Coś niedobrego

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Re: Coś niedobrego

Post 16 cze 2011, o 10:48

fitush, nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło :idea: Trzymam kciuki za godną następczynię rexuni :!:

leon
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Niepsujące się.
Polubił: 207 razy
Polubione posty: 284 razy

Post 16 cze 2011, o 10:49

vibowit pisze: A ja bym chciał zobaczyć (przeprowadzić) taki test. Przejazd po krętym torze (na czas) w obu konfiguracjach. Wyniku wcale nie jestem pewien.

Mówisz - masz.

Link: http://www.youtube.com/watch?v=l5YsQ_a_ijA
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.

fitush
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: wrx 01 tuned by MRT/S&J , rex gt'96 jdm
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 16 cze 2011, o 10:54

So What! pisze:fitush, nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło :idea: Trzymam kciuki za godną następczynię rexuni :!:
sa dwie kandydatki do 'zaobraczkowania' ... wrx 02 i sti 02 ... wszystko zalezy ktora przejdzie test @S&J (mrt)
...jak zwykle biale :wall: cale zycie chce czarne ale cos nie chce wyjsc :lol:

...mam nadzieje ze testy przejdzie STi bo wrx ma za malo mocy (rexunia 265 konia - 198 konia na kolach) wiec
wrx bedzie troche za wolny ale sie go w razie czego zmodyfikuje do mojej specyfikacji :-)
Ostatnio zmieniony 16 cze 2011, o 10:57 przez fitush, łącznie zmieniany 1 raz.
" A REX THAT CAN PULL JESUS OFF THE CROSS" (c) T.H.

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 16 cze 2011, o 10:55

fitush pisze: ..jak zwykle biale :wall: cale zycie chce czarne ale cos nie chce wyjsc :lol:
Pociesz się, że czarne są upierdliwe w utrzymaniu ;-)

fitush
Awatar użytkownika
2 gwiazdki

Post 16 cze 2011, o 10:59

So What! pisze:
fitush pisze: ..jak zwykle biale :wall: cale zycie chce czarne ale cos nie chce wyjsc :lol:
Pociesz się, że czarne są upierdliwe w utrzymaniu ;-)
ha, ja nie jezdze na myjnie :P po czasie bloto samo odpada :P bez ronicy czy z czarnego czy z bialego :-)
jakkolwiek moj styl jady jest zblizony do rolnika ;-) ja oram pola rexami :?

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda

Post 16 cze 2011, o 11:03

leon, co tam Vicki może wiedzieć o jeździe. :evilgrin:

A tak poważniej. Pomijam już dywagacje o bezpieczeństwie, o ogłupianiu systemów ABS, ESP, BLA, BLA, BLA. Bardziej chodzi mi o czysto sportowe podejście. W której konfiguracji, jesteśmy w stanie szybciej przelecieć kręty odcinek.
czarne jest piękne...

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 16 cze 2011, o 21:13

fitush pisze: update: rexunia zostaje poddana zlomowaniu :o .
no bez jaj :wall: :wall: pakuj ją w kontener i ślij na kontynent szkoda fury :x :x :evil:
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 16 cze 2011, o 23:29

vibowit pisze:A tak poważniej. Pomijam już dywagacje o bezpieczeństwie, o ogłupianiu systemów ABS, ESP, BLA, BLA, BLA. Bardziej chodzi mi o czysto sportowe podejście. W której konfiguracji, jesteśmy w stanie szybciej przelecieć kręty odcinek.

Dla mnie to jasne w jakiej. Ale co tam będę pisał ;-)

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 17 cze 2011, o 02:35

burat pisze: no bez jaj
stary, wiem ile serca zastało włożone w to auto. I wiem, że pomimo sporego przebiegu MRT wróżyło temu autu jeszcze paredziesiąt tysięcy. I wnętrze z STi i heblunek (komplet z zaciskiem) zupełnie nowy. I to, że seryjnie to auto miało 265 kucy (JAP spec)...

A teraz wytłumaczcie Fitkowi dlaczego jak kupi buga WRX australijskiego (~220km) to go strzeli od razu. Ja myślę, że dobre będzie GC8.

PS. GT w au to WRX więc się nie dajcie nabrać. ;-)

fitush
Awatar użytkownika
2 gwiazdki

Post 17 cze 2011, o 07:54

Alan, Alan, Alan! pisze: A teraz wytłumaczcie Fitkowi dlaczego jak kupi buga WRX australijskiego (~220km) to go strzeli od razu. Ja myślę, że dobre będzie GC8.

PS. GT w au to WRX więc się nie dajcie nabrać. ;-)
pojezdzilem sobie bugiem dzisiaj ... ...smaiac sie czy dalej plakac nad rexunia? wyjscie jest jedno , STi
bo zaden 'std' wrx nie dorowna rexuni, (myslalem ze bugi byly dosc udane tzn. szybkie, teraz wiem dlaczego lalem
wrxy i inny zlom, rexy byla poprostu lekko slabsza od sti)

problem w tym ze na dzien dzisiejszy nie chce wywalic takiej kasy, szczegolnie ze w ostatnich paru miesiacach duzo poplynelo w rexunie
...moze opcjonalnie kupie buga zeby miec czym po fajki jezdzic, a za pare miesiecy zamienie to cos na jakies STi ...

(btw: naprawa rexuni $10-12k, bug $14k... wiec lepiej mi sie przemeczyc pare miesiecy bugiem niz ratowac rexa ktory juz nie bedzie taki sam,
ze wstepnych ogledzin tyl jest lekko skrzywiony)

zofija
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Polubione posty: 1 raz

Post 17 cze 2011, o 13:10

Alan, Alan, Alan! pisze: I wnętrze z STi i heblunek (komplet z zaciskiem) zupełnie nowy.
fitush, a nie opłaca się części modów z rexuni wyciągnąć przed złomowaniem?
Czarownica prawdę Ci powie :D

fitush
Awatar użytkownika
2 gwiazdki

Post 17 cze 2011, o 15:08

zofija pisze:
Alan, Alan, Alan! pisze: I wnętrze z STi i heblunek (komplet z zaciskiem) zupełnie nowy.
fitush, a nie opłaca się części modów z rexuni wyciągnąć przed złomowaniem?
nie bede mial takiej opcji ,... bo ubezpieczyciel zabiera to co zostalo z rexuni ... jedyna szansa to kupic auto w poniedzialek
spedzic noc a garazu przekladajac graty do nowego ... :wall: jesli mi sie nie uda kupic auta w poniedzialek to
rexunia idzie tak jak jest ;-(

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone

Post 17 cze 2011, o 15:23

pogięło ich tam na antypodach... jakby to jeszcze była przemielona puszka, ale tak? :wall:
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 17 cze 2011, o 18:39

eMTi, dostało się podłodze, naprawa przekracza wartość auta.
Z drugiej strony, przynajmniej nie jeżdżą tam takie złomy jak u nas.

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 17 cze 2011, o 18:54

pytanie, czy tej podłodze dostało się aż tak mocno, że faktycznie wyszedłby z tego ulep, czy mają mocno zaostrzone wymagania i jakiekolwiek podgięcie (nawet małe) dla bezpieczeństwa, dmuchając na zimne, dyskwalifikuje furę.. :roll:
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 421 razy
Polubione posty: 361 razy

Post 17 cze 2011, o 19:19

A z ciekawości to australijska ubezpieczalnia to złomuje czy też sprzedaje na aukcji albo na części?
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 17 cze 2011, o 20:04

tego nie wiem. Trzeba poczekać aż Fitek się wyśpi ;-)

fitush
Awatar użytkownika
2 gwiazdki

Post 18 cze 2011, o 01:59

eMTi pisze:pytanie, czy tej podłodze dostało się aż tak mocno, że faktycznie wyszedłby z tego ulep, czy mają mocno zaostrzone wymagania i jakiekolwiek podgięcie (nawet małe) dla bezpieczeństwa, dmuchając na zimne, dyskwalifikuje furę.. :roll:
podlogi tak naprawde nie sprawdzali ,bazuja na tym ze lewa strona auta (tyl) siedzi troche wyzej niz prawa, generalnie
wszystko sie 'rozbija' o tylne slupki ktore sa za bardzo uszkodzone (trzeba by je wyciac i wspawac nowe od dawcy)
w moim przypadku auto zostaje poddane 'kasacji' tylko dlatego ze koszt naprawy przekracza wartosc rynkowa,
w au wartosc rynkowa rexa to $7k ale ciezko znalesc takie auto ponizej $10k , niestety to ze wlozylem w nie
ponad $15k ubezpieczalni nie interesuje...dla nich auto jest warte tyle ile maja w tabelce :-|
inquiz pisze:A z ciekawości to australijska ubezpieczalnia to złomuje czy też sprzedaje na aukcji albo na części?
najpierw aukcja, jak auto sie nie sprzeda to idzie na zlom,

jedyny sposob zeby odzyskac rzeczy ktore wlozylem w rexa to kupic wrx w poniedzialek i szybko zaczac przekladac nowe
czesci z rexuni... zanim przyjada kolesie z ubezpieczalni i zabiora auto, mam gdzie i jak problem to trafic dobre auto w dwa dni i kupic.

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator

Post 18 cze 2011, o 09:05

Bro, a nie będzie się opłacało w takiej sytuacji kupić NATYCHMIAST jakieś skrajne ścierwo za grosze, nawet wolnossące i przełożyć części ze ścierwa do rexuni?

fitush
Awatar użytkownika
2 gwiazdki

Post 18 cze 2011, o 10:15

Bergen pisze:Bro, a nie będzie się opłacało w takiej sytuacji kupić NATYCHMIAST jakieś skrajne ścierwo za grosze, nawet wolnossące i przełożyć części ze ścierwa do rexuni?
haha nosz poezje napisales :lol: jest maly problem papiery do ubezpieczenia poszly z numerem silnika wiec ten musi zostac,
opcjonalnie moge sprobowac znalesc na zlomie , fotele, kola, wydech, heble i tylko tyle podmienie, ale watpie ze w jeden
znajde to wszystko ...no chyba ze sie wk... i oleje kase z ubezpieczenia, zostawie rexa i ...poszukam jakiegos ladnego 'ciala' ;)
i zaczne przekladke ...albo zwzme palnik i zrobie sobie z rexuni ute ;-)

opcja z przed chwili: moge miec liberty b4 twin turbo ...za free ale bede musial zrobic w niej nowa skrzynie biegow :-|

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 18 cze 2011, o 11:59

fitush pisze: niestety to ze wlozylem w nie
ponad $15k ubezpieczalni nie interesuje...dla nich auto jest warte tyle ile maja w tabelce
a z rzeczoznawcą coś by się nie dało powalczyć? Choć to już w sumie po ptakach.. Ja musiałem robić wycenę rzeczoznawczą, bo jak zobaczyłem, ile jest warta moja fura wg tabelek w porównaniu do tego, ile za nią dałem, to się załamałem... :wall: I tak nie udało się ubezpieczyć na kwotę, za jaką kupiłem, ale dzięki rzeczoznawcy wartość fury poszła o 20k zł do góry wzgl ceny rynkowej.

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator

Post 18 cze 2011, o 12:25

fitush pisze: zrobic w niej nowa skrzynie biegow
No to rachu-ciachu, nie ma na co czekać. Pół dnia roboty i skrzynia zrobiona.

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 18 cze 2011, o 12:41

fitush, rób UTE :-d :-d :thumb: :thumb: :thumb: :thumb: :thumb:
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: die Pflaume

Post 18 cze 2011, o 14:36

Dziś w nocy listwy ze śliwki poszły na ,,biedne dzieci''. Sześć stówek w plecy w samych częściach. Na szczęście większych szkód nie narobili.

r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.

barton
6 gwiazdek
Polubione posty: 2 razy

Post 18 cze 2011, o 14:44

ky pisze:Dziś w nocy listwy ze śliwki poszły na ,,biedne dzieci''. Sześć stówek w plecy w samych częściach. Na szczęście większych szkód nie narobili.

r.
co się dzieje w tym kraju :/ Łamać gnaty takim :evil:
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"

ODPOWIEDZ