Ale tak to już z nim jest, jak mu wychodzi to ok, jak mu coś nie pójdzie to nigdy nie jest jego wina
Rajdy 2011
Re: Rajdy 2011
Bo złej baletnicy..... Malkontent 
Ale tak to już z nim jest, jak mu wychodzi to ok, jak mu coś nie pójdzie to nigdy nie jest jego wina
Czarownica prawdę Ci powie :D
Dla mnie to Tomek odpuścił ten nawrót. Mógł pociągnąć za jednym zamachem a zgasił. Nie mówie, że ja bym lepiej to zrobiłWRC fan pisze:Ale to nic, że Evo IX jest prawie 20cm dłuższe i dziwnym trafem dało się nim nawrócićjarmaj pisze: Bo auto było za długie![]()
![]()
![]()
![]()
Tu raczej nie za długie, a za wąsko...spięte poślady zawiniły.
ja też tak uważam wydawało mi się że jak by zastosował tu zimową szkołę Wolaka&Remka (GAZ KU..WA GAZZZ
) to by się ładnie zmieścił 
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
widać było tuż przed zdławieniem, że dał w palnik, ale czegoś jakby się wystraszył. Nie wiem, Szczuke zobaczył czy co, ale odpuścił ewidentnie.
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 313 razy
- Polubione posty: 60 razy
Ja tam żadnego tuszu nie widziałemAlan, Alan, Alan! pisze: widać było tusz przed zdławieniem, że dał w palnik, ale czegoś jakby się wystraszył.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
Każdy popełnia błędy (AAA to nie o Tobie, tylko o T.Kucharze).
A to, że się zgania na czynniki zewnętrzne: że źle dobrane opony, że silnik palił tylko na 2 gary, że zawias nie taki, że coś było z paliwem nie tak, że...
jak w tym przypadku - buda za długa...
- Kuchar się wpisał w obowiązujący tręd.
Nieczęsto się słyszy kierowcę rajdowego czy wyścigowego, żeby się przyznał do swojej chwilowej niedyspozycji czy błędnej oceny sytuacji.
Chyba taka specyfika w tym fachu.
A to, że się zgania na czynniki zewnętrzne: że źle dobrane opony, że silnik palił tylko na 2 gary, że zawias nie taki, że coś było z paliwem nie tak, że...
jak w tym przypadku - buda za długa...
- Kuchar się wpisał w obowiązujący tręd.
Nieczęsto się słyszy kierowcę rajdowego czy wyścigowego, żeby się przyznał do swojej chwilowej niedyspozycji czy błędnej oceny sytuacji.
Лукашэнка pisze: Nieczęsto się słyszy kierowcę rajdowego czy wyścigowego, żeby się przyznał do swojej chwilowej niedyspozycji czy błędnej oceny sytuacji.
Akurat Kuchar dość często dokładnie tak mówi że po prostu za wolno jechał.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
w każdymЛукашэнка pisze: Nieczęsto się słyszy kierowcę rajdowego czy wyścigowego, żeby się przyznał do swojej chwilowej niedyspozycji czy błędnej oceny sytuacji.
też tak coś mi się wydaje.Azrael pisze: Akurat Kuchar dość często dokładnie tak mówi że po prostu za wolno jechał.
Azrael, to musimy słuchać/czytać inne wywiady.
Odkąd pamiętam, to zawsze miał z czymś (sprzętem) problemy. A to hamulce nie hamują, a to zawieszenie nie takie i mu dupka skacze, a to jeszcze coś innego i dlatego musiał wolno jechać. I tak za każdym razem jak mu nie szło.
No a teraz auto za długie.
Ciekawe jak tam się te Lancery składały, że się mieściły i co by powiedział jakby sam Lancerem jechał?
Pomijam już fakt, że on się przodem nie zmieścił. Z tyłu to miał jeszcze dużo miejsca. No chyba, że auto z przodu za długie.
Odkąd pamiętam, to zawsze miał z czymś (sprzętem) problemy. A to hamulce nie hamują, a to zawieszenie nie takie i mu dupka skacze, a to jeszcze coś innego i dlatego musiał wolno jechać. I tak za każdym razem jak mu nie szło.
No a teraz auto za długie.
Ciekawe jak tam się te Lancery składały, że się mieściły i co by powiedział jakby sam Lancerem jechał?
Pomijam już fakt, że on się przodem nie zmieścił. Z tyłu to miał jeszcze dużo miejsca. No chyba, że auto z przodu za długie.
zofija, Gdyby potrenowal troche glupie baczki wokol slupka to by sie zmiescil. Proste
Moze powinien spedzic troche czasu na gymkhan'ie
Moze powinien spedzic troche czasu na gymkhan'ie
WitAce,
ale skoro Kuchar już kilkakrotnie wygrywał ten rajd i to również Peugotem 307,
a tym razem zajął drugie miejsce, zostawiając w tyle tylu świetnych kierowców,
to jednak stawiałbym na chwilowo słabszą dyspozycję w tym fragmencie przejazdu,
a nie jakieś generalne braki w wyszkoleniu.
Jak myślisz?

ale skoro Kuchar już kilkakrotnie wygrywał ten rajd i to również Peugotem 307,
a tym razem zajął drugie miejsce, zostawiając w tyle tylu świetnych kierowców,
to jednak stawiałbym na chwilowo słabszą dyspozycję w tym fragmencie przejazdu,
a nie jakieś generalne braki w wyszkoleniu.
Jak myślisz?
Ostatnio zmieniony 6 gru 2011, o 13:05 przez Gootek, łącznie zmieniany 1 raz.
zofija pisze: Azrael, to musimy słuchać/czytać inne wywiady.
Najwyraźniej tak jest, Tomek akurat mimo różnych wad w tym zakresie ma dość fajne podejście.
zofija pisze: Odkąd pamiętam, to zawsze miał z czymś (sprzętem) problemy. A to hamulce nie hamują, a to zawieszenie nie takie i mu dupka skacze, a to jeszcze coś innego i dlatego musiał wolno jechać. I tak za każdym razem jak mu nie szło.
Prawda jest taka że w paru ostatnich sezonach auto rzeczywiście wiecznie nie działało. Ostatnie względnie działające auto jakie miał to chyba N12. Peugeot był tez zwykle OK, ale miewał spore problemy i jeżdżąc S2000 zawsze mówił że to on za wolno jedzie.
Polecam forumowym mistrzom kierownicy zrobić beczkę na normalnej szerokości jednojezdniowej ulicy a potem zacząć się wymądrzać. Poza Kucharem nie dało rady ze 20 kierowców z naszej czołówki rajdów i wyścigów.
- pablonas
- 5 gwiazdek
- Auto: Zielone z turbinom i srebrne też z turbinom
- Polubił: 1 raz
- Polubione posty: 0
"Cyna" w której zazwyczaj ustawiali beczki a`la Karowa dość mocno weryfikuje umiejętności w tej kwestii. Ja za cholerę nie umiałem zrobić 270 stopni seryjnym GTkiem bez wyjazdu auta kilometr od beczkiAzrael pisze: Polecam forumowym mistrzom kierownicy zrobić beczkę na normalnej szerokości jednojezdniowej ulicy a potem zacząć się wymądrzać. Poza Kucharem nie dało rady ze 20 kierowców z naszej czołówki rajdów i wyścigów.
Można więc wysnuć brawurowy wniosek, że jeżdżę jak czołówka rajdów i wyścigów
pablonas, seryjnym GT bez szper to jest praktycznie niewykonalne tak jak to robią na Karowej, więc nie masz się co martwić.
Przecież tu nie chodzi o to, że mu nie wyszło. Bo tak jak pisze Azrael wielu nie wyszło. Każdemu się zdarza i to jest normalne. Jak to mówią - Nobody's perfect powiedział jeż schodząc ze szczotki ryżowej
Ale sposó tłumaczenia.....
Nie wyszło, to nie wyszło. Trudno. Po co dorabiać do tego ideologię?
To mnie rozbawiło po prostu. A to, że się nie zmieścił? Szkoda, ale to je rally. I tyle.
Ale sposó tłumaczenia.....
To mnie rozbawiło po prostu. A to, że się nie zmieścił? Szkoda, ale to je rally. I tyle.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
no akurat wiem kto by to ogarnął prawie seryjnym GT, niestety, gorzej było na szybszych winklachAzrael pisze: pablonas, seryjnym GT bez szper to jest praktycznie niewykonalne tak jak to robią na Karowej, więc nie masz się co martwić.
zofija, ale to jest jednak trochę tak, że zawodnik, w tym przypadku Kuchar jest dość spięty na wygraną. Tym bardziej, że mu najwyraźniej zależało na 6 tytule. Dał z siebie bardzo dużo i z automatu się szuka winy. To normalne. Przecież on doskonale wie, że dałby radę, co nie zmienia faktu, że było ciasno, auto nie małe, do tego pech i katastrofa gotowa.zofija pisze: Ale sposó tłumaczenia..... Nie wyszło, to nie wyszło. Trudno. Po co dorabiać do tego ideologię?
Tak czy inaczej Kuchar w tym względzie jest ideałem, przy Kuzaju
w tym konkretnym przypadku, to była loteria. Ci kierowcy nie jeżdżą ciasnych beczek na codzień, bo mają bardziej ambitne zadania.zofija pisze: Bo tak jak pisze Azrael wielu nie wyszło. Każdemu się zdarza i to jest normalne.
I o to mi chodzi. Na codzien tylko Ken Block jezdzi takie ciasne beczki, ale w rajdach juz sobie w ogole nie radzi.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
Z Blockiem to jest tak, że to jest fajne widowisko. Natomiast jakbyś dał ten budżet komu innemu, to po 2 miesiącach pewno robiłby praktycznie to samo. Pewno na forum ze 30 byśmy znaleźli.
I wcale mu nie umniejszam, bo robi to świetnie i go lubię. Ale to pachoły są.
I wcale mu nie umniejszam, bo robi to świetnie i go lubię. Ale to pachoły są.
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 255 razy
- Polubione posty: 533 razy
WitAce, trenował w NMnP są filmy w internecie. Ja mam podobne wrażenia jak Remek. Ustawił auto a potem jakby się przestraszył, ujał i już było pozamiatane. Nie udało się i tyle. Kwestie tłumaczenia się pomijam, gość miał łzy w oczach i widać było, że to dla niego ogromne przeżycie. Być może na spokojnie powiedziałby coś zupełnie innego.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Chloru, W sumie z czolowki tylko chyba jemu nie wyszla ta beczka. Reszta poradzila sobie z nia bez wiekszych problemow. Moze rzeczywiscie za bardzo chcial, juz byl prawie na mecie juz widzial wygrana, a tu Zonk...
bo z beczkami to trzeba sobie umieć poradzić na początku a potem jakoś pójdzie
Link: http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... nCjMKGHUSQ

Link: http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... nCjMKGHUSQ
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają"