Ubezpieczenie na 2011 Subaru WRX

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
Bergen
Awatar użytkownika
Moderator
Polubił: 0
Polubione posty: 1 raz

Re: Ubezpieczenie na 2011 Subaru WRX

Post 8 lut 2012, o 00:04

So What! pisze: Wejście (niewychowanego) smoka smoka :mrgreen:
...i wyjście na kopach ;-)

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 8 lut 2012, o 00:10

Bergen pisze:
...i wyjście na kopach ;-)
Faktycznie się zdematerializował :thumb:

scrmnwrx
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: 2011 Subaru WRX
Polubione posty: 0

Post 8 lut 2012, o 07:39

Smiesznie ze jak wy urzywacie skruty slowa to ja nic nie rozumiem.
Używam Google Translate przez większość mojego komunikacji na tym forum. Prosimy o wyrozumiałość w przypadku błędów gramatycznych.

zofija
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 8 lut 2012, o 11:13

scrmnwrx, pojawił się w tym wątku spammer i tak szybko jak się pojawił, tak szybko wyleciał ;-)
Czarownica prawdę Ci powie :D

cyqan
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: była Impreza, jest Evo, jest ok
Polubione posty: 4 razy

Post 8 lut 2012, o 12:34

scrmnwrx to kiedy tego Twujego Subara bendziemy mogli podziwiatś w Polska?
Pisałetś coś, rze tylko na stódia zamieżasz pszyjechać. Rejstrójesz go w końcó, czy pytasz tylko o óbezpieczenie na czas stódiuf, bo wufczas mósisz sobie poszókać troche inego óbezpieczenia, nirz Ci koledzy z foróm napisały.

AHA! Jest jeszcze coś takiego jak Mini Casco - morzna sobie óbezpieczyć samochut np. od wandalizmó, albo ószkodzeń w skótek niepżewidzianych warónkuf atmoswerycznyh.

Jusz nie mogem siem doczekać jak przyjedziesz do Polska. Szerokiej drogi :thumb:

Edit: literufka

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda

Post 8 lut 2012, o 12:41

cyqan, na litość boską. Zainstaluj sobie w końcu słownik w przeglądarce. :-p :mrgreen:
czarne jest piękne...

cyqan
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 8 lut 2012, o 13:02

vibowit, Ty mnie chyba nie lubić. Wyjechałełm na łikent do Junajtet Kinktom i tak siem zaspikałem, rze cienrzko mi teras funkcjonnować w tym kantry.
Piszem s pracy i nie mogem włonczyć jenzyka polskiego. Mam nadzieje, rze mnie rozumiecie. Lubiem Was bardzo mocna. Ja i moja Subara.

Gootek
6 gwiazdek
Polubione posty: 2 razy

Post 8 lut 2012, o 13:12

tak, wy się śmiejecie...
a czy zdajecie sobie sprawę, że to jeden z najbardziej porąbanych języków na świecie?

Łatwy:
Hiszpański i włoski - przez wielu ludzi uważane za jedne z najprostszych języków. Można się ich samemu dość dobrze nauczyć np. z kursu językowego na DVD.

Umiarkowanie łatwy:
Angielski - język bardzo popularny, żadnych przypadków, ani rodzajów, pisownia natomiast może sprawiać kłopoty. Ma proste podstawy, ale ciężko jest opanować go w stopniu zaawansowanym.

Przeciętny:
Francuski - dużo czasów, ale w większości nieużywanych, niezbyt trudna gramatyka.
Niemiecki - tylko cztery przypadki i około pięciu wyjątków, bardzo schematyczny i logiczny.

Dość trudny:
Chiński i japoński - nie ma w nich żadnych przypadków i rodzajów, prosta gramatyka, ale za to bardzo trudna pisownia. Język mówiony jest łatwy do opanowania. Trudna wymowa.

Trudny:
Ukraiński i rosyjski - w językach tych stosuje się inny alfabet, ale wymowa nie należy do trudnych.
Serbski - jest strukturalnie podobny do innych języków słowiańskich, ale dodatkowo ma jeszcze wiele czasów

Bardzo trudny:
Fiński, węgierski i estoński - trudne ze względu na niezliczone przypadki rzeczowników, jednak w odmianie dodajemy tylko krótkie słówka do rdzenia wyrazu.

Ekstremalnie trudny:
Polski - 7 przypadków, odmiana czasowników, 3 rodzaje, bardzo trudna wymowa. Na opanowanie go w dobrym stopniu potrzeba kilku lat. Chociaż wielu Polaków nigdy nie poznaje całego języka polskiego, robiąc masę błędów. Bardzo ważna jest też znajomość frazeologizmów, którymi - wbrew pozorom - wiele osób posługuje się nieprawidłowo. Swoją drogą, zagłębienie się w tajniki języka polskiego może być naprawdę ciekawe. Niestety, w takiej dziedzinie jak ortografia czy interpunkcja musimy zmierzyć się z przykrą koniecznością opanowania pewnych zasad.

za: http://www.wiadomosci24.pl/artykul/najt ... 05405.html

ja podziwiam ludzi, którym w ogóle chce się z tym chaosem zmagać...
a żeby jeszcze to przyjeżdżać i studiować - to już ekstremum.
:cofee:

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 8 lut 2012, o 16:28

spam spaaaam spaaaaammmm ;-)
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

scrmnwrx
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 8 lut 2012, o 16:36

cyqan pisze:scrmnwrx to kiedy tego Twujego Subara bendziemy mogli podziwiatś w Polska?
Pisałetś coś, rze tylko na stódia zamieżasz pszyjechać. Rejstrójesz go w końcó, czy pytasz tylko o óbezpieczenie na czas stódiuf, bo wufczas mósisz sobie poszókać troche inego óbezpieczenia, nirz Ci koledzy z foróm napisały.

AHA! Jest jeszcze coś takiego jak Mini Casco - morzna sobie óbezpieczyć samochut np. od wandalizmó, albo ószkodzeń w skótek niepżewidzianych warónkuf atmoswerycznyh.

Jusz nie mogem siem doczekać jak przyjedziesz do Polska. Szerokiej drogi :thumb:

Edit: literufka
Wiesz co... przyjedz do Lodzi to nie tylko bedziesz mugl zobaczyc muj Subaru, ale tesz pozwole tobie go dotchnonc... ale nie lakier, tylko opony. :-p

Ty myslisz ze ja jestem spammer? Czy ty myslisz ze ja nic nie mam lepszego robic nisz wam dupe truc pytaniami? :wall: Jak bym to wiedzial to bym sie nie pytal.
Używam Google Translate przez większość mojego komunikacji na tym forum. Prosimy o wyrozumiałość w przypadku błędów gramatycznych.

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 8 lut 2012, o 16:39

scrmnwrx, mi z tym spamem to chodziło o post wyżej mojego czyli Evelin ;-)
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

scrmnwrx
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 8 lut 2012, o 16:42

Burat... tak, zauwarzylem to i jest OK, tylko to jest troche i dla mnie i dla was "frustrating" (nie wiem jak to jest po Polsku) ze ja pisze jak ja pisze. Ale trudno, bo moje pisanie sie tylko poleprzy. A w tym czasie, prosze mnie dodac do "ignore list" i tyle, asz przyjade do Polski. To niekturych nie z rozumienie to jest troche przykre, ale do czasu jak mnie nie zobaczycie to tak bede traktowany... trudno.
Ostatnio zmieniony 8 lut 2012, o 16:45 przez scrmnwrx, łącznie zmieniany 1 raz.

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 8 lut 2012, o 16:43

scrmnwrx pisze: frustrating (nie wiem jak to jest po Polsku)
Zwyczajnie - frustrujące ;-)

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator

Post 8 lut 2012, o 16:44

scrmnwrx, a nie lepiej żebyś Ty dodał cyqan do ignore list? Bo On najwyraźniej Ciebie dodać nie potrafi :giggle:

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 8 lut 2012, o 16:46

scrmnwrx pisze: "frustrating"
bardzo podobnie brzmi w Polsce "frustrujące" ;-)

ja mam dziś 38 stopni gorączki i rozkłada mnie choroba ,więc mogę mieć słaby dzień ale ostatnio zauważam ,że większość ludzi zrobiła się nerwowa.
Nie każdy każdego lubi i należy to uszanować i najlepiej omijać się i tyle :cofee:

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator

Post 8 lut 2012, o 16:47

burat pisze: ja mam dziś 38 stopni gorączki i rozkłada mnie choroba
Zdrowiej! Siedź w ciepłym i pij wódkę! :mrgreen:

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 8 lut 2012, o 16:52

Bergen, no właśnie oprócz wódy tak robię i z najmłodszym siedzę i na youtube oglądamy wszystko co u niego wypełnia definicję "AUTO" :giggle: :giggle: :-) :-)

scrmnwrx
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 8 lut 2012, o 16:52

So What! pisze:
scrmnwrx pisze: frustrating (nie wiem jak to jest po Polsku)
Zwyczajnie - frustrujące ;-)
Widzisz... tego ja nie rozumiem. Dla mnie to jest urzywanie Angielskiego slowa i z robienia z niego Polskie. Jest u nas powiedzienie o Guralach... "Hey Stasiu, looknij bez window na streete czy cara stoji." Looknij=look, window=okno, streete=street, cara=car. :wall:
Bergen pisze:scrmnwrx, a nie lepiej żebyś Ty dodał cyqan do ignore list? Bo On najwyraźniej Ciebie dodać nie potrafi :giggle:
Tak, tak myslalem. Ale on mi nie przeszkadza, ja mu przeszkadzam. I ja jestem na tyle meszczyzna, weinkszy nisz on, ze takie glupie zeczy nie przeszkadzojom mi. (to jest meszczyzna, tak?)

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator

Post 8 lut 2012, o 16:58

scrmnwrx pisze: Widzisz... tego ja nie rozumiem. Dla mnie to jest urzywanie Angielskiego slowa i z robienia z niego Polskie.
TO NIE JEST ANGIELSKIE SŁOWO.

:arrow: http://en.wiktionary.org/wiki/frustration
From Latin frustratio (“disappointment”), related to frustrā (“in vain”).
Załączniki
england-just-has-to-copy-everything-12922 (1).jpg
Don't think that way

cyqan
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 8 lut 2012, o 17:02

Bergen pisze:scrmnwrx, a nie lepiej żebyś Ty dodał cyqan do ignore list? Bo On najwyraźniej Ciebie dodać nie potrafi :giggle:
Musiałbym na głowę upaść, żeby "maskotkę forum" do listy ignorowanych dodać.
scrmnwrx pisze: Wiesz co... przyjedz do Lodzi to nie tylko bedziesz mugl zobaczyc muj Subaru, ale tesz pozwole tobie go dotchnonc... ale nie lakier, tylko opony. :-p

:giggle: :giggle: :giggle:

scrmnwrx
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 8 lut 2012, o 17:04

Bergen pisze:
scrmnwrx pisze: Widzisz... tego ja nie rozumiem. Dla mnie to jest urzywanie Angielskiego slowa i z robienia z niego Polskie.

Tak tak.. ja wiem. Tylko dla mnie durzo sluw jest takich samych, naprzyklad w Polsce i Czechy. Dam tobie egzemplarz o co mi chodzilo:

Po Angielsku slowo "zobacz" jest "look". W Stanach Polacy nie kturzy powiedzom "looknij czy sie jusz woda zakipiala" zamiast "zobaczy czy sie jusz woda zakipiala." W tym sensie mi chodzilo o to slowo.

scrmnwrx
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 8 lut 2012, o 17:05

Bergen pisze:

Hahaha... EPIC. :lol:

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda

Post 8 lut 2012, o 17:09

scrmnwrx pisze:Tak tak.. ja wiem. Tylko dla mnie durzo sluw jest takich samych, naprzyklad w Polsce i Czechy. Dam tobie egzemplarz o co mi chodzilo:

Po Angielsku slowo "zobacz" jest "look". W Stanach Polacy nie kturzy powiedzom "looknij czy sie jusz woda zakipiala" zamiast "zobaczy czy sie jusz woda zakipiala." W tym sensie mi chodzilo o to slowo.
Ale akurat tutaj jest inna sytuacja, bo słowo "frustrujący" istnieje w polskim słowniku i jest jak najbardziej poprawnym polskim słowem. Wywodzącym się z łaciny, ale to inna historia.
Nie ma nic wspólnego ze szpanowaniem i wtrącaniem słów obcobrzmiących do języka polskiego.
czarne jest piękne...

scrmnwrx
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 8 lut 2012, o 17:14

vibowit pisze:
scrmnwrx pisze:Tak tak.. ja wiem. Tylko dla mnie durzo sluw jest takich samych, naprzyklad w Polsce i Czechy. Dam tobie egzemplarz o co mi chodzilo:

Ale akurat tutaj jest inna sytuacja, bo słowo "frustrujący" istnieje w polskim słowniku i jest jak najbardziej poprawnym polskim słowem. Wywodzącym się z łaciny, ale to inna historia.
Nie ma nic wspólnego ze szpanowaniem i wtrącaniem słów obcobrzmiących do języka polskiego.
Tak tak... tyko rozumiesz mnie ze nie znajonc Polski asz tak dobrze to ja mam w glowie ze to jest odwrotnie. Nawet nie wiedzialem ze to jest poprawne slowo Polskie a ze nie wymyslone.

zofija
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 8 lut 2012, o 17:16

scrmnwrx, teraz już będziesz wiedział ;-)
To chyba dobrze, że Ty się pytasz, a my odpowiadamy = przy okazji Ty się uczysz nowych słów po polsku i jest OK :->
Czarownica prawdę Ci powie :D

ODPOWIEDZ