Błąd PO304
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
-
prodrive1968
- 0 gwiazdek
- Auto: subaru Sti
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Błąd PO304
Witam. Mam pytanie przez co może mi wyskakiwać błąd Cylinder 4 Misfire Detected !? Samochód Impreza z 2003 STi 2,0
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 199 razy
Re: Błąd PO304
prodrive1968, lista przyczyn jest tak długa (m.in. świece, cewki), że nie zmieści się w jednym poście
Najlepiej podjedź do dobrego diagnosty.

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 199 razy
jarmaj pisze: Ale tam nie ma przewodów wysokiego napięcia!
Hehe, odniosłem się do samego błędu, a nie konkretnego auta

Zmieniłem na "cewki"

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 

-
prodrive1968
- 0 gwiazdek
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
nie chce mi się sprawdzać, ale długość pojedyńczego posta jest ograniczona do 64k. Kawał dobrej książki zmieściszrrosiak pisze: że nie zmieści się w jednym poście

-
prodrive1968
- 0 gwiazdek
U mnie diagnostyka pokazała cylinder 2 misfire detected. chociaz podjechałem w zwiazku z problemami z rozruchem ( bez reguły zimny czy ciepły , tzn. zawsze odpali ale czasami trzeba dwa trzy razy kręcić... innym razem pali na dotyk...) Liczyłem po cichu, ze pokaze P0305 czyli czujnik połozenia wału, ale komputer nie wyrzucił tego błędu za to wyskoczył ten cylinder 2. Czy ktoś mógłby mi podpowiedziec czy bład który pokazała diagnostyka moze mieć wpływ na rozruch ? , skoro Rrosiak pisze o świecach i cewkach no to chyba moze. Dodam ze świace wymieniałem jakieś 1.5 roku temu. Jesli nie to to co jeszcze ?? Jezeli macie jakieś pomysły to z góry dzieki za podpowiedź 

Missfire może być powodowany przez wiele rzeczy w tym mechanicznych problemów z silnikiem, owszem mogą one wpływać na rozruch. Czy diagnostyka ograniczyła się do odczytania błędu?
Nie tylko, wyskoczył jeszcze bład ubogiej mieszanki (auto z lpg) P0171 zdaje sie... Bledy zostaly skasowane ale juz na drugi dzien check znowu sie zapalil i caly czas swieci
Auto na wolnych obrotach (800obr/min) wpada w jakas dziwna wibracje...
Auto na wolnych obrotach (800obr/min) wpada w jakas dziwna wibracje...
Jeszcze gazownia? To będzie wesoło....
Jakbym miał strzelać to missifre powodują nieszczelne zawory.
Jakbym miał strzelać to missifre powodują nieszczelne zawory.
Na razie tak, dopiero w przyszłym tygodniu mam odstawic samochod ...Azrael pisze: Czy diagnostyka ograniczyła się do odczytania błędu?
no to grubo....Azrael pisze: To będzie wesoło....

Auto wrócilo od elektryka : świece ok, cewki ok, masy ok. Cały czas check wywala wypadanie zapłonu na 2 cylindrze, co teraz? Zabierać sie za te nieszczesne zawory? Czy wiąże się to z wyciganiem silnika? W moim jest chyba EJ205 , DOHC Turbo
- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
bogunyo,
jako pierwsze i zdecydowanie najrozsądniejsze :
jako drugie i już raczej sugestia a nie pewna diagnoza (bo takiej na odległość nikt poważny nie poczyni) :
TAK i TAK.
Pozdrawiam
Grzegorz
jako pierwsze i zdecydowanie najrozsądniejsze :
Azrael pisze: Zabrać auto do wybranego serwisu zajmującego się Subaru.
jako drugie i już raczej sugestia a nie pewna diagnoza (bo takiej na odległość nikt poważny nie poczyni) :
bogunyo pisze: Zabierać sie za te nieszczesne zawory? Czy wiąże się to z wyciganiem silnika?
TAK i TAK.
Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.