Coś niedobrego
Re: Coś niedobrego
burat, Mysle, ze warto sie bic nawet o 30zl. Mozliwe, ze Pan nadgorliwy ma od takiego procederu jakies promile i wypisuje takie bileciki w ilosciach jakich sie tylko da na niewielkie kwoty, bo przeciez nikt nie bedzie dochodzic swego za 30zl. A Pan nadgorliwy wklada tym samym reke do Twojej kieszeni i z usmiechem mowi: Fenks 

- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Konto usunięte, "Przyjazne państwo" obiecywali ci, którzy teraz tworzą rząd centralny - a burata kosi (domyslam się) akurat samorząd lokalny. A czy ten konkretny burmistrz obiecywał w swojej kampanii "przyjazną gminę", czy "prawość i sprawiedliwość", czy coś jeszcze innego, to akurat nie wiemy
burat, ja bym na Twoim miejscu zaczał od przełozonych ciecia z zegarkiem i grzecznie zapytał, czy sami anulują to kuriozum od razu, czy dopiero wtedy kiedy przywieziesz im interwencyjną ekipę reporterów TVN 24

burat, ja bym na Twoim miejscu zaczał od przełozonych ciecia z zegarkiem i grzecznie zapytał, czy sami anulują to kuriozum od razu, czy dopiero wtedy kiedy przywieziesz im interwencyjną ekipę reporterów TVN 24

Kiedyś potykałem się ze ZDiT-em o bilet parkingowy, który spadł z podszybia. Dostałem wezwanie do zapłaty, które odniosłem do ZDiT-u wraz z biletem i na miejscu wypełnionym odwołaniem. Pani oczywiście powiedziała, że nie mam żadnych szans, bo ,,bilet musi być w miejscu widocznym, etc...'' (i jeszcze się spierała, że wcale nie wniosłem opłaty za usługę ,,parkowanie'', bo to nie jest usługa, i że nie wnoszę jej po raz drugi, bo teraz to jest kara nakładana w trybie administracyjnym -- krótko mówiąc chciała mi pokazać, ze ma dłuższego). O dziwo, po paru tygodniach przyszło pismo zawiadamiające o anulowaniu kary z powodu... braku dokumentacji fotograficznej.
Wychodzi na to, że odwołać się warto.
r.
Wychodzi na to, że odwołać się warto.
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
wiesz, ja tam bym popyskował, ale nie każdemu się chce więc napisałemKonto usunięte pisze: wiesz, o 30pln nie warto się zbytnio bić.
Czasami warto! Zwłaszcza kiedy państwo robi Cię w ch.... dla podreperowania budżetu. Jakie to było hasło? "Przyjazne państwo"?

to jest właśnie ciekawe, że waadza centralna nic nie może lokalnie chyba, że akurat musi, bo potrzebujeWiS pisze: Konto usunięte, "Przyjazne państwo" obiecywali ci, którzy teraz tworzą rząd centralny - a burata kosi (domyslam się) akurat samorząd lokalny.

- Witek
- 6 gwiazdek
- Auto: A500 @ Piotruś II
- Polubił: 20 razy
- Polubione posty: 15 razy
Alan, Alan, Alan! pisze:
Właściwie to skąd pewność, że to był zegarek![]()
Niech przedstawi homologację tego zegarka. Przecież bez homologacji być nie może.

dziś "ciśnienie" mi trochę spadło ale mam 14 dni na uregulowanie "mandatu" i raczej łatwo im tego nie puszczę właśnie w imię zasad ,bo szlak mnie trafia na takie akcje

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
burat, ja bym się dostosował do poniższej rady. Nie zapomnij użyć słowa "kuriozum", jest po prostu idealne w tej sytuacji
I koniecznie do przełożonych, im się najbardziej dupa trzęsie na wieść o dzielnych reporterach TVN

WiS pisze: burat, ja bym na Twoim miejscu zaczał od przełozonych ciecia z zegarkiem i grzecznie zapytał, czy sami anulują to kuriozum od razu, czy dopiero wtedy kiedy przywieziesz im interwencyjną ekipę reporterów TVN 24![]()
Ongiś mój znajomy zadzwonił do pewnego urzędu, podając się za Pana Redaktora, z zapytaniem o szemrany przetarg, który przegrałem.
Urząd po pięciu minutach zadzwonił do mnie oznajmiając że zaszła pomyłka i że gratulują wygrania przetargu.
Urząd po pięciu minutach zadzwonił do mnie oznajmiając że zaszła pomyłka i że gratulują wygrania przetargu.
Konto usunięte, i chyba taki tok nabierze ta sprawa 

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Bergen, 

Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
Bergen, a ten stryjek jest w ogóle świadom tego co się stało? Może wcale nie będzie trzeba na noże? 

- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Najwyraźniej z głupoty postanowiłem zaktualizować oprogramowanie w telefonie (N97mini). Nie wdając się w szczegóły efektem ubocznym aktualizacji było niewyświetlanie przez telefon informacji o nowych e-mailach (poczta sprawdzana automatycznie, co pewien okres czasu, w określonych godzinach).
Dałem się serwisowi namówić na przywrócenie ustawień fabrycznych. Niestety nie wiedziałem, że utracę w ten sposób wszystkie dane z telefonu
Kopię zapasową na szczęście mam. Tyle, że w biurze. Problem w tym, że jutrzejszy dzień zaczynam od spotkań poza biurem. No kurde co mnie podkusiło, żeby słuchać serwisu
Oni najchętniej wszystko by resetowali 
Dałem się serwisowi namówić na przywrócenie ustawień fabrycznych. Niestety nie wiedziałem, że utracę w ten sposób wszystkie dane z telefonu

Kopię zapasową na szczęście mam. Tyle, że w biurze. Problem w tym, że jutrzejszy dzień zaczynam od spotkań poza biurem. No kurde co mnie podkusiło, żeby słuchać serwisu

no i lipa... ledwo 50kkm stuknęło i sprzęgło do wymiany, zaczyna powoli się ślizgać... Jednak wszelkie upalanki i zawody dają się we znaki i powoli zaczynają wychodzić 

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
no.. chyba tak, janusz nawet takie prowadzi

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
eMTi, od razu ci remap zrobią 

WitAce, nie przy dizelach dawali szkolenie gratis i remap silnika na mniej narowisty

według SIP, tak

No wlasnie niedawno jestem na tym forum, ale zdazylem sie zorientowac, ze powstalo ono w opozycji delikatnie rzecz ujmujac...
E, bez przesady. Po prostu nie ma tu Dyrekcji, a my nie boimy się krytykować... ale i chwalić jak jest za coWitAce pisze:powstalo ono w opozycji delikatnie rzecz ujmujac...