Kto im projektuje te autaesilon pisze: http://motoryzacja.interia.pl/samochody ... yl,1715676
WRX czy STI ???? Potrzebuję wsparcia... informacji ;-)
Re: WRX czy STI ???? Potrzebuję wsparcia... informacji ;-)
https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
Piter 35, sam jesteś hybrydowy 
jeżeli w PL byłaby taka cena, to całkiem niegłupie.sOObaryna pisze: domysluja, ze od 30000 €
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński
- Polubił: 86 razy
- Polubione posty: 443 razy
TakeMTi pisze:no właśnie, a czy short block też jest z wałem i tłokami, tylko bez głowic?
Nie znasz sięPiter 35 pisze: Kto im projektuje te autaprzód jak ze scirocco , tył jak z tej małej pseudo sportowej hondy hybrydowej
Wygląda to jak milion dolców. Jest REWELACYJNY.
Przynajmniej jak idzie o wygląd. Jak będzie jeździł, to jeszcze zobaczymy.
Czy 4t planuje może jakąś przyspieszoną premierę? Stawię się natychmiast
Sent. Po prostu sent.
BRZ, nie powiem, mógłby być. Ot, azjata jak azjata.
Wygląda mniej więcej tak jak Hyundai Genesis Coupe:

Różnica jest jednak taka, że o ile BRZ dostanie 2-litrowy silnik H4 o mocy około 200KM,
to Genesis Coupe jest do wyboru z 2-litrowym R4 o mocy 210KM,
albo z 3.8 V6 o mocy 303KM.
I własnie ta ostatnia wersja jakoś najbardziej by mnie przekonała do zakupu takiego coupe.
A mówiąc o bardziej przyziemnych sprawach w Hyundai kusi może też trochę program gwarancyjny "5-Year Triple Care", oferowany przez Koreańczyków, którego podstawowym elementem jest 5-letnia gwarancja bez limitu kilometrów oraz 5-letnia opieka techniczna pojazdu i 5 lat assistance.
- Ciekawe co SIP zaproponuje w tym zakresie

Wygląda mniej więcej tak jak Hyundai Genesis Coupe:

Różnica jest jednak taka, że o ile BRZ dostanie 2-litrowy silnik H4 o mocy około 200KM,
I własnie ta ostatnia wersja jakoś najbardziej by mnie przekonała do zakupu takiego coupe.
A mówiąc o bardziej przyziemnych sprawach w Hyundai kusi może też trochę program gwarancyjny "5-Year Triple Care", oferowany przez Koreańczyków, którego podstawowym elementem jest 5-letnia gwarancja bez limitu kilometrów oraz 5-letnia opieka techniczna pojazdu i 5 lat assistance.
- Ciekawe co SIP zaproponuje w tym zakresie
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
Mam nadzieję, że będzie tam motor estijajowy. Wtedy po małym remapie taki Hultaj może temu Subarakowi felgi czyścić.Лукашэнка pisze:Różnica jest jednak taka, że o ile BRZ dostanie 2-litrowy silnik H4 o mocy około 200KM,
Jak nie... Nie, nie możliwe żeby tam był tylko smętny wolny ssak.....
W BRZ będzie 2-litrowa turbobenzyna z wtryskiem bezpośrednim, o mocy około 200KM. Coś jak EcoBoost w mojej fordzince.jarmaj pisze:Mam nadzieję, że będzie tam motor estijajowy. Wtedy po małym remapie taki Hultaj może temu Subarakowi felgi czyścić.Лукашэнка pisze:Różnica jest jednak taka, że o ile BRZ dostanie 2-litrowy silnik H4 o mocy około 200KM,
Jak nie... Nie, nie możliwe żeby tam był tylko smętny wolny ssak.....
To może być fajny motor, stosunkowo oszczędny i kulturalny... tyle, że nie jakiś mega-sportowy.
Motor estijajowy, to będziesz miał, jak sobie go tam sam wsadzisz.
PS
W większym napięciu już trzyma mnie zapowiadana na wiosnę premiera 300-konnej Astry.
Do czego to doszłoЛукашэнка pisze: W większym napięciu już trzyma mnie zapowiadana na wiosnę premiera 300-konnej Astry.
https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
Bleeee, to już nie pojadę do Katowic na prapremierę....Лукашэнка pisze:BRZ będzie 2-litrowa turbobenzyna z wtryskiem bezpośrednim, o mocy około 200KM. Coś jak EcoBoost w mojej fordzince.![]()
280 konnej.Лукашэнка pisze:W większym napięciu już trzyma mnie zapowiadana na wiosnę premiera 300-konnej Astry.
http://media.opel.com/content/media/int ... _astra_gtc
Nie jeździłem nią, ale pierwsze sztuki które już powstały gadają bardzo zacnie, jak na seryjne wydechy. Hamulce też robią wrażenie
Co więcej! Seryjnie będzie napędzana nie na jedno, a na 2 koła
Prześliczny
A ten BRZ......OPC model goes one major step further: it has been fitted with a limited slip differential on the front axle.
Prześliczny
Czarownica prawdę Ci powie :D
No, jeśli to będzie dopracowane porównywalnie z fordowskim rozwiązaniem znanym z mocnych focusów, (mam na myśli, że ta Astra OPC będzie chętnie skręcać), to będzie to dla mnie mocny kandydat na kolejny zakup,zofija pisze:Co więcej! Seryjnie będzie napędzana nie na jedno, a na 2 koła
OPC model goes one major step further: it has been fitted with a limited slip differential on the front axle.
bo po rodzinnym, będę szukał czegoś mniejszego, a mocniejszego.
Z różnych powodów postanowiłem powóć z japonii do europy
(nie jakoś ortodoksyjnie, ale powiedzmy, że obrałem taki kierunek na przyszłość...)
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
Jak pisałem, OPC nie jeździłem, ale testowałem trochę "zwykłą" nową Astrę 3 drzwiową (która prawie nic nie ma wspólnego z 5d) i byłem pod dużym wrażeniem.Лукашэнка pisze:No, jeśli to będzie dopracowane porównywalnie z fordowskim rozwiązaniem znanym z mocnych focusów, (mam na myśli, że ta Astra OPC będzie chętnie skręcać)
Wszystkie systemy za wyjątkiem ABS da się wyłączyć w cholerę. Fajnie skręca, można bez wysiłku (bez ruszania ręcznego
A, żeby nie było. Może i nie testowałem na Nurburgringu, ale dawna trasa wyścigu górskiego na Górę Św Anny też daje radę i pozwala ocenić samochód po upalaniu z opisem.
Jarmaj,
dzięki wielkie za ten praktyczny opis.
Doczytałem jeszcze, że w tej wersji OPC będzie nie tylko szpera, ale również specjalne przednie zawieszenie HiPerStrut, jak w Isignii OPC.
Czyli jeśli jak piszesz już w "zwykłej" GTC jest bardzo dobrze, to w OPC może być...
Napisz koniecznie jak jest, gdy już to cudo wpadnie w Twoje ręce!
dzięki wielkie za ten praktyczny opis.
Doczytałem jeszcze, że w tej wersji OPC będzie nie tylko szpera, ale również specjalne przednie zawieszenie HiPerStrut, jak w Isignii OPC.
Czyli jeśli jak piszesz już w "zwykłej" GTC jest bardzo dobrze, to w OPC może być...
Napisz koniecznie jak jest, gdy już to cudo wpadnie w Twoje ręce!
- Witek
- 6 gwiazdek
- Auto: A500 @ Piotruś II
- Polubił: 20 razy
- Polubione posty: 15 razy
Mnie się bardziej podoba Toyota FT-86 i jakoś nie widzę plusów tego całego BŻa. Subaru bez nawet opcjonalnego awd? W sumie ramki po 40 latach się pojawiły (historia bezramkowych drzwi w subarakach z normalnym metalowym dachem zaczęła się w 1971, tak jak awd), teraz zniknie awd, a za 3 lata bokser. Kompletnie nie widzę sensu istnienia marki Subaru w takiej formie. Brzydsza lub równie brzydka i droższa wersja Toyoty...
W Hultaju 2.0 siedzi krewniak 4B11T. I kto komu te felgi? ;)jarmaj pisze: Mam nadzieję, że będzie tam motor estijajowy. Wtedy po małym remapie taki Hultaj może temu Subarakowi felgi czyścić.
A ten znów swoje. Co z tego, że ,,opcjonalne AWD'' spieprzyłoby ten samochód zarówno od strony prowadzenia, estetyki jak i uczyniłoby całe przedsięwzięcie nieopłacalnym.Witek pisze: Mnie się bardziej podoba Toyota FT-86 i jakoś nie widzę plusów tego całego BŻa. Subaru bez nawet opcjonalnego awd?
No jakby Ci to powiedzieć. Subaru ma Symmetric AWD, boksera, a Evo i tak górąWitek pisze: teraz zniknie awd, a za 3 lata bokser. Kompletnie nie widzę sensu istnienia marki Subaru w takiej formie.
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
- Witek
- 6 gwiazdek
- Auto: A500 @ Piotruś II
- Polubił: 20 razy
- Polubione posty: 15 razy
Znaczy jak się w evo psują dyfry i skrzynie to tak się napęd blokuje, że mitsu wylatuje w powietrze? To straszne!No jakby Ci to powiedzieć. Subaru ma Symmetric AWD, boksera, a Evo i tak górą![]()
ky pisze: Co z tego, że ,,opcjonalne AWD'' spieprzyłoby ten samochód zarówno od strony prowadzenia,
Jakoś wiele wiele szybszych aut ma awd. Zapewne wszystkie Labo, Ferrari FF, 911Turbo i GTR są fatalnie prowadzącymi się samochodami.
ky pisze: estetyki
No tak, bo napęd jest cholernie widoczną z zewnątrz częścią.
ky pisze: uczyniłoby całe przedsięwzięcie nieopłacalnym
Subaru R1, R2, Audi A3 mają AWD, ale to w BŻ byłby nieopłacalny.
Gadasz jak ciężko potłuczony. Miałeś ostatnio jakiś wypadek?
Trochę poszedłem w dygresję na temat Astry, ale:
Czyli pali się światełko nadziei.
Trzeba pamiętać jednak, że to BRZ, również to z obecnie opublikowanych zdjęć, to nadal koncept.
Wersja produkcyjna będzie pokazana w styczniu w Tokio.
Wtedy będzie wiadomo co i jak.
Pytanie oczywiście, co z wersją na UE?
Jaka? Kiedy?
Bo czy tunerom z Katowic będzie się chciało sprowadzić wersję japońską, aby zaspokoić Twoją ciekawość? Zobaczymy.
Są pogłoski, że wersja silnika w Subaru ma mieć większą moc niż wersja w Toyocie.jarmaj pisze:Bleeee, to już nie pojadę do Katowic na prapremierę....Лукашэнка pisze:BRZ będzie 2-litrowa turbobenzyna z wtryskiem bezpośrednim, o mocy około 200KM. Coś jak EcoBoost w mojej fordzince.![]()
![]()
Czyli pali się światełko nadziei.
Trzeba pamiętać jednak, że to BRZ, również to z obecnie opublikowanych zdjęć, to nadal koncept.
Wersja produkcyjna będzie pokazana w styczniu w Tokio.
Wtedy będzie wiadomo co i jak.
Pytanie oczywiście, co z wersją na UE?
Jaka? Kiedy?
Bo czy tunerom z Katowic będzie się chciało sprowadzić wersję japońską, aby zaspokoić Twoją ciekawość? Zobaczymy.
I oczywiście tego krewniaka można z powodzeniem tuningować.ky pisze:W Hultaju 2.0 siedzi krewniak 4B11T. I kto komu te felgi? ;)jarmaj pisze: Mam nadzieję, że będzie tam motor estijajowy. Wtedy po małym remapie taki Hultaj może temu Subarakowi felgi czyścić.
Na przykład tak:
Link: http://www.youtube.com/watch?v=P8vFUK3xdDs
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
Tak, cała konstrukcja przedniego zawieszenia: wahacze, mocowanie zwrotnicy, zwrotnica itp jest w OPC kompletnie inna niż w "zwykłych" trzydrzwiówkach.Лукашэнка pisze:Doczytałem jeszcze, że w tej wersji OPC będzie nie tylko szpera, ale również specjalne przednie zawieszenie HiPerStrut, jak w Isignii OPC.
I OPC ma ogromniasty 4 tłoczkowy hamulec Brembo z pływającą tarczą, przy którym estijajowy wygląda dość niewinnie.

PS
Żeby oddać skalę, to to jest 20 calowa felga
Ostatnio zmieniony 6 lis 2011, o 09:38 przez jarmaj, łącznie zmieniany 1 raz.
Panie jarmaj,
ale naprawdę "pływająca tarcza" ??? Bo takich quasi "pływających" to ja już milion widziałem
Pływająca, taka prawdziwa, to tak napierdala przy hamowaniu, że mi zęby wypadają
Uwaga : LUBIĘ TO
ale naprawdę "pływająca tarcza" ??? Bo takich quasi "pływających" to ja już milion widziałem
Pływająca, taka prawdziwa, to tak napierdala przy hamowaniu, że mi zęby wypadają
Uwaga : LUBIĘ TO
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
Nie rozbierałem.
Czy pływająca, czy skręcana na stałe to faktycznie nie sprawdzałem.
Wyżej edit - dodałem foto
Czy pływająca, czy skręcana na stałe to faktycznie nie sprawdzałem.
Wyżej edit - dodałem foto
Panie jarmaj,
Pan mi nie musi nic zamieszczać, ja już Pana lubię
Do obrazka - to nie jest "prawdziwa" pływająca tarcza, nie ma tych skośnych amortyzujuących blaszek pomiędzy dzwonem a tarczą. Ale....jak na Opla to i tak very cool
Do obrazka - to nie jest "prawdziwa" pływająca tarcza, nie ma tych skośnych amortyzujuących blaszek pomiędzy dzwonem a tarczą. Ale....jak na Opla to i tak very cool
Panie jarmaj,
Do obrazka - to nie jest "prawdziwa" pływająca tarcza, nie ma tych skośnych amortyzujących blaszek pomiędzy dzwonem a tarczą. Ale....jak na Opla to i tak very cool
Coś jakby two times pierdyknąłem
Do obrazka - to nie jest "prawdziwa" pływająca tarcza, nie ma tych skośnych amortyzujących blaszek pomiędzy dzwonem a tarczą. Ale....jak na Opla to i tak very cool
Coś jakby two times pierdyknąłem
AlvinLee,
powiem Ci, że to naprawdę jest fajne, gdy kopujesz nowy samochód i pierwszą rzeczą, którą musisz przy nim zrobić nie jest wymiana hamulców na jakieś lepsze...
a czasem z niektórymi moimi autami tak bywało (i nie mam na myśli Opla).

powiem Ci, że to naprawdę jest fajne, gdy kopujesz nowy samochód i pierwszą rzeczą, którą musisz przy nim zrobić nie jest wymiana hamulców na jakieś lepsze...
a czasem z niektórymi moimi autami tak bywało (i nie mam na myśli Opla).
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
Spoko, znalazłem w oficjalne zdjęcia, więc pokazujeAlvinLee pisze:Pan mi nie musi nic zamieszczać
jarmaj pisze: Tak, cała konstrukcja przedniego zawieszenia: wahacze, mocowanie zwrotnicy, zwrotnica itp jest w OPC kompletnie inna niż w "zwykłych" trzydrzwiówkach.
Taa, ale to ciągle będzie tylko Opel.
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.