reguły nie ma, PO leasingowe i moje ulubione WOT i WG zwłaszcza. sam mam wiejskie blachy ale mało kto może narzekać że się za mną wlecze, goniłem dziś jakąś panią w sti ale mi uciekała na prostychKonto usunięte pisze: A WR, WGR, TSK, ES?![]()

reguły nie ma, PO leasingowe i moje ulubione WOT i WG zwłaszcza. sam mam wiejskie blachy ale mało kto może narzekać że się za mną wlecze, goniłem dziś jakąś panią w sti ale mi uciekała na prostychKonto usunięte pisze: A WR, WGR, TSK, ES?![]()
No właśnie, przyjedzie taki jeden z drugim, mieszkanie czasem nawet kupi, miasto korkuje i narzeka zamiast lokalnie podatki płacić i przyczynić się do poprawy infrastrukturyKruszyn pisze:inquiz, lepiej się nie odzywaj ...gdzie podatki płaciszJaki meldunek w dowodzie
![]()
![]()
Ło matko a ten znowu z tym samym tekstemKruszyn pisze:inquiz, lepiej się nie odzywaj ...gdzie podatki płaciszJaki meldunek w dowodzie
![]()
![]()
Akurat nic nie palę ,ale jak już mi si e trafi to Ci podeślęKruszyn pisze:danikl, nie wiem co palisz ale podeślij mi![]()
Kruszyn pisze: Sieczkosiany nam ulice wyasfaltowali ??
Teraz to Ty medrkujesz.To miasto w jakimś stopniu żyję dzięki wiesniakom (czasami na wysokich stanowiskach) . Możesz się z tym nie zgadżać ,ale nie zmienisz tego.To jest STOLICA z całym dobrodziejstwem i przekleństwemKruszyn pisze:A wróciłeś do odległych czasów...no i te same sieczkosiany zasiadły na stanowiskach o których nie miały pojęcia ...
w Paryżu, już by nie miał lusterka, poważnie!, sam kilka razy jak się zapomniałem, to dostałem "kopa"Kruszyn pisze:W temacie:
http://www.smog.pl/wideo/45364/polscy_k ... ocyklista/
To chyba nie do końca chodzi o to. Jak już taki przyjezdny przestanie mieszkać w siedmiu przepoconych kolegów w jednej kawalerce i wynajmie/kupi swoje, jak już znajdzie sobie towarzyszkę życia i się osiedli z zamiarem pozostania w dużym mieście na dłużej, to po prostu powinien zacząć płacić podatki tutaj, a nie tam gdzie została mamusia.danikl pisze:No dobra tylko ilu z rodowitych warszawiaków wzieło by taką pracę .Na czarno z kiepskim wynagrodzeniem(jak na Warszawaę) to trochę jak nasi rodacy w Irlandii i Anglii
Konto usunięte pisze: Niestety, ale lata komuny wyjałowiły nas z pojęć "patriotyzm lokalny" czy "społeczność lokalna".
US bierze pod uwagę miejsce zamieszkania. Miejsce zameldowania można sobie mieć na Księżycu, a dla US zadeklarować faktyczne miejsce zamieszkania.jarmaj pisze:np auto zarejestrowane w miejscu zameldowania poza W-wą to bardzo znacznie niższe stawki ubezpieczeń.![]()
Co, PIT trzeba im pokazać? Bo miejsce zameldowania nie musi się pokrywać z miejscem płacenia podatków.rrosiak pisze:Władze mniejszych miejscowości (zwłaszcza podwarszawskich) zaczęły o to dbać, np. w Markach dziecko nie załapie się do przedszkola jeśli rodzice nie płacą tam podatków
vibowit pisze: Co, PIT trzeba im pokazać? Bo miejsce zameldowania nie musi się pokrywać z miejscem płacenia podatków.
Zgoda, ale jeśli jednak coś płaci, to niech wspiera to inwestycje, z których dany delikwent najczęściej korzysta.vibowit pisze: Każdy kombinuje by mieć jak najtaniej, a przynajmniej jak najwygodniej. Każdy dolicza ulgi jakie tylko może, by płacić jak najtaniej. Wybiera rodzaj opodatkowania, by płacić mniej.
Bergen pisze: Teraz mam "starego japońca". Wymieniam olej, smaruję i naciągam łańcuch i jeżdżę.