Wszystko przez WiS-a.....

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
hogi
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Kona Stinky
Polubił: 0
Polubione posty: 1 raz

Re: Wszystko przez WiS-a.....

Post 30 kwie 2008, o 00:45

Doxa pisze: Tiaaa..., a mój małżonek choruje na BMW 850. Czy powinnam czuć się zaniepokojona Droga Redakcjo? :?

Czuję się zaniedbywana przez mojego chłopaka. Zamiast mnie przytulić itp. on woli pogadać z kolegami o autach lub pobawić się komórką. Jak mam mu powiedzić że potrzebuję od niego więcej uczucia? Czy mogę mu w ogóle coś narzucać?
- Marika, 16 lat

Rozmowa na temat tego co czujemy, jakie są nasze potrzeby i oczekiwania to nie jest "narzucanie" się lub komuś czegoś, tylko coś co pozwala lepiej się poznać, zrozumieć, zmienić na lepsze i rozwiązać problemy, to cecha dojrzałego związku. Oczywiście ważne jest nie tylko o czym, ale także to, jak ze zobą rozmawiamy. Nie można mówić o swoich potrzebach w formie pretensji, oskarżeń czy żądań. Możesz wyrazić to co czujesz i myślisz w formie opisu swoich uczuć i prośby np. powiedz tak: "wiesz, czasami jest mi smutno, bo nie jestem pewna co właściwie czujesz do mnie? Myślę, że lepiej bym się poczuła gdybyś mnie czasem wziął za rękę, przytulił, powiedział coś miłego" itp. Jeśli chłopak na to nie zaregauje, nie będzie lepiej, no to może oznaczać, że nie jest w stanie ci dać tego, co potrzebujesz. Warto się wtedy zastanowić czy jest to chłopak dla ciebie?
- Monika, Bravo.pl

:mrgreen: :lol: :giggle: :-d :-)

Doradca Finansowy
http://www.greatpe.pl

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 30 kwie 2008, o 01:12

Czy nikt nie zauwaza, ze (prawdziwy) czterolap zachowuje sie takze inaczej na suchym asfalcie? Kurde jezdzilem oskami jakimis, ale S-AWD jest mistrzostwo. Moze trzeba sie troche dostosowac do auta. Subarak lubi jak sie go potraktuje odpowiednio. A nie tylko zima/deszcz - wymyslacie.

Jarmaj jak to jest, subaryna* ryje przodem czy kierowca ? :evilgrin: Bo na przyklad w takiej osce, jak za grubo to trzeba klepnac z lewej. No miszcze**... Auto zle? :evilgrin:

*rozumiem ze uzytkownicy ( z roznych forow) NA nie odczuwaja
** se prowokuje

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 30 kwie 2008, o 09:23

Michal B pisze:Jestem wielkim zwolennikiem tego napędu ale prosta jego apoteoza mnie lekko męczy. Nieliczni wskazywali na tendencję wśród miłośników Subaru na lekceważenie innych rozwiązań i z góry wrzucanie ich do worka z napisem "dziadostwo". Gdzieś jednak testujący rózne inne rozwiązania ze zdziwieniem pisywali, że to jednak daje radę, no może nie jak Subaru ale daje. Może to rzeczywiście rozwiązanie jedynie słuszne a może li tylko słuszniejsze. W sumie nie kazdy upala na szutrach czy też każdy odcinek szosy bez wzgledu na warunki traktuje jak os. Przez ostatnie półtora roku przetestowałem bardzo dużo aut 4x4 - większośc naprawdę daje radę, chyba nawet każdym da sie dojechać dalej niż do marketu, mokra nawiezchnia ich nie przeraża, ze śniegu sie wykopują a i na śliskim tez jadą powyżej oczekiwań.
Mądry głos. Sam w sobie dostrzegam tendencję to traktowania każdego innego rozwiązania z założenia jako "dziadostwo".

Ale i tak nie zamierzam zamienić subaraka na nic innego. Po prostu świetnie się w nim czuję.

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 30 kwie 2008, o 09:49

Konto usunięte pisze: Po prostu świetnie się w nim czuję.

to jest
Konto usunięte pisze: Mądry głos.
o to właśnie kaman :!:

Michal B
2 gwiazdki
Auto: Jeszcze 2 Subaru
Polubione posty: 0

Post 30 kwie 2008, o 10:15

Konto usunięte pisze:
Michal B pisze:Jestem wielkim zwolennikiem tego napędu ale prosta jego apoteoza mnie lekko męczy. Nieliczni wskazywali na tendencję wśród miłośników Subaru na lekceważenie innych rozwiązań i z góry wrzucanie ich do worka z napisem "dziadostwo". Gdzieś jednak testujący rózne inne rozwiązania ze zdziwieniem pisywali, że to jednak daje radę, no może nie jak Subaru ale daje. Może to rzeczywiście rozwiązanie jedynie słuszne a może li tylko słuszniejsze. W sumie nie kazdy upala na szutrach czy też każdy odcinek szosy bez wzgledu na warunki traktuje jak os. Przez ostatnie półtora roku przetestowałem bardzo dużo aut 4x4 - większośc naprawdę daje radę, chyba nawet każdym da sie dojechać dalej niż do marketu, mokra nawiezchnia ich nie przeraża, ze śniegu sie wykopują a i na śliskim tez jadą powyżej oczekiwań.
Mądry głos. Sam w sobie dostrzegam tendencję to traktowania każdego innego rozwiązania z założenia jako "dziadostwo".

Ale i tak nie zamierzam zamienić subaraka na nic innego. Po prostu świetnie się w nim czuję.
Taa... coś z tym czuciem jest, też tak mam :thumb: Najczęściej to właśnie bywa kluczowe. Szukając dużego auta doszedłem jednak do tego, że w nowej Tribece najzwyczajniej niezbyt dobrze się czuję - nie pomógł znaczek Plejad na "cudownym" grilu ani legendarne, magiczne AWD. W niektórych autach tak źle się czułem (hipotetycznie), że nawet nie testowałem ich i nie brałem pod uwagę jako możliwy zakup - mimo,ze to dobre auta i pewnie by mi użytkowo pasowały (nawet mi się podobają hehe). Szkoda, że Subary jednak nieco zboczyło z wcześniejszego kursu i auta robi jakby nieco inne - taka mała i drobna różnica.

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: die Pflaume

Post 30 kwie 2008, o 13:54

Chloru pisze: ky też kiedyś chorował... a może mu nawet do dziś zostało ;)

Miata ma jedną, zasadniczą wadę: nie wypada być do niej zbyt wyrośniętym, bo ciężko jest potem dobrać sobie sensowną pozycję. A mnie się marzy jakieś Super7.
Doxa pisze: ..., a mój małżonek choruje na BMW 850. Czy powinnam czuć się zaniepokojona Droga Redakcjo?
Tak, bo silnik w tym aucie zionie porażką :)

r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.

damaz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubione posty: 97 razy

Post 7 maja 2008, o 15:57

sądząc z wyglądu, to .... właśnie znalazłem prawdziwego następcę leśnika:

http://directorym.myride.com/research/e ... 9&id=29860

czytając różne doniesienia z różnych miejsc zapowiada się bardzo miło...

edit: o takich doniesieniach myślałem:
http://autoworld.wordpress.com/2008/04/ ... and-photo/

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 7 maja 2008, o 16:03

tylko 350 8-)

damaz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubione posty: 97 razy

Post 7 maja 2008, o 16:10

no jasssne.

osiągi podobne od obecnego/poprzedniego turbo (mowa o 350)

już wersja podstawowa jest powodem do zatrzymania się na dłuźej. objeżdża obecnego/poprzedniego wolnego ssaka jak chce i to przy pomocy jakiegoś ultra oszczędnie oszczędnego dieselka. a potem (inne wersje) jest już tylko lepiej (przynajmniej na papierze). ciekawość jak to coś w terenie się sprawuje...

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 7 maja 2008, o 16:23

Ni kuta, przy Forysiu to jakies ufo. :razz:

Sprzedaja juz nowego Forka? bo cos mi dzisiaj smignelo podobnego, ale moze to jakis Outlander czy inne cholerstwo. :-|

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 7 maja 2008, o 17:07

* GLK 220 CDI 4MATIC BlueEFFICIENCY: € 33,900
* GLK 320 CDI 4MATIC: € 38,700
* GLK 280 4MATIC: € 36,600
* GLK 350 4MATIC: € 38,700

GLK 220 CDI BlueEFFICIENCY 2.2 liter four cylinder diesel 125 kW 170 hp 400 Nm 8.8 seconds 205 km/h
GLK 320 CDI V6 diesel 165 kW 224 hp 540 Nm 7.5 seconds 220 km/h
GLK 350 3.5-liter V6 petrol 200 KW 272 hp 350 Nm 6.7 seconds 230 km/h

:?
Tylko, czy te ceny w PL także będą zbliżone? :whistle:
Dolce far niente ;-)

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 7 maja 2008, o 17:08

Buda jakoś przypomina starego outlandera 8-)

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 7 maja 2008, o 18:21

Piter 35 pisze: Buda jakoś przypomina starego outlandera 8-)
Jak dla mnie, to przypomina dotychczasowego Forka :-d

Michal B
2 gwiazdki

Post 7 maja 2008, o 21:39

Mnie sie ten Merc podoba, bardzo fajny. Tylko dlaczego prezentują go na takich gumach typu naleśnik? Zakładanie takich gum do SUVa to straszny kicz i wioska, jak zakładanie ciasnych spodni aby zaprezentować jakiego sie ma dużego :evilgrin:

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 7 maja 2008, o 21:45

Michal B, felgi faktycznie wieśniackie. Może grupą docelową są amerykańscy raperzy :mrgreen:
A na serio to ten Merc też mi się podoba w sensie wyglądu zewnętrznego. Aż się łezka w oku kręci, że z Forkiem nie poszli w tym kierunku, tzn. de facto nie zrobili ewolucji dotychczasowego wyglądu nadwozia :x

EterycznyŻołądź
6 gwiazdek

Post 7 maja 2008, o 22:36

Jak już tak jesteśmy przy innych autach... wie może ktoś jak się sprawuje RX8 w dłuższych związkach?

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubił: 3 razy
Polubione posty: 2 razy

Post 7 maja 2008, o 22:42

Ależ ten Merc to jest podobnięż ptyś, znaczy się szosówka (felgi i niskoprofilowe opony w sam raz).
EterycznyŻołądź pisze: jak się sprawuje RX8 w dłuższych związkach?
Ponoć świetnie.

Mianowicie, wiąże się z człowiekiem na resztę życia.

No bo kto to odkupi...?

Michal B
2 gwiazdki

Post 7 maja 2008, o 22:49

Szkoda Forestera - faktycznie, fajny był z niego "wafel". Merc za to ptyś powiadasz jest, na takich gumach i felgach to on nawet i ekler może być bo karpatka to na pewno nie, najpewniej torcik wiedeński albo może nawet fale Dunaju. Ale stylistyka nadwozia jest bardzo fajna jak na makowca.

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 7 maja 2008, o 22:54

Michal B pisze: stylistyka nadwozia jest bardzo fajna
Prawda.

Ale TYLKO dla urody, to ja bym sobie jednak kupił Alfę, nie Meśka ;-)

Piter 35
6 gwiazdek

Post 7 maja 2008, o 22:56

EterycznyŻołądź pisze: Jak już tak jesteśmy przy innych autach... wie może ktoś jak się sprawuje RX8 w dłuższych związkach?
Myślę, że podobnie jak Alfa Romeo :arrow: ciężko sie z nia rozstać .
Z resztą spytaj się Vibowita ile włoszke sprzedawał :?: :mrgreen:
Wyglądało to prawie tak :arrow: :wall:

EterycznyŻołądź
6 gwiazdek

Post 7 maja 2008, o 22:58

Mnie bardziej chodziło o okres między powitaniem a rozstaniem.

Myślałem, że rozstanie z Alfami wygląda bardzo prosto, to znaczy zmiecenie tego co zostało z chodnika do kosza.

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 7 maja 2008, o 23:05

EterycznyŻołądź pisze: okres między powitaniem a rozstaniem
Nie wiem, ale zgaduję.

Kupa frajdy z jazdy, z pewnością. Szpanu nietypowym autem - też. Awaryjne raczej toto bardzo nie jest, w końcu - Mazda. Ale jak się cuś przypadkiem w Wanklu spieprzy, to znaleźć mechanika oblatanego w takiej konstrukcji... :roll:

Piter 35
6 gwiazdek

Post 7 maja 2008, o 23:06

EterycznyŻołądź pisze: Mnie bardziej chodziło o okres między powitaniem a rozstaniem.
A oto chodzi :!: , no to pełny lans i te drzwi tak fajnie otwierane :thumb:
Tylko troche wolno sie toczy :cofee: ale w korkach sie szybko nie jeździ :!:

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 7 maja 2008, o 23:08

Piter 35 pisze: troche wolno sie toczy

Na jakichś testach w Brnie (AMiS), ze dwa lata temu, jeźdzł któryś z profesjonalnych rajdowców - RX lał wszystko jak hciał, o ile pamietam. Z STI włącznie.

Piter 35
6 gwiazdek

Post 7 maja 2008, o 23:15

WiS pisze: Na jakichś testach w Brnie (AMiS), ze dwa lata temu, jeźdzł któryś z profesjonalnych rajdowców - RX lał wszystko jak hciał, o ile pamietam. Z STI włącznie.
To ja jestem niewiernym Tomaszem, jak nie zobacze to nie uwierze :mrgreen:

ODPOWIEDZ