Z dwojga złego ...Godlik pisze:
He he he. Chyba my będziemy wypluwać płuca, a Ty będziesz kółka wokół nas robił
To już wolę napić się z Konto usunięte
Same dobre wiadomości
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 313 razy
- Polubione posty: 60 razy
Re: Same dobre wiadomości
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Jak bym lubił i umiał, to bym nie musiał ćwiczyćesilon pisze:Gump pisze: ale Fido nie wygląda mi na takiego co by lubił wypić
wygląda nie wyglada ale gada dobrze
Tak czy siak bieganie szybciej mnie męczy niż picie
Ciesze się.... Juto możesz mieć ciężki dzień -> zakwasy. Dziś nic nie czujesz bo pobiegałeś na świeżościGodlik pisze: No dobra, zmotywowałeś mnie. Z wielkim bólem (i po obiedzie u teściowej...) zmusiłem się. Sił starczyło mi tylko na 6,2 km i 33 minuty
A teraz uzupełniam kalorie
A chwilę temu wróciłem z małego spaceru (jakieś 4km)... Trzeba się rozchodzić po bieganiu...
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"
Myślę, że to dobra wiadomość.
Może w końcu zakończy się pisanie jedynego wniosku w kwestii przyczyny wypadku....
http://moto.wp.pl/kat,106078,title,Bedz ... omosc.html
Może w końcu zakończy się pisanie jedynego wniosku w kwestii przyczyny wypadku....
http://moto.wp.pl/kat,106078,title,Bedz ... omosc.html
Dolce far niente 
FUX, wierzysz w cuda 
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
Za jakieś 20 lat; tyle minęło od wyzwolenia, więc na cuda od ręki nie liczę...inquiz pisze:FUX, wierzysz w cuda
Dolce far niente 
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 
trochę zazdrość przeze mnie przemawia, ale wkurza mnie że poznański stadion jakies papudroki przejęły i o takich imprezach to ja mogę pomarzyć
Ale jak ROC bedzie we wrocku, to jadę
Ale jak ROC bedzie we wrocku, to jadę
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
Z radością donoszę, że Forester 2.5XT (MY2006) po ośmiu dobach stania na siarczystym mrozie, dzisiaj wczesnym rankiem, przy temp. -17oC...
odpalił bez problemu.

odpalił bez problemu.
Zatem nie wypada nie nadmienić, że Honda Prelude 1.8EX, na dwóch gaźnikach, rocznik 1987, kupiona jakieś 2 lata temu za tysiaka, po trzech tygodniach stania na siarczystym mrozie, przy temp. -12°C odpaliła od dotknięcia.

- danikl
- 6 gwiazdek
- Auto: Muł, truposz i czerwone włoskie półwytrawne
- Polubił: 108 razy
- Polubione posty: 169 razy
Ja też z radością donoszę ,że mój klekot w sobote rano nie odpalił dzięki czemu mogłem cały weekend latać GT-kiem 
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Ale pewnie wył jak szlifierka tnąca ruręЛукашэнка pisze:Z radością donoszę, że Forester 2.5XT (MY2006) po ośmiu dobach stania na siarczystym mrozie, dzisiaj wczesnym rankiem, przy temp. -17oC...
odpalił bez problemu.
danikl pisze: mój klekot w sobote rano nie odpalił
dzisiaj jeźdże klekotem który na szczęście odpala ale pierwszy podmuch ciepła( taki +1:) ) po 30km wydaje do kabiny, kto to wymyslił te samochody na gnojówke
służbowy klekot odpala. ale idzie lepiej jak dostał trochę jagodzianki do baku.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
- danikl
- 6 gwiazdek
Zapomniałem tego ustrojstwa dolać i się akumulator poddał . U mnie ciepło pojawia się po kilku km jazdy po mieścieesilon pisze:danikl pisze: mój klekot w sobote rano nie odpalił
dzisiaj jeźdże klekotem który na szczęście odpala ale pierwszy podmuch ciepła( taki +1:) ) po 30km wydaje do kabiny, kto to wymyslił te samochody na gnojówke
A jaki ma związek akumulator z domieszkami.danikl pisze:Zapomniałem tego ustrojstwa dolać i się akumulator poddał . U mnie ciepło pojawia się po kilku km jazdy po mieście
Skoro już się tak chwalicie to wtrącę, że w rodzinie są dwa klekotniki. Mój stary golf i obecne audi. O ile akumulator był sprawny to nigdy nie było problemów z odpalaniem. Nigdy też nie wpadłem na to by dolewać jakichś specyfików.
esi, masz jakieś traumatyczne doświadczenia. W Odi faktycznie zaczyna dmuchać ciepłe powietrze nieco później niż w GT, ale..
1. GT stoi w garażu
2. W audi są podgrzewane stołki i przy temperaturze < -20 w tyłek jest ciepło od samego startu.
czarne jest piękne...
To bardzo fajna sprawa jest, tylko trzeba uważać z tym grzaniem tyłeczka, bo bardzo łatwo można sobie nerki i inne przydatki tym załatwićvibowit pisze:2. W audi są podgrzewane stołki i przy temperaturze < -20 w tyłek jest ciepło od samego startu.
Czarownica prawdę Ci powie :D
- danikl
- 6 gwiazdek
Ano taki ,że też nigdy niczego nie dolewałem i chyba w czwartek zanim odpalił to musiałem go trochę kręcić i niestety w Sobotę już nie starczyło prądu na dłuższe kręcenie. W niedzielę wieczorem dolałem tego specyfiku i wczoraj i dzisiaj odpalił bez problemu .vibowit pisze:A jaki ma związek akumulator z domieszkami.danikl pisze:Zapomniałem tego ustrojstwa dolać i się akumulator poddał . U mnie ciepło pojawia się po kilku km jazdy po mieście
W moim klekocie też jest grzanie tyłka
vibowit pisze: esi, masz jakieś traumatyczne doświadczenia. W Odi faktycznie zaczyna dmuchać ciepłe powietrze nieco później niż w GT, ale..
mhm :), legaś dmuchał ciepełkiem po paru minutach ,
dieslem zrobiłem 30km i dalej zimno , dodatkowo przy minus kilkunastu nie może bidulek nawet siebie doprowadzić do normalnej temp pracy a co dopiero kabinę :)
przy dzisiejszych cenach ON diesel jest bez sensu
a dobra wiadomość jest taka że poranne -12 czuć było jak -1 :)
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
esilon, mogę Ci dać kilka porad jak jeździć klekotem, żeby było ciepło.
Przede wszystkim non stop ciśnij i nie hamuj silnikiem, bo się wtedy chłodzi
Dobrze jest też odpalić klekota na godzinę przed wyjściem, zagrzeje się o pół kreski na skali 
Przede wszystkim non stop ciśnij i nie hamuj silnikiem, bo się wtedy chłodzi
- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 21 razy
- Polubione posty: 83 razy
Na kropce jest ciekawy wątek o dizelkach. W kontekście ogrzewania (a raczej jego braku).
Jak go czytam, to aż zęby z zimna bolą
To jakaś masakra, żeby w nowoczesnych furach trzeba było zasłaniać chłodnicę, żeby mieć jako-tako ciepło w środku
Jak go czytam, to aż zęby z zimna bolą
To jakaś masakra, żeby w nowoczesnych furach trzeba było zasłaniać chłodnicę, żeby mieć jako-tako ciepło w środku
Konto usunięte, bardzo dziękuję Ci za porady............. ale ta z odpaleniem godzinę przed wyjściem zimą działa tylko w garażu 
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 313 razy
- Polubione posty: 60 razy
Godlik, śledzę ten wątek ze sporym zainteresowaniem
Wniosek jest jednak taki, że w wielu konstrukcjach nie ma takich problemów - stosują jakieś dodatkowe grzałki, czy coś w tym stylu.