Psy, koty, ślimaki i inne zwierzaki
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Re: Psy, koty, ślimaki i inne zwierzaki
rrosiak, a gdzie go będziesz trzymał? Mam nadzieję, że nie w kieszeni? 

- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
Konto usunięte pisze: rrosiak, a gdzie go będziesz trzymał?
U sąsiada

Konto usunięte pisze: Mam nadzieję, że nie w kieszeni?
Raczej nie, choć czasami by mi się to przydało

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

Będę musiał kota uśpić
Piętnaście lat go miałem, jemu się wcale na drugi świat nie spieszy, ale nowotwór go zżera, mięcho gnije, robactwo jakieś, że uśpienie to chyba jedyna opcja

Piętnaście lat go miałem, jemu się wcale na drugi świat nie spieszy, ale nowotwór go zżera, mięcho gnije, robactwo jakieś, że uśpienie to chyba jedyna opcja

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 67 razy
- Polubione posty: 74 razy
po 14 latach pies Bosman od nas tak odszedłBergen pisze:Będę musiał kota uśpić![]()
rak odbytu i po 2 latach jazdy do weta, 2 operacjach nie było innej opcji - przykre ale choć tak można psu ulżyć
co do kotów po 16 latach odszedł od nas kot- (jak to mają koty ponoć w zwyczaju), wyszedł i już nie wrócił

ostatnie nasze 3 psy, wszystkie miały raka - Czarnobyl czy co ? jakaś tragedia
Ostatnio zmieniony 12 paź 2011, o 21:52 przez Konto usunięte, łącznie zmieniany 1 raz.
No cóż. Tak już ten świat urządzony. Ja już pochowałem trzy psy, jednego kota i królika. Teraz już sobie powiedziałem, że ten pies i ten kot to już ostatnie zwierzęta w moim domu. Zbyt ciężkie są rozstania 

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 67 razy
- Polubione posty: 74 razy
dlatego naciski 2 córek i kapo na posiadanie psa gaszę w zarodkumaf1 pisze:No cóż. Tak już ten świat urządzony. Ja już pochowałem trzy psy, jednego kota i królika. Teraz już sobie powiedziałem, że ten pies i ten kot to już ostatnie zwierzęta w moim domu. Zbyt ciężkie są rozstania
Ja mam czas. Nooo zależy. Kotka ma 11 lat a sunia Heidi 3 lata. Myślę, że kotka jeszcze kilka lat pożyje a sunia? Hmmm, jak jej choróbska nie dopadną...
Bergen, strasznie mi przykro.
Taka decyzja na pewno nie jest łatwa. Trzymaj się chłopaku.

Taka decyzja na pewno nie jest łatwa. Trzymaj się chłopaku.
Czarownica prawdę Ci powie :D
zofija, dziękuję za słowa otuchy, miło nie jest, ale rozpaczy i rozdzierania szat też nie ma, to "tylko" kot wszakże, kiedyś musi zdechnąć, a lepiej żeby go żywcem robaki nie żarły.
- Gump
- 5 gwiazdek
- Auto: Spec + Legacy i wszystko cacy
- Polubił: 29 razy
- Polubione posty: 85 razy
Bergen,przynajmniej nie będzie kociak cierpiał,wiem łatwo się mówi ale ja już byłem dwa razy grabarzem więc wiem co czujesz 

Legio Patria Nostra
"Jeżeli myślisz, że jesteś mężczyzną, boś spłodził syna, posadził drzewo i wybudował dom, to jesteś w błędzie. Spróbuj przebiec
Rzeźnika "
"Jeżeli myślisz, że jesteś mężczyzną, boś spłodził syna, posadził drzewo i wybudował dom, to jesteś w błędzie. Spróbuj przebiec
Rzeźnika "
Żeby trochę zmienić nastrój zademonstruję czego nauczyła się nasza mała bestia. Co najciekawsze nikt go tego nie uczył... ponoć ta rasa tak już ma
http://www.youtube.com/watch?v=edvL_IEiB1s

http://www.youtube.com/watch?v=edvL_IEiB1s
No pięknie
To ja dla odwrócenia uwagi powiem coś o swojej Heidi.
Mam bardzo poważny problem z jej ekscytacją, szczególnie nasilającą się przy wychodzeniu na spacer. Próbowałem to złagodzić zgodnie z radami specjalistów ale nie wychodziło. Na spacerach, aby ją zmęczyć, rzucałem jej w lesie kije, szczególnie z dużych górek. Nic to nie dawało. Po pięciu minutach odpoczynku piesek był jak nowy. Cóż było robić? Zdobyłem telefon do znanej behawiorystki, umówiłem się na wizytę domową i co się okazało? że wszystko co robię, robię źle
Psa należy wyciszyć a rzucanie kijków ją nakręca. Teraz mam za zadanie powolne wychodzenie z domu i to dopiero po całkowitym wyciszeniu ekscytacji (trwa to czasami półtorej do dwóch godzin
) a na spacerze mam iść powolutku a Heidi na smyczy. Jedyne zabawy to praca węchowa, pokonywanie przeszkód terenowych i pływanie. Jaki jestem szczęśliwy, że niunia lubi te zabawy
Jedyne zmartwienie to to, że jak powiedziała Pani behawiorystka, wyciszanie potrwa około pół roku

To ja dla odwrócenia uwagi powiem coś o swojej Heidi.
Mam bardzo poważny problem z jej ekscytacją, szczególnie nasilającą się przy wychodzeniu na spacer. Próbowałem to złagodzić zgodnie z radami specjalistów ale nie wychodziło. Na spacerach, aby ją zmęczyć, rzucałem jej w lesie kije, szczególnie z dużych górek. Nic to nie dawało. Po pięciu minutach odpoczynku piesek był jak nowy. Cóż było robić? Zdobyłem telefon do znanej behawiorystki, umówiłem się na wizytę domową i co się okazało? że wszystko co robię, robię źle

Jedyne zmartwienie to to, że jak powiedziała Pani behawiorystka, wyciszanie potrwa około pół roku

melina26 pisze: Co najciekawsze nikt go tego nie uczył... ponoć ta rasa tak już ma![]()
Mój dachołaz pięęęknie aportował migdały, jak mu się chciało kiedyś

Teraz zdarza mu się to czasem, jak się zapomni, że jest starym kotem i nie wypada

...::nie rób tego, czego nie chcesz::...
Zacząłem zaglądać na jakieś podejrzane fora o kotach szukając ewentualnego nowego sierściucha. Broń Jah żadnego małego, młodego z nadmiarem energii! Jeśli już, to dojrzałego, statycznego, czystego, ponad wszystko miłującego spokój i zdrowy sen, dorosłego kota.
No i czytam te kocie fora i nie mogę. Ci ludzie są jacyś, pisząc ostrożnie, dziwni
Dbają o podwórkowe koty lepiej niż ja o siebie.
No i czytam te kocie fora i nie mogę. Ci ludzie są jacyś, pisząc ostrożnie, dziwni

"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"
Bergen, koty w każdym schronisku są w ilościach potężnych, w różnym wieku, stopniu oswojenia, kolorze itd. Za free, odrobaczone i pokastrowane.
A jakbyś reflektował jednak na psa (panienka), zupełnie niedojrzałego, to chętnie podrzutka oddam. Mam trzy własne i trochę ciasno już na kanapie się zrobiło...
http://www.terierkowo.fora.pl/teriery-w ... ,4971.html
A jakbyś reflektował jednak na psa (panienka), zupełnie niedojrzałego, to chętnie podrzutka oddam. Mam trzy własne i trochę ciasno już na kanapie się zrobiło...
http://www.terierkowo.fora.pl/teriery-w ... ,4971.html
Barthol, niewykonalne w najbliższym czasie żebym dygał po Pchlarza do Krakowa...
BiP, ani ja ani moi rodzice aktualnie nie możemy pozwolić sobie na psa.
BiP, ani ja ani moi rodzice aktualnie nie możemy pozwolić sobie na psa.
Bergen, moje doświadczenia z tym jakiego ludzie mają świra są potężne. Zdarza się, że ktoś do mnie dzwoni z awanturą że jak ja się kotem zajmuję że on na podwórku siedzi w deszcz. A on sam wyłazi na deszcz i burze, bo lubi. I nie da się wytłumaczyć, że nie jest biedny, głodny, zmarznięty, mokry i zaniedbany, tylko po prostu sam sobie tak wymyślił. Obłęd 

barbie, cytując klasyka, powariowały sfiksowały bo chłopa dawno nie miały 

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
taaa. Teodor lubi deszcz głównie dlatego, że się później powyciera w moje spodnie, laptopa i nakicha mi do kawy.
Tego. No o zwierzakach, mimo wszystko.
Jakie jest wasze zdanie nt. dyrektywy Unii dotyczącej nowych klatek dla kur?
Klatki, sratki! Ja tam kupuję jedynie jajka z tzw. "wolnego wybiegu" ewentualnie z chowu ściółkowego. Klatki to zbrodniaBergen pisze:Tego. No o zwierzakach, mimo wszystko.

- bossski666
- 0 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Precz z klatkami! Niech te biedne kury też coś mają z życia. Dla mnie zwierzak to jak członek rodziny. Raz nawet kupiłem psu przez grupon wizytę u fryzjera :D Może to i przesada, ale lato było i męczył się psiak w grubej sierści 

Ostatnio zmieniony 7 lis 2011, o 15:56 przez bossski666, łącznie zmieniany 1 raz.
ocho.. a ja swojego psa trzymałem w klatce. zaraz się okaże, że się znęcam nad zwierzętami i mi odbiorą prawa rodzicielskie. 

czarne jest piękne...