Coś niedobrego

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 67 razy
Polubione posty: 74 razy

Re: Coś niedobrego

Post 13 lut 2012, o 13:22

straszne info :giggle:

Gootek
6 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 2 razy

Post 13 lut 2012, o 13:27

FUX pisze:
Konto usunięte pisze: tak debilnych pytań o wyjazd na zimowa szkołę dawno nie słyszałem
+ poziom nauczycieli
Najczęściej muszą się do poziomu reproduktorów, o pardon, rodziców dostosować... ;-)
A tu jeszcze ciekawa wypowiedź w tej sprawie:
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/5024732, ... rukuj.html
:cofee:

No i co dalej z tą Polską? zapytałby ktoś...
Ale ja zapytam, co dalej z tym kręgiem kulturowym, do którego aspirując, w końcu się w nim znaleźliśmy z określonymi konsekwencjami... i nadal aspirujemy, żeby tych konsekwencji było jeszcze więcej.
Ciągle mało nam.
Coś bardzo trafnego jest w tym stwierdzeniu Legutki na temat głupoty.

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 13 lut 2012, o 13:29

Konto usunięte pisze: straszne info
A żebyś wiedział , to nie jest normalne :idea: . Wyrok zapadł i ma się ten obywatel dostosować a On ma to w dupie :evil:

Gootek
6 gwiazdek

Post 13 lut 2012, o 13:30

Oj, należy Ci się nagroda za wskazanie najciężsej zbrodni w tym kraju!
Proponuję, aby nagroda, którą zdobyłeś nosiła imię Adama Michnika.
:idea:

;-)

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 13 lut 2012, o 13:34

Piter 35 pisze:
Konto usunięte pisze: straszne info
A żebyś wiedział , to nie jest normalne :idea: . Wyrok zapadł i ma się ten obywatel dostosować a On ma to w dupie :evil:
Piter sory ale takie gówno nie powinno wisieć na stronie onetu nawet 5 min
wiadomość dnia w morde - już nie ma o czym pisać ? tyle jest złych wyroków czy nie załatwionych spraw a Tu prosze wielka Agora jest pokrzywdzona :lol:
są sądy niech się sądzą :cofee: rozumiem, że trzeba zmienic temat (zus, leki, acta) ale bez jaj bardziej debilnego pomysłu na njus dnia nie było ? fakty napisały by o 100 kg noworodku- to było by coś :thumb:

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 13 lut 2012, o 13:39

Лукашэнка pisze:
FUX pisze:
Konto usunięte pisze: tak debilnych pytań o wyjazd na zimowa szkołę dawno nie słyszałem
+ poziom nauczycieli
Najczęściej muszą się do poziomu reproduktorów, o pardon, rodziców dostosować... ;-)
A tu jeszcze ciekawa wypowiedź w tej sprawie:
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/5024732, ... rukuj.html

No i co dalej z tą Polską? zapytałby ktoś...
Ale ja zapytam, co dalej z tym kręgiem kulturowym, do którego aspirując, w końcu się w nim znaleźliśmy z określonymi konsekwencjami... i nadal aspirujemy, żeby tych konsekwencji było jeszcze więcej.
Ciągle mało nam.
Coś bardzo trafnego jest w tym stwierdzeniu Legutki na temat głupoty.
obserwuje to od 4 lat-chodzi mi o szkołę podstawową TRAGEDIA. Twierdzę, że czym szybciej powinno się powrócić do 8 lat szkoły i potem LO, technika czy inne szkoły.
Tym dzieciakom sie w baniakach poprzewracało - oni idąc do gimnazjum myślą, ze sa już bardzo dorośli :wall: -net, komórki i tv robi im pustkę w baniakach.
16 lat pracuje na uczelni wyższej i powiem tak - ostatnie 3 lata tragedia umysłowa :wall: :x więcej testów a oni za 4 lata nie będą znali wzoru na pole trójkąta :thumb:

Kubik
4 gwiazdki
Auto: impreza
Polubione posty: 0

Post 13 lut 2012, o 14:03

Konto usunięte pisze: 16 lat pracuje na uczelni wyższej i powiem tak - ostatnie 3 lata tragedia umysłowa :wall: :x więcej testów a oni za 4 lata nie będą znali wzoru na pole trójkąta :thumb:
Poczekaj aż dotrą studenci wychowani na SMS i GG . Zaczniesz dostawać teksty bez dużych liter , interpunkcji i błędami ortograficznymi .
Zobacz tematy zakładane na forum przez młodych i gniewnych co poprawność językową zostawiają wykształciuchom . Mnie sie nie chce czytać i nawet jak wiem jaka jest przyczyna awarii , to nie reaguję i nie podpowiadam

Piter 35
6 gwiazdek

Post 13 lut 2012, o 14:29

Лукашэнка pisze: Oj, należy Ci się nagroda za wskazanie najciężsej zbrodni w tym kraju!
Chyba się nie rozumiemy :-/ Maluczkich to ścigają od razu a tego człeka to może za chwilę lub nigdy . To nie jest normalne :evil:
Лукашэнка pisze: Proponuję, aby nagroda, którą zdobyłeś nosiła imię Adama Michnika.
Tego to nie rozumiem , do czego pijesz :?:

Gootek
6 gwiazdek

Post 13 lut 2012, o 21:50

Piter 35,
jakie państwo prawa?
Właśnie historia spółki Agora pięknie obrazuje jakie to państwo i jakie jego prawa, a raczej kpina z państwa prawa.
A to, ze agorowcy wręcz lubują się w pieniactwie sądowym - to taka ich kolejna aberacja.

Poza tym, żaden skazany nie ma obowiązku zgadzać się z wyrokiem sądu.
Gdyby było inaczej, to nie istniałyby instytucje odwołań, apelacji, itd...

Masz najwyraźniej osobistą awersję do Jarosława Kaczyńskiego, skoro tak podnosisz wagę tego incydentu, bardziej politycznego przecież niż kryminalnego.

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubił: 3 razy

Post 13 lut 2012, o 21:58

Лукашэнка pisze: Masz najwyraźniej osobistą awersję do Jarosława Kaczyńskiego,
"To nie ludzie - to wilcy!"
Лукашэнка pisze: żaden skazany nie ma obowiązku zgadzać się z wyrokiem sądu
"Sąd sądem, ale sprawiedliwość musi być po naszej stronie"
Лукашэнка pisze: historia spółki Agora pięknie obrazuje jakie to państwo i jakie jego prawa, a raczej kpina z państwa prawa.
A to, ze agorowcy wręcz lubują się w pieniactwie sądowym - to taka ich kolejna aberacja.
"...a u was biją Murzynów, o!"

:mrgreen:

Piter 35
6 gwiazdek

Post 14 lut 2012, o 00:57

" Dyktator ' my się chyba nie rozumiemy :idea:
Dla mnie to jest wszystko jedno kto to jest, czy Kaczyński , czy Tusk czy inny marny polityk .
Ważne jest to ,że człowiek, który rządził 40 mln krajem i ma aspiracje do ponownego wybrania by nim rządzić, nie respektuje orzeczenia sądu :o .
To przepraszam bardzo są równi i równiejsi :evil:
Лукашэнка pisze: Poza tym, żaden skazany nie ma obowiązku zgadzać się z wyrokiem sądu
Nie jestem pewny ale chyba już wyczerpał sposoby odwołania się do wyższej instancji lub z niej nie skorzystał ( jego prawo ) .

Więc jak przegrał to musi się zastosować do orzeczenia sądu :!:
Лукашэнка pisze: Masz najwyraźniej osobistą awersję do Jarosława Kaczyńskiego, skoro tak podnosisz wagę tego incydentu, bardziej politycznego przecież niż kryminalnego.
A Kaczyńskiego nie lubię to prawda , to mały człowiek , megaloman rządny władzy ( z resztą jak reszta tej chorej klasy politycznej ).
A podnoszę tylko wątek na nie respektowania prawa . Tak samo bym się oburzył gdyby to był polityk z innej partii :!:

Tak samo mnie dobiła premia dla gościa co organizował euro 2012 . No rzesz , za co on dostał ta premię , za wykonywanie swojej pracy :wall:
To każdy urzędnik powinien takie premie dostawać , bo zrobił co miał do zrobienia :!:

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Post 14 lut 2012, o 01:04

Piter 35 pisze: . No rzesz , za co on dostał ta premię , za wykonywanie swojej pracy :wall:
To każdy urzędnik powinien takie premie dostawać , bo zrobił co miał do zrobienia :!:
Piter 35, no tak miał skonstruowana umowę czy kontrakt i ,mu się należy.
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 14 lut 2012, o 01:29

Kruszyn pisze: Piter 35, no tak miał skonstruowana umowę czy kontrakt i ,mu się należy.
nie do końca się zgodzę. Skoro to chłop odpowiedzialny za narodowy, a na narodowym nie można grać meczy i nie jest skończony to znaczy, że nie wykonał zadania i sie nie należy. No ale pewno umowa jest taka, że się należy ;-)

a w sumie, może wyślę klientowi fakturę, bo mi się już nie chce kończyć tej roboty :-)

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 14 lut 2012, o 01:36

Alan, Alan, Alan!, niby tak , jeżeli to jego wina,

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 14 lut 2012, o 01:37

Kruszyn pisze: Alan, Alan, Alan!, niby tak , jeżeli to jego wina,
skoro jest szefem cyrku to jego, po to się zatrudnia szefów ;-)

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 14 lut 2012, o 01:37

Jak klientowi nie chodzi strona bo marne łącze to co ? Nie powinien Ci zapłacić :?:

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 14 lut 2012, o 01:52

Kruszyn pisze: Jak klientowi nie chodzi strona bo marne łącze to co ? Nie powinien Ci zapłacić
ja nie podpisuję umów na dostawę łącza, serwera etc. i zawsze mam jakiś zapisek o tym, że to nie moja sprawa ;-)

ale jeżeli nie chodzi, bo dałem dupy, to nie mówię, że się zmęczyłem tylko siadam i robię ;-) a jeżeli nawet to nie oczekuję jeszcze dodatkowej premii.

tak to już jest, podejmujesz się pracy, ponosisz ryzyko.

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 14 lut 2012, o 07:57

Kruszyn pisze:
Piter 35 pisze: . No rzesz , za co on dostał ta premię , za wykonywanie swojej pracy :wall:
Piter 35, no tak miał skonstruowana umowę czy kontrakt i ,mu się należy.
z jego odwołaniem to jest jakas grubsza sprawa :whistle:

Gump
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Spec + Legacy i wszystko cacy
Polubił: 29 razy
Polubione posty: 85 razy

Post 14 lut 2012, o 08:22

Konto usunięte pisze: z jego odwołaniem to jest jakas grubsza sprawa

Ten kraj jest chory, bardzo chory.
Tak sobie myślę ,że jeśli teraz ludzie nie wyjdą na ulicę to już niedługo będzie za późno, obudzimy się z ręką w nocniku tak jak Grecy.
Kolejny zastrzyk gotówki z Eurolandu nic nie da, Grecja jest skazane na porażkę niestety. :-|
Legio Patria Nostra

"Jeżeli myślisz, że jesteś mężczyzną, boś spłodził syna, posadził drzewo i wybudował dom, to jesteś w błędzie. Spróbuj przebiec
Rzeźnika "

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 14 lut 2012, o 09:54

czarnowidztwo jest typowym efektem zimna, małej ilości promieni słonecznych,
oby do wiosny :-)

a premie tez bym wziął jeżeli była zapisana w umowie :cofee:
choćby za to z kim* musiał pracować sie należała

*z politykami

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: DS5
Polubił: 48 razy
Polubione posty: 117 razy

Post 14 lut 2012, o 10:01

jeśli chodzi o Kaplera, to (nie broniąc go) ale z tego co wiem oddał wszystkie papiery jakie miał do zdania - czyli stadion wszystkie odbiory przeszedł, ma zgodę na użytkowanie obiektu - jeżeli miał taki zapis w kontrakcie, że premia należy się w momencie uzyskania pozwolenia na użytkowanie - to w sądzie się wybroni.
A to że policja nie wydała zgody na mecz podwyższonego ryzyka - to już inna sprawa. Zresztą gościu w trakcie umowy miał obniżoną pensję, czego w kontrakcie nie było, a mimo wszystko się zgodził na obniżkę poborów - który manager by tak zrobił? Murzyn zrobił swoje, murzyn może spier...

dla mnie niedobrą wiadomością dnia jest to
za wybiórczą
Grupa kiboli Arki Gdynia zaatakowała piłkarzy Lechii Gdańsk z rocznika... 2004! Napastnicy zrywali z dzieci koszulki i bili rodziców, którzy stanęli w ich obronie. - Jak mamy im teraz wytłumaczyć, że to byli bandyci, że zabawa w piłkę wcale tak nie wygląda - pyta załamany trener Lechii

Więcej... http://wyborcza.pl/1,75478,11139069,Kib ... z1mLC04u9x
normalnie przypierdzielić to mało :x :x :x :x :x :x :x
http://wyborcza.pl/1,75478,11139069,Kib ... tnich.html
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski

damaz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubione posty: 97 razy

Post 14 lut 2012, o 10:09

OBK H6 pisze:jeśli chodzi o Kaplera, to (nie broniąc go) ale z tego co wiem oddał wszystkie papiery jakie miał do zdania - czyli stadion wszystkie odbiory przeszedł, ma zgodę na użytkowanie obiektu
no ja właśnie mam dysonans poznawczy.
stadion wybudowany, oddany, odebrany, otwarty (oficjalnie) a tu nagle: nie wolno rozegrać meczu.
WTF?

a może po prostu miasto nie chciało rozdziewiczać obiektu przed Euro 2012?

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: DS5
Polubił: 48 razy
Polubione posty: 117 razy

Post 14 lut 2012, o 10:17

damaz - muszą rozdziewiczyć - wg umowy z UEFA muszą zostać rozegrane min 2 oficjalne mecze na stadionie z min 20 tys ludzi

bardzo mi się spodobał komentarz na forum pod artykułem o tych idiotach z arki gdynia, co niby kibicami są a pobili 7 letnie dzieci
O ile pewne zachowania, pomimo, że nielegalne mogą być tolerowane, to jest grupa sytuacji, które nie mają prawa mieć miejsca nawet w społeczeństwie bezprawia. Nie przeszkadza mi, że kibole się leją w lasach, parkach, poza miastem, ich zdrowie, ich czas, ich sprawa.

Jednak takie zachowania są niedopuszczalne i wierzę, że środowisko samo się z nich oczyści. To tak jak z etyką więzienną. Mordercy, gwałciciele, złodzieje żyją sobie w swoim parasystemie i jakoś w nim się odnajdują. Natomiast jeśli pójdzie plotka, że ktoś ze skazańców molestował lub krzywdził dzieci, to wyrok zostaje wykonany przez więźniów.

Kto tyka dzieci nie jest człowiekiem, lecz bydlęciem i powinien być trzymany na uwięzi.
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 14 lut 2012, o 10:17

damaz pisze: WTF?

gdyby stadion był galerią handlową wybudowana przez "biznes" to na pewno wpuściliby klientów 5 minut po odbiorze a poniewaz na razie jest to strategiczny obiekt polityczny to decyzje w jego sprawie nie będa racjonalne

zino
4 gwiazdki
Auto: FWD A4 + RWD TRX450R + AWD Forester 2,5 XT AT MY2007
Polubione posty: 0

Post 14 lut 2012, o 10:25

stadiony zostały zaprojektowane i wybudowane pod ME i spełniają te normy (?)

liga i nasze podwórko to inna rzeczywistość => zasieki, druty kolczaste, psy (czworonogi :), armatki, gumowe kule

tego nie opisują żadne normy, albo przestrzeganie ich jest żadne

ODPOWIEDZ