ky, myślę ,że nieky pisze: Ta sama śpiewka co kilka lat :)

Za jakiś czas toya zmarginalizuje subaru do poddostawcy napędów i silników

ky, myślę ,że nieky pisze: Ta sama śpiewka co kilka lat :)
Z przyzwyczajenia? Kiedyś Impreza Turbo była "tania" a oferowała tyle samo o ile nie więcej od dużo droższych niemieckich "szybkich" rywali.Лукашэнка pisze: Tak się czasem zastanawiam, skąd to zainteresowanie coraz bardziej nudnymi japończykami, skoro my w Europie rozwijamy i produkujemy tyle bardzo ciekawych samochodów?
Otóż to. Jeśli prześledzić wygląd Imprezy od jej debiutu to widzimy, że była bardzo podobna do ówczesnych klasowych rywali - Corolla, jakieś Daihatsu i pewnie jeszcze coś. Czyli w tej kwestii nic się nie zmieniło :) a tu jakieś wielkie halojarmaj pisze: Czy tu jest indywidualność i drapieżność GT-ka?![]()
moge sie zalozyc o gruba kase, ze gdyby FHI wypuscilo, np. w A.D. 2013 (z okazji 20-lecia debiutu IMPREZY), limitowana serie aut w klasycznej skorupie GC/GF i z nowoczesnymi wnetrznosciami - 2.0T twin-scroll + 6MT DCCD + jakis porzadny (niestukajacypablonas pisze: (...) P.S. Ja też bym chciał żeby nadal sprzedawali GC8
Bleeee.eddie_gt4 pisze: o cos takiego![]()
A zarobiłyby na siebie, czy FHI musiałoby zarobić na nie, sprzedając kilkanaście tysięcy zwykłych Imprez? ;)eddie_gt4 pisze: te auta rozeszlyby sie jak swieze buleczki...![]()
wszystko zalezy (-by) od ceny...ky pisze:A zarobiłyby na siebie, czy FHI musiałoby zarobić na nie, sprzedając kilkanaście tysięcy zwykłych Imprez? ;)eddie_gt4 pisze: te auta rozeszlyby sie jak swieze buleczki...![]()
r.
mysle ze nie sadze...ky pisze:Taka krótka seria kosztowałaby krocie. Być może znalazłoby się fafnastu maniaków, gotowych zapłacić np. pięć zer za Imprezę...
r.
Z przyzwyczajenia? Kiedyś Impreza Turbo była "tania" a oferowała tyle samo o ile nie więcej od dużo droższych niemieckich "szybkich" rywali.pablonas pisze:Лукашэнка pisze: Tak się czasem zastanawiam, skąd to zainteresowanie coraz bardziej nudnymi japończykami, skoro my w Europie rozwijamy i produkujemy tyle bardzo ciekawych samochodów?
W latach 90-tych sytuacja była zupełnie inna niż obecnie. Samochody produkowane w Japonii były wówczas bardziej precyzyjnie wykonywane, mniej awaryjne. No i faktycznie takie "sportowe" wersje osobówek jak Impreza GT, były znacznie tańsze od jakiś europejskich konkurentów. Gdy się pojawił Forester S-Turbo, a potem 2.0 XT, to w Europie nie miał w zasadzie bezpośrednich konkurentów.pablonas pisze:Z przyzwyczajenia? Kiedyś Impreza Turbo była "tania" a oferowała tyle samo o ile nie więcej od dużo droższych niemieckich "szybkich" rywali.Лукашэнка pisze: Tak się czasem zastanawiam, skąd to zainteresowanie coraz bardziej nudnymi japończykami, skoro my w Europie rozwijamy i produkujemy tyle bardzo ciekawych samochodów?
Dzisiaj różnica w cenie się trochę zatarła ale takie STI to nadal okrutnie szybkie auto, a że nie bez wad? Nie ma auta które nie ma wad.
Myślę, że nie masz pojęcia, o czym mówisz. Nie uważałeś na lekach prof. Al Dżarmadża Myturibin Izburnin, wróć do materiałów z poprzednich zajęć, zapoznaj się z nimi, przemyśl i wróć bronić swoją szaloną tezę.eddie_gt4 pisze: mysle ze nie sadze...
przeciez chodzi nie o produkcje NOWEGO auta, tylko o reaktywacje starego modelu... linie produkcyjne pewnie gdzies jeszcze sa...
Zakładając nawet, że rzecz odbędzie się w setkach egzemplarzy (w końcu seria ma być limitowana, a i nadwozia skądś trzeba pozyskać), to się kwalifikuje najwyżej pod montaż gniazdowy. Te nadwozia trzeba powzmacniać, uzbroić w elementy poprawiające bezpieczeństwo, być może dodać system podnoszenia maski, żeby auto miało szansę dostać homologację.przeciez w starych SUBARU jak w LEGO - wszystko pasuje do wszystkiego... bierzesz karoserie klasyka i wnetrznosci od new-age, skladasz do kupy,
I tu po raz kolejny popłynąłeś na grubą kasę. Jeśli w ogóle da się takie auto homologować.homologujesz (czy jak to sie nazywa)
Poza szpanerskim brakiem ramek oraz drugą równie względną zaletą, czyli odgłosem boxera, takze jeszcze paroma innymi, bardziej praktycznymi rzeczami:jarmaj pisze: czy poza brakiem ramek "zwykłe" Imprezy kiedykolwiek czymś się wyróżniały na tle innych aut z tego okresu?
Byłoby mi zdecydowanie łątwiej podjąć tę decyzję, gdyby FHI raczylo wyprodukować jakiś model dla mnie....esilon pisze: lubie to
To jak już zakladamy Kącik Złotej Rybki, to ja wobec tego poproszę:burat pisze: taka wersja imprezy (np. w specyfikacji RA ) była by niezłym pomysłem
Wygląd bajkaMatiz pisze: http://speedhunters.com/archive/2011/07 ... za-ts.aspx
pablonas pisze: Co to za skrzynia? Był jakiś model Subaru z pięciobiegowym automatem czy to coś nowego?
pablonas pisze:Wygląd bajkaMatiz pisze: http://speedhunters.com/archive/2011/07 ... za-ts.aspx![]()