Czesc z USA! Przeprowadzam sie do Polski ze swoim 2011 WRX

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
scrmnwrx
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: 2011 Subaru WRX
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Czesc z USA! Przeprowadzam sie do Polski ze swoim 2011 WRX

Post 22 gru 2011, o 16:09

Czesc wam wszystkim!

Po pierwsze, bardzo przepraszam za muj blondny Polski jenzyk i pisanie. Bede urzywal Google Translate, ale narazie chcialem napisac tak jak ja pisze zebyscie wiedzieli wiencej o mnie. W stanach to ja tylko po Angielsku muwie oprucz z rodzicami. Po Polsku ostatnio pisalem gdzies dziesienc lat temu to mi durzo wyskoczylo z glowy.

Mieszkam w stanach jusz gdzies 23 lata. Przeprowadzilem sie tutaj w roku 1989 z bratem i rodzicami i mieszkam caly czas w Chicago. Mam 29 lat teras. Napweno ciekawi jestescie czemu sie przeprowadzam do Polski. Przeprowadzam sie do Polski z zonom (zanimy sie w lutym 2012) i razem bedziemy sli na studja medyczne w Lodzi, Medical University of Lodz.

Ja jusz od 18 lat sie wysciguje w ruznych autach. Moje ostatnie auto to bylo 1996 Pontiac Formula WS6 kturego z kolegom wybudowalismy w garazu. Mial 475 koni. Prawie ze wszystko bylo wymienione oprucz farby, to byla fajna skarbonka. :)

Teras gdzies szesc miesiency temu kupilem 2011 Subaru WRX Limited. Kupilem to auto jeszcze nie wiedzonc ze bede w Polsce za rok czasu, i tak mi troche zkomplikowalo plany. Na rzeczona nie wiedziala czy bedzie na studja w Polasce czy w stanach, no i tak wyszlo rze w Polsce. Biore swoje Subaru do Polaksi jako gluwne moje auto i tesz planuje chyba przeprowadzi albo 2012 Subaru WRX albo 2012 Subaru STI na sprzedasz, a morzliwosc jest ze jeszcze dwa inne auta tesz sprowadze. Ale jeszcze z tym jest czasu.

Mam na dzieje ze bede mial okazje na kilka wysciguw pojechac ze swoim WRX w Polasce. Bede musial znalesc gdzie na tym forum te informacje wszystkie som.

Gzesiek

Używam Google Translate przez większość mojego komunikacji na tym forum. Prosimy o wyrozumiałość w przypadku błędów gramatycznych.

owoc666
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: było STi '05

Re: Czesc z USA! Przeprowadzam sie do Polski ze swoim 2011 WRX

Post 22 gru 2011, o 16:11

Przyjedź lepiej studiować do Krakowa :)
Obrazek Obrazek

411KM @ 575Nm

scrmnwrx
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 22 gru 2011, o 16:14

A teras kilka zdjenc:

Pierwsze tankowanie
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Używam Google Translate przez większość mojego komunikacji na tym forum. Prosimy o wyrozumiałość w przypadku błędów gramatycznych.

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 442 razy

Post 22 gru 2011, o 16:20

scrmnwrx, witaj i daj też zdjęcia tego Pontiaca! :-)

Jak chodzi o pojeżdżawki/zawody to śledź dział "spotkania forumowe", często pojawiają się tam zapowiedzi różnych imprez.

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 22 gru 2011, o 16:25

scrmnwrx, witaj na Forum :-)

scrmnwrx
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 22 gru 2011, o 16:48

Kilka zdjenc Formula WS6:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Za durzo mocy:
Obrazek
Obrazek

Road America:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Deszcz nas wystraszyl:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

scrmnwrx
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 22 gru 2011, o 16:56

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda

Post 22 gru 2011, o 17:06

Ale fajny Pontiac. :thumb:

A zdjęcie nr. 4. LOL!
czarne jest piękne...

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 22 gru 2011, o 17:22

scrmnwrx, cześć, witaj na forum. Mam nadzieję, że spodoba Ci się w Polsce.

Fajny Pontiac, Subaru też. :thumb:

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Ostrzeżenia: 1
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 244 razy
Polubione posty: 523 razy

Post 22 gru 2011, o 17:24

vibowit, to zdjęcie z gatunku "rzadkie wylać, gęste wyrzucić" ;-)
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 22 gru 2011, o 17:55

scrmnwrx, siema fajne fury obie i do zobaczyska gdzieś na spotkaniu :thumb: :thumb:
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator
Polubione posty: 1 raz

Post 22 gru 2011, o 19:24

scrmnwrx, co się stało z Pontiakiem?
scrmnwrx pisze: Bede urzywal Google Translate

Nie używaj, to nie jest dobre narzędzie. Jak nie wiesz jak coś napisać to napisz po angielsku.
I zainstaluj sobie Firefoxa z polskim słownikiem, będzie łatwiej ;-)

scrmnwrx
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 22 gru 2011, o 19:30

vibowit pisze:Ale fajny Pontiac. :thumb:

A zdjęcie nr. 4. LOL!
Tak mi w jedny roku sie jusz cztery razy stalo. Mialem kupic w mocniony tyl ale kosztoal za durzo. Fajny masz avatar... pamientam tom bajke jak bylem maly.
Alan, Alan, Alan! pisze:scrmnwrx, cześć, witaj na forum. Mam nadzieję, że spodoba Ci się w Polsce.

Fajny Pontiac, Subaru też. :thumb:
Ja do Polski to jerzdze prawie co 3-4 lata, do Nysy. Teras bylem w Lodzi po pierwszy ras z narzeczonom i pierwszy ras sam jezdzilem po Polskich drogach. Jest bardzo innaczej w Polsce nisz w stanach, bardzo innaczej... wszystko.
burat pisze:scrmnwrx, siema fajne fury obie i do zobaczyska gdzieś na spotkaniu :thumb: :thumb:
Dziekuje. Napewno bede wychodzil gdzies na jakies spotkania jak szkola i wakacje pozwolom.
Bergen pisze:scrmnwrx, co się stało z Pontiakiem?
scrmnwrx pisze: Bede urzywal Google Translate

Nie używaj, to nie jest dobre narzędzie. Jak nie wiesz jak coś napisać to napisz po angielsku.
I zainstaluj sobie Firefoxa z polskim słownikiem, będzie łatwiej ;-)
Sprzedalem to auto z umiarem kupna BMW M5, ale z tego nic nie wyszlo. Teras mam to Subaru narazie, zobaczymy jak mi sie nim bedzie jezdzilo w Polsce.

scrmnwrx
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 22 gru 2011, o 19:36

Mam jeszcze takie jedne wielkie pytanie: ja chcem przywiesz ze sobom jeszcze 2012 Subaru STI na sprzedarz. Ja dopiero bede w Polsce w piontym albo szustym miesioncu. Czy ja moge tutaj zaczonc pisac gdzies tutaj na tem temat, rze bede mial 2012 STI na sprzedarz za kilk miesiency zeby znalesc kupc? Jak tak, to w forum ogulnym? Jak nie, to gdzie moge takie ogloszenie zrobic?

Tesz jest morzliwosc ze swoje WRX sprzedam a zaczymam STI.

Dzieki.

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 22 gru 2011, o 19:50

scrmnwrx pisze: Jest bardzo innaczej w Polsce nisz w stanach, bardzo innaczej... wszystko.
wiem co masz na myśli ;-)
scrmnwrx pisze: Czy ja moge tutaj zaczonc pisac gdzies tutaj na tem temat, rze bede mial 2012 STI na sprzedarz za kilk miesiency zeby znalesc kupc? Jak tak, to w forum ogulnym? Jak nie, to gdzie moge takie ogloszenie zrobic?
możesz tutaj
http://forum-subaru.pl/bb3/viewforum.php?f=21

scrmnwrx
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 22 gru 2011, o 20:32

Alan, Alan, Alan! pisze:
scrmnwrx pisze: Jest bardzo innaczej w Polsce nisz w stanach, bardzo innaczej... wszystko.
wiem co masz na myśli ;-)
scrmnwrx pisze: Czy ja moge tutaj zaczonc pisac gdzies tutaj na tem temat, rze bede mial 2012 STI na sprzedarz za kilk miesiency zeby znalesc kupc? Jak tak, to w forum ogulnym? Jak nie, to gdzie moge takie ogloszenie zrobic?
możesz tutaj
http://forum-subaru.pl/bb3/viewforum.php?f=21
Dziekuje.

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 22 gru 2011, o 21:16

scrmnwrx pisze: Ja do Polski to jerzdze prawie co 3-4 lata, do Nysy
no to bardzo blisko :thumb: :thumb:
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone
Polubione posty: 1 raz

Post 29 gru 2011, o 19:05

scrmnwrx, witaj na forum!
Jak będziesz odwiedzał rodzinę w Nysie, a będziesz już miał Subaru tutaj, to zapraszamy na spotkania w okolice Wrocławia - niedaleko od Nysy, tak jak wspomniał burat :-)
Nie czujesz dużego braku mocy w WRXie po zmianie z Pontiaca?
WRX będzie bardzo dobrze pasował na polskie drogi - ma wytrzymałe zawieszenie, a rozmiarowo też jest w klasie samochodów europejskich, tak więc nie powinno być żadnych problemów. Będziesz musiał ewentualnie światła tylko przerobić z przodu, żeby świeciły niesymetrycznie (bardziej oświetlały prawą część drogi) - ale przy soczewkach można to zdaje się zrobić ustawiając samą przesłonę.
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

scrmnwrx
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 29 gru 2011, o 19:21

eMTI- tak, wlasnie planuje przyjechac na spotkanie w Wroclawie.

Moc od Pontiac do Subaru to jest bardzo durza ruznica, prawie teras mam pul koni pod maskom nisz mialem przettem. Ale ten mi narazie wystarczy. Chcem kupic kiedys M3/5 albo Porsche, ale to dopiero po studiach.

ODPOWIEDZ