Czesc z USA! Przeprowadzam sie do Polski ze swoim 2011 WRX
Czesc z USA! Przeprowadzam sie do Polski ze swoim 2011 WRX
Czesc wam wszystkim!
Po pierwsze, bardzo przepraszam za muj blondny Polski jenzyk i pisanie. Bede urzywal Google Translate, ale narazie chcialem napisac tak jak ja pisze zebyscie wiedzieli wiencej o mnie. W stanach to ja tylko po Angielsku muwie oprucz z rodzicami. Po Polsku ostatnio pisalem gdzies dziesienc lat temu to mi durzo wyskoczylo z glowy.
Mieszkam w stanach jusz gdzies 23 lata. Przeprowadzilem sie tutaj w roku 1989 z bratem i rodzicami i mieszkam caly czas w Chicago. Mam 29 lat teras. Napweno ciekawi jestescie czemu sie przeprowadzam do Polski. Przeprowadzam sie do Polski z zonom (zanimy sie w lutym 2012) i razem bedziemy sli na studja medyczne w Lodzi, Medical University of Lodz.
Ja jusz od 18 lat sie wysciguje w ruznych autach. Moje ostatnie auto to bylo 1996 Pontiac Formula WS6 kturego z kolegom wybudowalismy w garazu. Mial 475 koni. Prawie ze wszystko bylo wymienione oprucz farby, to byla fajna skarbonka. :)
Teras gdzies szesc miesiency temu kupilem 2011 Subaru WRX Limited. Kupilem to auto jeszcze nie wiedzonc ze bede w Polsce za rok czasu, i tak mi troche zkomplikowalo plany. Na rzeczona nie wiedziala czy bedzie na studja w Polasce czy w stanach, no i tak wyszlo rze w Polsce. Biore swoje Subaru do Polaksi jako gluwne moje auto i tesz planuje chyba przeprowadzi albo 2012 Subaru WRX albo 2012 Subaru STI na sprzedasz, a morzliwosc jest ze jeszcze dwa inne auta tesz sprowadze. Ale jeszcze z tym jest czasu.
Mam na dzieje ze bede mial okazje na kilka wysciguw pojechac ze swoim WRX w Polasce. Bede musial znalesc gdzie na tym forum te informacje wszystkie som.
Gzesiek
Po pierwsze, bardzo przepraszam za muj blondny Polski jenzyk i pisanie. Bede urzywal Google Translate, ale narazie chcialem napisac tak jak ja pisze zebyscie wiedzieli wiencej o mnie. W stanach to ja tylko po Angielsku muwie oprucz z rodzicami. Po Polsku ostatnio pisalem gdzies dziesienc lat temu to mi durzo wyskoczylo z glowy.
Mieszkam w stanach jusz gdzies 23 lata. Przeprowadzilem sie tutaj w roku 1989 z bratem i rodzicami i mieszkam caly czas w Chicago. Mam 29 lat teras. Napweno ciekawi jestescie czemu sie przeprowadzam do Polski. Przeprowadzam sie do Polski z zonom (zanimy sie w lutym 2012) i razem bedziemy sli na studja medyczne w Lodzi, Medical University of Lodz.
Ja jusz od 18 lat sie wysciguje w ruznych autach. Moje ostatnie auto to bylo 1996 Pontiac Formula WS6 kturego z kolegom wybudowalismy w garazu. Mial 475 koni. Prawie ze wszystko bylo wymienione oprucz farby, to byla fajna skarbonka. :)
Teras gdzies szesc miesiency temu kupilem 2011 Subaru WRX Limited. Kupilem to auto jeszcze nie wiedzonc ze bede w Polsce za rok czasu, i tak mi troche zkomplikowalo plany. Na rzeczona nie wiedziala czy bedzie na studja w Polasce czy w stanach, no i tak wyszlo rze w Polsce. Biore swoje Subaru do Polaksi jako gluwne moje auto i tesz planuje chyba przeprowadzi albo 2012 Subaru WRX albo 2012 Subaru STI na sprzedasz, a morzliwosc jest ze jeszcze dwa inne auta tesz sprowadze. Ale jeszcze z tym jest czasu.
Mam na dzieje ze bede mial okazje na kilka wysciguw pojechac ze swoim WRX w Polasce. Bede musial znalesc gdzie na tym forum te informacje wszystkie som.
Gzesiek
Używam Google Translate przez większość mojego komunikacji na tym forum. Prosimy o wyrozumiałość w przypadku błędów gramatycznych.
Re: Czesc z USA! Przeprowadzam sie do Polski ze swoim 2011 WRX
Przyjedź lepiej studiować do Krakowa :)

411KM @ 575Nm
A teras kilka zdjenc:
Pierwsze tankowanie

Pierwsze tankowanie

Używam Google Translate przez większość mojego komunikacji na tym forum. Prosimy o wyrozumiałość w przypadku błędów gramatycznych.
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 442 razy
scrmnwrx, witaj i daj też zdjęcia tego Pontiaca!
Jak chodzi o pojeżdżawki/zawody to śledź dział "spotkania forumowe", często pojawiają się tam zapowiedzi różnych imprez.

Jak chodzi o pojeżdżawki/zawody to śledź dział "spotkania forumowe", często pojawiają się tam zapowiedzi różnych imprez.
Kilka zdjenc Formula WS6:

Za durzo mocy:

Road America:

Deszcz nas wystraszyl:

Za durzo mocy:

Road America:

Deszcz nas wystraszyl:

Kilka video: nie wiem czy bedom tutaj pracowac:
http://s64.photobucket.com/albums/h178/ ... eBird2.mp4
http://s64.photobucket.com/albums/h178/ ... dEntry.mp4
http://s64.photobucket.com/albums/h178/ ... ngDyno.mp4
http://s64.photobucket.com/albums/h178/ ... 241MOV.mp4
http://s64.photobucket.com/albums/h178/ ... eBird2.mp4
http://s64.photobucket.com/albums/h178/ ... dEntry.mp4
http://s64.photobucket.com/albums/h178/ ... ngDyno.mp4
http://s64.photobucket.com/albums/h178/ ... 241MOV.mp4
Ale fajny Pontiac.
A zdjęcie nr. 4. LOL!

A zdjęcie nr. 4. LOL!
czarne jest piękne...
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
scrmnwrx, cześć, witaj na forum. Mam nadzieję, że spodoba Ci się w Polsce.
Fajny Pontiac, Subaru też.

- Chloru
- 6 gwiazdek
- Ostrzeżenia: 1
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 244 razy
- Polubione posty: 523 razy
vibowit, to zdjęcie z gatunku "rzadkie wylać, gęste wyrzucić" 

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
scrmnwrx, siema fajne fury obie i do zobaczyska gdzieś na spotkaniu

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

scrmnwrx, co się stało z Pontiakiem?
Nie używaj, to nie jest dobre narzędzie. Jak nie wiesz jak coś napisać to napisz po angielsku.
I zainstaluj sobie Firefoxa z polskim słownikiem, będzie łatwiej
scrmnwrx pisze: Bede urzywal Google Translate
Nie używaj, to nie jest dobre narzędzie. Jak nie wiesz jak coś napisać to napisz po angielsku.

Tak mi w jedny roku sie jusz cztery razy stalo. Mialem kupic w mocniony tyl ale kosztoal za durzo. Fajny masz avatar... pamientam tom bajke jak bylem maly.vibowit pisze:Ale fajny Pontiac.![]()
A zdjęcie nr. 4. LOL!
Ja do Polski to jerzdze prawie co 3-4 lata, do Nysy. Teras bylem w Lodzi po pierwszy ras z narzeczonom i pierwszy ras sam jezdzilem po Polskich drogach. Jest bardzo innaczej w Polsce nisz w stanach, bardzo innaczej... wszystko.Alan, Alan, Alan! pisze:scrmnwrx, cześć, witaj na forum. Mam nadzieję, że spodoba Ci się w Polsce.
Dziekuje. Napewno bede wychodzil gdzies na jakies spotkania jak szkola i wakacje pozwolom.burat pisze:scrmnwrx, siema fajne fury obie i do zobaczyska gdzieś na spotkaniu![]()
Sprzedalem to auto z umiarem kupna BMW M5, ale z tego nic nie wyszlo. Teras mam to Subaru narazie, zobaczymy jak mi sie nim bedzie jezdzilo w Polsce.Bergen pisze:scrmnwrx, co się stało z Pontiakiem?
scrmnwrx pisze: Bede urzywal Google Translate
Mam jeszcze takie jedne wielkie pytanie: ja chcem przywiesz ze sobom jeszcze 2012 Subaru STI na sprzedarz. Ja dopiero bede w Polsce w piontym albo szustym miesioncu. Czy ja moge tutaj zaczonc pisac gdzies tutaj na tem temat, rze bede mial 2012 STI na sprzedarz za kilk miesiency zeby znalesc kupc? Jak tak, to w forum ogulnym? Jak nie, to gdzie moge takie ogloszenie zrobic?
Tesz jest morzliwosc ze swoje WRX sprzedam a zaczymam STI.
Dzieki.
Tesz jest morzliwosc ze swoje WRX sprzedam a zaczymam STI.
Dzieki.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
wiem co masz na myśliscrmnwrx pisze: Jest bardzo innaczej w Polsce nisz w stanach, bardzo innaczej... wszystko.

możesz tutajscrmnwrx pisze: Czy ja moge tutaj zaczonc pisac gdzies tutaj na tem temat, rze bede mial 2012 STI na sprzedarz za kilk miesiency zeby znalesc kupc? Jak tak, to w forum ogulnym? Jak nie, to gdzie moge takie ogloszenie zrobic?
http://forum-subaru.pl/bb3/viewforum.php?f=21
Dziekuje.Alan, Alan, Alan! pisze:wiem co masz na myśliscrmnwrx pisze: Jest bardzo innaczej w Polsce nisz w stanach, bardzo innaczej... wszystko.
możesz tutajscrmnwrx pisze: Czy ja moge tutaj zaczonc pisac gdzies tutaj na tem temat, rze bede mial 2012 STI na sprzedarz za kilk miesiency zeby znalesc kupc? Jak tak, to w forum ogulnym? Jak nie, to gdzie moge takie ogloszenie zrobic?
http://forum-subaru.pl/bb3/viewforum.php?f=21
no to bardzo bliskoscrmnwrx pisze: Ja do Polski to jerzdze prawie co 3-4 lata, do Nysy

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

scrmnwrx, witaj na forum!
Jak będziesz odwiedzał rodzinę w Nysie, a będziesz już miał Subaru tutaj, to zapraszamy na spotkania w okolice Wrocławia - niedaleko od Nysy, tak jak wspomniał burat
Nie czujesz dużego braku mocy w WRXie po zmianie z Pontiaca?
WRX będzie bardzo dobrze pasował na polskie drogi - ma wytrzymałe zawieszenie, a rozmiarowo też jest w klasie samochodów europejskich, tak więc nie powinno być żadnych problemów. Będziesz musiał ewentualnie światła tylko przerobić z przodu, żeby świeciły niesymetrycznie (bardziej oświetlały prawą część drogi) - ale przy soczewkach można to zdaje się zrobić ustawiając samą przesłonę.
Jak będziesz odwiedzał rodzinę w Nysie, a będziesz już miał Subaru tutaj, to zapraszamy na spotkania w okolice Wrocławia - niedaleko od Nysy, tak jak wspomniał burat

Nie czujesz dużego braku mocy w WRXie po zmianie z Pontiaca?
WRX będzie bardzo dobrze pasował na polskie drogi - ma wytrzymałe zawieszenie, a rozmiarowo też jest w klasie samochodów europejskich, tak więc nie powinno być żadnych problemów. Będziesz musiał ewentualnie światła tylko przerobić z przodu, żeby świeciły niesymetrycznie (bardziej oświetlały prawą część drogi) - ale przy soczewkach można to zdaje się zrobić ustawiając samą przesłonę.
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
eMTI- tak, wlasnie planuje przyjechac na spotkanie w Wroclawie.
Moc od Pontiac do Subaru to jest bardzo durza ruznica, prawie teras mam pul koni pod maskom nisz mialem przettem. Ale ten mi narazie wystarczy. Chcem kupic kiedys M3/5 albo Porsche, ale to dopiero po studiach.
Moc od Pontiac do Subaru to jest bardzo durza ruznica, prawie teras mam pul koni pod maskom nisz mialem przettem. Ale ten mi narazie wystarczy. Chcem kupic kiedys M3/5 albo Porsche, ale to dopiero po studiach.