W kolejce do kina

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
leon
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Niepsujące się.
Polubił: 207 razy
Polubione posty: 284 razy

Re: W kolejce do kina

Post 1 lip 2011, o 16:32

burat pisze: bluźnisz

Troszkę cytaty pomieszałeś. :wall:

Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 1 lip 2011, o 16:35

no właśnie chcę się na weekend na coś wybrać z rodzinką i tak się zastanawiam nad "Autami" dla dzieciaków ,a ja z chęcią na Transformersów" bym się wybrał ,a może "Kac Vegas" 8-)
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Duża Dacia :)
Polubił: 129 razy
Polubione posty: 198 razy

Post 1 lip 2011, o 16:38

burat pisze: tak się zastanawiam nad "Autami" dla dzieciaków
burat, czytałeś moją opinię o Autach2 ? Jak poszukasz w necie, to zobaczysz, że podobne zdanie ma wiele osób. Nie wiem co prawda ile lat maja Twoje dzieci, ale na Auta najlepiej idź sam. Film zdecowanie ambitniejszy od Trasformers ;-)
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów. :idea:

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 1 lip 2011, o 16:45

no właśnie czytałem i się zastanawiam :-/ Syn ma 10lat ,a siostrzenica 7lat tylko na co ich zabrać :?: Syn by chciał pewnie na "Transformersów" ale z czytaniem sobie nie poradzi :-/
"Kung Fu Panda" :?:
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 1 lip 2011, o 16:49

burat, dla 7- i 10-latka Auta mogą być niezłe. Panda jako dorosłemu podobała mi się mniej, ale dzieci oglądały z zaciekawieniem i były zadowolne.
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 1 lip 2011, o 17:11

Transformersy? O matko.
Auta przynajmniej zabawne i śmieszne i zgdne z tym forum.
I radzę słuchać a nie tylko patrzeć.
Ponieważ będzie 3d - trzeba siedzieć dokładnie na środku, w 2/3 widowni - nieco inny miks niż w 2d
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 1 lip 2011, o 17:15

Arno, a mógłbyś się odnieść do tego :?:

danikl
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Muł, truposz i czerwone włoskie półwytrawne
Polubił: 102 razy
Polubione posty: 168 razy

Post 1 lip 2011, o 20:39

Wybrałem się z córką na "Auta 2" i jestem w małym szoku :o .
Fabuła mocno nawiązuje do przygód agenta 007 i stąd chyba tyle przemocy ,strzelaniny,pościgów i "popisów kaskaderskich" tylko czy to jest zrozumiałe dla dzieci i czy w ogóle to jest jeszcze film dla dzieci ?. Ja mam jakies inne wyobrażenie o filmie dla dzieci ,ale może teraz tak ma być ,nie wiem ?.
Z czasem film stawał się lepszy głównie przez wyeksponowanie "Złomka" :-) i sądząc po tym co mówiła moja córka druga część filmu już jej sie podobała.

Dla dzieci - w/g mnie niekoniecznie.
Dla dorosłych -Jak ktoś lubi "Bonda" i tego typu filmy może być

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 1 lip 2011, o 21:19

danikl, akurat strzelaniny i pościgi, pomimo niezrozumienia ich sensu przez dzieci, były dla nich ciekawe, bo coś się działo. Moim zdaniem najgorszy był przegadany ( dialogi fajne, ale tylko dla dorosłych) środek filmu, który wprowadził (przynajmniej na seansie, na którym my bylismy) totalne znudzenie, po czym rozluźnienie wśród dzieci.

danikl
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 1 lip 2011, o 21:38

rrosiak, Wszystko się zgadza tylko jeśli to jest jeszcze film dla dzieci ( :? ) to zainteresowanie dziecka akcją poprzez strzelaninę,pościg i efektowne kraksy nie jest w/g mnie najlepszym pomysłem .
Gdyby to nie był film animowany to pewnie byłby dozwolony od 16 lat (nie wiem czy jeszcze funkcjonuja takie ograniczenia).

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 1 lip 2011, o 21:40

leon, nie no myślałem ,że to jest twoja odpowiedź na Chloriana dociekania ,że takie straszne gówno :oops:

Arno pisze: Transformersy? O matko.
no cóż zrobić jak mójemu starszemu się to podoba (zresztą mi także 8-) , szczególnie muzyka :idea: )
Ale "Auta"też powinny mu podejść ;-) choć on "niemotoryzacyjny" niestety :-/ ,w młodszym nadzieja :mrgreen:

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 1 lip 2011, o 21:52

danikl pisze: to zainteresowanie dziecka akcją poprzez strzelaninę,pościg i efektowne kraksy nie jest w/g mnie najlepszym pomysłem .

Oczywiście, napisałem to od razu po filmie. Nie zmienia to faktu, że akcja (jakakolwiek) przykuwa wzrok dziecka.

liwit
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: A6 vel Odi
Polubił: 3 razy

Post 2 lip 2011, o 19:58

rrosiak pisze:
liwit pisze:A ja wybieram się z rodziną na "Auta 2", nie mogę się doczekać :thumb:
Właśnie wróciliśmy z kina i...
... i nam się podobało, mój syn lat 6, siedział cały film w skupieniu, byliśmy na wersji 3 D i okulary były cały czas na nosie. Córka lat 3,5 też była z nami. Siedziała grzecznie cały film, śmiała się z nami, przeszkadzały jej okulary, więc często je zdejmowała. Trochę wędrowała pomiędzy moimi kolanami i vibka, ale mówiła, że super się ścigają. W kinie była cisza, nikt nie marudził, nie chodził po kinie. Ogólnie dzieci były zadowolone. Ja bardzo szczęśliwa, że wytrwaliśmy, bo żal by mi było wychodzić. Siedziałam wzruszona od pierwszych słów mojego Idola :-) Zresztą, zmienił się w tej części w głównego bohatera.
Możemy się (jako forum) czuć trochę współtwórcami tego dzieła, bo wiele epitetów przez nas proponowanych zostało użytych, mam nadzieję, że to właśnie my byliśmy natchnieniem :thumb:
Ogólne wrażenie bardzo pozytywne. Chociaż pierwsza część duuużo spokojniejsza. Miłego oglądania!
- Bagażnik nigdy nie jest wystarczająco duży /by Bilex/

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 2 lip 2011, o 21:37

liwit pisze: okulary były cały czas na nosie

Może dlatego nie widzieliście co się dzieje na sali ;-)

Dzisiaj rozmawiałem ze znajomymi, którzy byli z 4 letnim dzieckiem, w trakcie filmu wyszli na siku i szkodnik nie chciał już wracać na salę, więc musieli zakończyć oglądanie w połowie (choć im film się podobał) :-|

To czy film naprawdę podobał się dzieciom wyjdzie z czasem, gdy bedą go chciały (lub nie) wielokrotnie oglądać w domu. U nas Auta (pierwsze) ustanowiły rekord, który ciężko będzie pobić. Aktualnie ulubionym filmem jest Sezon na misia 3.

danikl
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 3 lip 2011, o 00:52

a moja córka dzisiaj oglądała po raz pierwszy "Akademnię Pana Kleksa' i się jej bardzo spodobała.
i Ja się z tego cieszę

barton
6 gwiazdek
Polubione posty: 2 razy

Post 3 lip 2011, o 22:09

burat pisze:
Arno pisze: Transformersy? O matko.
no cóż zrobić jak mójemu starszemu się to podoba (zresztą mi także 8-) , szczególnie muzyka :idea: )
Transformery gniotą system :!: Dobrze się ogląda, zwłaszcza gdy wyłączymy myślenie. Idealne wakacyjne kino. Jest kolorowo, duży rozmach i sporo efektów specjalnych. W sumie dałem się porwać tej bajce, mimo że fabuła i postaci są w większości mało wymagające w odbiorze. Szkda tylko, że megan Fox nie ma :-(

A dziś przypomniałem sobie kilka filmów z serii: Don Camillo. Historia nietypowego kapłana zagranego przez Fernandela, który lubi wypić i wypalić, czasem komuś dać kuksańca w imię lepszej sprawy. Angażuje się w lokalne polityczne spory i zmaga się z komunistycznym burmistrzem (również jak ksiądz mało ustępliwym), ale potrafi też współpracować z nim. Bardzo przyjemnie się ogląda, śmieszna, lekka opowieść i okraszona pewną nutką dydaktyzmu
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 3 lip 2011, o 23:55

Barthol pisze: Szkda tylko, że megan Fox nie ma :-(

No cóż, ponoć Spielbergowi podpadła ;)

Przed chwilą zakończyłem oglądanie "Ostatniego samuraja". Jakoś wcześniej nie miałem okazji oglądać, a to naprawdę świetny film :o

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 4 lip 2011, o 00:03

A my w tym tygodniu byliśmy na Piratach z Karaibów. Oczywiście w wersji 3D :?
Lepszej połowie się podobało. Starszemu dziecku także. Bez zachwytu w każdym razie.
Ja natomiast byłem zawiedziony. Kolejny film z przerostem formy nad treścią, a raczej śladowymi ilościami tej ostatniej. Gra aktorska, Johnny Depp zwłaszcza, nie zachwyca. Niby gra dobrze, ale w gruncie rzeczy stoi w miejscu. Na siłę zagrana/nakręcona kolejna część filmu, który odniósł sukces kasowy.
Nie ma to jednak, jak dobra książka :idea:

WRC fan
Awatar użytkownika
Moderator
Polubił: 8 razy
Polubione posty: 10 razy

Post 4 lip 2011, o 21:20

Barthol pisze: Transformery gniotą system
Ja ma problem z Transformersami. Lubię czasem obejrzeć jakiś "odmóżdżacz", ale ten film mnie zwyczajnie męczy (oglądałem tylko "jedynkę").

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator
Polubione posty: 1 raz

Post 5 lip 2011, o 03:48

W sumie to nie wiem pod jaki wątek podpiąć...
Czy ktoś wie skąd wziąć film"Sygnały MMXX"? Chciałbym się trochę odmóżdżyć.

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 5 lip 2011, o 07:56

Bergen pisze: Czy ktoś wie skąd wziąć film"Sygnały MMXX"?

Bergen, a co Cię naszło :?: :giggle:

Film tutaj :idea:

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator
Polubione posty: 1 raz

Post 5 lip 2011, o 10:41

Podziękował :-)
rrosiak pisze: a co Cię naszło
A jakoś lubię vintage SF, nawet kiczowate. A radzieckie to po dwakroć - np. Strugackich - i ich "po maluszku i do rakiety" :mrgreen:

Szukam jeszcze dobrej kopii "Testu Pilota Pirxa" i jakiejkolwiek "Solaris" w reżyserii Nirenburga.
Dobrze że chociaż Piotra Szulkina wydali na DVD...
A! I jeszcze "Milczącą gwiazdę" z polskim dubbingiem, bo mam jeno beznadziejną wersję jankeską.

barton
6 gwiazdek
Polubione posty: 2 razy

Post 6 lip 2011, o 00:26

WRC fan pisze:
Barthol pisze: Transformery gniotą system
Ja ma problem z Transformersami. Lubię czasem obejrzeć jakiś "odmóżdżacz", ale ten film mnie zwyczajnie męczy (oglądałem tylko "jedynkę").
myślę, że jest to dobry film dla ludzi, którzy chcą w kinie być bombardowani efektami specjalnymi, zwłaszcza w 3d. Bo to w tej produkcji jest najistotniejsze. Odbiór też porawia odwołanie się przez samego widza do czasów dzieciństwa, gdy oglądał animowane transformery, a potem gdy szedł spać to marzył o takim "przyjacielu" w przyszłości ;-)
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 6 lip 2011, o 23:57

a ja dziś zaciągnąłem się francuskim kryminałem i polecam :arrow: http://www.filmweb.pl/film/Go+Fast-2008-457470

WRC fan
Awatar użytkownika
Moderator
Polubił: 8 razy
Polubione posty: 10 razy

Post 8 lip 2011, o 01:28

Jakby ktoś wybierał się do kina na "Super 8", to odradzam - szkoda kasy. Pierwszy raz od nie pamiętam jakiego czasu "nabrałem się" na trailer.

ODPOWIEDZ