jarmaj pisze: A jakbym policzył, ile pieniędzy zaoszczędziłem dzięki CB.
Pieniędzy, czasu, nerwów
+1
jarmaj pisze: A jakbym policzył, ile pieniędzy zaoszczędziłem dzięki CB.
No i całe szczęście.zofija pisze:Oj, chłopaki. Wam nikt nie każe tego wozić. Przymusu nie ma przecież.
O widzisz, nie jesteś w tym odosobniona.zofija pisze:Ja np. nie wożę bo mnie to gadanie denerwuje, wolę posłuchać radia. Ale ja wolno jeżdżę
Pomijając brak kultury w eterze, to mam nieco inne spostrzeżenia. Procentowy udział idiotów z anteną, do wszystkich z anteną jest chyba bardziej korzystny niż procentowy udział idiotów bez anteny do wszystkich bez anteny. A już na pewno ci z anteną niemal zawsze zjeżdżają z lewego pasa na prawy, czego nie można powiedzieć o całej reszcieЛукашэнка pisze: Rozprasza, dekoncentruje, złudnie uspakaja.
Niejeden ślepawy kierowca, o kiepskim refleksie, który nie przeszedły rzetelnych testów psychomotorycznych, gdy usłyszy, że ścieżka czysta, pozwala sobie na trasie na więcej niż powinien.
Лукашэнка pisze: Nie mówiąc o tym jakie to ma zalety dla różnego typu przestępców.
Mogą korzystać z ogólnego pasma, żeby się dowiedzieć gdzie stoi policja i ją omijać.Konto usunięte pisze:Лукашэнка pisze: Nie mówiąc o tym jakie to ma zalety dla różnego typu przestępców.
Naprawdę sądzisz, że przestępcy korzystają z otwartego, obywatelskiego pasma łączności, które każdy może podsłuchać? Jakoś mi się nie wydaje.
może jakiś imprezowicz po pięciu piwach, jak jest robiona poważna obława to takie radyjko mało pomoże. a np. na własne uszy się przekonałem, że dzięki CB tirowcy zablokowali typa co uszkodził inne auto i zaczął uciekać zamiast się zatrzymać i spisać co trzeba.vicu pisze: Mogą korzystać z ogólnego pasma, żeby się dowiedzieć gdzie stoi policja i ją omijać.![]()
to jest 1 przypadek na 1000.inquiz pisze:na własne uszy się przekonałem, że dzięki CB tirowcy zablokowali typa co uszkodził inne auto i zaczął uciekać zamiast się zatrzymać i spisać co trzeba.
a ja napiszę tylko że jest znacznie więcej przypadków różnej pomocy. a w naszym represyjnym kraju gdzie policja nie jest od pilnowania porządku i pomocy obywatelowi tylko od nadymania statystyki i zapewnienia przychodów do urzędów wojewódzkich im więcej im się nie uda złapać tym lepiej. zamiast budować drogi, obwodnice to się zamawia emyto za koszmarne pieniądze albo inwestuje w fotoradary. dopóki będzie abo my albo oni, to wybieram my.Лукашэнка pisze: to jest 1 przypadek na 1000.
Лукашэнка pisze: A w 999 przypadków, dzięki CB kierowcy niesprawnych technicznie, przeciążonych czy w inny sposób nieprzepisowych TIRów i innych aut ciężarowych, unikają kontroli policji czy inspekcji transportu drogowego...
Kpią sobie z ograniczeń prędkości przelatując przez teren zabudowany tuż obok domów mieszkalnych (również w nocy, kiedy ludzie chcieliby trochę spokoju) na ile im ograniczniki pozwalają... dudniąc złomem i stwarzając realne zagrożenia... bo dostali cynk, że nie natkną się na kontrolę.
vibowit,vibowit pisze:Wczoraj udało mi się oszczędzić jakieś 1,5h dzięki temu, że mi podpowiedzieli jak ominąć korek przed wjazdem do Krakowa.
w nawiązaniu do tego, proponuję posłuchać na przykład tej relacji reportera TVN24 z korka na zakopiance:vibowit pisze:A antena ani rozumu nie doda, ani nie odbierze.
Nie mam przekonania że to antena powoduje takie zagrywki.Grzegorz pisze:Лукашэнка pisze: A w 999 przypadków, dzięki CB kierowcy niesprawnych technicznie, przeciążonych czy w inny sposób nieprzepisowych TIRów i innych aut ciężarowych, unikają kontroli policji czy inspekcji transportu drogowego...
Kpią sobie z ograniczeń prędkości przelatując przez teren zabudowany tuż obok domów mieszkalnych (również w nocy, kiedy ludzie chcieliby trochę spokoju) na ile im ograniczniki pozwalają... dudniąc złomem i stwarzając realne zagrożenia... bo dostali cynk, że nie natkną się na kontrolę.
Też tak niestety to widzę i szlag mnie trafia jak goście z antenkami wyprzedzają na przejściach dla pieszych bo wiedzą że są bezkarni.
Jak korki w drodze powrotnej? My dziś jechaliśmy 5 godzin do Częstochowy...Arti pisze:Dzieki za porady warazawiaky. W ostatnim momencie plany sie zmienily i pojechalem do oostrody. Z niej PolskimBusem do wawy a teraz tez PolskimBusem do wrocka. Jesli ktos keszcze nie korzystal z tego srodka to bardzo polecam. Tanio, wygodnie, wifi, prad etc.
vibowit, przyszłej "mamusi" nie mógł zapewne odmówićvibowit pisze: trzeba być Chlorem by się w godzinach popołudniowych porywać na wyjazd ze stolicy.![]()
No i jak kulą w płot. Dojazd do Nadarzyna zajął spod domu 50 minut. Po drodze były za to 3 kilkukilometrowe korki między Rawą a Piotrkowem.vibowit pisze:WiS, do Warszawy to raczej luz. Dzisiaj zaczynają się w Warszawie ferie, więc trzeba być Chlorem by się w godzinach popołudniowych porywać na wyjazd ze stolicy.
A jak warunki pogodowe teraz na Mazowszu?Chloru pisze: wjazd do Warszawy z tego co słyszałem na cb luźny.
Okolice stolicy spoko. Nic nie padało, parę stopni na plus. Najgorsze były okolice Piotrkowa, popadało trochę i się ślisko zrobiło.WiS pisze:A jak warunki pogodowe teraz na Mazowszu?Chloru pisze: wjazd do Warszawy z tego co słyszałem na cb luźny.
nie musisz dzieci do Łomży zawieźć? ;pvibowit pisze:Przecież ja nie twierdziłem, że musiałeś utknąć w W-wie.