Korki i moja nieustanna frustracja
Re: Korki i moja nieustanna frustracja
No chyba naprawdę powoli można wierzyć w wizję całkowitego wycofania samochodów z miast. Chyba pora pójść do piwnicy po rower 

Dobrze, że zdążę przed tym kataklizmem wyprowadzić się z Wwy 

Czarownica prawdę Ci powie :D
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
Wystarczy nie pracowac w Centrum, na Mokotowie, na Woli, na Ochocie 

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Chloru, jasne. I nie mieszkać też 

Czarownica prawdę Ci powie :D
Chloru, jak wiesz ja mam do pracy coś koło 2-3km. I jadę bardzo daleko od wszelkich rozkopanych rewirów miasta, ale czasem chcąc-nie chcąc człowiek musi się przemieścić kawałek dalej. I wtedy masakra
Ostatnio jechałam z Bobrowieckiej na Foksal 1,5h 

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Wystarczy nie mieszkać w Warszawie.Chloru pisze:Wystarczy nie pracowac w Centrum, na Mokotowie, na Woli, na Ochocie

To co do niedawna uważałem za korki w swoim mieście, przypomina ruch późnym wieczorem w Stolnicy.

Dopiszę tylko że na wyjeździe ze stolicy w kierunku Gdańska właśnie szykują zwężenie do jednej jezdni. Wyjeżdżający tamtędy na weekendy wiedzą co to oznacza.
czarne jest piękne...
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
barbie, wiem co to oznacza. Dziś przemieszczałem się z domu do pracy 1,5h (normalnie 45 minut). Godzinę zajęło mi dojechanie w okolice GUSu.
Nie widziałem żadnego wypadku, zwężenia, chmury atomowej, niczego...

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
niby dlaczego, ja nawet jak są największe poranne korki do pracy docieram w jakieś 20 sek.Chloru pisze: na Mokotowie

- Chloru
- 6 gwiazdek
Alan, Alan, Alan!, kiedy są poranne korki to Ty co najwyżej wracasz z pracy 

trzeba się wziąć na serio za przygotowanie do kat.B 

"Choďte srát s vaším psem před váš dům"
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
chyba Acubikon pisze: do kat.B

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

- Chloru
- 6 gwiazdek
cubikon, karta miejska wychodzi taniej 

ta... ostatnio zostawiłem Legaca na przegląd na Jubilerskiej ... najpierw dyrdałem ze 20 minut przez jakąś budowę na przystanek, mój autobus właśnie umykał z prędkością hipernadzwyczajną, czyli stał w korku na Kleszczowej ... ale to nawet dobrze, sobie zestaw poranny zanabyłem w formie "dobowy ztm + redbull". Git, następne 517 mam za 15 minut, spoko, to w 1:20 na Grochów zdążę ...
po 35 minutach wygrzewania się na słoneczku skończyły mi się palce u rąk na których liczyłem samochody jakie w tym czasie przejechały ... męska decyzja, wsiadam w 189, gdzieś się przesiądę ...
Pan kierowca wycisnął z ikarusa siódme poty, nadrobił nieco zamykając wszystkie budziki na swej ergonomicznej desce rozdzielczej ...
przesiadka w 523 pod Zachodnim, potem na Wiatraku spacerek dookoła ronda, tramwaj 9 i już po 1:45 jestem u celu, spóźniony na spotkanie zaledwie 15 minut
A potem wracam, tramwaj, autobus ... tiaa... jeden przyjechał 7 minut za wcześnie i mi zwiał, następny spóźnił się 6 minut, w sumie 32 minuty czekania, a jeszcze kibice Jagiellonii na mecz eskortowani przez 657 radiowozów, pół miasta zablokowane co najmniej jakby Benedykt wspólnie z Ojcem Derektorem przejeżdżali... po drodze oserwuję jeszcze gigantyczny korek tramwajowy na moście Poniatowskim i tłum pieszych na ulicy...
U celu tylko 20 minut spacerkiem i ciach, odbieram furkę po 1:30 przyjemnych wojaży :)
bajka, Panie
po 35 minutach wygrzewania się na słoneczku skończyły mi się palce u rąk na których liczyłem samochody jakie w tym czasie przejechały ... męska decyzja, wsiadam w 189, gdzieś się przesiądę ...
Pan kierowca wycisnął z ikarusa siódme poty, nadrobił nieco zamykając wszystkie budziki na swej ergonomicznej desce rozdzielczej ...
przesiadka w 523 pod Zachodnim, potem na Wiatraku spacerek dookoła ronda, tramwaj 9 i już po 1:45 jestem u celu, spóźniony na spotkanie zaledwie 15 minut
A potem wracam, tramwaj, autobus ... tiaa... jeden przyjechał 7 minut za wcześnie i mi zwiał, następny spóźnił się 6 minut, w sumie 32 minuty czekania, a jeszcze kibice Jagiellonii na mecz eskortowani przez 657 radiowozów, pół miasta zablokowane co najmniej jakby Benedykt wspólnie z Ojcem Derektorem przejeżdżali... po drodze oserwuję jeszcze gigantyczny korek tramwajowy na moście Poniatowskim i tłum pieszych na ulicy...
U celu tylko 20 minut spacerkiem i ciach, odbieram furkę po 1:30 przyjemnych wojaży :)
bajka, Panie

- Chloru
- 6 gwiazdek
cubikon, krótko powiem - spierdoliłeś
Przeszedłbyś 400 metrów i wsiadł w kolejkę. Działa, testowana na zwierzętach i Chlorach 

hehe, ... a juści! , chłopaki u Grzegorza mi doradzili ten szczwany myk :) ... moje spierdolenie nie przerysowuje jednak fatalnego obrazu warszawskiego zbiorkomu ;)
... ale są i pozytywy, biletomaty są ... co prawda taki wynalazek to w Berlinie równo 10 lat temu widziałem ale .. jest postęp
... ale są i pozytywy, biletomaty są ... co prawda taki wynalazek to w Berlinie równo 10 lat temu widziałem ale .. jest postęp

- danikl
- 6 gwiazdek
- Auto: Muł, truposz i czerwone włoskie półwytrawne
- Polubił: 102 razy
- Polubione posty: 168 razy
Może ktoś mi pomóc z przejazdem przez Stolicę.
Muszę się dostać jutro na 11 tu http://www.resthotel.pl/?s=hotel&l=dojazd więc jadąc z Siedlec musze przewalić przez całe miasto.Jak nalepiej to zrobić górą ,dołem ,centralnie
Muszę się dostać jutro na 11 tu http://www.resthotel.pl/?s=hotel&l=dojazd więc jadąc z Siedlec musze przewalić przez całe miasto.Jak nalepiej to zrobić górą ,dołem ,centralnie

- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
danikl, najlepiej na wprost cały czas DK2, bez kombinowania (nie trasą Siekierkowską, bo później nawigacja każe Ci jechać Dźwigową, która jest zamknięta). Po 10:00 nie powinieneż mieć większych trudności z przebiciem się.
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
danikl, bądź o 8 na rogatkach W-wy i dasz radę
Musisz przejechać tory kolejowe przy dworcu zachodnim. Każdy inny większy przejazd na drugą stronę jest zablokowany albo zwężony.
Dziś miasto było całkiem luźne, ale cholera wie co będzie jutro. To jest nieprzewidywalne.

Dziś miasto było całkiem luźne, ale cholera wie co będzie jutro. To jest nieprzewidywalne.
Ma ktoś doświadczenia z trasy Łódź - Warszawa, przez Brzeziny i Rawę Mazowiecką. Dawno nie jechałem, podobno jakieś straszne remonty są na DK8. Ile trzeba liczyć na dojazd (Al. Wilanowska) w poniedziałek rano?
citan, sprawdź czy na trasie Rawa Mazowiecka - Grójec są nadal remonty. Jeśli nie ma, jedź tamtędy. Potem możesz albo krakowską do magdalenki, albo z Grójca lecieć na Piaseczno ( to boczne drogi).
Niezależnie od tego, czy pojedziesz Katowicką, Krakowską, czy Grójec-Piaseczno jedź przez Konstancin i w Wialonowie w lewo w Al.Wilanowską.
trasa grójec-piaseczno:
http://www.zumi.pl/trasa.html?loc1=Gr%F ... Id2=&sId2=
Niezależnie od tego, czy pojedziesz Katowicką, Krakowską, czy Grójec-Piaseczno jedź przez Konstancin i w Wialonowie w lewo w Al.Wilanowską.
trasa grójec-piaseczno:
http://www.zumi.pl/trasa.html?loc1=Gr%F ... Id2=&sId2=
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
- danikl
- 6 gwiazdek
- Auto: Muł, truposz i czerwone włoskie półwytrawne
- Polubił: 102 razy
- Polubione posty: 168 razy
Mozesz za Brzezinami w okolicy Jeżowa polecieć na Skierniewice,ostatnio jechałem i jest całkiem nieżle(tylko w Skierniewicach sa jakieś roboty,ale jest dobrze oznaczony objazd) .Jeżeli polecisz na Grójec to okolicy Białej rawskiej są 3 wachadła (jakoś specjalnie długo się nie stoi ale zawsze)citan pisze:Ma ktoś doświadczenia z trasy Łódź - Warszawa, przez Brzeziny i Rawę Mazowiecką. Dawno nie jechałem, podobno jakieś straszne remonty są na DK8. Ile trzeba liczyć na dojazd (Al. Wilanowska) w poniedziałek rano?
Na Skierniewice i dalej bym sie nie pchał, bo tam w poniedziałek rano duży ruch będzie. No i to nie bardzo kierunek na Wilanów.
Z Rawy Maz. do Białej Rawskiej nie bezpośrednio, bo są wahadła, tylko przez Regnów, potem w Rylsku w lewo.
Z Białej przez Osuchów, Chudolipie dalej prosto na Tarczyn, Piaseczno, Konstancin i do Wilanowa.
Cała trasa o dobrej nawierzchi, ruch niewielki az do Piaseczna, potem trochę gorzej.
Można jeszcze sprytniej w rejonie Warszawy, ale to już byłoby za dużo tłumaczenia.
powodzenia
Z Rawy Maz. do Białej Rawskiej nie bezpośrednio, bo są wahadła, tylko przez Regnów, potem w Rylsku w lewo.
Z Białej przez Osuchów, Chudolipie dalej prosto na Tarczyn, Piaseczno, Konstancin i do Wilanowa.
Cała trasa o dobrej nawierzchi, ruch niewielki az do Piaseczna, potem trochę gorzej.
Można jeszcze sprytniej w rejonie Warszawy, ale to już byłoby za dużo tłumaczenia.
powodzenia