Coś niedobrego

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
WitAce
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: komis
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: Coś niedobrego

Post 6 wrz 2011, o 18:44

burat, Mysle, ze warto sie bic nawet o 30zl. Mozliwe, ze Pan nadgorliwy ma od takiego procederu jakies promile i wypisuje takie bileciki w ilosciach jakich sie tylko da na niewielkie kwoty, bo przeciez nikt nie bedzie dochodzic swego za 30zl. A Pan nadgorliwy wklada tym samym reke do Twojej kieszeni i z usmiechem mowi: Fenks :-p

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubił: 3 razy
Polubione posty: 2 razy

Post 6 wrz 2011, o 18:47

Konto usunięte, "Przyjazne państwo" obiecywali ci, którzy teraz tworzą rząd centralny - a burata kosi (domyslam się) akurat samorząd lokalny. A czy ten konkretny burmistrz obiecywał w swojej kampanii "przyjazną gminę", czy "prawość i sprawiedliwość", czy coś jeszcze innego, to akurat nie wiemy :cofee:

burat, ja bym na Twoim miejscu zaczał od przełozonych ciecia z zegarkiem i grzecznie zapytał, czy sami anulują to kuriozum od razu, czy dopiero wtedy kiedy przywieziesz im interwencyjną ekipę reporterów TVN 24 :evilgrin:

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: die Pflaume

Post 6 wrz 2011, o 18:56

Kiedyś potykałem się ze ZDiT-em o bilet parkingowy, który spadł z podszybia. Dostałem wezwanie do zapłaty, które odniosłem do ZDiT-u wraz z biletem i na miejscu wypełnionym odwołaniem. Pani oczywiście powiedziała, że nie mam żadnych szans, bo ,,bilet musi być w miejscu widocznym, etc...'' (i jeszcze się spierała, że wcale nie wniosłem opłaty za usługę ,,parkowanie'', bo to nie jest usługa, i że nie wnoszę jej po raz drugi, bo teraz to jest kara nakładana w trybie administracyjnym -- krótko mówiąc chciała mi pokazać, ze ma dłuższego). O dziwo, po paru tygodniach przyszło pismo zawiadamiające o anulowaniu kary z powodu... braku dokumentacji fotograficznej.

Wychodzi na to, że odwołać się warto.

r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 6 wrz 2011, o 19:08

Konto usunięte pisze: wiesz, o 30pln nie warto się zbytnio bić.

Czasami warto! Zwłaszcza kiedy państwo robi Cię w ch.... dla podreperowania budżetu. Jakie to było hasło? "Przyjazne państwo"?
wiesz, ja tam bym popyskował, ale nie każdemu się chce więc napisałem ;-)
WiS pisze: Konto usunięte, "Przyjazne państwo" obiecywali ci, którzy teraz tworzą rząd centralny - a burata kosi (domyslam się) akurat samorząd lokalny.
to jest właśnie ciekawe, że waadza centralna nic nie może lokalnie chyba, że akurat musi, bo potrzebuje :mrgreen:

Witek
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: A500 @ Piotruś II
Polubił: 20 razy
Polubione posty: 15 razy

Post 6 wrz 2011, o 20:43

Alan, Alan, Alan! pisze:
Właściwie to skąd pewność, że to był zegarek :mrgreen:

Niech przedstawi homologację tego zegarka. Przecież bez homologacji być nie może. :giggle:

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 7 wrz 2011, o 07:51

dziś "ciśnienie" mi trochę spadło ale mam 14 dni na uregulowanie "mandatu" i raczej łatwo im tego nie puszczę właśnie w imię zasad ,bo szlak mnie trafia na takie akcje :x :x
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 7 wrz 2011, o 08:35

burat, ja bym się dostosował do poniższej rady. Nie zapomnij użyć słowa "kuriozum", jest po prostu idealne w tej sytuacji :? I koniecznie do przełożonych, im się najbardziej dupa trzęsie na wieść o dzielnych reporterach TVN
WiS pisze: burat, ja bym na Twoim miejscu zaczał od przełozonych ciecia z zegarkiem i grzecznie zapytał, czy sami anulują to kuriozum od razu, czy dopiero wtedy kiedy przywieziesz im interwencyjną ekipę reporterów TVN 24 :evilgrin:

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator
Polubione posty: 1 raz

Post 7 wrz 2011, o 08:45

Ongiś mój znajomy zadzwonił do pewnego urzędu, podając się za Pana Redaktora, z zapytaniem o szemrany przetarg, który przegrałem.
Urząd po pięciu minutach zadzwonił do mnie oznajmiając że zaszła pomyłka i że gratulują wygrania przetargu.

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 7 wrz 2011, o 08:49

Konto usunięte, i chyba taki tok nabierze ta sprawa ;-)
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 7 wrz 2011, o 10:23

Bergen, powiem tak: ja pierdolę :wall:

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 421 razy
Polubione posty: 361 razy

Post 7 wrz 2011, o 12:41

Bergen, :thumb:
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

minimus
5 gwiazdek
Auto: kiedyś OBK MY06 2.5L

Post 7 wrz 2011, o 22:58

Bergen, a ten stryjek jest w ogóle świadom tego co się stało? Może wcale nie będzie trzeba na noże? :-)

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 7 wrz 2011, o 23:18

Najwyraźniej z głupoty postanowiłem zaktualizować oprogramowanie w telefonie (N97mini). Nie wdając się w szczegóły efektem ubocznym aktualizacji było niewyświetlanie przez telefon informacji o nowych e-mailach (poczta sprawdzana automatycznie, co pewien okres czasu, w określonych godzinach).
Dałem się serwisowi namówić na przywrócenie ustawień fabrycznych. Niestety nie wiedziałem, że utracę w ten sposób wszystkie dane z telefonu :wall:
Kopię zapasową na szczęście mam. Tyle, że w biurze. Problem w tym, że jutrzejszy dzień zaczynam od spotkań poza biurem. No kurde co mnie podkusiło, żeby słuchać serwisu :wall: Oni najchętniej wszystko by resetowali :x

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone

Post 8 wrz 2011, o 00:05

no i lipa... ledwo 50kkm stuknęło i sprzęgło do wymiany, zaczyna powoli się ślizgać... Jednak wszelkie upalanki i zawody dają się we znaki i powoli zaczynają wychodzić :wall:
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda

Post 8 wrz 2011, o 00:10

eMTi, czas na szkolenie z ruszania. :razz: :mrgreen:
czarne jest piękne...

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone

Post 8 wrz 2011, o 00:29

no.. chyba tak, janusz nawet takie prowadzi :oops: :razz:
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 8 wrz 2011, o 00:39

eMTi, od razu ci remap zrobią :mrgreen:

WitAce
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 8 wrz 2011, o 00:44

Remap sprzegla :-p

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 8 wrz 2011, o 00:54

WitAce, nie przy dizelach dawali szkolenie gratis i remap silnika na mniej narowisty :idea: ;-)

WitAce
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 8 wrz 2011, o 00:58

burat, To diesel moze byc jeszcze mniej narowisty :giggle:

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 8 wrz 2011, o 01:00

według SIP, tak

WitAce
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 8 wrz 2011, o 01:15

To zrobic SIP'owi remap. Np. z Polski na Syberie :giggle:

Witek
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: A500 @ Piotruś II
Polubił: 20 razy
Polubione posty: 15 razy

Post 8 wrz 2011, o 01:19

WitAce, niektórzy próbowali... i zostali remapowani z kropki na kreskę. :mrgreen:

WitAce
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 8 wrz 2011, o 01:21

No wlasnie niedawno jestem na tym forum, ale zdazylem sie zorientowac, ze powstalo ono w opozycji delikatnie rzecz ujmujac...

barbie
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: OOOO
Polubił: 34 razy
Polubione posty: 87 razy

Post 8 wrz 2011, o 09:35

WitAce pisze:powstalo ono w opozycji delikatnie rzecz ujmujac...
E, bez przesady. Po prostu nie ma tu Dyrekcji, a my nie boimy się krytykować... ale i chwalić jak jest za co :idea:

ODPOWIEDZ