Nietypowe zachowania seksualne
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
Re: Nietypowe zachowania seksualne
FUX, udowodnij, że jest bezwartościowy. 

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Pokaż mi podręcznik z 2011 roku, który zneguje instrukcje obsługi wymienionych przez Ciebie Producentów... 

Dolce far niente 

- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
FUX, pisze sie zaneguje. Posiadam tylko starsze podręczniki/poradniki .... tak się składa, że producenci od kilku ładnych lat dopuszczają 0,7/1,0 litr oleju na 1000 km (mowa o silnikach 4 cyl) - jest to sporo więcej niż ten 0,5% zużytego paliwa.
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Chloru pisze: tak się składa, że producenci od kilku ładnych lat dopuszczają 0,7/1,0 litr oleju na 1000 km (mowa o silnikach 4 cyl)
Co jest wyłącznym dupochronem producentów, żeby nikt im gwarancjami głowy nie zawracał. Silnik biorący litr oleju na 1000 km (przy normalnej jeździe) to jakaś agonalna padlina przecież.
Z wyjątkiem Subaru no i Cytryn oczywiście

Czarownica prawdę Ci powie :D
- Chloru
- 6 gwiazdek
jarmaj, no właśnie. Dlatego jakoś bardziej wiarygodny wydaje mi się ów podręcznik. Nie jest wyrocznią ale pamiętać należy, że mechanicznie dość sporo silników to konstrukcje sprzed kilkunastu.
- Chloru
- 6 gwiazdek
zofija, Cytryna bierze podobne ilości oleju co Honda 

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
A Wiśnia prawie wcale nie bierze. Może instrukcji i forum nie czytała 

Accord do 145kkm, Forek do 120kkm i disco do 45kkm także nie potrzebowało nic na dolewkę między przeglądami...jarmaj pisze:A Wiśnia prawie wcale nie bierze. Może instrukcji i forum nie czytała
Mesio się chyba litrowym/1kkm zużyciem zabezpiecza...
Dolce far niente 

- Chloru
- 6 gwiazdek
jarmaj, prawie wcale to znaczy ile?
FUX, to, że nie trzeba dolewać nie znaczy, że nie bierze. Ten sam silnik (AFAIR 1.6 HDi) w zależności od auta i rocznika potrafił się różnić uwaga uwaga - bagnetem olejowym. Na tych co miały przeglady co 30 kkm zamiast 15 zwiększono odstęp na podziałce między min i max.

FUX, to, że nie trzeba dolewać nie znaczy, że nie bierze. Ten sam silnik (AFAIR 1.6 HDi) w zależności od auta i rocznika potrafił się różnić uwaga uwaga - bagnetem olejowym. Na tych co miały przeglady co 30 kkm zamiast 15 zwiększono odstęp na podziałce między min i max.
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
Między wymianami dolewam mniej niż pół litra. Wymieniam co ok 7kkm.Chloru pisze:jarmaj, prawie wcale to znaczy ile?![]()
- Chloru
- 6 gwiazdek
jarmaj, no to bardzo zacny wynik jak na sposob w jaki eksploatujesz auto.
Mieści się w normie - poniżej 0,5% zużywanego paliwa 

- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Chlorianie kochany, ja się przecież tylko droczę. Wiem, że Cytrynka daje radęChloru pisze: zofija, Cytryna bierze podobne ilości oleju co Honda

Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.
- Chloru
- 6 gwiazdek
Grzesiek_67, ale ja się droczę z zofiją
Z Tobą się boję, nie atakuje się gości co to na miasto w kapciach wychodzą 

A Gacek to w zależności od kaprysyu, jednym razem nic i zrobi te 6,5 k km bez dolewki a innym razem weźmie ponad 0,5 litra.jarmaj pisze:Między wymianami dolewam mniej niż pół litra. Wymieniam co ok 7kkm.Chloru pisze:jarmaj, prawie wcale to znaczy ile?![]()

Chloru, film wrzuć 

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
- Witek
- 6 gwiazdek
- Auto: A500 @ Piotruś II
- Polubił: 20 razy
- Polubione posty: 15 razy
esilon pisze:
własnie, nastepce trudno wybrać, bo cały czas wymagania lekko się modyfikuja ( starzejemy sie itd), jedynym lekarstwem na zaspokojenie różnorodnych potrzeb jest park maszynowy skłądający się z więcej niz dwóch pojazdów( niestety)
Nie. Znam osobę, która ma dzisiaj urodziny, a której wymagania względem auta od 5 lat jej się w ogóle nie zmieniły... i miałaby ogromny problem, gdyby musiała kupić sobie nowy samochód. W przedziale cenowym na jaki ją stać nie ma po prostu takiego auta.
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
Chloru pisze: Mieści się w normie - poniżej 0,5% zużywanego paliwa
Bez problemu.
Tak na oko szacując, to ten procent wychodzi przeszło 10x mniejszy

Chloru pisze: tak się składa, że producenci od kilku ładnych lat dopuszczają 0,7/1,0 litr oleju na 1000 km (mowa o silnikach 4 cyl) - jest to sporo więcej niż ten 0,5% zużytego paliwa.
Przy zużyciu 10l/100km zużywamy 100l paliwa na 1000km, 0,5% od 100l to 0,5l. Jaka jest Twoja definicja "sporo więcej" ?
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
AAA, wybacz, ale o centymetrach ja na pewno nie pisałem a o twoich stalówkach nie mam pojęcia...
Ale Impreza to Impreze więce wiesz jak jest.
Natomiast Barbie ma dość sporo racji, albowiem jeśłi wspomina o fotelikach to razem z fotelikami pojawiają się nagle, nigdy przed tem nie widziane wydatki. Wydatki takie, że mucha nie siada i to nie przez rok a przez jakieś 20 lat na oko. Więc ten dyszel i niewielkie koszta są dość istotne. Więc jeśli nie będziesz miał fabryki kibli, wanien, pieniędzy, okien, kompterów, Auchana, czy czegoś w podobie, to nagle się okaże, że wywalanie bez sensu kasy na benzynę w Tribece może być w konflikcie np. z wyjazdem z dziećmi na nraty, z przedszkolami, angielskim, końmi, ksiązkamni, tornistrami, telefonami, komputerami, dżinsami co roku dwa razy, bucikami, lekarzami, dentystami, aparatami na zęby, wyjazdami naukowymi do Londka... i tak dalej i tak dalej.... lista długa i co poniektorzy wiedzą, że dla malenstwa człowiek sie na wszystko decyduje.
Młodzieńcze dywagacje o STI.... i po kolei wszystkich wynalazkach są miłe. Pod warunkiem, że się ma bardo głębokie kieszenie. Ja nie kupiłem małżonce własnego STI, choćby nawet nim może i jeździła, bo by mnie zabiła za rozrzutność w kwestii paliwowej, amortyzatorowej itede...
Bo AAA, małżonki mają niebywałą moc. O czy cię ostrzegam.
15 lat masz przed sobą. Ja mam za sobą. Fajne lata były. I na mój gust lepsze czasy. Powiedziałbym nawet, że najlepiej mieliśmy 26/27 lat temu kiedy żóna była w ciąży i kiedy się synalek narodził... Wtedy to fajnie było. Pieluchy z tetry, prasowanie, pranie, kłopoty ze żarcie, ale było fajnie. Maluch, potem łada... I co z tego, że nie merecedes, STI, GT, Wiśnia czy Legacy. Fajnie było. W bloku na Stegnach.
A dziś łatwo, pieluchi jednorazowe, żarcie dostępne, szynka wszędzie... aut jak nasrał do wyboru, na każ∂ą kieszeń i na każde marzenie.
Ale Impreza to Impreze więce wiesz jak jest.
Natomiast Barbie ma dość sporo racji, albowiem jeśłi wspomina o fotelikach to razem z fotelikami pojawiają się nagle, nigdy przed tem nie widziane wydatki. Wydatki takie, że mucha nie siada i to nie przez rok a przez jakieś 20 lat na oko. Więc ten dyszel i niewielkie koszta są dość istotne. Więc jeśli nie będziesz miał fabryki kibli, wanien, pieniędzy, okien, kompterów, Auchana, czy czegoś w podobie, to nagle się okaże, że wywalanie bez sensu kasy na benzynę w Tribece może być w konflikcie np. z wyjazdem z dziećmi na nraty, z przedszkolami, angielskim, końmi, ksiązkamni, tornistrami, telefonami, komputerami, dżinsami co roku dwa razy, bucikami, lekarzami, dentystami, aparatami na zęby, wyjazdami naukowymi do Londka... i tak dalej i tak dalej.... lista długa i co poniektorzy wiedzą, że dla malenstwa człowiek sie na wszystko decyduje.
Młodzieńcze dywagacje o STI.... i po kolei wszystkich wynalazkach są miłe. Pod warunkiem, że się ma bardo głębokie kieszenie. Ja nie kupiłem małżonce własnego STI, choćby nawet nim może i jeździła, bo by mnie zabiła za rozrzutność w kwestii paliwowej, amortyzatorowej itede...
Bo AAA, małżonki mają niebywałą moc. O czy cię ostrzegam.
15 lat masz przed sobą. Ja mam za sobą. Fajne lata były. I na mój gust lepsze czasy. Powiedziałbym nawet, że najlepiej mieliśmy 26/27 lat temu kiedy żóna była w ciąży i kiedy się synalek narodził... Wtedy to fajnie było. Pieluchy z tetry, prasowanie, pranie, kłopoty ze żarcie, ale było fajnie. Maluch, potem łada... I co z tego, że nie merecedes, STI, GT, Wiśnia czy Legacy. Fajnie było. W bloku na Stegnach.
A dziś łatwo, pieluchi jednorazowe, żarcie dostępne, szynka wszędzie... aut jak nasrał do wyboru, na każ∂ą kieszeń i na każde marzenie.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
- Chloru
- 6 gwiazdek
leon, np to co dopuszczaja producenci. Litr na tysiac, AFAIR widzialem gdzies normę 1,5 litra/1000 km.
Arno, najlepsze jest to, że wszystko, co napisałeś, to prawda, a dzisiaj to jest jeszcze gorzej, bo kieszeń musi być głębsza i wyższymi nominałami wypełniona...
Ale to już nie nasze zmartwienie, tylko tych, którym się potomkowie porodzą i będą musiały swoich raditieli utrzymać...
Ale to już nie nasze zmartwienie, tylko tych, którym się potomkowie porodzą i będą musiały swoich raditieli utrzymać...

Dolce far niente 

Wystarczy, że się śpieszysz i palisz 20l wachy na 100km.Chloru pisze:leon, np to co dopuszczaja producenci. Litr na tysiac, AFAIR widzialem gdzies normę 1,5 litra/1000 km.
Coś ta teoria cienka jest.
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
- Chloru
- 6 gwiazdek
leon, to nie teoria tylko pewna norma przytoczona w podreczniku. I pewnie jak to z tym bywa uwzglednia przecietna eksploatacje a nie upalanie auta
BTW pokaż mi to ekonoboksa który robi 20 litrów/100 średniego spalania.

- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Taaa, na podobnej zasadzie : " Z dziwolągów się nie śmiejemy "Chloru pisze: Z Tobą się boję, nie atakuje się gości co to na miasto w kapciach wychodzą

Ale dzięki za szacuneczek.

Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.