W kolejce do kina
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Re: W kolejce do kina
srnk, po prostu kocham tego gościa 
"Lecą bombowce, walą się wieżowce
Rambo już za chwillę pokona Godzillę"

"Lecą bombowce, walą się wieżowce
Rambo już za chwillę pokona Godzillę"
Jak macie wolne 2 godziny, to polecam komedię "Druhny". Uśmiałam się momentami do łez
. Humor, że tak powiem niewysublimowany, więc wrażliwym i miłośnikom kina przez duże K może się nie podobać
. Film niby o kobietach i dla kobiet, ale widziałam w kinie wielu rozbawionych panów, więc chyba nie jest aż taki "babski"
Link: http://www.youtube.com/watch?v=cC0rUDT42Yw

Link: http://www.youtube.com/watch?v=cC0rUDT42Yw
Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce,
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
:)
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
:)
- Witek
- 6 gwiazdek
- Auto: A500 @ Piotruś II
- Polubił: 20 razy
- Polubione posty: 15 razy
Chętnie obejrzałbym jakiś lekki i przyjemny film, nie w kinie (czyli nie koniecznie świeży), którego jeszcze nie widziałem. Tutaj pojawia się prośba do Was. Możecie coś polecić?
- danikl
- 6 gwiazdek
- Auto: Muł, truposz i czerwone włoskie półwytrawne
- Polubił: 102 razy
- Polubione posty: 168 razy
No faktycznie lekki i przyjemnySo What! pisze:Lot nad kukułczym gniazdem na przykład

- danikl
- 6 gwiazdek
Ja tu widzę inny problem.
Czy ,żeby polecić coś Witkowi lepiej ,żeby wyminił wszystkie filmy które widział ,czy może niech wymieni te których nie widział

Czy ,żeby polecić coś Witkowi lepiej ,żeby wyminił wszystkie filmy które widział ,czy może niech wymieni te których nie widział

- Witek
- 6 gwiazdek
danikl, bardzo dobrze gadasz, tylko jest jeden drobny szkopuł. Nie pamiętam tytułów tych filmów, które nie widziałem, a tych które widziałem jest za dużo. Dlatego liczyłem na pomoc tego jakże pomocnego forum.
P.S. Lot nad kukułczym gniazdem był przyjemny, więc nie wiem czemu się So Whota!aż tak bardzo czepiacie.

P.S. Lot nad kukułczym gniazdem był przyjemny, więc nie wiem czemu się So Whota!aż tak bardzo czepiacie.
- danikl
- 6 gwiazdek
Więc jak sobie wyobrażasz naszą ewentualną pomoc .Mamy strzelać ,az trafimyWitek pisze:. Nie pamiętam tytułów tych filmów, które nie widziałem, a tych które widziałem jest za dużo.

jeżeli tak uważasz to dodatkowo komplikujesz sprawę ze zdefiniowaniem "lekkiego i przyjemnego " filmuP.S. Lot nad kukułczym gniazdem był przyjemny

- Witek
- 6 gwiazdek
danikl pisze: Więc jak sobie wyobrażasz naszą ewentualną pomoc .Mamy strzelać ,az trafimy![]()
Ja tutaj daję Wam darmową okazję do hazardu, a Ty narzekasz?!
danikl pisze: jeżeli tak uważasz to dodatkowo komplikujesz sprawę ze zdefiniowaniem "lekkiego i przyjemnego " filmu![]()
![]()
Nie marudź, przecież nic nie pisałem o lekkości, a mogłem wyznać, że Seksmisja była wyjątkowo ciężkim filmem, to kiedy chcieli wykastrować ostatnich facetów... solidarność plemników sięga nawet w przyszłość!
Wczoraj byliśmy na "Krecie". Polecam. Choć do lekkich i przyjemnych nie należy. Naprawdę wart obejrzenia, skłania do refleksji.
Zero, typowego dla polskich produkcji ostatnio, brandingu bijącego po oczach!
Sent from my Legend using Tapatalk
Zero, typowego dla polskich produkcji ostatnio, brandingu bijącego po oczach!
Sent from my Legend using Tapatalk
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Witek
- 6 gwiazdek
Konto usunięte pisze: Witek, a może "Śmierć w Wenecji", to podobno niezły kryminał![]()
No nie wiem. Jeszcze dostanę choroby morskiej, a tego mi nie trzeba, z niebieskim mi nie do twarzy.

Witek, a może film Woodiego Allena: "Anie Hall" (historia związku między neurotycznym komikiem i równie neurotyczną kobietą). Fajnie się ogląda, jest śmiesznie, choć trochę gagów już ogranych (ale to może dlatego, że sporo z nich widziałem już w innych filmach, które powstały później niż ten film Allena w którym być może użyto ich pierwszy raz)
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"
- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Chorobcie,
nie wiem czy się cieszyć, czy smucić :
http://kultura.gazeta.pl/kultura/1,1145 ... _Dzis.html
Irytuje mnie tylko nazywanie Redforda "Złotym chłopakiem"...
Pozdrawiam
Grzegorz
nie wiem czy się cieszyć, czy smucić :
http://kultura.gazeta.pl/kultura/1,1145 ... _Dzis.html
Irytuje mnie tylko nazywanie Redforda "Złotym chłopakiem"...

Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Może i babki go wspominają jako romantycznego amanta. Dla mnie to on jest Johnny Hooker z "Żądła" i Sundance Kid z "Butch Cassidy i Sundance Kid". Jego awanturnicze role to jest po prostu perełka 

- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Dla mnie też Tomku - stąd ta irytacja Złotym chłopcem, tudzież amantem.Konto usunięte pisze:Dla mnie to on jest Johnny Hooker z "Żądła" i Sundance Kid z "Butch Cassidy i Sundance Kid". Jego awanturnicze role to jest po prostu perełka
Żądło i BCSK to po prostu czad w czystej postaci. Fajna rola w Snickersach, lużniutka w Orłach Temidy i wzruszająca w Szpiegach.
Cholera jasna a perełka w Pożegnaniu z Afryką ? A Wielki Gatsby ? A...i tak można by pewnie prawie do rana

I nie poszedł na komerchę (Festiwale Kina Niezależnego).
Straszliwie Gościa lubię, jak odejdzie będzie boleć.
Pozdarwiam
Grzegorz
Brak podpisu.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
Grzesiek 67 - Golden Boy to ktoś, komu wszystko sie udaje. A nie złota młodzież.
Więc R.R. jest raczej golden boyem.
Fido_, Oba filmy udało mi się kiedyś tłumaczyć. Zwłaszcza Żądło super do roboty, bo trzeba było cały czas uważać, żeby czegoś nie zdradzić.
Pamię†am też jak pierwszy raz widziałem żadło w kinie i jak człowiek był zaskoczony zakończeniem. Genialnie to wymyślili.
Na youtubie można trafić na kompilacje YOU FOLLAH - czyli "rozumiemy się" mówione przez Roberta Shaw ( lub jak niektórzy wiecly tego świata mawiają Robert Shawa).
A pamiętacie taki fajny film z Fay Dunaway - 3 dni Kondora?
No i jest jeszcze jeden dziwny western: Jeremiah Johnson - zresztą co wymieniać filmy, im dalej w las tym lepiej. Tak samo jak jego partner z Butcha i Żądła. I te się nie sprzedał jak RR
Więc R.R. jest raczej golden boyem.
Fido_, Oba filmy udało mi się kiedyś tłumaczyć. Zwłaszcza Żądło super do roboty, bo trzeba było cały czas uważać, żeby czegoś nie zdradzić.
Pamię†am też jak pierwszy raz widziałem żadło w kinie i jak człowiek był zaskoczony zakończeniem. Genialnie to wymyślili.
Na youtubie można trafić na kompilacje YOU FOLLAH - czyli "rozumiemy się" mówione przez Roberta Shaw ( lub jak niektórzy wiecly tego świata mawiają Robert Shawa).
A pamiętacie taki fajny film z Fay Dunaway - 3 dni Kondora?
No i jest jeszcze jeden dziwny western: Jeremiah Johnson - zresztą co wymieniać filmy, im dalej w las tym lepiej. Tak samo jak jego partner z Butcha i Żądła. I te się nie sprzedał jak RR
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Arno pisze: No i jest jeszcze jeden dziwny western: Jeremiah Johnson
Pamiętam, że to był genialny film, dobrze, że przypomniałeś, trzeba go sobie przypomnieć.
Byłem Ci ja wczoraj na "Domu Snów". Bardzo miło zaskoczyła mnie fabuła, spodziewałem się zupełnie czegoś innego, a przecież wszyscy wiemy że hollywoodzkie produkcje są aż do bólu przewidywalne. A tu niespodziewajka. Ale może dlatego że poszedłem z bomby, nie czytając recenzji i nie widząc trailerów, jedyne co wiedziałem to że występuje tam Daniel Craig i to wystarczyło. Występują bardzo ładne panie, Craig jak zwykle hipnotyzował spojrzeniem.