Panowie, macie rację, oczywiście, jest to jak najbardziej zdrowe podejście ja jednak jestem uparty

wiele moich "projektów" opierało się na sprawach które dla niektórych byłyby wystarczającym powodem by zrezygnować w przedbiegach. Taki ze mnie typ, że jak już coś sobie obmyślę, wbije do głowy, zobaczę światełko w tunelu - drążę temat do utraty sił i chęci, aż zrealizuję cel. Oczywiście pierwsze co robię zdobywam wiedzę na ten temat i oczywiście realna kalkulacja opłacalności projektu - jeżeli okazałoby się przed rozpoczęciem realizacji projektu że opłacalność jest minimalna wówczas można zrezygnować. Jak na razie moje wyliczenia i wiedza na temat przekładki nie pozwala mi rezygnować cóż może to się zmieni, może nie mam na tyle informacji dlatego podpytuje na forum o różne aspekty - przy okazji dziękuje wszystkim za pomoc i informacje.
Wiem, że nie jest to dobre wyjście dla każdego, ja jednak nie lubię iść na łatwiznę albo mnie na nią nie stać ? Tak więc główne założenie to "zbudować" auto w niższej cenie, wyjątkowe i co najważniejsze ponadprzeciętnej jakości. Myślę, że da się to zrobić - czas, chęci, pasja, trochę kasy (czyt. sporo mniej niż gotowy Sti w PL).
Pomijając temat przekładki jestem zdania że ZAWSZE można poprawić fabrykę w ten czy inny sposób, staram się to robić, może to zły nawyk, nie lubię serii chyba że krótkie
eMTi pisze: ale chłopak tak się uparł, jakby miał tam jakiegoś cukiereczka za bezcen.. I może ma

coś może w tym być
Azrael pisze:My wyłącznie przekładaliśmy całą instalację albo robili nową
Jaki jest koszt zakupu instalacji z jakiegoś "dawcy" (akurat takich informacji jeszcze nie mam) ewentualnie jaki jest koszt zrobienia nowej ?
Miałbym prośbę Azrael i eMTi, moglibyście zweryfikować listę potrzebnych części do przekładki (postaram się ją zamieścić późnym wieczorem), chciałbym się upewnić czy wszystko wziąłem pod uwagę, a wiem że Wy macie na pewno szerszą wiedzę na ten temat jak ja.
A wracając do tytułowego tytułu

to nie wiem czy nie powinienem założyć osobnego wątku bo chyba trochę wyprowadzam temat na boczny tor ? no chyba że nic się nie dzieje ale jak coś to czekam na sugestie.