Coś niedobrego

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Re: Coś niedobrego

Post 14 lut 2012, o 10:52

esilon pisze: gdyby stadion był galerią handlową wybudowana przez "biznes" to na pewno wpuściliby klientów 5 minut po odbiorze a poniewaz na razie jest to strategiczny obiekt polityczny to decyzje w jego sprawie nie będa racjonalne
No jasne, już widzę jak Kepler się zwalnia na sam koniec....jasne ,że wyjścia nie miął , papiery już pewnie gotowe czekały. Stadion został odebrany ,otwarty ..kasa się należy i już. Nasuwa się pytanie kto i jakim cudem go odebrał jak są problemy z rozegraniem meczy? W końcu taki projekt nie odbiera jedna osoba tylko jakaś komisja fachowców , z policją i strażą na czele.Nie spełnia kryteriów nie odbieramy , nie wypłacamy kasy proste. Tak mi się wydaje .A teraz chłop bierze pół baniaka i jedzie bzykać na hawaje. :giggle:

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 67 razy
Polubione posty: 74 razy

Post 14 lut 2012, o 14:15

zino pisze: zasieki, druty kolczaste, psy (czworonogi :), armatki, gumowe kule

:
u widać kolega nie był na nowych stadionach(stadiony Wisły,Legii,SAląska,Lechii,Korony Kielce,Zagłębia Lubin,Arki Gdynia,Cracovi czy Lech)-zasieków i drutu już dawno nie ma
a psy i gumowe kule są na całym świecie + gaz (tego nie lubię :mrgreen: )

zino
4 gwiazdki
Auto: FWD A4 + RWD TRX450R + AWD Forester 2,5 XT AT MY2007
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 14 lut 2012, o 14:24

ja chodzę na żużel :-p

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: DS5
Polubił: 48 razy
Polubione posty: 117 razy

Post 14 lut 2012, o 22:23

no widzę że Bergen pomagasz doprowadzić debili na policję ? ;-) tak trzymaj
W ogólnopolskim turnieju halowym, który odbył się w Redzie, grały dzieci do lat 9. Lechia przyjechała nawet z zespołem z rocznika 2004, a więc z drużyną siedmiolatków.
W niedzielę ok. godz. 16 do hali wtargnęła grupa pseudokibiców Arki, którzy rzucili się na młodziutkich piłkarzy Lechii.

- Grupa ok. 15 bandytów w wieku 20-30 lat, niektórzy w kominiarkach, zdzierało z dzieci koszulki Lechii, zabierali im szaliki. W obronie dzieci stanęli rodzice. Kiedy wybiegłem z szatni słysząc krzyki jeden z nich leżał już zakrwawiony na podłodze - relacjonuje trener młodych piłkarzy Lechii Grzegorz Grzegorczyk i dodaje: - Płacz dzieci był porażający.

Kibole pobili rodziców, jeden z nich, który ucierpiał najbardziej, trafił do pomorskiego Centrum Traumatologii w Gdańsku.

Jak dowiedział się portal Trójmiasto.sport.pl we wtorek w godzinach popołudniowych do policyjnej izby zatrzymań w Wejherowie przywieziono kolejnych dwóch podejrzanych. Łącznie przebywa tam więc już sześć osób.
http://www.sport.pl/sport-trojmiasto/1, ... tnich.html
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator
Polubione posty: 1 raz

Post 14 lut 2012, o 23:15

OBK H6 pisze: no widzę że Bergen pomagasz doprowadzić debili na policję ? ;-) tak trzymaj
Nie łapię? :?

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 14 lut 2012, o 23:21

no toz to Twoje rejony - czyż nie kibicujesz Arce? :giggle: :giggle: :giggle:
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator

Post 14 lut 2012, o 23:31

aaaaa.

Nie kręci mnie oglądanie spoconych facetów, biegających jak debile za workiem ze skóry, bez względu na drużynę.

Za to pojutrze zaczynam pracę przy Rajdzie Lotos. O tym możemy porozmawiać.

gregski
6 gwiazdek
Auto: Mammut
Polubione posty: 5 razy

Post 14 lut 2012, o 23:34

OBK H6, slaby powod do zartow..
az tak juz wszystkich znieczulilo? to jakis obled przeciez... :wall:

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 14 lut 2012, o 23:38

pomijając drużyny i kolory szalików, mnie rozwaliło to, jak można wpaść na halę, pobić 7letnie dzieci - co one są winne?
przeciez one nawet nie jarzą o co poszło - takie dziecko będzie pewnie miało już schizę do końca życia :x
mam nadzieję, że ich dorwą, a w więzieniu jak się dowiedzą, że goście zrobili krzywdę dzieciakom - to już ich odpowiednio potraktują, że nawet sąd nie będzie już potrzebny

to w swój żywioł wpadasz na Lotosie?

edit: gregski właśnie o tym tu od rana piszę, ale reakcji zero niestety
Ostatnio zmieniony 14 lut 2012, o 23:40 przez busik, łącznie zmieniany 1 raz.

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator

Post 14 lut 2012, o 23:38

gregski, jeśli chodzi o to co się stało w Redzie to czekam aż kibole z arki zaczną rozpowiadać że to bojówka Tuska przebrana za arkowców pobiła dzieci, żeby spokojnych i uczciwych ultrasów postawić w złym świetle.
OBK H6 pisze: to w swój żywioł wpadasz na Lotosie?
Nie wprost zapytałeś komu kibicuję, to odpowiedziałem, ale bycie sędzią na pewno nie jest moim żywiołem i chyba niczyim nie jest, bo taki ktoś musiałby być bardzo nudnym człowiekiem ;-)

Stefanickiemu w RSMP i Bigusowi w RPP kibicuję, uściślijmy ;-)

Jeśli zaś chodzi o mój żywioł, jeśli to tak można nazwać, to od ośmiu lat trenuję wspinaczkę. Do niedawna uprawiałem też sport spadochronowy, ale pożar w siedzibie aeroklubu wyzerował mi konto i - przynajmniej czasowo - zarzuciłem skakanie. Jestem też pilotem paralotniowym.

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 14 lut 2012, o 23:41

kibice Arki - ci lepsi - byli zaraz potem na hali i przepraszali rodziców i dzieciaki
jezeli oni sami tego nie posprzątają, to będzie słabo

l_ewy
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: mat

Post 15 lut 2012, o 14:52

Muszę Wam przerwać te piłkarskie opowieści.
Otóż dnia 05.02 rozpocząłem sezon narciarski. Niestety, również tego samego dnia zakończyłem go upadkiem na stoku. Skutek - złamanie kości udowej z przemieszczeniem. Trafiłem na wyciąg, tym razem nie narciarski, leżałem trzy dni czekając na zabieg. W tej chwili mam w nodze kawałek metalowej, chyba tytanowej nawet, sztabki dokręconej do kości 10 śrubami. Szew na udzie ma ok 30cm.
Ten jeden dzień na białym uziemił mnie na najbliższe 6 miesięcy. Najbliższe plany się posypały, ale pozbieram się, wyliżę rany i będzie OK.

esilon
6 gwiazdek
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 15 lut 2012, o 14:55

l_ewy, przyjmij wyrazy ale pamiętaj że 6 miesięcy wbrew pozorom minie jak z bicza

zino
4 gwiazdki
Auto: FWD A4 + RWD TRX450R + AWD Forester 2,5 XT AT MY2007

Post 15 lut 2012, o 14:56

oh f@#k :o

kilka dachowań miałem ale na szczęście bez konsekwencji

3maj się :!:

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 15 lut 2012, o 15:08

Bergen pisze: Stefanickiemu w RSMP
:thumb:

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator

Post 15 lut 2012, o 15:12

l_ewy, trzymam kciuki.

j33mbo
5 gwiazdek

Post 15 lut 2012, o 15:23

l_ewy, strasznie przykro, szczerze współczuję! :-( :-(

jak to się stało? :o :o

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 67 razy
Polubione posty: 74 razy

Post 15 lut 2012, o 15:28

l_ewy, niby najgrubsza kość ?
jak ty chłopie ty wykonałeś ?

Zdrowia i ładnych piguł na Oddziale :thumb: :whistle:

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Post 15 lut 2012, o 15:30

l_ewy, trzymaj sie chłopie. Wyciąg tylko na początku trochę przeszkadza, później już idzie wytrzymać. jakiś pechowy ten luty.
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 15 lut 2012, o 15:36

l_ewy, kurwancka wyrazy współczucia :-( :-( ale najważniejsze jest dobre podejście trzym się stary :-> :->
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 15 lut 2012, o 15:41

l_ewy,
a się porobiło, psia kość, znaczy udowa kość. Trzymaj się, będzie jeszcze dopsz :thumb:
Brak podpisu.

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 15 lut 2012, o 15:44

oj kurcze nie zauważyłem. L_ewy trzymaj się, będzie dobrze.

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator

Post 15 lut 2012, o 15:47

Konto usunięte pisze: jak ty chłopie ty wykonałeś ?

Tego się nigdy nie wie. A jak to się stało że sobie wybiłem paluch na zjeżdżalni wodnej dwa miesiące temu? :?

l_ewy
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 15 lut 2012, o 15:55

Od wypadku zastanawiam się jak to zrobiłem. Trochę obrazu rzuca opis "złamanie spiralne". Czyli prawdopodobnie przy upadku ja leciałem w jedną stronę, a narta z noga rotowała po swojej orbicie. W takiej sytuacji najczęściej lecą wiązadła w kolanie, u mnie było inaczej i puściło wyzej. Teraz to nie wiem czy nie lepiej, że to nie był staw?
Dziękuję Wam wszystkim za wsparcie. Jak myślicie, ten śnieg co teraz pada poleży do sierpnia?

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone

Post 15 lut 2012, o 16:05

l_ewy, raczej zdecydowanie lepiej, że strzeliła kość.. Jak dobrze poskładali i się ladnie zrośnie, to nie będziesz miał z nią problemów, a stawów tak łatwo wyleczyć się nie da, nawet niezależnie od kasy...
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

ODPOWIEDZ