te wszystkie nowe błyszczące i kolorowe rzeczy (i nie mam tu na myśli tylko laptopów), które psują się z reguły 3 dni po wygaśnięciu gwarancji to coś mi się nie zgadza... Wolę starsze bo bebechy zawsze można w razie czego wstawić nowe (czyt. szybkie) i na jedno cenowo wyjdzie a przeżyje te nówki kilka razy

"Rock’n‘Roll’n‘Rock"
myotis
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
-
Polubił:
83 razy
-
Polubione posty:
443 razy
Chcę na forum z kropką dodać jako załącznik do posta plik .pdf, ale tam jest to niemożliwe, forum przyjmuje jedynie obrazki.
Czy jest jakaś strona (coś jak imageshack do zdjęć), gdzie mógłbym tego pdf-a umieścić, a na forum jedynie podlinkować?
jarmaj
-
vibowit
- 6 gwiazdek
- Auto: szkoda
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
czarne jest piękne...