Nietypowe zachowania seksualne

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
Witek
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: A500 @ Piotruś II
Polubił: 20 razy
Polubione posty: 15 razy

Re: Nietypowe zachowania seksualne

Post 9 wrz 2011, o 23:35

WitAce pisze: Лукашэнка, A ja myslalem, ze dzisiaj na Monza jezdza F1, a nie M1 :giggle:

To oni się kfa tymi sklepami ścigają? Przecież to nudne musi być.

barbie
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: OOOO
Polubił: 34 razy
Polubione posty: 87 razy

Post 10 wrz 2011, o 00:38

Tak sobie pomyślałam, że to ciekawe zjawisko, że na forum Subaru najpopularniejszy ostatnio wątek jest o wszystkim innym niż Subaru.
Chyba naprawdę się starzejemy, droga wycieczko :-|

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 10 wrz 2011, o 01:27

ja się nie starzeję.

Subaru rulez, walić dupowozy. :evilgrin:

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Post 10 wrz 2011, o 01:47

Alan, Alan, Alan!, p......ć malkontentów :giggle:
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 10 wrz 2011, o 02:59

Alan, Alan, Alan! pisze:ja się nie starzeję.

Tia......

Ciekawe jak to ocenią forumowi eksperci od ciągłego dbania o swój wizerunek. Diagnoza może nie być łagodna..... :razz:

:mrgreen:
Ostatnio zmieniony 10 wrz 2011, o 03:10 przez jarmaj, łącznie zmieniany 1 raz.

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 10 wrz 2011, o 03:10

jarmaj, odpowiem Ci tak:

Runo leśne – warstwa lasu występująca pomiędzy podszytem a ściółką, najniższa warstwa roślin leśnych.
Runo leśne tworzą rośliny zielne, mszaki, porosty i grzyby. Skład runa jest uzależniony od warunków siedliskowych, w tym także od stopnia naświetlenia wnętrza lasu. W ciągu roku naświetlenie zmienia się, zwłaszcza w lasach liściastych, ponieważ drzewa zrzucają liście na zimę. Warunkuje to sezonową zmienność składu i struktury runa. Wiosną, gdy drzewa nie mają liści i światło dociera do runa, można spotkać zawilce, przebiśniegi, przylaszczki i inne geofity. Latem, gdy do runa dociera znacznie mniej światła, dominują rośliny cieniolubne. W borach iglastych zmiany sezonowe są słabsze. W naszych lasach tego rodzaju dominują w runie takie gatunki jak: śmiałek pogięty, borówka czarna, wrzos zwyczajny.

za wikipedią

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 10 wrz 2011, o 10:59

jarmaj pisze:
Alan, Alan, Alan! pisze:ja się nie starzeję.

Tia......

Ciekawe jak to ocenią forumowi eksperci od ciągłego dbania o swój wizerunek. Diagnoza może nie być łagodna..... :razz:

no panowie, wstydu trochę, takie wpisy?
edit: w celu nie generowania syfu
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 10 wrz 2011, o 13:17

:oops:

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubił: 3 razy
Polubione posty: 2 razy

Post 10 wrz 2011, o 13:53

barbie pisze: to ciekawe zjawisko, że na forum Subaru najpopularniejszy ostatnio wątek jest o wszystkim innym niż Subaru.
Chyba naprawdę się starzejemy,
Eeetam, nie wiem, jak reszta, ale ja przeciwnie - z czasem dziecinnieję :mrgreen: Spox, Was też to czeka, droga mlodzieży :evilgrin:

Ad rem:
1. Prawdopodobnie o Subaru powiedzielismy sobie już wszystko, co było do powiedzenia, natomiast o innych autach jeszcze nie - i czasem można mieć coś nowego na oku.
2. Jesli jednak nie, to znaczy, że właściciele Subaru się opierniczają - gdyby każdy napisał o swoim aucie, na bieżaco, tyle ile ja o Yeti, Grand Vitarze, a chocby Mito Quadrifoglio, to forum skrzyłoby się od coraz to nowszych i ciekawszych tekstów o Jedynie Słusznej Marce :razz:

Wnioski - do szabel i piór, drodzy nie-malkontenci. Piszcie o Subaru. Chetnie poczytam, i zapewne nie tylko ja. 8-)

leon
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Niepsujące się.
Polubił: 207 razy
Polubione posty: 284 razy

Post 10 wrz 2011, o 13:55

WiS pisze: z czasem dziecinnieję :mrgreen:

To jest 6-ty etap. :whistle:
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 10 wrz 2011, o 14:04

WiS pisze: Spox, Was też to czeka, droga mlodzieży
o i ten argument powoduje u mnie zejście do opozycji. Beware :evilgrin:

leon
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Niepsujące się.
Polubił: 207 razy
Polubione posty: 284 razy

Post 10 wrz 2011, o 14:12

Alan, Alan, Alan! pisze: o i ten argument powoduje u mnie zejście do opozycji.

do jarka ?

:giggle:
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 10 wrz 2011, o 14:21

leon pisze: do jarka ?
tak do Jarka. Chociaż akurat nie muszę przechodzić, gdyż mamy bardzo podobne poglądy. :evilgrin:

Grzegorz
5 gwiazdek
Auto: Leon
Polubił: 21 razy
Polubione posty: 35 razy

Post 13 wrz 2011, o 20:21

Wracając do tematu - ciekawi mnie zdanie użytkowników nt takiego nietypowego zachowania seksualnego jakim jest poruszanie się pojazdem marki Peugot. Znajomy ostatnio (kilka tygodni temu) kupił wersję 307 SW i jest bardzo zadowolony, spalanie rewelacyjne (diesel 1,6) spalił nad polskie morze 3,9 ON (tu chyba przesadził ;-) ), tylny rząd siedzeń: każde siedzenie z niezależnie regulowaną wysokością ! - pasażerowie mogą wygodniej spać, bagażnik pakowny. Abstrahując od tego że auto jest niestety brzydkie to spełnia wszelkie kryteria taniego w zakupie (rynek wtórny) dupowozu rodzinnego. I co ważne nie jest podniesiony jak pseudovany typu cmax czy toyota verso. Pozostaje kilka pytań: przede wszystkim jak się prowadzi oraz jak droga jest eksploatacja ...
pozdrawiam
Grzegorz

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 13 wrz 2011, o 20:33

mam znajomą, co kupiła już drugiego peugeota, cabriolet. Jest lekarką kursującą po mięscie z wizytwami. Masa startów, trzaskania drzwiami itepe... bardzo są zadowoleni. I nic im się nie psuło.
Co do spalania, z jakiegoś powodu ludnoć poruszająca się Megankami i peugeotami dieslami właśnie o takich spalaniach informuje. Zmówili się, czy jak? Albo jadą naprawdę oszczędnie. Mój przy bardzo spokojnie jeździe robi jakieś 5.8 na oko, lub nieco mniej, ale to musi być naprawdę bez naciskania. A auto ciężkie....

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 245 razy
Polubione posty: 526 razy

Post 13 wrz 2011, o 20:53

Grzegorz, podobno te 1.6 HDi tak mają.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

Gootek
6 gwiazdek

Post 13 wrz 2011, o 21:25

Grzegorz pisze: Pozostaje kilka pytań: przede wszystkim jak się prowadzi oraz jak droga jest eksploatacja ...
Jeździłem takim kiedyś. 2.0 benzyna. Prowadził się rewelacyjnie. Wygoda kierowcy i pasażerów - również bardzo dobre.
1.6 diesel to trochę za mały silnik dla takiego samochodu, szczególnie załadowanego. Ale jesli ktoś się specjalnie nie spieszy i jest cierpliwy jesli chodzi o wyprzedzanie, to OK.

Niestety trzeba oczekiwać dużo (najczęściej drobnych) usterek. Jeśli się naprawia w ASO, to bywa drogo. Jeśli ma się jakiś tańszy serwis, który chce i potrafi zajmowac sie francuzami, części szuka się używanych na allegro lub jakiś zamienników - to koszty będa oczywiście niższe. Dramatu w każdym razie nie ma.

Ja miałem egzemplarz z początku produkcji tego modelu (rocznik 2002).
Było bardzo dużo tak zwanych problemów wieku dziecięcego.
Dlatego zdecydowanie radził bym Ci szukać egzemplarza po roku 2005, czyli po faceliftingu. Wtedy zapewne poprawili sporo niedoróbek, które występowały wcześniej.

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 13 wrz 2011, o 21:40

Panowie nie zapominajcie o filtrze cząstek stałych , jak się jeździ dużo i krótkie dystanse po mieście to mocno bym się zastanowił nad takim autem , lepiej zwykła 95 lub 98 . Mniej problemów :idea:

Grzegorz
5 gwiazdek
Auto: Leon
Polubił: 21 razy
Polubione posty: 35 razy

Post 13 wrz 2011, o 22:08

Akurat ten 1,6 HDI znajomego nie posiada właśnie tego filtra o dziwo, autko jest z 2007 roku, też myślałem że od kilku lat filtr ten jest standardem we wszystkich dieslach niezależnie od marki.
pozdrawiam
Grzegorz

Gootek
6 gwiazdek

Post 13 wrz 2011, o 22:17

Grzegorz pisze:myślałem że od kilku lat filtr ten jest standardem we wszystkich dieslach niezależnie od marki.
W Polsce dopiero od niedawna.
Jesteśmy odrobine za liderami peletonu, jesli chodzi o ekologię.
;-)

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: die Pflaume

Post 13 wrz 2011, o 22:27

Grzegorz pisze: przede wszystkim jak się prowadzi
A jakie to ma znaczenie w urządzeniu do przemieszczania się z punktu A do punktu B? Trzeba jechać tak, jak pozwala pojazd i tyle.

r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubił: 3 razy

Post 13 wrz 2011, o 22:40

ky ma rację, "złe" lub dobre prowadzenie ma znaczenie na torze, KJSie, albo gdy Azi jedzie niespiesznie i zgodnie z przepisami... :mrgreen:
Kiedy normalny człowiek wiedzie rodzinę w długą trasę, od charakterystyki auta danej marki i modelu ważniejsze jest ciśnienie w oponach, sprawność amorów i zdrowy rozsądek drajewera.

Co do spalania - po doświadczeniach ze Skodą Octavią 1.6 tdi jestem w stanie uwierzyć w te 3.9 litra ON. Te nowe td po downsizingu faktycznie są anorektyczne, a mimo to da się tym jako-tako jechać, przy odrobinie wprawy i pomyślunku.

Co do awaryjności użytka - przypuszcam że też zależy mniej od marki, a bardziej od stopnia zarżnięcia, i od tego, czy egzemplarz był z tych zrobionych staranniej, czy nie. W popularnych markach coraz częściej spotykam się z dużymi rozbieżnościami - jedni chwalą to samo auto pod niebiosa, inni klną w żywy kamień.
To jak kiedyś z polonezami - ponoć nie kupowało się produkowanych w poniedziałek...

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 245 razy
Polubione posty: 526 razy

Post 13 wrz 2011, o 22:48

WiS, dokładnie. Tych francuskich nie kupuje się jeżeli były wyprodukowane po obiedzie ;-)
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 13 wrz 2011, o 22:52

WiS, właśnie o tym sobie ostatnio myślałem, że dywagujemy tu o autach które "jężdżą" lub nie. A co to znaczy w życiu codziennym?
No chyba, że lepiej mieć kanapę do jazdy na codzień i jakąś wysublimowaną wyścigówkę typu Atom czy jakąś inną cholerę na tor.

To jest dokładnie to samo co z nartami czy rakietami tenisowymi.
Sklepy pełne są nart slalomowych i gigantowych. Czy ludność w ogóle potrafi z nich korzystać? Jakiś niewielki procent tak. Ale dla tych, ktorzy potrafią, to te ze sklepu są za słabe.
Ale przeciętniak bierze sobie slalomowe z najwyższej półki i wydaje mu się, że od razu lepiej jeździ, choć ta narta NIBY zawodowa jest niewygodna, twarda, nie wybacza... ale czujesz się na niej jak gościu. i możesz opowiadać.

Za to ludność dająca w palnik jak trzeba, musi kombinować, zamawiać narty u dystrybutora, w fabryce. Wydawać pieniądze na inne amortyzatory...

zofija
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Polubione posty: 1 raz

Post 13 wrz 2011, o 23:59

Grzegorz pisze:Wracając do tematu - ciekawi mnie zdanie użytkowników nt takiego nietypowego zachowania seksualnego jakim jest poruszanie się pojazdem marki Peugot. Znajomy ostatnio (kilka tygodni temu) kupił wersję 307 SW i jest bardzo zadowolony
Grzegorz miałam przygodę seksualną z takim autem. Dwa dni i trochę ponad 100 km. Pół na pół miasto i trasa. I byłam bardzo, ale to bardzo zawiedziona. :-(
Kilkoma rzeczami, ale w szczególności m.in. ergonomią tego samochodu, którą tak bardzo wychwalają francuscy producenci. Auto było w max wypasionej wersji wyposażeniowej dostępnej na rynku. Ja jestem wzrostu siedzącego psa, tak ze 163 cm wzrostu, więc fotel ustawiony blisko, żeby do pedałów sięgać, a mimo to :!: musiałam się bardzo mocno pochylać (nie tylko oderwać lekko plecy od oparcia), żeby dosięgnąć do konsoli środkowej, żeby móc cokolwiek przestawić (nawiew, radio).

O jeszcze ważniejszym poniżej ;-)
Grzegorz pisze:Pozostaje kilka pytań: przede wszystkim jak się prowadzi
WiS pisze:ky ma rację, "złe" lub dobre prowadzenie ma znaczenie na torze, KJSie, albo gdy Azi jedzie niespiesznie i zgodnie z przepisami... :mrgreen:
I tu się pozwolę nie zgodzić drogi WiSie ;-)
Z racji mojej pracy w branży automotive miałam stosunki seksualne z wieloma markami, jednak spotkanie z Peugeotem 308SW nazwałabym co najmniej gwałtem. Gwałtem na moim żołądku i szeroko rozumianym pojęciu prowadzenia się auta, bo to auto się nie prowadzi. Ja rozumiem, że poprzez pojęcie komfortowej jazdy każdy może rozumieć coś innego - jeden twardy jak beton zawias, który pozwala fantastycznie poczuć co dzieje się z autem, a inny bardzo miękki, dobrze wybierający dziury, który nie obudzi śpiącego z tyłu małego dziecka na pierwszym przejeździe przez tory tramwajowe. I faktycznie zawieszenie jak dla mnie za miękkie, no ale to kwestia gustu.

Natomiast po raz pierwszy (i na szczęście jedyny :-> ), właśnie w tym aucie, miałam wrażenie, że nabawiłam się choroby lokomocyjnej. I to siedząc za kierownicą :idea:
Po przesiadce na miejsce pasażera było jeszcze gorzej. I nie jest to wina jednego egzemplarza, specjalnie sprawdziłam też w innym - to samo. Po prostu rzygać się chce od jazdy tym modelem i to dosłownie.

Autem jeździłam spokojnie (na prawdę :idea: ) gdyż szanuję nie swoje auta jeszcze bardziej niż swoje, nie upalałam na torze, czy innym KJS'ie. :!:
Nie wiem z czego to wynika, ale po tej próbie (i próbie porównawczej w innym egzemplarzu) nie zamierzam dociekać. ;-)

Niemniej Grzegorz, jeśli na co dzień jeździsz Imprezą, to radzę Ci się przejechać najpierw takim samochodem, najlepiej dłuższy kawałek, żeby sprawdzić, czy Twój błędnik przyzwyczajony jednak do sztywniejszego zawiasu nie zaordynuje Ci zwrócenia obiadu ;-)

A tak w ogóle, to żeby było na temat, czyli nie na temat to japońskie auta, szczególnie Toyo.... yyyy... Subaru, są zajebiste :mrgreen:
Czarownica prawdę Ci powie :D

ODPOWIEDZ