No to raczej sytuacja do coś niedobrego, niż do pięknego dniaqba30 pisze:a mnie jak zwykle zaschło w gardle
mały 5150 pisze: a nie powiem jak użyje tych "swoich" argumentów to lekko mięknę
Chloru pisze: W tym wieku powinienes lekko sztywnieć![]()
Błądzisz....Witek pisze:Chloru pisze: W tym wieku powinienes lekko sztywnieć![]()
No właśnie w tym wieku to już chyba nie.
Będziecie z Remkiem jak bliźniaki?mały 5150 pisze:Dzisiaj zastukał kurier i przyniósł paczkę z Royal Mail a w niej zakupy z Colin Mcrae storeDla małego czapeczka i koszulka
![]()
KonSTi pisze: Dostałam już prezenty![]()
![]()
Po raz drugi w życiu poczułem krew w płucach, teraz czuję w uszachKonSTi pisze: Poza tym z małym się umówiliśmy na bieganie, no i pobiegliśmy.....![]()
było fajnie.
DoooooobreKonSTi pisze: No i moje "odkrycie" pod tytułem polędwiczki z kurczaka w whisky i pieprzu.![]()
Tym razem ja nie wytrzymałemrrosiak pisze: Trzeba było użyć argumentów, czy się obyło![]()
![]()
KonSTi pisze: No i moje "odkrycie" pod tytułem polędwiczki z kurczaka w whisky i pieprzu.![]()
Na popołudnie zaplanowano grę miejską "Paluchem po mapie", której akcja będzie związana ze szlakiem wędrówki Kazimierza Palucha - harcerza, który w czerwcu 1928 roku wyruszył w pieszą wyprawę po Polsce. Gra będzie dla warszawiaków okazją, by przenieść się w czasie i pójść śladami harcerza. Zainteresowani muszą w godz. 11-16.30 przyjść na ul. Senatorską 35 do Muzeum Historii Polski, gdzie otrzymają mapę, niezbędny ekwipunek i kilka rad na dalszą drogę. Trasa wędrówki poprowadzi przez centrum miasta, którego znane miejsca na chwilę zamienią się w miasta II Rzeczpospolitej. Uczestnicy gry zawitają m.in. do Krakowa, Wilna i Lwowa. W odwiedzanych miastach czekają na nich zadania do wykonania, które będą premiowane punktami. Na mecie zostaną one zsumowane, a na graczy czekają tytuły: "turysty", "wędrowca" lub "podróżnika" oraz nagrody.
Grze będzie towarzyszyła wystawa plenerowa "W 526 dni dookoła Polski. Jak Kazimierz Paluch przemierzył kraj w X rocznicę odzyskania niepodległości", eksponowana na Krakowskim Przedmieściu w rejonie pomnika Mikołaja Kopernika.
Niespełna 20-letni Kazimierz Paluch od 12 kwietnia 1928 do 20 września 1929 roku, dla uczczenia 10. rocznicy odzyskania niepodległości, przeszedł dookoła obszar II Rzeczypospolitej. Celem wyprawy było - jak podkreślał - zebranie obserwacji i doświadczeń pomocnych w wychowywaniu młodzieży.
Przez 526 dni Paluch przebył ponad 6,5 tys. km. Przebytą drogę dokumentował w pamiętnikach, w których zbierał wpisy, pieczątki, wszelkie potwierdzenia jego pobytu z urzędów, parafii, fabryk, szkół i od prywatnych osób. Dzięki nim możena zrekonstruować przebieg wyprawy, sytuacje i zdarzenia jej towarzyszące. Wpisy są też portretem społeczeństwa II Rzeczypospolitej tego okresu. Wystawa prezentuje w formie komiksu niezwykły wyczyn młodego harcerza oraz pozwala przyjrzeć się wybranym zagadnieniom funkcjonowania odrodzonego państwa. Ukazuje ponadto sposoby obchodzenia święta niepodległości w okresie międzywojennym przez różne instytucje, stowarzyszenia i zwykłych obywateli.
Medoff Classic, dwa razy po półinquiz pisze: WRC fan, co dobrego naprzywoziłeś?
Chcesz o tym pogadać ?Barthol pisze: wpuścili ich między dwie grupy mrówek