Rajdy 2011

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
zofija
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 1 raz

Re: Rajdy 2011

Post 5 gru 2011, o 00:34

Bo złej baletnicy..... Malkontent :wall:
Ale tak to już z nim jest, jak mu wychodzi to ok, jak mu coś nie pójdzie to nigdy nie jest jego wina ;-)

Czarownica prawdę Ci powie :D

owoc666
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: było STi '05
Polubione posty: 0

Post 5 gru 2011, o 00:56

Mistrzem w tym był chyba Leszek? ;)
Obrazek Obrazek

411KM @ 575Nm

niuniek
4 gwiazdki
Auto: impka

Post 5 gru 2011, o 10:26

WRC fan pisze:
jarmaj pisze: Bo auto było za długie :o :? :wall:
Ale to nic, że Evo IX jest prawie 20cm dłuższe i dziwnym trafem dało się nim nawrócić :giggle:

Tu raczej nie za długie, a za wąsko...spięte poślady zawiniły.
Dla mnie to Tomek odpuścił ten nawrót. Mógł pociągnąć za jednym zamachem a zgasił. Nie mówie, że ja bym lepiej to zrobił :mrgreen: ale moim zdaniem dało się go przejść bez problemu.
Obrazek

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 5 gru 2011, o 11:31

ja też tak uważam wydawało mi się że jak by zastosował tu zimową szkołę Wolaka&Remka (GAZ KU..WA GAZZZ :mrgreen: ) to by się ładnie zmieścił :cofee:
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 5 gru 2011, o 13:25

widać było tuż przed zdławieniem, że dał w palnik, ale czegoś jakby się wystraszył. Nie wiem, Szczuke zobaczył czy co, ale odpuścił ewidentnie.

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 5 gru 2011, o 13:27

Alan, Alan, Alan! pisze: widać było tusz przed zdławieniem, że dał w palnik, ale czegoś jakby się wystraszył.
Ja tam żadnego tuszu nie widziałem ;-)

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 5 gru 2011, o 13:37

So What!, dzizaz :o nie wiem jak ja to napisalem :o

Gootek
6 gwiazdek
Polubione posty: 2 razy

Post 5 gru 2011, o 17:14

Każdy popełnia błędy (AAA to nie o Tobie, tylko o T.Kucharze).
;-)

A to, że się zgania na czynniki zewnętrzne: że źle dobrane opony, że silnik palił tylko na 2 gary, że zawias nie taki, że coś było z paliwem nie tak, że...
jak w tym przypadku - buda za długa... :giggle:
- Kuchar się wpisał w obowiązujący tręd.

Nieczęsto się słyszy kierowcę rajdowego czy wyścigowego, żeby się przyznał do swojej chwilowej niedyspozycji czy błędnej oceny sytuacji.
Chyba taka specyfika w tym fachu.

Azrael
6 gwiazdek
Polubione posty: 3 razy

Post 5 gru 2011, o 20:41

Лукашэнка pisze: Nieczęsto się słyszy kierowcę rajdowego czy wyścigowego, żeby się przyznał do swojej chwilowej niedyspozycji czy błędnej oceny sytuacji.

Akurat Kuchar dość często dokładnie tak mówi że po prostu za wolno jechał.

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 5 gru 2011, o 20:45

Лукашэнка pisze: Nieczęsto się słyszy kierowcę rajdowego czy wyścigowego, żeby się przyznał do swojej chwilowej niedyspozycji czy błędnej oceny sytuacji.
w każdym ;-)
Azrael pisze: Akurat Kuchar dość często dokładnie tak mówi że po prostu za wolno jechał.
też tak coś mi się wydaje.

zofija
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 6 gru 2011, o 12:32

Azrael, to musimy słuchać/czytać inne wywiady. ;-)
Odkąd pamiętam, to zawsze miał z czymś (sprzętem) problemy. A to hamulce nie hamują, a to zawieszenie nie takie i mu dupka skacze, a to jeszcze coś innego i dlatego musiał wolno jechać. I tak za każdym razem jak mu nie szło.

No a teraz auto za długie. :giggle:
Ciekawe jak tam się te Lancery składały, że się mieściły i co by powiedział jakby sam Lancerem jechał? :mrgreen:
Pomijam już fakt, że on się przodem nie zmieścił. Z tyłu to miał jeszcze dużo miejsca. No chyba, że auto z przodu za długie. :lol:

WitAce
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: komis

Post 6 gru 2011, o 12:46

zofija, Gdyby potrenowal troche glupie baczki wokol slupka to by sie zmiescil. Proste :-p
Moze powinien spedzic troche czasu na gymkhan'ie :thumb:

Gootek
6 gwiazdek
Polubione posty: 2 razy

Post 6 gru 2011, o 13:03

WitAce,
ale skoro Kuchar już kilkakrotnie wygrywał ten rajd i to również Peugotem 307,
a tym razem zajął drugie miejsce, zostawiając w tyle tylu świetnych kierowców,
to jednak stawiałbym na chwilowo słabszą dyspozycję w tym fragmencie przejazdu,
a nie jakieś generalne braki w wyszkoleniu.
Jak myślisz?
;-)
Ostatnio zmieniony 6 gru 2011, o 13:05 przez Gootek, łącznie zmieniany 1 raz.

Azrael
6 gwiazdek

Post 6 gru 2011, o 13:05

zofija pisze: Azrael, to musimy słuchać/czytać inne wywiady.

Najwyraźniej tak jest, Tomek akurat mimo różnych wad w tym zakresie ma dość fajne podejście.
zofija pisze: Odkąd pamiętam, to zawsze miał z czymś (sprzętem) problemy. A to hamulce nie hamują, a to zawieszenie nie takie i mu dupka skacze, a to jeszcze coś innego i dlatego musiał wolno jechać. I tak za każdym razem jak mu nie szło.

Prawda jest taka że w paru ostatnich sezonach auto rzeczywiście wiecznie nie działało. Ostatnie względnie działające auto jakie miał to chyba N12. Peugeot był tez zwykle OK, ale miewał spore problemy i jeżdżąc S2000 zawsze mówił że to on za wolno jedzie.

Polecam forumowym mistrzom kierownicy zrobić beczkę na normalnej szerokości jednojezdniowej ulicy a potem zacząć się wymądrzać. Poza Kucharem nie dało rady ze 20 kierowców z naszej czołówki rajdów i wyścigów.

pablonas
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Zielone z turbinom i srebrne też z turbinom
Polubił: 1 raz

Post 6 gru 2011, o 13:11

Azrael pisze: Polecam forumowym mistrzom kierownicy zrobić beczkę na normalnej szerokości jednojezdniowej ulicy a potem zacząć się wymądrzać. Poza Kucharem nie dało rady ze 20 kierowców z naszej czołówki rajdów i wyścigów.
"Cyna" w której zazwyczaj ustawiali beczki a`la Karowa dość mocno weryfikuje umiejętności w tej kwestii. Ja za cholerę nie umiałem zrobić 270 stopni seryjnym GTkiem bez wyjazdu auta kilometr od beczki :oops:

Można więc wysnuć brawurowy wniosek, że jeżdżę jak czołówka rajdów i wyścigów ;-) :mrgreen:

Azrael
6 gwiazdek

Post 6 gru 2011, o 13:14

pablonas, seryjnym GT bez szper to jest praktycznie niewykonalne tak jak to robią na Karowej, więc nie masz się co martwić.

zofija
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 6 gru 2011, o 13:15

Przecież tu nie chodzi o to, że mu nie wyszło. Bo tak jak pisze Azrael wielu nie wyszło. Każdemu się zdarza i to jest normalne. Jak to mówią - Nobody's perfect powiedział jeż schodząc ze szczotki ryżowej ;-)

Ale sposó tłumaczenia..... :cofee: Nie wyszło, to nie wyszło. Trudno. Po co dorabiać do tego ideologię?
To mnie rozbawiło po prostu. A to, że się nie zmieścił? Szkoda, ale to je rally. I tyle.

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 6 gru 2011, o 13:26

Azrael pisze: pablonas, seryjnym GT bez szper to jest praktycznie niewykonalne tak jak to robią na Karowej, więc nie masz się co martwić.
no akurat wiem kto by to ogarnął prawie seryjnym GT, niestety, gorzej było na szybszych winklach ;-)
zofija pisze: Ale sposó tłumaczenia..... Nie wyszło, to nie wyszło. Trudno. Po co dorabiać do tego ideologię?
zofija, ale to jest jednak trochę tak, że zawodnik, w tym przypadku Kuchar jest dość spięty na wygraną. Tym bardziej, że mu najwyraźniej zależało na 6 tytule. Dał z siebie bardzo dużo i z automatu się szuka winy. To normalne. Przecież on doskonale wie, że dałby radę, co nie zmienia faktu, że było ciasno, auto nie małe, do tego pech i katastrofa gotowa.

Tak czy inaczej Kuchar w tym względzie jest ideałem, przy Kuzaju ;-)
zofija pisze: Bo tak jak pisze Azrael wielu nie wyszło. Każdemu się zdarza i to jest normalne.
w tym konkretnym przypadku, to była loteria. Ci kierowcy nie jeżdżą ciasnych beczek na codzień, bo mają bardziej ambitne zadania.;-)

WitAce
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 6 gru 2011, o 13:36

I o to mi chodzi. Na codzien tylko Ken Block jezdzi takie ciasne beczki, ale w rajdach juz sobie w ogole nie radzi.

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 6 gru 2011, o 13:41

Z Blockiem to jest tak, że to jest fajne widowisko. Natomiast jakbyś dał ten budżet komu innemu, to po 2 miesiącach pewno robiłby praktycznie to samo. Pewno na forum ze 30 byśmy znaleźli.

I wcale mu nie umniejszam, bo robi to świetnie i go lubię. Ale to pachoły są.

Azrael
6 gwiazdek

Post 6 gru 2011, o 13:43

Alan, Alan, Alan!, +1

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Ostrzeżenia: 1
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 244 razy
Polubione posty: 524 razy

Post 6 gru 2011, o 14:39

WitAce, trenował w NMnP są filmy w internecie. Ja mam podobne wrażenia jak Remek. Ustawił auto a potem jakby się przestraszył, ujał i już było pozamiatane. Nie udało się i tyle. Kwestie tłumaczenia się pomijam, gość miał łzy w oczach i widać było, że to dla niego ogromne przeżycie. Być może na spokojnie powiedziałby coś zupełnie innego.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

WitAce
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 6 gru 2011, o 14:46

Chloru, W sumie z czolowki tylko chyba jemu nie wyszla ta beczka. Reszta poradzila sobie z nia bez wiekszych problemow. Moze rzeczywiscie za bardzo chcial, juz byl prawie na mecie juz widzial wygrana, a tu Zonk...

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 6 gru 2011, o 15:06

bo z beczkami to trzeba sobie umieć poradzić na początku a potem jakoś pójdzie :whistle:

Link: http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... nCjMKGHUSQ
:mrgreen:
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

pablonas
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Zielone z turbinom i srebrne też z turbinom
Polubił: 1 raz

Post 6 gru 2011, o 18:17

burat, genialne :giggle:

ODPOWIEDZ