Coś niedobrego

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
Witek
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: A500 @ Piotruś II
Polubił: 20 razy
Polubione posty: 15 razy

Re: Coś niedobrego

Post 16 paź 2011, o 19:16

esilon pisze:
Witek pisze: Szkoda, że mój samochód jest zbyt ładny i nie pasuje do tych waszych kaszalotów, przez co widocznie nie łapię do sekcji
podobno tam według umiejętności przyjmowali :whistle:

Mój samochód ma duże umiejętności. :-)

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 16 paź 2011, o 19:20

Witek pisze: Mój samochód ma duże umiejętności

to wrzuc jakies filmik jak idzesz boczurem po rądzie na przykład :->

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: die Pflaume
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 16 paź 2011, o 20:15

WRC fan pisze: Ehhh, usiłuję kumpla namówić na WRX'a, a on się uparł na Megane RS :-/
Ale to zacny hot-hatch jest i za te samie pieniądze będzie sporo świeższy.

r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator
Polubione posty: 1 raz

Post 16 paź 2011, o 21:12

FWD :roll:

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 16 paź 2011, o 21:16

esilon pisze:

Co to jest "rądo"? :?

Godlik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
Polubił: 19 razy
Polubione posty: 83 razy

Post 16 paź 2011, o 21:19

rądo to takie cóś po którym się idzie slajdem

Godlik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
Polubił: 19 razy
Polubione posty: 83 razy

Post 16 paź 2011, o 21:25

"Slajdem po rądzie", czyli prehistoria w wykonaniu Arno
http://forum.subaru.pl/viewtopic.php?p=229681#p229681

Witek
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 16 paź 2011, o 21:25

esilon pisze:

To jest mały samochodzik. On nie zapina boki, tylko boczurki. Na rondzie, jeśli nie jest ślisko, narzuca tył i robi się nadsterowny dzięki elektronice. Ogólnie to auto częściej się zaczyna boczyć niż Piotruś, ale znacznie szybciej kończy przez brutalne esp. :x
Zdziwiłbyś się jak to auto śmisznie jeździ. :thumb:

Godlik pisze: "Slajdem po rądzie", czyli prehistoria w wykonaniu Arno
http://forum.subaru.pl/viewtopic.php?p=229681#p229681

To jeszcze było na tamtym forumie? Jezu, jaki ja stary jestem. Wydawało mi się, że to było tutaj, zaledwie nie dwano. :wall:

Kubik
4 gwiazdki
Auto: impreza

Post 16 paź 2011, o 21:54

Z wyra wstać nie mogę :wall:
Nerki bolą jak .....
Pamiątka po kąpielach w przeręblach :x
Jutro miałem do roboty jechać i koledze pomóc na dwie godziny . :-/

esilon
6 gwiazdek

Post 16 paź 2011, o 21:59

widzialem przed chwila a500 , strasznie podskakiwal na koleinach, masakra

Witek
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 16 paź 2011, o 22:12

esilon, na koleinach nie podskakuje, choć faktycznie jest ciekawie. Może "yntelygentny" kierowiec założył opcjonalne twardsze sprężyny? :giggle: To auto ma zawieszenie do wygodnego brania równych asfaltowych zakrętów, a nie wygodnej jazdy po naszych dziurach. Mimo, że u nas je produkują. Coś za coś. Jeśli chce się mieć zawieszenie, które potrafi obie te rzeczy to trzeba się rozglądać, za czymś kilkakrotnie droższym.

esilon
6 gwiazdek

Post 16 paź 2011, o 22:20

mozliwe ze utwardzony , podskakiwal jak taczka chyba dlatego ze jest krociutki

Witek
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 16 paź 2011, o 22:31

esilon, tak to jest. Zdecydowanie za twarde zawieszenie na nasze drogi, ale dzięki temu ładnie można wyskoczyć na "hopce" i trochę mniej ładnie stracić kontakt z nierówną nawierzchnią. :giggle: W takich sytuacjach kanapowaty WRX jest niesamowity nawet przy 200km/h na nierównej drodze ma się wrażenie, że każde koło ma kontakt z nawierzchnią (to oraz przyśpieszenie są jedynymi przewagami dotyczącymi zachowania na drodze jakie ma WRXa nad A500 oczywiście nie licząc zimy). Może sprężyny są za sztywne, może ma za krótki skok, ale jest to zdecydowanie asfaltowy zawias.

P.S. Ale Cooper S ma jeszcze twardsze i tam gdzie A500 bez problemu przejedzie przez śpiącego policjanta, tam miniak zaryje :wall:

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 16 paź 2011, o 23:05

Bergen pisze:
@lbert pisze: 2. w ostatecznosci Mercedes 190 2.0 ( jeszcze na gazniku :mrgreen: )
Czemu "w ostateczności"? Dyć to zacny dyliżans jest :!:
Wiek 65+ (duży plus), styl jazdy przepisy minus 20% i co za tym idzie korkomejkerowanie gdzie się tylko da, dorzucają w gratisie zaraz po zakupieniu tego auta, czy trzeba dopłacić?

:mrgreen:

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 16 paź 2011, o 23:16

Bergen pisze:FWD :roll:
I co, nie da się nim szybko jeździć? ;> Miałem AWD, fajne było, ale aż takiego fetyszu tego napędu nie mam. I gdybym miał kupić wózek czteropędny, dla jego niesamowitych własności trakcyjnych, to miałby sztywne mosty, reduktor i blokadę.

r.

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 16 paź 2011, o 23:20

ky pisze:to miałby sztywne mosty, reduktor i blokadę.
Nie każdy dostrzega coś interesującego w tapalniu się w błocie, topieniu aut w wodzie i piasku i przemieszczaniu się w terenie, w którym średnie prędkości liczy się w góra setkach metrów na godzinę ;-)

AWD w mocnym aucie daje 1000 razy więcej frajdy niż w FWD (co nie znaczy że nie lubię FWD, ale to nie to....). Nie jeździłem Megan Sport. Ale pomijając cenę, nie zastanawiałbym się ani chwili mogąc kupić WRX. ;-)

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone

Post 16 paź 2011, o 23:56

Obrazek

:mrgreen:

No dobra, FWD też się da ;-) Czasami.. :lol:
Witek pisze:Szkoda, że mój samochód jest zbyt ładny i nie pasuje do tych waszych kaszalotów, przez co widocznie nie łapię do sekcji. :-(
A ile razy byłeś z nami w zimie polatać nocą po górach? Ile razy rozpalałeś w 20cm śniegu ognisko na parkingu? Ile razy przy -15 machałeś przez pół godziny łopatą, żeby wyciągnąć furę kumpla z zaspy'?

Dziękuję, koniec kartkówki ;-)
@lbert pisze: Pozniej usiadlem do szukania silnika wlasnie 2.2 lub 2.0 167 kucy - upatrzylem calego type-r po przekladce moze uda sie cos $$ wygospodarowac

hell yeah!! :evilgrin: Myśl pozytywnie, będzie dobrze! Działaj, bo zima już tuż tuż.. 8-)
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

Witek
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 17 paź 2011, o 00:15

eMTi, ile razy mi powiedzieliście, że jest coś takiego? Dziękuję, koniec kartkówki. :razz:

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 17 paź 2011, o 00:18

Zwykle wystarczy chcieć ;-)

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 17 paź 2011, o 00:20

jarmaj pisze: Nie każdy dostrzega coś interesującego w tapalniu się w błocie, topieniu aut w wodzie i piasku i przemieszczaniu się w terenie, w którym średnie prędkości liczy się w góra setkach metrów na godzinę ;-)
Nienienie. Nigdzie nie użyłem magicznych zaklęć takich jak ,,lift'', ,,30"'' czy ,,wyciągarka''. Proste auto na codzienne zmagania z łódzkimi ulicami :) A że przy okazji miałbym totalnie wy... na to, czy je odśnieżają, czy nie? Gdyby Jimny był trochę większy i miał wolnossącego zjadacza mazutu, to byłby to dla mnie ideał.
jarmaj pisze: Ale pomijając cenę, nie zastanawiałbym się ani chwili mogąc kupić WRX. ;-)
Ja też bym się nie zastanawiał. Jedno i drugie było chłostane, ile wlezie. Jedno przez pięć lat, drugie przez dziesięć. Jedno i drugie jest skarbonką bez dna, tylko to drugie ma do tego większy przekrój otworu wrzutowego. Jedno ma szansę polatać, drugie postukać panewką czy wypluć skrzynię pod siebie ;) A na dodatek jedno i drugie jest mi w stanie pokazać, gdzie jest moje miejsce.

r.

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 17 paź 2011, o 00:42

Witek, wystarczyło zaglądać na forum, nic więcej ;-)
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

@lbert
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 17 paź 2011, o 08:20

jarmaj pisze: korkomejkerowanie
:-)
Na szczescie pod moja noga nie ma o tym mowy. Nie wiem, co to za wresja - ultralekki, czerwone sprezyny, niski, bez zadnej elektryki/elektorniki - zapierd...AŁ. Dawno to nie bylo ruszane. Dzisiaj moze go uruchomie.
jarmaj pisze: Nie jeździłem Megan Sport
Ja tez nie jezdzilem ale sporo przejechalem Megane 2.0T - wole swoje rozklekotane N/A. T jak TURBO zobowiazuje, tam nie slychac, nie czuc turbiny; nie wyzwala To zadnych emocji. I jeszcze to wspomaganie :roll:
eMTi pisze: Myśl pozytywnie, będzie dobrze! Działaj, bo zima już tuż tuż..
Sie staram, niestety $ na type-r wydalem 30. wrzesnia na wozek widlowy ( koszty byly potrzebne ). W gre wchodzi leasing/kredyt co za tym idzie Faktura. Kto mi wyleasinguje type-r z 99' za 40 kPLN ?? ;-(
Life is a Joke !

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 17 paź 2011, o 08:34

@lbert pisze: Nie wiem, co to za wresja - ultralekki, czerwone sprezyny, niski, bez zadnej elektryki/elektorniki - zapierd...AŁ. Dawno to nie bylo ruszane. Dzisiaj moze go uruchomie.
no to jak taki nieużytek to zakładaj do niego klatkę co by ci pasowała do kasku i żebyś się zimą drzew nie bał :mrgreen:
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 17 paź 2011, o 09:50

@lbert, no tak, pod tym kątem to jest problem... A może teraz czas na poszperanie, czy są jakieś opcje, żeby obejść kwestię wieku fury i jakoś załatwić kwestię finansowania? Furę już znalazłeś :-)

WRC fan
Awatar użytkownika
Moderator
Polubił: 8 razy
Polubione posty: 10 razy

Post 17 paź 2011, o 10:21

ky pisze: Jedno i drugie było chłostane, ile wlezie. Jedno przez pięć lat, drugie przez dziesięć.
Meganka akurat z początku produkcji wersji Sport - 2004.
@lbert pisze: Ja tez nie jezdzilem ale sporo przejechalem Megane 2.0T - wole swoje rozklekotane N/A. T jak TURBO zobowiazuje, tam nie slychac, nie czuc turbiny; nie wyzwala To zadnych emocji.
Ja też co prawda nie jeździłem ani jednym, ani drugim, ale śmiem twierdzić, że 2.0T i Sport to kompletnie inne auta (nawet pomijając już tę różnicę 60KM).

Pewnie jutro się przejadę to Wam opowiem :mrgreen:

ODPOWIEDZ