Mój pali 18-20 litrów normalnie już to pisałem. Ostatnio pokazywałem KonSTi jak jechaliśmy na Ułęż. Spokojna jazda w trasie bez przyśpieszania bez potrzeby, bez ścigania kogoś aby go skarcić wzrokiem (ChlorueMTi pisze: STi przy prędkościach koło 200 wciąga ponad 20l.... WRX niby tak samo?
WRX czy STI ???? Potrzebuję wsparcia... informacji ;-)
Re: WRX czy STI ???? Potrzebuję wsparcia... informacji ;-)
Kiedyś miałem żonę... teraz mam Subaru 
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
bo STI jest chyba pod każdym względem lepszy, tylko nie można (tak jak wielu) robić z WRXa od razu kupy, która się rozpadnie przy pierwszym boku.mały 5150 pisze: nie bronię WRX'a jest pod każdym względem inny co nie zawsze wychodzi na to, że gorszy
WRXem da się dobrze bawić, STI da się jeszcze lepiej bawić.
ja to nie wiem jak Ty to robisz. Marty auto, przecież praktycznie identyczne, z prawie takimi samymi modyfikacjami pali mi przy takiej jeździe ze 12/100.mały 5150 pisze: Spokojna jazda w trasie bez przyśpieszania bez potrzeby, bez ścigania kogoś aby go skarcić wzrokiem (Chloru ) ot tak 120-140 km/h. Spalił 18,5 prawie tyle ile na torze
Alan, Alan, Alan!, broń naszego honoru, nie tak bezpośrednioAlan, Alan, Alan! pisze: bo STI jest chyba pod każdym względem lepszy
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
przecież zawsze bronię WRXa, bo jest bardzo dobrym autemmały 5150 pisze: Alan, Alan, Alan!, broń naszego honoru, nie tak bezpośrednio
A moje D2 na przykład wchodzą pod seryjne felgi (na styk, ale wchodzą) a hamują jak wściekłe. Więc z tymi hamulcami nie dramatyzujmy że to od razu pół auta do zmianymały 5150 pisze:Niekoniecznie, są dystanse za przysłowiowy psi ch...j albo trzeba tak jak ja od razu o tym myśleć kupując kolejne felgiowoc666 pisze: A jak będziesz chciał do WRXa wsadzić lepsze hamulce, to nagle się okaże, że trzeba tez kupić felgi, bo pod te nie pasują, a to trzeba wyremontować zaciski (jeśli kupisz używane) i cały czas taka zabawa.![]()
a biegi zmieniałeś ?mały 5150 pisze: ot tak 120-140 km/h. Spalił 18,5 prawie tyle ile na torze
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
eMTi, Zło żyje własnym życiem muszę się z tym pogodzić albo będę się za każdym razem wściekał, że coś znowu od normy odchodzi 
słuszna koncepcja 
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 254 razy
- Polubione posty: 533 razy
barbie, tylko takie D2 kosztują mniej więcej tyle co hamulec Sti (3 kPLN) + felgi (2 kPLN). 
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński
- Polubił: 86 razy
- Polubione posty: 443 razy
Nawet teraz STi pali mi w trasie sporo mniej. W WRX w trasie było jakieś 13-14. STi ze dwa więcej.eMTi pisze: takiego wyniku to bym się po jarmaju spodziewał, a nie pod Tobie
Ty to się chyba pozamieniałeś z kimś na łbyChloru pisze: barbie, tylko takie D2 kosztują mniej więcej tyle co hamulec Sti (3 kPLN) + felgi (2 kPLN).![]()
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
mały 5150, uświadom mnie więc co do kwot 
Chloru, D2 racing już chyba nie ma ale one albo K1Sport kosztują coś ok. 5 200, felgi ok. 2 500 - 3 000.
- Chloru
- 6 gwiazdek
mały 5150, nie znam się na tym które pasują a które nie ale proszę bardzo:
http://allegro.pl/advan-felgi-17-5x114- ... 94480.html
http://allegro.pl/felgi-aluminiowe-suba ... 06260.html
albo paskudztwo za pół ceny - http://allegro.pl/4-felgi-subaru-imprez ... 15745.html
http://allegro.pl/advan-felgi-17-5x114- ... 94480.html
http://allegro.pl/felgi-aluminiowe-suba ... 06260.html
albo paskudztwo za pół ceny - http://allegro.pl/4-felgi-subaru-imprez ... 15745.html
To ja już wolę AP Ryking, bo standardowe klocki z zestawu D2 to nie mają zbyt wiele zastosowań
, a już na pewno ich przeznaczeniem nie jest skuteczne hamowanie ;).
To ja nie wiem jak Ty to robisz, bo EVO przy takich prędkościach pali 11-12. Moje STi, które akurat dość sporo paliło - podobnie, 12-13.
Może jedź na remap? ;)
Alan, za ile kupiliście ostatnio tego srebrnego STi 2005?
mały 5150 pisze: ot tak 120-140 km/h. Spalił 18,5 prawie tyle ile na torze
To ja nie wiem jak Ty to robisz, bo EVO przy takich prędkościach pali 11-12. Moje STi, które akurat dość sporo paliło - podobnie, 12-13.
Może jedź na remap? ;)
Nie wiem jakiego auta oczekujesz, do zabawy to bym kupił żeby była w miarę zdrowa/dobrze naprawiona buda + działający silnik (najlepiej zakuty).tylko czy faktycznie do 10 eur kupie niezarznietego sti gotowego do jazdy nie wymagajacego zadnych nakladow?
Alan, za ile kupiliście ostatnio tego srebrnego STi 2005?

411KM @ 575Nm
- Witek
- 6 gwiazdek
- Auto: A500 @ Piotruś II
- Polubił: 20 razy
- Polubione posty: 15 razy
Azrael pisze: Zużycie paliwa w STi będzie mniejsze przy prędkościach autostradowych.
Zmapowany WRX jakby palił mniej niż seryjne STi.
STi przy większy prędkościach jest bardziej komfortowy i sprawia wrażenie mniej wysilonego, co przeczy waszym teorią, że mt5 jest lepsza na autostradzie.
barbie pisze: A moje D2 na przykład wchodzą pod seryjne felgi (na styk, ale wchodzą) a hamują jak wściekłe. Więc z tymi hamulcami nie dramatyzujmy że to od razu pół auta do zmiany![]()
Dokładnie. I są nie gorsze niż hamulce do STi... a na pewno się mniej gną...
Co wy wymyślacie z tymi felgami? D2 wchodzą bez najmniejszych problemów pod standardowe WRXowe felgi.
Ja też nie wiemowoc666 pisze: To ja nie wiem jak Ty to robisz, bo EVO przy takich prędkościach pali 11-12. Moje STi, które akurat dość sporo paliło - podobnie, 12-13.
Może jedź na remap? ;)
- Chloru
- 6 gwiazdek
Witek, czytaj uważnie. Felgi są potrzebne jak kupujesz hamulec z STi do WRX.
- Witek
- 6 gwiazdek
Chloru, a ok. Sorry. Mały podawał cenę Ksportów i felg w jednym zdaniu i to mnie zmyliło.
Bardzo ciekawe to co mówisz, szkoda, że 4turbo mówi zupełnie co innego, no ale oni się nie znają...
owoc666 pisze: To ja już wolę AP Ryking, bo standardowe klocki z zestawu D2 to nie mają zbyt wiele zastosowań, a już na pewno ich przeznaczeniem nie jest skuteczne hamowanie ;).
Bardzo ciekawe to co mówisz, szkoda, że 4turbo mówi zupełnie co innego, no ale oni się nie znają...
owoc666 pisze: To ja już wolę AP Ryking, bo standardowe klocki z zestawu D2 to nie mają zbyt wiele zastosowań , a już na pewno ich przeznaczeniem nie jest skuteczne hamowanie ;)
Nie wiem co mówi 4turbo czy są porównywalne czy nie, za to 2 x większa cena to chyba jednak znaczący czynnik na niekorzyść AP.Witek pisze: Bardzo ciekawe to co mówisz, szkoda, że 4turbo mówi zupełnie co innego, no ale oni się nie znają...
Witek pisze:
Ja jeździłem na takich klockach z tego zestawu, potem zostały założone DS2500 i było niebo a ziemia.
Nie mówię o AP Racing, tylko AP Ryking czyli zaadaptowanych hamulcach z Porsche.mały 5150 pisze: Nie wiem co mówi 4turbo czy są porównywalne czy nie, za to 2 x większa cena to chyba jednak znaczący czynnik na niekorzyść AP.

411KM @ 575Nm
- Witek
- 6 gwiazdek
owoc666 pisze: Ja jeździłem na takich klockach z tego zestawu, potem zostały założone DS2500 i było niebo a ziemia.
Też jeździłem i jakoś nie widziałem jakiejś oszałamiającej różnicy.
AZ, napisz kilka slow uzasadniajacych Twoj wybor...
widziales sporo posypanych wrxow? sti duzo wytrzymalszy?
widziales sporo posypanych wrxow? sti duzo wytrzymalszy?
- Witek
- 6 gwiazdek
gregski, zwróć uwagę na jedno. Az z racji miejsca pracy częściej widuje posypane WRXy.
Niektórzy mają i narzekają, że co chwila hamulce się psują, albo skrzynie biegów, a inni upalają je i nic się nie dzieje, choć to może być kwestia koloru. Jeśli będziesz kupował WRXa to pamiętaj, aby był wiśniowy.
Z tego co pamiętam to i remek i jarmaj nie mieli problemów (no jarmaj ze skrzynią, ale to auto zrobiło duuuużo baaaardzo szybkich kilometrów). Ja doceniłem STi tylko dzięki temu, że sporo pojeździłem wcześniej WRXem, zawsze mi się wydawało, że STi to taki szybszy, trochę lepiej trzymający się drogi WRX. Oba auta jednak dzieli przepaść w prowadzeniu, ale tego, czy to jeżdżąc na prawym, czy patrząc w dane kompletnie nie widać.
Ktoś kiedyś powiedział, "jeśli zastanawiasz się czy WRX czy STi, to zdecydowanie STi nie jest dla ciebie". W tych słowach jest sporo racji. Oba auta dają duuużo frajdy. W D pewnie możesz kupić WRXa legalnie mającego 265 KM, a jak Ci się trafi z lepszymi hamulcami to już masz auto baaardzo przyjemne. Jeśli wcześniej nie upalałeś i dopiero zaczynasz takie zabawy... No i za tą kwotę zdecydowanie kupisz lepszego WRXa niż STi.
Najlepiej gdybyś się przejechał jednym i drugim, i sprawdził czy odczujesz znaczącą różnicę.
Ktoś kiedyś powiedział, "jeśli zastanawiasz się czy WRX czy STi, to zdecydowanie STi nie jest dla ciebie". W tych słowach jest sporo racji. Oba auta dają duuużo frajdy. W D pewnie możesz kupić WRXa legalnie mającego 265 KM, a jak Ci się trafi z lepszymi hamulcami to już masz auto baaardzo przyjemne. Jeśli wcześniej nie upalałeś i dopiero zaczynasz takie zabawy... No i za tą kwotę zdecydowanie kupisz lepszego WRXa niż STi.
Najlepiej gdybyś się przejechał jednym i drugim, i sprawdził czy odczujesz znaczącą różnicę.