Metallica Maj 2012

Pojeżdżawki, spoty, spotkania, libacje.
burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Metallica Maj 2012

Post 13 lut 2012, o 10:31

Tak się zastanawiam czy ktoś z forumowiczów się nie wybiera ,bo się tak z małżowina zastanawiam czy by może jakieś forumowicze nie poszły też. Choć przyznam szczerze ,że po moim wypadzie na Korna obiecałem sobie ,że już nigdy więcej nie chce mi się ścierać na taki jednodniowy wypad i powrót ale chyba sie nie doczekam na Metallice we Wrocławiu :x :x

Więc ktoś chętny :?: :?:

tu stronka co i jak :arrow: http://www.deathmagnetic.pl/koncerty/me ... here-2012/

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

Maxi74
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: napewno kiedyś znowu będzie...

Re: Metallica Maj 2012

Post 13 lut 2012, o 10:47

Oczywiście, że się wybiera :evilgrin:
Ale tak jak w ubiegłym roku cel to Praga (Milowice) - dużo lepsza organizacja, mniej wiary i do tego bliżej ode mnie więc nie tracę całego dnia na dojazd ;-) (że o możliwości napicia się Budwaisera czy Jagermaistera na terenie obiektu nie wspomnę -i to nie w jakimś wyznaczonym "getcie" ale wszędzie :thumb: )

Mam porównanie bo byłem też na Bemowie na Metaliicy na Sonisphere kiedy grała "Wielka 4" i w ciemno polecam Czechy - tyle, że w Czechach koncert jest 07.05.2012.

Tym razem córa mi nie odpuści więc i ją zabieram (byliśmy w zeszłym roku na Iron Maiden i Kornie)
Memento quod nix egisse etiam noceat possit ...

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 13 lut 2012, o 10:51

Szkoda że to środek tygodnia :-/

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 67 razy
Polubione posty: 74 razy

Post 13 lut 2012, o 11:52

chyba, że tak :thumb:

piotruś
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Giulietta Veloce / Hyundai I30N Performance / Ioniq 6 / był Forester 2,5XT
Polubił: 320 razy
Polubione posty: 202 razy

Post 13 lut 2012, o 12:30

burat, słusznie prawi Maxi74, :arrow: jedź do Pragi - masz prawie 100 km bliżej z Wrocławia a i droga lepsza.
Też byłem na "Wielkiej 4" dwa lata temu i kwestia organizacji oraz dojazdu, rozładowania korków po imprezie - to wg mnie porażka :wall: . Właściwie to jedyny powód, który mnie teraz wstrzymuje przed wyjazdem na Sonisphere :evil: . Na Black Label Society byłem w Berlinie - pewnie podobnie jak w Pradze - piwo gdzie chcesz, czysto i super zorganizowane (samochód zaparkowałem 100 metrów od wejścia). Chętnie bym zobaczył Ich znowu, no i Metallicę, najbardziej mi szkoda, że nie zobaczę Gojira, ale cóż - gdziekolwiek, byle nie do Warszawy :idea: A jeśli już się tam wybierzesz, to polecam bilety na Golden Circle - jest trochę tylko drożej, a miejsce jest super - możesz mieć wokół siebie luz i nadal być bardzo blisko sceny, a w następnej chwili możesz nieco wbić się głębiej i mieć crowd surfing :evilgrin:

Azrael
6 gwiazdek
Polubione posty: 3 razy

Post 13 lut 2012, o 12:48

Ja na Bemowo mam na piechotę 15 minut, więc kłopoty z parkowaniem mnie nie dotyczą ;) wieć chyba się wybiorę jak będę mógł.

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 13 lut 2012, o 20:10

No właśnie a co z "atmosferą" na koncercie bo doszły mnie głosy ,że w Wawce dużo lepsza jest niż w Pradze.
A jak bilet to tylko na Golden Circle ;-)
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 13 lut 2012, o 20:53

burat pisze:No właśnie a co z "atmosferą" na koncercie bo doszły mnie głosy ,że w Wawce dużo lepsza jest niż w Pradze.
A jak bilet to tylko na Golden Circle ;-)
jak lubisz fajne pogo to w Warszawie pod tym względem było zajebiście
jak lubisz piwko i posłuchac to kaszana
kolejka do piwa gigantyczna + nie mozna z nim wychodzić
plan jest prosty wlewamy przed i trzymie nas długo
jedzonka- fajne karkówa, karczek i cyc kurzy z grilla oraz gięta z grilla

Muza wiadomo- bajka
teraz będzie cały Czarny Album :mrgreen: na nim ponoć skończyła sie Metallica :-p

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 13 lut 2012, o 21:09

Konto usunięte pisze: jak lubisz piwko i posłuchac to kaszana
chodzi tylko o dostęp do browara czy nagłośnienie też lipa :cofee:

Azrael
6 gwiazdek

Post 13 lut 2012, o 21:13

Na wielkiej czwórce nie było się do czego przyczepić specjalnie. Chociaż chyba w Chorzowie było lepiej.

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 13 lut 2012, o 21:15

Azrael, jeśli chodzi o nagłośnienie tak??

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 13 lut 2012, o 21:16

Azrael, w Chorzowie był lipa jakiej mało :wall: jak zawiał wiatr to muzyka uciekała :wall: (siedziałem na koronie nie ganiałem po płycie)
Ten starszy koncert w Chorzowie był lepszy- moze dlatego ze nie wiało :lol:

Burat nagłośnienie rewelacja :thumb: tylko ta kolejka po browar wnerwiała człowieka- no lipa po maxie
tyle luda i tylko 2 namioty po 10 kranów :wall:
a upał był

Azrael
6 gwiazdek

Post 13 lut 2012, o 21:24

Konto usunięte pisze: Azrael, w Chorzowie był lipa jakiej mało jak zawiał wiatr to muzyka uciekała (siedziałem na koronie nie ganiałem po płycie)
Ten starszy koncert w Chorzowie był lepszy- moze dlatego ze nie wiało

Może mówimy o różnych Chorzowach? Ja na jednym tam akurat byłem.
burat pisze: Azrael, jeśli chodzi o nagłośnienie tak??

Tak, wszystkie Metalliki jakie pamiętam to były dobrze nagłośnione.

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 13 lut 2012, o 21:31

Azrael pisze:
Konto usunięte pisze: Azrael, w Chorzowie był lipa jakiej mało jak zawiał wiatr to muzyka uciekała (siedziałem na koronie nie ganiałem po płycie)

.
dokładnie tak -choć nie wiem na którym ty byłeś :cofee:
w 2008 wiało i była lipa z wiatrem
może na dole było git ale na górze jak zawiał wiatr nie było słychać muzyki- zanikała :lol:
na wczesniejszym było wszystko git (szukam biletu bo nie wiem który to był rok :wall: )

znalazłem -2004

danikl
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Muł, truposz i czerwone włoskie półwytrawne
Polubił: 102 razy
Polubione posty: 168 razy

Post 13 lut 2012, o 21:52

Konto usunięte pisze:Azrael, w Chorzowie był lipa jakiej mało :wall: jak zawiał wiatr to muzyka uciekała :wall: (siedziałem na koronie nie ganiałem po płycie)
Ten starszy koncert w Chorzowie był lepszy- moze dlatego ze nie wiało :lol:
Faktycznie na koronie było kiepsko (rozmawaiamy o 2008) .Znajomi tam byli i przenieśli się na płytę . Ja byłem na płycie i było ok choć czasami dzwięk pływał .

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 13 lut 2012, o 22:23

Konto usunięte pisze: eraz będzie cały Czarny Album :mrgreen: na nim ponoć skończyła sie Metallica :-p
jak by tak grali wszystko do Czarnego Albumu to bym się nie obraził :-d :-)

Doxa
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Polubił: 151 razy
Polubione posty: 121 razy

Post 17 lut 2012, o 02:15

Konto usunięte pisze:
Azrael pisze:

.
dokładnie tak -choć nie wiem na którym ty byłeś :cofee:
w 2008 wiało i była lipa z wiatrem
może na dole było git ale na górze jak zawiał wiatr nie było słychać muzyki- zanikała :lol:
na wczesniejszym było wszystko git (szukam biletu bo nie wiem który to był rok :wall: )

znalazłem -2004
Byłam na obydwóch koncertach, na płycie słychać było doskonale.
Pamiętam (mówili o tym w radio), że na koncercie w 2008 r. Metallica zastosowała jakiś nowy system nagłaśniający, który miał spowodować, że dźwięki nie wydostawały się poza misę stadionu, więc może i na koronie było kiepsko. I rzeczywiście, nie było słychać koncertu na okolicznych osiedlach. Oprócz wykrzyczanego przez tłum Master of puppets :thumb:

Link: http://www.youtube.com/watch?v=WjA4KsZF ... re=related

W Czechach byłam 2 razy, i jak na moje oko, oni jacyś drętwi są :giggle:

A czytałam, że Metallica i tak najbardziej lubi Stadion w Chorzowie :-p
Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce,
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
:)

kuzi4
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: STi TypeR "22B", GT GF 98, Outback 2,5 '00

Post 20 lut 2012, o 21:06

Azrael pisze:Ja na Bemowo mam na piechotę 15 minut, więc kłopoty z parkowaniem mnie nie dotyczą ;) wieć chyba się wybiorę jak będę mógł.
Az, dostałem zaproszenie na ten koncert. Ze względu na mój stan będę zajmował miejsce w strefie z "wózkiem" może zechcesz do mnie dołączyć jako mój opiekun? :)

Tumim
0 gwiazdek

Post 9 mar 2012, o 23:28

Szukacie transportu na koncert METALLICI do Warszawy 10 maja. Autobus z Wrocławia w obie strony specjalnie na koncert - 99 zł w 2 strony. Jeśli nie wybierasz się na koncert a znasz kogoś kto możliwe , że jedzie proszę przekaż mu tą wiadomość. gg do mnie 9948073 tel 602 765 049 http://tumim.pl/sonisphere-2012

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 9 mar 2012, o 23:46

Doxa,
Bacha, będziesz w Warszawie na Metallice ? Jak tak, to idziemy razem :thumb: 8-)

Pozdrawiam
Grzegorz

PS. danikl, a Ty Leszczyku idziesz ? :mrgreen:
Brak podpisu.

danikl
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 10 mar 2012, o 00:33

Grzesiek_67 pisze:

PS. danikl, a Ty Leszczyku idziesz ? :mrgreen:
No niestety tym razem odpuszczam .Za to w lipcu jadę na RHCHP.Poza tym zamierzam trochę polatać na Euro po meczach i niestety budżet tego wszystkiego nie wytrzyma

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 10 mar 2012, o 01:18

danikl pisze: RHCHP

Chyba nie chcesz abym rozszyfrował ten skrót we właściwy sobie sposób :-)

Pozdrawiam
Grzegorz

PS. Wiem, wiem te pieprze i czili... 8-)
Brak podpisu.

danikl
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 10 mar 2012, o 01:20

No własnie ja też pieprzę chili ;-)

asiajo
0 gwiazdek

Post 10 mar 2012, o 18:33

hej Burat, jeśli masz ochotę razem ze znajomymi organizujemy przejazd autobusem z Wrocławia do Warszawy na Festiwal Sonisphere w Warszawie 10.05.2012r.
Będziemy jechać trasą: Wrocław-Oleśnica-Wieluń-Piotrków Trybunalski-Rawa Mazowiecka-Warszawa
Koszt przejazdu w dwie strony to 85 zł za osobę.
Organizowaliśmy już udane przejazdy na koncerty: w Chorzowie 2008 (Metallica), Warszawie (AC/DC 2010, Sonisphere 2010 i 2011).
Jeżeli jesteś zainteresowany/na to kontaktuj się z nami: Asia - asiajo [] o2.pl, tel: 889830059 lub Kuba - v3ldrin [] o2.pl

pozdrawiamy \m/

Doxa
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Polubił: 151 razy
Polubione posty: 121 razy

Post 13 mar 2012, o 00:41

Grzesiek_67 pisze: Bacha, będziesz w Warszawie na Metallice ? Jak tak, to idziemy razem :thumb: 8-)
Trochę mnie kusi, nie powiem :whistle:
danikl pisze: Za to w lipcu jadę na RHCHP
Życzę, żeby ten koncert był udany.
Spostrzeżenia znajomych po ostatnich koncertach tylko mnie utwierdziły w przekonaniu, że jednak dobrze zrobiłam, że nie poszłam.
Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce,
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
:)

ODPOWIEDZ