Nietypowe zachowania seksualne

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 245 razy
Polubione posty: 526 razy

Re: Nietypowe zachowania seksualne

Post 14 wrz 2011, o 07:03

zofija, chłopaki gadają o zupie (307Sw) a Ty o dupie (308SW). ;-)

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubił: 3 razy
Polubione posty: 2 razy

Post 14 wrz 2011, o 10:12

Chloru pisze: francuskich nie kupuje się jeżeli były wyprodukowane po obiedzie
Ojtam, w kraju, w którym nawet w szkolnych stołówkach jest wino do lanczu, znaczy, pardą, do ledeżenera - myślisz, ze to robi komuś róznicę...? :mrgreen:

Arno pisze: przeciętniak bierze sobie slalomowe z najwyższej półki i wydaje mu się, że od razu lepiej jeździ, choć ta narta NIBY zawodowa jest niewygodna, twarda, nie wybacza... ale czujesz się na niej jak gościu.
To o estiajach w codziennym użytku...? ;-)

zofija pisze: byłam bardzo, ale to bardzo zawiedziona.
Kilkoma rzeczami, ale w szczególności m.in. ergonomią tego samochodu,
A to bez zdziwienia, z peżotami akurat jakoś nie mam szczególnych doświadczeń, ale francuskie pojęcie ergonomii znane z renówek i cytryn jakoś mniej mi podchodzi, niż niemiecko-japońskie.
zofija pisze: miałam stosunki seksualne z wieloma markami, jednak spotkanie z Peugeotem 308SW nazwałabym co najmniej gwałtem.
J.w. - ja też np. Renaultami jeździłem zawsze niechetnie, z uwagi na miękkosć zawiasu (a częściowo także foteli). Ale bez przesady, jesli mam przejechać z punktu A do B, czy to w miescie, czy poza, nie bijąc rekordu trasy - to mogę i francuzem (o ile akurat nie mam nic innego pod ręką, albo gdy wynika to z innych okoliczności).
Przypuszcam, że róznica naszego podejścia wynika z innego punktu odniesienia: moje "stosunki seksualne z wieloma markami" to w znacznej czesci przełom lat 80. i 90. ubiegłego wieku, i delikatnie mówiąc, nie zawsze były to auta z górnej półki (Pf 125 p, Poldek, Łada, Wartburg, UAZ, Wołga... :evilgrin: ). Od tego czasu, gdy tylko wsiadam w cokolwiek niezwiązanego bezpośrednio z myślą techniczą ZSRR (czyli technologiami zajumanymi przez Armię Czerwoną podczas Wielikoj Atieczestwiennoj Wajny) lub Italii z czasów okołofaszystowskich, to się cieszę i nie grymaszę. A Ty, po prostu, rozpuszczona jesteś przez dobre czasy ;-)
Grzegorz - z tego wynika, ze powinieneś się sam karnąć tym Pugiem i ocenić swój stopień demoralizacji :whistle:

WitAce
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: komis
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 14 wrz 2011, o 10:13

Cos jest z tymi Peugotami i blednikiem. 2 lata temu wynajelismy 2 auta na Gran Canarii na caly tydzien. Na nieszczescie moje i mojej drugiej polowy tylko my dwoje mielismy prawo jazdy z calej 6-cio osobowej bandy. Oryginalnie mial byc jakis duzy bus, ktory mial cale towarzystwo pomiescic. Niestety na miejscu okazalo sie, ze takie sie juz skonczyly i dostalismy w tej samej cenie dwa: Peugeota 207 1.4 i VW Polo 1.4. Obydwa autka byly prawie nowe i nie mialy najechane wiecej jak 10 kkm jak to na auta z wypozyczalni przystalo. Moja Pani oczywiscie miala pierwszenstwo w wyborze i wybrala Polo. Obiecala mi, ze na pewno zamienimy sie przy jakiejs tam okazji. W koncu mielismy miec je na caly tydzien. Do zamiany oczywiscie nigdy nie doszlo.
Pewnego dnia wybralismy sie na wycieczke dookola wyspy. Wycieczka zajela nam caly dzien i podczas jazdy malownicza droga zachodnia zaczelo sie juz sciemniac. Doszlo do tego ze w calkowitych ciemnosciach musielismy pokonywac serpentynki na klifach. 1 bieg, 2 bieg, zakret... i tak k...a do z.......a :oops: Pomimo tego, ze to ja bylem kierownikiem to w pewnym momencie nie wytrzymalem. Musialem zjechac na pobocze i przez pol godziny uspokajalem swoj zoladek. O dziwo - moja Pani nie miala takich samych dolegliwosci w swoim aucie. W tym momencie musze zaznaczyc, ze cierpie na chorobe lokomocyjna i nie raz pozygalem sie juz na promie :oops: , ale nigdy nie zdarzylo mi sie, zeby zrobilo mi sie niedobrze w aucie ktore prowadzilem. Czesto jezdzimy na sesje gokartowe, ktore trwaja okolo 0.5h i tylko raz cos tam poczulem, ale bylem swiezo po obiedzie. Takze ja zwalam wszystko na nieszczesnego 207, ktorym tam jezdzilem.
Acha - jeszcze jedno. Jesli komus sie zdarzy pojechac na Kanary i wynajac samochod to ostrzegam - nie bierzcie wolnych ssakow. Turbodiesel jest tam bardziej na miejscu. Wysokie temperatury zew. i duze roznice wysokosci (0m do prawie 2000m) powoduja, ze czasami jedynka to za wysoki bieg zeby ruszyc :giggle:

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 14 wrz 2011, o 10:18

WitAce pisze: Wysokie temperatury zew. i duze roznice wysokosci (0m do prawie 2000m) powoduja, ze czasami jedynka to za wysoki bieg zeby ruszyc
:o
Jeździłem wolnossakami po Kaukazie, w temperaturach ekstremalnych w górę i w dół, a tam od 0 do 5000 metrów jest zupełnie blisko - i jakoś nic, ruszało się, jechało się i stawało się normalnie (nie liczac stawania przed punktami kontrolnymi najeżonymi lufami, acz po pewnym czasie człowiek i do tego przywyka ;-) )

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 14 wrz 2011, o 10:32

Wydawało mi się, że samochody z wiatrakiem bardziej puchną przy upałach.

WitAce
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 14 wrz 2011, o 10:36

WiS, Ja mowie tutaj o temperaturach okolo 20-30 stopni na 2000m n.p.m. Zaufaj mi, ze 1.4 wolnyssak (benzyna) z trzema osobami na pokladzie ma problem zeby ruszyc pod gorke. Na jednym skrzyzowaniu zgasl mi chyba z 5 razy :oops:

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED

Post 14 wrz 2011, o 10:52

So What!, przy czym powinno to miec znikome znaczenie dla ruszania jako, ze wiatrak to wtedy zazwyczaj spi przy normalnej jezdzie. ;-)

WitAce
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 14 wrz 2011, o 11:00

Chloru, Mowie tutaj o turbodiesel'u, ktory z definicji ma 2x wiekszy moment przy ruszaniu od benzyny (cisnienie sprezania). Dodatkowo nowoczesne trubiny kreca sie caly czas (VNT) i dzialaja od samego dolu.
Na wysokosci 2000m n.p.m. tlenu jest 16.5% zamiast 21% i te niecale 5% potrafi zrobic kolosalna roznice i w tak juz zamulonym aucie. Takze na takie warunki polecam albo diesel'a albo turbodiesel'a.

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 14 wrz 2011, o 11:00

WitAce pisze: WiS, Ja mowie tutaj o temperaturach okolo 20-30 stopni na 2000m n.p.m.
A ja nie wiem o jakich, bo nie sprawdzalem wysokości - ale na oko, to niektóre tereny po których jeździłem na Kaukazie są znacznie powyżej 2000, a temperatury też pamiętam wyzsze niż 30, i mimo to opisanych kłopotów nie miewałem - ani w starych sowieckich autach, ani w jakimś nowszym Cherokee czy Mercu z wolnossącym benzynowcem, których też tam zdarzało się nam uzywać.
Wołgi i inne takie były gaźnikowe, te zachodnie chyba już na wtrysku.
Może to kwestia wiekszych pojemności, a może ten Twój po prostu jakiś zepsuty był?

Gootek
6 gwiazdek

Post 14 wrz 2011, o 11:02

Chloru pisze:So What!, przy czym powinno to miec znikome znaczenie dla ruszania jako, ze wiatrak to wtedy zazwyczaj spi przy normalnej jezdzie. ;-)
Słuszna uwaga.

Co innego doskonale zapobiega gaśnięciu sinika podczas ruszania.

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 14 wrz 2011, o 11:03

Лукашэнка pisze: Co innego doskonale zapobiega gaśnięciu sinika podczas ruszania.

AT ?

:mrgreen:

WitAce
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 14 wrz 2011, o 11:03

WiS, Na pewno bedzie to kwestia wiekszych pojemnosci. Bedziesz mial wtedy wieszky moment na samym dole i nie bedziesz mial problemu z ruszaniem. W tym 1.4 zdarzalo mi sie, ze musialem redukowac na 1 podczas podjazdu pod gorke. Co do jego stanu to byl prawie nowy - nie pamietam dokladnego przebiegu, ale mial ponizej 10 kkm.
Jezeli chodzi o jezdzenie na plaskim to nie bylo zadnych problemow, nawet na tych wysokosciach. Problemy pojawialy sie tylko przy jezdzie pod gorke.

Gootek
6 gwiazdek

Post 14 wrz 2011, o 11:07

esilon pisze:
Лукашэнка pisze: Co innego doskonale zapobiega gaśnięciu sinika podczas ruszania.

AT ?

Bingo!!

PS
Turbodiesel równie dobrze potrafi zgasnąć przy ruszaniu jak silnik benzynowy.
Rozwiązanie - patrz wyżej.

WitAce
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 14 wrz 2011, o 11:12

Лукашэнка, Ja tez lubie automaty, ale akurat przy wynajeciu takiego auta jest dodatkowa doplata wlasnie za takie udogodnienie. Takze wolalbym juz doplacic za bardziej dynamicznego turbodiesel'a :-p

P.S. Kilka lat wczesniej jezdzilem Astra 1.7 CDTI na Lanzarocie. Jechalo sie bezproblemowo, niezaleznie od warunkow.

esilon
6 gwiazdek

Post 14 wrz 2011, o 11:17

moje niewielkie doświadczenie z AT mówi że to naprawdę świetne rozwiązanie , dla diesla

edit: :mrgreen: dziwię się że wogóle diesle z manualami produkuja, po co ?

edit nr 2 :mrgreen: bo niełatwo ałtomata dla tych legendarnych traktorowych momentów w przystepnej cenie wyprodukować ?

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 14 wrz 2011, o 11:23

WitAce pisze: Jesli komus sie zdarzy pojechac na Kanary i wynajac samochod to ostrzegam - nie bierzcie wolnych ssakow.

Nieprawda.
Zjeździliśmy całą Teneryfę (drogi od prawie 0 do 2500 m npm) Fabią 1.4 i Xarą Picaso 1.6 (chyba najgorsze g... jakim w życiu jechałem), i poza tym że tym farncuskim pseudosamochodem prawie nie dało się sterować (Skoda przy nim wypada wręcz rewelacyjnie), to kompletnie żadnych problemów mocowych na większych wysokościach.

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 14 wrz 2011, o 11:26

WitAce pisze:Chloru, Mowie tutaj o turbodiesel'u, ktory z definicji ma 2x wiekszy moment przy ruszaniu od benzyny (cisnienie sprezania). Dodatkowo nowoczesne trubiny kreca sie caly czas (VNT) i dzialaja od samego dolu.
Na wysokosci 2000m n.p.m. tlenu jest 16.5% zamiast 21% i te niecale 5% potrafi zrobic kolosalna roznice i w tak juz zamulonym aucie. Takze na takie warunki polecam albo diesel'a albo turbodiesel'a.
Moment obrotowy to jest istotny na kolach a ten jest zazwyczaj podobny.
turbina to kreci sie nawet po wylaczeniu silnka ;) Istotne jest ile jest w stanie napompowac. Nie sadze, zeby jakos istotnie dmuchala przy obrotach biegu jalowego lub podobnie niskich.

Jeździłem wolnossącymi autami po greckich górach i nie zauważyłem problemów o których piszesz.

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 14 wrz 2011, o 11:30

Chloru pisze: So What!, przy czym powinno to miec znikome znaczenie dla ruszania jako, ze wiatrak to wtedy zazwyczaj spi przy normalnej jezdzie. ;-)
To swoją drogą.

WitAce
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 14 wrz 2011, o 11:31

jarmaj, Moja Pani tez nie miala problemu w Polo 1.4. Zastanow sie dlaczego ta Cytryna miala 1.6 pojemnosci? Poza tym nie wiem ile Was bylo na pokladzie. Dodatkowo u mnie problemy pojawialy sie tylko przy podjezdzie pod gorke. Poza tym, ze sie prawie pozygalem podczas tamtej pamietnej jazdy, zadnych innych problemow z autem sobie nie przypominam. :giggle:

Gootek
6 gwiazdek

Post 14 wrz 2011, o 11:35

WitAce,
ja niedawno jeździłem po górach Andaluzji Oplem Corsą (generacja D) z silnikiem 1.3 CDTi i skrzynią biegów M5.
Taki akurat wóz dostałem w pakiecie urlopowym.

Niby 95 KM, ale było słabiuto na serpentynach. Co zakręt to redukcja na II bieg.
Poza tym przyjemność z jazdy w górach odbierało to, że samochód nie chciał skręcać.
Taką zwiększoną podsterowność zauważałem tez w innych małych autach z ciężkim silnikiem diesla z przodu.

Ale, żeby nie było tylko narzekania, po hiszpańskich autostradach i drogach ekspresowych jeździło się tą Corsą całkiem całkiem..
(choć niestety nie paliła mi 3,9)
;-)

WitAce
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 14 wrz 2011, o 11:39

Лукашэнка, Za 10 dni wybieramy sie do Andaluzji i jestem ciekawy co tym razem dostaniemy. Jedziemy w 4 osoby tym razem. Jakies propozycje. Moze jakis 10 dniowy tescik w roznych warunkach?

Obrazek

Gootek
6 gwiazdek

Post 14 wrz 2011, o 11:47

WitAce,
to się chyba dopiero w wypożyczalni okaże, czy w ogóle będziesz miał jakiś wybór w ramach klasy za jaką zapłacisz?

Z tych na liście, jeśli Cię stac to bierz Mondeo.
Bardzo dużo miejsca w środku i bardzo dobrze się prowadzi na krętych drogach.
A jeśli chcesz taniej to Focus. III generacja jest na rynku dopiero do roku. Warto, zebyś przetestował. :->

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Post 14 wrz 2011, o 11:53

Zjechałem GC fokusem 1,8 w benzynie . Dawał radę bez problemów ,można byłoby się doczepić troszkę do hamulców ale bez przesady. :mrgreen:
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

WitAce
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 14 wrz 2011, o 11:56

Лукашэнка, No niestety tutaj masz racje. To sa niestety tylko klasy i nie mam pewnosci czy nie dostane zamiast Mondeo np. C5 albo cos w ten desen. W takim przypadku chyba sie jednak zdecyduje na Mondeo bo zamiast Focusa moga mi np. wpieprzyc 308, a tego nie chce :wall:

esilon
6 gwiazdek

Post 14 wrz 2011, o 11:56

Kruszyn pisze: Zjechałem GC fokusem

no juz tak sie nie chwal

:-p

ODPOWIEDZ