[S] Oleje i chemia MOTUL - Hurtownia Regionalna Lublin

kupię / sprzedam / zamienię / wymienię /dam / nie dam
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
ODPOWIEDZ
Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Re: [S] Oleje i chemia MOTUL - Hurtownia Regionalna Lublin

Post 9 cze 2011, o 20:24

gpruszko pisze: Lepiej na pw poodpowiadaj, bo jeszcze chwila i wystawię Ci fajną opinię
O będzie dym :idea: To czekamy :mrgreen:

gpruszko
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: Avensis & GT
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 10 cze 2011, o 09:50

Dam jeszcze chwile temu młodemu "przedsiębiorcy" na wykazanie się

gpruszko
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 15 lip 2011, o 16:52

Transakcja w pełni dobiegła końca. Szybko, rzetelnie i profesjonalnie. Polecam.. :roll:

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 245 razy
Polubione posty: 526 razy

Post 15 lip 2011, o 17:02

gpruszko, ja tam nie mialem problemow. Wystarczyl telefon + mail i olej po 2 dniach byl u mnie.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

Soltys
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: Legacy 2.5 GX MT / Turbodziadek

Post 15 lip 2011, o 17:28

Chloru pisze:gpruszko, ja tam nie mialem problemow. Wystarczyl telefon + mail i olej po 2 dniach byl u mnie.
U mnie to samo.

gpruszko
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 15 lip 2011, o 18:29

Panowie, to super. Gratulacje.

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED

Post 15 lip 2011, o 22:42

gpruszko, to tylko taka sugestia, że ktoś może nie mieć czasu czytać PW, zresztą ten narząd miewa czasami problemy... pewnie po to podał inne kontakty.

Drupi
Awatar użytkownika
0 gwiazdek
Auto: Sierra Cosworth

Post 16 lip 2011, o 19:39

gpruszko pisze:Transakcja w pełni dobiegła końca. Szybko, rzetelnie i profesjonalnie. Polecam.. :roll:
Towar dotarł w terminie. Dzwonił w czwartek, że chce na piątek. I tyle.

Po czym nie znalazł w przesyłce dowodu zakupu - paragonu. Paragon wystawiam zawsze i zawsze jest albo nad, albo pod drukiem kuriera. Pakuję to, co jest na paragonie/fakturze. Fakturę wystawiam na życzenie.

Gpruszko obudził się z fakturą tydzień po otrzymaniu towaru. Do tego zwracał 1L oleju. I przesłałem skan faktury na mail. Nie pasowało ... papierowa wersja szła 2 tyg. Raz wróciła (zalali adres odbiorcy). W końcu dotarła.

Więcej grzechów nie pamiętam. :whistle:
Importer, dystrybutor, przedstawiciel, sprzedaż - Motul - oleje silnikowe, przekładniowe i cała pozostała chemia
W ofercie również oleje Valvoline, Shell, Mobil, Castrol, Elf
Tel: +48 500 387 337, Kunickiego 90 - LUBLIN

gpruszko
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 18 lip 2011, o 09:03

Drupi, masz pw na te swoje dyrdymały i pier. o szopenie :evil:

gpruszko
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 18 lip 2011, o 09:05

Chloru, bronisz kolesia - "przedsiębiorce"?

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 18 lip 2011, o 09:12

gpruszko, nie bronie żadnej ze stron. Jednak drupi, w przeciwieństwie do Ciebie, przedstawił jakiekolwiek argumenty i przebieg zdarzeń.

gpruszko
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 18 lip 2011, o 17:10

Chloru, mam cytować 2-miesięczną transakcje?
PW od 26 maja można. Telefonu nie zacytuje.

Jeśli klient jest wkur. to najwidoczniej ma podstawy do bycia w takim stanie. Nie jest to wyssane z palca, bo ani nie mam okresu ani nie jeże sie ot tak bo chce.

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 18 lip 2011, o 18:32

gpruszko, nikt nie każe cytować 2 miesięcznej transakcji wystarczy przytoczyć swoje argumenty. Będąc wkurwionym rzucasz się ale nie ma w tym ani krzty konkretnej informacji. Jak sam widzisz wkurwiony klient jest tylko jeden (jak na razie). Nie daje Ci to do myślenia? ;-)

gpruszko
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 18 lip 2011, o 22:09

Chloru pisze:Jak sam widzisz wkurwiony klient jest tylko jeden (jak na razie). Nie daje Ci to do myślenia? ;-)
Tzn. że mam się czuć wyróżniony? Rewelacja :-). Generalnie mam widzimisie i żądam gruszek na wierzbie..

Chloru, zauważ, że nawet nie odnoszę się do słów które napisał sprzedawca w "wyjaśnieniu". Pomyśl dlaczego :roll:.

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 18 lip 2011, o 22:17

gpruszko, nie zmierzam klarować tego dalej. Takie plucie na kogoś i brak argumentów raczej nie budzą poparcia. Chciałeś skrytykować za nieudaną transakcję i poległeś w/g mnie na całej lini - niezależnie od tego który z Was dwóch dał ciała. EOT

gpruszko
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 18 lip 2011, o 22:36

Chloru, cholernie uparty jesteś. Podam Ci taki przykład, może zrozumiesz :roll:. Ile razy dopytywałeś się o zdjęcia w tym wątku? Ile przepraszam, bo nie słyszę?
I powiem Ci, że ta ilość to jest tylko namiastka. Jeszcze coś chcesz wiedzieć? :roll: Może coś o wyjątkowości klienta, którym jestem? Proszę Cię bardzo.

Jeśli tylko dla mnie istotne jest otrzymanie dowodu zakupu (chyba że kupuje się na rynku/jarmarku/pod stołem itp.), to tak, jestem wyjątkowym klientem.
Jeśli tylko dla mnie istotne jest otrzymanie należności za zwrócony częściowo towar, to tak, jestem wyjątkowym klientem.
Jeśli tylko dla mnie istotne jest przestrzeganie podanych kosztów wysyłki, to tak, jestem wyjątkowym klientem.

- dzwonił w czwartek/chce na piątek - a może jeszcze chce na czwartek, albo na minioną środę?
- nie znalazł w przesyłce paragonu - nie jestem jedyną osobą z forum która go nie znalazła
- obudził się z fakturą - z fakturą nie śpie
- nie pasowało - bo bez podpisu czy imienia i nazwiska nie pasuje, można to wtedy użyć do porannej czynności w toalecie
- raz wróciła - oczywiście
- w końcu dotarła - jak się w końcu wyśle to w końcu dojdzie

Chloru, no proszę Cię :roll:, przecież zachciało mi się zrobił mały dym całkowicie bezpodstawnie..

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 18 lip 2011, o 22:48

gpruszko pisze: Ile razy dopytywałeś się o zdjęcia w tym wątku? Ile przepraszam, bo nie słyszę?

Raz albo dwa - mogę bez nich żyć.
gpruszko pisze: Jeśli tylko dla mnie istotne jest otrzymanie dowodu zakupu (chyba że kupuje się na rynku/jarmarku/pod stołem itp.), to tak, jestem wyjątkowym klientem.
Jeśli tylko dla mnie istotne jest otrzymanie należności za zwrócony częściowo towar, to tak, jestem wyjątkowym klientem.
Jeśli tylko dla mnie istotne jest przestrzeganie podanych kosztów wysyłki, to tak, jestem wyjątkowym klientem.

Z 2 z 3 nie miałem żadnego problemu. Moze dlatego, że nie zwracałem oleju.
gpruszko pisze: nie znalazł w przesyłce paragonu - nie jestem jedyną osobą z forum która go nie znalazła

Linczujcie więc wspólnie ale spokojnie.
gpruszko pisze:
Chloru, no proszę Cię , przecież zachciało mi się zrobił mały dym całkowicie bezpodstawnie..

Nikt nie mówi, że bezpodstawnie. Po prostu wybrałeś złą formę. Teraz dużo lepiej. ;-)

Forum łagodzi obyczaje i oczekuje 20% rabatu :mrgreen:

gpruszko
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 19 lip 2011, o 17:00

Naliczyłem 3. Owszem, Ty możesz. Ja nie.
Jeśli kupuję w nadmierze, zwracam, nie chomikuje.
Może się ujawnić, ale jak widać siedzi cicho.
Forma zależy od wielu czynników, od wzburzenia chwilowego, cząstkowego, okresowego, stałego, stanu emocjonalnego zażenowania, zdenerwowania, wpienienia, wku. / podekscytowania, podjarania, podniecenia, itd itp :mrgreen:

Uff, biedny Chloru, namęczył się z pieprzonym gpruszko broniąc boQu ducha winnego sprzedawce :mrgreen:

Miłego. Jak najbardziej serio.

ps. jakbym dostał 50% to i tak podziękuję

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 19 lip 2011, o 17:08

gpruszko, znowu Ci sie pomerdalo. Nikogo nie bronie, po prostu lubie kiedy sytuacja jest jasna. Ty takowej nie przedstawiles na poczatku i tylko o to mi chodzilo.

Z drugiej strony nie rozumiem po co sobie robic samemu problemy i kupowac olej w nadmiarze. Instrukcje serwisowe podaja niezbedne objetosci roznych plynow. Jedyny nadmiar to ewentualnie niedopasowanie opakowan lub ich wielokrotnosci do potrzeb kupujacego... ale wtedy przy normalnym liczeniu zostaje jedno, napoczete opakowanie. Zreszta trzeba bylo wrzucic na forum info, ze pozbedziesz sie litra oleju - mysle, ze ktos by sie pewnie znalazl i nie placilbys za transport niepotrzebnie ;-)

Zreszta jest w Warszawie firma ktora dostarcza Motula do punktu odbioru w Centrum (okolice Riviery). Bralem tam raz olej na dolewki, wyglada OK. Odezwij sie jak chcesz info.

gpruszko
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 21 lip 2011, o 10:26

Chloru, oświecę Cię, zdecydowanie nic mi się nie pomerdało i zupełnie nie widzę podstaw abyś wygłaszał takie tezy. "Przerzucasz" winę na stronę klienta, że to on zawinił będąc roztargnionym, niezdecydowanym co do ilości płynów, itp (kwestia podrzędna w całej tej transakcji) i jako rzecznik prasowy sprzedawcy spisujesz się wyśmienicie :mrgreen:. Dalej wyjaśniać - szkoda klawiatury. Bez urazy ;-).
Miluśkiego. Pozdr

ps. Klient ma zawsze rację :-)

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 21 lip 2011, o 10:34

gpruszko, zrozum w reszcie, ze nie bronie nikogo i to Ci sie zdecydowanie pomerdalo. Po prostu zaczales pieniaczyc bez argumentow co mi sie nie spodobalo i na to chcialem zwrocic uwage.
gpruszko pisze: ps. Klient ma zawsze rację :-)
Oczywiscie ;-)

Drupi
Awatar użytkownika
0 gwiazdek

Post 3 sie 2011, o 15:22

Nowy lokal przy ulicy Czeska 9 (również wjazd od Pięknej). Boczna Kunickiego.

Po skręcie w ul. Czeską po 100 metrach skręca się w prawo w bramę. Następnie prosto ... po lewej stronie widać szyld Motul.

Szyldy Motul wiszą.

:whistle:

http://tnij.org/nowylokal
Importer, dystrybutor, przedstawiciel, sprzedaż - Motul - oleje silnikowe, przekładniowe i cała pozostała chemia

Drupi
Awatar użytkownika
0 gwiazdek

Post 15 wrz 2011, o 16:27

Weszła mi kolejna firma do sklepu ... mianowicie XADO. Znana z rewitalizantów do wszelkiego rodzaju przekładni. Mają również oleje ze wspomnianymi dodatkami.

- Xado Atomic Oil 10w40 SL/CF, A3/B3/B4, 4L - 99zł http://xado.pl/masla/polusinteticheskie ... w-40-sl-cf
- Xado Atomic Oil 5w40 SM/SF, 505.01 pompowtryski, LL-04, 4L - 119zł http://xado.pl/masla/sinteticheskie-mot ... w-40-sl-cf
- Xado Atomic Oil 10w60 SL/CF, Rally Sport, na bazie PAO a nie HC, 5L - 199zł http://xado.pl/masla/sinteticheskie-mot ... ally-sport

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 15 wrz 2011, o 16:35

Ten 10w60 zupelnie jak dla barbie ;-)

Obrazek

Ktos madrzejszy sie wypowie co to warte?

Drupi
Awatar użytkownika
0 gwiazdek

Post 15 wrz 2011, o 17:39

Ja mam w plastikowych bańkach. Wg mnie jeżeli można, to za konfekcjonowanie nie ma co dopłacać.

Jeździ u mnie 200sx z SR20DET 320KM na tym już którąś wymianę, bo właściciel jeździ tym autem po PL. Nic się nie dzieje. Jak poszukasz na forach w UK to znalazłem dylematy pokroju to czy Mobil 1 5w50 czy Motul 10w40/15w50.

Zalałem to do kilku aut. Odczucia takie jak po przesiadce na Motula. Ale osobiście nic więcej na tą chwilę nie powiem. Dopiero za rok jakieś konkrety jak jakieś silniki po tym rozbiorę.

ODPOWIEDZ