Coś niedobrego

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
Kubik
4 gwiazdki
Auto: impreza
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: Coś niedobrego

Post 23 wrz 2011, o 23:42

eMTi pisze:Kubik, ale to chyba dotyczy tylko nowych kierowców? Bo nie chcesz mi powiedzieć, że do końca życia są co rok powtórki? ;-)
Ale ja tam muszę zamieszkać na stałe i zrobić prawko na ciężarówki za jakiś czas . Po zamieszkaniu na stałe legalnie to trzeba przejść taki egzamin podobno . Nie przeraża mnie już to , bo przełożyli mi na grudzień . Poza tym impreza zamiast na złom pójdzie na trening na jeziorze . Zrobi się trasę ciągnikiem i się polata bokami .

WRC fan
Awatar użytkownika
Moderator
Polubił: 8 razy
Polubione posty: 10 razy

Post 24 wrz 2011, o 03:44

Umyłem auto, postawiłem na parkingu pod blokiem. Dziś je zastałem z psim gównem rozsmarowanym na przedniej i bocznej szybie. Czy 11-letnie Renault, aż tak w oczy kole i jest takim powodem zazdrości wśród głupich chujów ? :wall:

vicu
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: OBK

Post 24 wrz 2011, o 07:51

żenada :roll: :x
Obrazek

"Speed never killed anyone, suddenly becoming stationary, that's what gets you." - J. Clarkson

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 24 wrz 2011, o 08:15

WRC fan, lepsze to niż rysa na karoserii, ale i tak wkurza...

Nie dopuszczasz myśli o przelatującym stadzie nażartych gęsi?

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 24 wrz 2011, o 09:29

Ja myślę że to forma życzeń urodzinowych - jak wdepnięcie w gówno ponoć oznacza szczęśliwą wróżbę, ktoś chciał Ci po prostu życzyć dużo szczęścia!

:mrgreen:

WitAce
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: komis

Post 24 wrz 2011, o 09:50

Pamietam jak z 15 lat temu pozyczylem od chrzestnego Astre na tydzien i powiedzialem chlopakom w bloku, ze jest moja. Nastepnego dnia przod mojego 126p zostal podparty na metalowym smietniku, przy czym chlopaki ukruszyli jeden zmurszaly blotnik. Pozniej sie nabijali, ze jest to taktyczna wyrzutnia pociskow dalekiego zasiegu ustawiona na Balkany :-p
Teraz sie z tego smieje, ale wtedy chcialo mi sie plakac :wall:

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone
Polubione posty: 1 raz

Post 24 wrz 2011, o 10:34

WRC fan, a nie postawiłeś w jakimś dziwnym (wg kogoś) miejscu? nie utrudniłeś komuś wejścia do fury, wyjazdu itp? A może ktoś z psem sobie przechodzi między samochodami, a że jest ogromny, to musiał się przeciskać, bo mu się nie chciało przejść troszkę obok? Różne są skrzywienia :-/ Ale Konto usunięte ma rację, rysa gorsza..
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

barbie
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: OOOO
Polubił: 34 razy
Polubione posty: 87 razy

Post 24 wrz 2011, o 15:01

Konto usunięte, eMTi, marna to pociecha że mogło być gorzej ;-)

WRC fan, nie wiem co powiedzieć, ja bym pewnie stanęła jak wryta i dłuższy czas zastanawiała się co autor miał na myśli i jak bardzo był sfrustrowany, że chciało mu się zadać sobie tyle trudu. Ludzie są niesamowici :wall:

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone
Polubione posty: 1 raz

Post 24 wrz 2011, o 15:41

mojemu Tacie zrobili to samo, tylko w bardziej perfidny sposób, wysmarowywując klamkę drzwi kierowcy. Dobrze, że Tatku się szybko skapnął, zanim chwycił (było ciemno). ;-)
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubił: 3 razy
Polubione posty: 2 razy

Post 24 wrz 2011, o 15:54

jarmaj pisze: myślę że to forma życzeń urodzinowych - jak wdepnięcie w gówno ponoć oznacza szczęśliwą wróżbę, ktoś chciał Ci po prostu życzyć dużo szczęścia!
:mrgreen: Ten pan wygrywa konkurs na Optymistę Roku :thumb:

Nagrodą bedzie...

:whistle:
eMTi pisze: WRC fan, a nie postawiłeś w jakimś dziwnym (wg kogoś) miejscu? nie utrudniłeś komuś wejścia do fury, wyjazdu itp? A może ktoś z psem sobie przechodzi między samochodami, a że jest ogromny, to musiał się przeciskać, bo mu się nie chciało przejść troszkę obok?
A może w ciagu ostatniego roku zwróciłeś uwagę jakiejś paniusi albo dostojnemu panu, ze po swoim piesku sprzata się gówienka...? To byłby prawdopodobny związek przyczynowo-skutkowy :idea: Znajomy miał kiedyś analogiczną historie, tyle, że jemu sąsiad z klatki, zresztą powazny pan biznesmen, próbował wymarować drzwi. Delikwent miał pecha: po pierwsze, kolega jakoś przypadkiem akurat wychodził ze śmieciami i otworzył drzwi w czasie operacji, po drugie, trafilo na dość asertywnego gościa... Szczegółów akcji wychowywania sąsiada nie znam, ale podobno od tamtego czasu już sprząta po psie i nie podskakuje :evilgrin:

WRC fan
Awatar użytkownika
Moderator

Post 24 wrz 2011, o 15:54

Mały edit, bo wczoraj oglądałem auto po ciemku - oprócz obsmarowanych szyb, ktoś się wyżył jeszcze gównem po klamkach (i pod nimi), a w wydech wpakował ogórka...ręce opadają.
eMTi pisze: WRC fan, a nie postawiłeś w jakimś dziwnym (wg kogoś) miejscu? nie utrudniłeś komuś wejścia do fury, wyjazdu itp?
Nie, nic z tych rzeczy. To "regularny" parking, moje auto stało wśród innych samochodów. Jestem uczulony na stawianie auta w dziwnych miejscach, bo wiem, że z moim szczęściem na pewno znajdzie się ktoś komu będzie przypadkowo wystawał gwóźdź z dłoni.

Jeszcze jeden taki numer i zaczynam stawiać auto na parkingu strzeżonym :wall:

Witek
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: A500 @ Piotruś II
Polubił: 20 razy
Polubione posty: 15 razy

Post 24 wrz 2011, o 16:07

WRC fan, lepiej podłącz do prądu. :evil: Najszczersze wyrazy. :-/

jarmaj
6 gwiazdek

Post 24 wrz 2011, o 16:22

WRC fan pisze:Mały edit, bo wczoraj oglądałem auto po ciemku - oprócz obsmarowanych szyb, ktoś się wyżył jeszcze gównem po klamkach (i pod nimi), a w wydech wpakował ogórka...ręce opadają.

Serio to wyrazy oczywiście, ale mogło być gorzej. To wkurza ale wystarczy Karcher i po sprawie.

Mi dwa razy przebili po dwie opony tak, że nie dało się ich naprawić i za każdym razem musiałem kupić cały komplet 4 opon, bo dwie pozostałe, nieprzebite, były zbyt już zużyte żeby pożenić je z nowymi, a Zofiji w Ko cały bok gwoździem przejechali tak, że całą jedną stronę auta trzeba było malować.

Skur... synów nie brakuje. :evil:

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 24 wrz 2011, o 16:35

barbie pisze:Konto usunięte, eMTi, marna to pociecha że mogło być gorzej ;-)

WRC fan, nie wiem co powiedzieć, ja bym pewnie stanęła jak wryta i dłuższy czas zastanawiała się co autor miał na myśli i jak bardzo był sfrustrowany, że chciało mu się zadać sobie tyle trudu. Ludzie są niesamowici :wall:
Chętnie się zamienię na gówno ptasie moim wgnieceniem błotnika w forku, który ktoś chamsko potraktował z buta tylko dlatego, że miał warszawską rejestrację :wall:

Dlatego WRCFan, tak jak Jarmaj mówi, ciesz się szczęściem na urodziny :-)
Załączniki
20110924194.jpg

barton
6 gwiazdek
Polubione posty: 2 razy

Post 24 wrz 2011, o 16:46

wyrazy dla poszkodowanych przez działalność dziwnych ludzi...

W sumie to teraz taka refleksja: z jednej strony dbałość estetyczna o samochód bo ładny, czysty, przyjemnie się takim jeździ i można więcej ugrać przy ewentualnej sprzedaży i ciągle mieć stres, że jakiś buc porysuje, kopnie, urwie, wysmaruje kupą.... Czy olać rysy na plastikach, myć sporadycznie i mieć raczej spokojny sen ale to już nie jest ta prezencja i przy sprzedaży będą mówić potencjalni klienci, że to zajechany ulep... Oczywiście cały czas mam na myśli sprawy estetyki a nie stan techniczny pojazdu...
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"

leon
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Niepsujące się.
Polubił: 207 razy
Polubione posty: 284 razy

Post 24 wrz 2011, o 16:54

Barthol pisze: Czy olać rysy na plastikach, myć sporadycznie i mieć raczej spokojny sen ale to już nie jest ta prezencja i przy sprzedaży będą mówić potencjalni klienci, że to zajechany ulep...

Zawsze można umyć, przepolerować, odpicować mówiąc potocznie.
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Duża Dacia :)
Polubił: 129 razy
Polubione posty: 198 razy

Post 24 wrz 2011, o 17:07

Konto usunięte pisze: ktoś chamsko potraktował z buta tylko dlatego, że miał warszawską rejestrację

Sądzisz, że wandalowi nie spodobała się rejestracja :?:
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów. :idea:

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 24 wrz 2011, o 17:19

rrosiak pisze:
Konto usunięte pisze: ktoś chamsko potraktował z buta tylko dlatego, że miał warszawską rejestrację

Sądzisz, że wandalowi nie spodobała się rejestracja :?:
Tylko zgaduję, to było w Koszalinie. W zeszłym roku też w Koszalinie Izie urwali antenę od CB. Też bez powodu.... Więc sobie znalazłem takie wyjaśnienie ;-)

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 24 wrz 2011, o 17:28

Konto usunięte, forester, warszawskie blachy, jak nic Ziobro

:mrgreen:

WRC fan
Awatar użytkownika
Moderator

Post 24 wrz 2011, o 17:37

Konto usunięte pisze: Chętnie się zamienię na gówno ptasie moim wgnieceniem błotnika w forku, który ktoś chamsko potraktował z buta tylko dlatego, że miał warszawską rejestrację :wall:
Rozwalony zderzak i błotnik pod blokiem też już przerabiałem tyle, że w kwietniu. Może gówno (nie ptasie) to następny level :roll:
Barthol pisze: Czy olać rysy na plastikach, myć sporadycznie i mieć raczej spokojny sen ale to już nie jest ta prezencja i przy sprzedaży będą mówić potencjalni klienci, że to zajechany ulep...
Ja generalnie mam właśnie takie podejście. No i oczywiście gówno się trafiło dzień po umyciu auta :wall:
jarmaj pisze: Serio to wyrazy oczywiście, ale mogło być gorzej. To wkurza ale wystarczy Karcher i po sprawie.
Jasne, też tak do tego podchodzę. Po prostu rozwala mnie jakie skurwysyństwo w ludziach drzemie.

jarmaj
6 gwiazdek

Post 24 wrz 2011, o 17:43

WRC fan pisze:Po prostu rozwala mnie jakie skurwysyństwo w ludziach drzemie.
To jest najgorsze. 100 razy bardziej potrafię "zrozumieć" złodzieja, który mi coś kradnie. Jest w tym jakaś logika, cel. Umiem tu, co nie znaczy że się z nimi zgadzam, zrozumieć intencje. Ale niszczenie czyjegoś mienia, efektu czyjejś ciężkiej pracy, jakiegoś tam dorobku, tyko dla samego niszczenia jest dla mnie niepojęte. Nie wiem jakim gnojem trzeba być, żeby coś takiego robić....

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Post 24 wrz 2011, o 17:48

WRC fan, może jakąś kamerkę założyć i później się odwdzięczyć ?
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

vicu
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: OBK

Post 24 wrz 2011, o 17:52

Kruszyn pisze: WRC fan, może jakąś kamerkę założyć i później się odwdzięczyć ?

Kruszyn, chyba trochę ciężko ustawić kamerkę na miejsce parkingowe pod blokiem, które się zmienia codziennie.
Obrazek

"Speed never killed anyone, suddenly becoming stationary, that's what gets you." - J. Clarkson

WRC fan
Awatar użytkownika
Moderator

Post 24 wrz 2011, o 17:54

Tego miejsca parkingowego niestety nie widzę z okna. Zresztą "odwdzięczanie się" ma IMO krótkie nogi. Następny krok to pewnie byłyby pocięte opony i karoseria zjechana gwoździem.

Kubik
4 gwiazdki
Auto: impreza

Post 24 wrz 2011, o 18:22

WRC fan pisze:Umyłem auto, postawiłem na parkingu pod blokiem. Dziś je zastałem z psim gównem rozsmarowanym na przedniej i bocznej szybie. Czy 11-letnie Renault, aż tak w oczy kole i jest takim powodem zazdrości wśród głupich chujów ? :wall:
Współczuję , bo tu niektórzy ludzie nadal nie zamykają domów . Są za to stugi , w których można sobie przenocować za darmo albo wziąć ze stołu przelew i potem zapłacić 10 zł . Na jeziorach są łodzie prywatne przywiązane sznurkiem do drzewa , a w środku leżą wiosła . Nigdy nie widziałem zdewastowanego przystanku , albo pomalowanego znaku .

ODPOWIEDZ